Jump to content
Ryan

Dezastru in cipru

Recommended Posts

Dezastru de proportii biblice în Cipru: 17 morti în cel mai grav accident militar din istoria tarii. "Satul de lânga baza militara a ars pe jumatate"

Mai multe explozii puternice au avut loc, luni dimineata, la principala baza navala a armatei cipriote, aflata în sudul tarii, între orasele Limassol si Larnaca.

UPDATE 14.27 Pre?edintele Ciprului, Dimitris Christopfias, a descris explozia drept "o catastrofa de proportii biblice", iar Andros Kyprianou, liderul celui mai mare partid din tara, AKEL, a spus: "Este o tragedie pentru Cipru. si nu exagerez când spun ca a fost o catastrofa. Distrugerile materiale vor fi reparate, dar vietile pierdute...nimic nu le poate aduce înapoi".

UPDATE 13.17 Numarul mortilor a ajuns la 17, anunta MegaTV.

UPDATE 12.39 Un român din Cipru, care lucreaza în Limasol, oras în apropiere de locul exploziei, a declarat pentru adevarul.ro ca autorittiile cipriote au evacuat toti locuitorii din zona exploziei.

"Trebuie evacuate 3 sate: Zigi, Marona si Kalavasos. Explozia a avut loc în Zigi, iar satul care este chiar lânga baza militara a ars pe jumatate. Drumul este închis, este ca dupa razboi. Au murit 4 pompieri, 4 soldati ?i 3 cet??eni".

Satul Zygi, care a ars pe jumatate, este un sat mic, cu o populatie de mai putin de 1.000 de locuitori.

"Se aude ca focul ar putea fi pus de vreun musulman, dar înca se fac cercetari", a mai spus românul, care a preferat sa nu îi publicam nici numele nici poza.

UPDATE 12.07 Televiziunea Al-Jazeera spune într-un montaj realizat la fata locului ca explozia de la baza navala este cel mai grav accident militar din istoria Ciprului si ca explozia s-a auzit pâna la 15 kilometri departare.

UPDATE 11.16 Televiziunile cipriote arata imagini cu ceea ce s-a întâmplat în localittiile de lânga baza militara, cum ar fi interiorul unei biserici avariate, cu cadelnitele rupte si icoanele darâmate, potrivit MegaTV

http://imageshack.us/photo/my-images/835/89412469.jpg/

De asemenea, într-un sat aflat la doi kilometri distanta de baza militara, explozia a cauzat pagube însemnate.

http://imageshack.us/photo/my-images/824/42158280.jpg/

UPDATE 10.42 Presedintele si ministru de Interne cipriot sunt în drum catre locul exploziei, anunta posturile de radio.

UPDATE 10.31 Televiziunea cipriota arata imagini cu ambulante si camioane militare care duc oameni raniti la spitale, multi dintre ei fiind acoperiti cu sânge.

UPDATE10.00 Cel putin 12 persoane au murit în urma exploziei.

"Am crezut ca cineva a aruncat o bomba", a declarat un martor ocular. Intensitatea exploziei a spart geamurile mai multor restaurante aflate la 3 kilometri distanta.

Exploziile puternice s-au produs la principala baza navala a armatei cipriote, Evangelos Florakis, situata în sudul insulei, în jurul orei locale 6.00 (3.00 GMT). "Acolo se aflau 98 de containere cu explozibil. Doua dintre ele au luat foc si au provocat explozii enorme", a declarat un purtator de cuvânt al politiei, citat de agentia publica CNA.

Nu se stie momentan de la ce a pornit explozia, dar din primele informatii se pare ca e vorba despre un depozit care adapostea munitie confiscata în 2008 de pe o nava care mergea din Siria câtre Iran.

http://www.adevarul.ro/international/europa/Explozie-militara-Cipru-putin-morti_0_515348578.html

Link to comment

Nu stii ma ca si in biblie au explodat niste butoaie cu munitie?

Haha... that made my day.

OT: Titlu exagerat, dezastru... poate. Catastrofa mai are. Si oricum... ce cauta un sat sau ce o fi fost el asa de aproape de un depozit de armament? Din cate stiu ele trebuiesc amplasate la o distanta relativ sigura.

Link to comment

Nu stii ma ca si in biblie au explodat niste butoaie cu munitie?

Nu am citit pana acolo. :( You spoiled the fun.

Asta e,dac? te joci cu focul...Te Arzi ! :crazy:

S? vedem dac? o s? mai pun? tura viitoare butoaiele acolo

Aaa, deci nu e bine ca butoaiele erau intr-o baza militara. Poate data viitoare le pun pe marginea strazii, pentru aprovizionarea publicului.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...