Jump to content
filtzeR

30 de milioane - absentele elevilor romani in semestrul I

Recommended Posts

Posted

Chiulangii au intrat in atentia Ministerului Educatiei, care are de gand sa intensifice controalele si sa ceara rapoarte pe aceasta tema. Numai in primul semestru din anul scolar in care ne aflam, elevii romani au adunat peste 30 de milioane de absente.

Cei 653 de elevi de la Colegiul Tehnic Miron Nicolescu din Capitala au reusit sa adune 30.000 de absente intr-un singur semestru, adica aproape 46 de absente pentru un elev. Suficient pentru a primi toti preaviz de exmatriculare, daca toate ar fi nemotivate.

Alt exemplu? Colegiul Tehnic "Dorin Pavel" este "fruntas" in Alba Iulia cu peste 40.000 de absente.

Regulamentul scolar spune clar: la fiecare 10 absente se scade un punct la purtare, iar cu nota 6 ramai repetent.

Din 30,3 milioane de absente adunate de elevii din toata tara in primul semestru, 17 milioane sunt motivate.

Profesorii care le motiveaza pe ochi frumosi sau cei care nu le trec deloc sunt avertizati: "Acest lucru reprezinta fals in acte, iar daca ele se petrec, ele trebuie in mod clar sanctionate", a spus Daniel Funeriu.

Noua lege a eduatiei introduce finantarea in functie de numarul scolarilor. O institutie cu putini elevi risca sa se inchida pentru ca nu mai are bani pentru salarii sau utilitati.

Guest Trololololol
Posted

Uitati aici articol, si-a inscenat adolescenta de 13 ani propria rapire pentru ca daca afla maicasa/taicasu de absentele ei de la scoala manca jar.

Si unu dupa mess mi-a spus ca l-a acuzat cineva pe el ca e complice. I-a dat sms lu maicasa cu toate astea, si-a rupt blugii ..

Am auzit ca a dezvirginato juma de scoala =))

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Absentele_au_-rapit-o-_de_la_scoala_0_482951983.html

Daca o scoala are vreo 2000 de elevi in medie, iar pe ea a dezvirginat-o o jumatate de scoala, inseamna ca a fost virgina de 1000 de ori?!

Posted

mda nu prea are logica ce-a zis freestryler :)) ma inseamna ca era buna fata daca juma de scoala si-a facut treaba cu ea :)) ,,singura in livada'' =))

Posted

Uitati aici articol, si-a inscenat adolescenta de 13 ani propria rapire pentru ca daca afla maicasa/taicasu de absentele ei de la scoala manca jar.

Si unu dupa mess mi-a spus ca l-a acuzat cineva pe el ca e complice. I-a dat sms lu maicasa cu toate astea, si-a rupt blugii ..

Am auzit ca a dezvirginato juma de scoala =))

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Absentele_au_-rapit-o-_de_la_scoala_0_482951983.html

Aici este vorba despre absentele pe care le-au acumulat elevii din toata Romania intr-un semestru, nu ne intereseaza porcariile tale , fa-ti alt topic.

Posted

Noua lege a eduatiei introduce finantarea in functie de numarul scolarilor. O institutie cu putini elevi risca sa se inchida pentru ca nu mai are bani pentru salarii sau utilitati.

da, o scoala cu putini elevi=mai putini profesori sau hiar inchiderea scolii, asadar, profesorii sa nu piarda elevii nu le vor mai trece absente =))

Posted

acum sincer care dintre voi n-ati chiulit in timpu liceului sau care chiuliti si acum? este specific romanesc sa zic asa !

Nu e vorba neaparat de romanii nostrii ,doar ca , profesori romanii nu stiu sa atraga copii la scoala . Toti profesorii (din pct-ul meu de vedere) se cred mult mai destepti si ei au "intotdeauna" dreptate . Nu le place sa li se spuna verde-n fata, se simt ofensati si ca-i jignesti daca faci acest lucru , ei avand o faculta si un master in fata ta, dar nu-si aduc aminte de anii copilariile cand stateau si ei in locul nostru in banci si inghiteau jignirile profesorilor de pe vremea comunismului :)(cand cei in cauza ii mai ''curentau pe elevi)

Nu pot sa inteleg gandirea romanilor , daca in parlament , mosii aia ''chiulesc'' de la sedintele lor , atunci noi de ce n-am face-o ? Totusi .. cum ei au loc de munca acolo (si in mod normal ar trebui sa fie prezenti) ei nu servesc si noi elevii trebuie sa servim ca daca nu , vezi doamne ne amendeaza si ne exmatriculeaza.

Posted

:) uite asa o sa ajungem din urma unele tari europene..pline de inculti si incuiati care nu-si stiu nici macar istoria sau geografia tarii..etc . cauzele sunt multiple..in primul rand neglijenta parintilor si a profesorilor.

Guest Wentworth
Posted

De vina sunt dirigintii, nu elevii.

Posted

:) uite asa o sa ajungem din urma unele tari europene..pline de inculti si incuiati care nu-si stiu nici macar istoria sau geografia tarii..etc . cauzele sunt multiple..in primul rand neglijenta parintilor si a profesorilor.

Ca si te ajuta mult istoria si geografia invatata in scoala. eusa_whistle.gif

• Downvote 1
Guest Dragos.
Posted

Da' tu de cultura generala nu ai auzit?

E trist ce se intampla.

Posted

E trist ce se intampla.

E foarte trist. Unii au impresia ca daca tocesc 12 ani 4 pagini de istorie pe saptamana , au o cultura generala.( dupa anii respectivi nu mai stiu nici macar 1 % )

Guest WhiteSword
Posted

acum sincer care dintre voi n-ati chiulit in timpu liceului sau care chiuliti si acum? este specific romanesc sa zic asa !

eu nu obisnuiesc sa chiulesc,am 3 absente :))

#mi se pare o prostie chiulu asta ... faci absente ca sa ce? si nu,nu tocesc 24/7 ...

Posted

E trist ce se intampla.

E foarte trist. Unii au impresia ca daca tocesc 12 ani 4 pagini de istorie pe saptamana , au o cultura generala.( dupa anii respectivi nu mai stiu nici macar 1 % )

scuzama k iti zic dar daca u esti mai batut in cap si nu mai stii decat 1% din ce ai invatat in 9ani (nicidecum 12) nu inseamna k toata lumea este la fel

Posted

E trist ce se intampla.

scuzama k iti zic dar daca u esti mai batut in cap si nu mai stii decat 1% din ce ai invatat in 9ani (nicidecum 12) nu inseamna k toata lumea este la fel

Iti urez mult noroc in viitoare ta cariera profesionala. ( in C.V. poti trece la puncte forte urmatoarele : cultura generala vasta ; exprimare academica ) :)

Posted

am fost si vom fi Romani (daca intelegeti)

Parinti,profesori ce sa faca la copii din ziua de azi ? mai e si sistemul asta de democratie (coruptie)la nivel national,saracie .

nici in europa nui diferit ,cunosc multi cu 2 facultati care habarnau undei Romania pe harta.

@in ziua de azi nu mai merge proverbul ~ai carte ai parte~ acum daca ai banii ai parte,,,

Posted

Multi elevi in ziua de astazi chiulesc pt. a merge la lucru . Doar in clasa mea am 3 colegi care pleaca de la ultima ora sau ultimele doua ore ca sa ajunga la servici . Credeti ca , colegii mei merg la lucru doar ca sa chiuleasca si ca stau prea bine cu situatia financiara ? Va spun eu ca nu ... Intradevar sunt si idioti care pleaca fara motive, am si astfel de specimene in clasa, 100 si ceva de absente s.a.m.d.

PS: Dumnezeule , banul invarte lumea ! (si ,si prostia in acelasi timp)

Guest _Mr. Taylor_
Posted

Vai, doamne ce a ajuns scoala asta in ziua de azi, mergi doar cand ai chef.Pe timpul meu, luam peste mana lovituri daca faceam un absent. #-o

Posted

Vai, doamne ce a ajuns scoala asta in ziua de azi, mergi doar cand ai chef.Pe timpul meu, luam peste mana lovituri daca faceam un absent. #-o

Nu imi spune ca esti profesor de romana !? :-O

Guest _Mr. Taylor_
Posted

Ce vrei sa spui cu asta? Ma insulti? :-?

Posted

Ce vrei sa spui cu asta? Ma insulti? :-?

nu te insulta, iti atrage atentia k in ciuda faptului k ai dat mai mult pe la scoala decat pe langa te cam bate limba romana :))

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...