Jump to content
Komisaru

B?sescu: CSAT a aprobat ca scutul antirachet? s? fie amplasat la Deveselu, Olt

Recommended Posts

Posted

Sistemul antirachet? va fi instalat la Deveselu, în jude?ul Olt, unde vor fi disloca?i circa 200 de militari americani, a declarat ast?zi pre?edintele Traian B?sescu. ?eful statului a precizat c? la conducerea bazei va fi un ofi?er român.

Cele mai importante declara?ii ale pre?edintelui:

CSAT a aprobat utilizarea Aeroportului Kog?lniceanu ?i a Portului Constan?a pentru tranzit c?tre ?i dinspre Irak ?i Afganistan.

Problematica legat? de tranzit este una pe termen lung.

Cel de-al doilea subiect discutat în CSAT a fost loca?ia amplas?rii scutului anti-rachet?. Au fost analizate mai multe loca?ii. Sunt circa 120 de parametri care trebuie indeplini?i.

S-a optat ?i am aprobat în fosta baz? de la Deveselu din jude?ul Olt.

Vor fi disloca?i în medie circa 200 de militari americani, iar cifra maxim? este de 500.

Sistemul antirachet? american este un sistem defensiv de ap?rare a teritoriului României ?i Statelor Unite.

De eficien?a sistemului beneficiaz? ?i alte ??ri. Realizarea sistemului e o în?elegere bilateral? americano-român?.

România se afl? la cel mai mare nivel de securitate din istoria ei.

Elementele de scut antirachet? nu sunt îndreptate împotriva Federa?iei Ruse.

Nu avem niciun element care s? justifice ridicarea nivelului de alert?.

Nimeni nu se poate juca cu nivelurile de alert? pentru c? ele cost?. România a r?spuns solicit?rii unor state de înt?rire a protec?iei unor ambasade.

Pre?edintele Traian B?sescu a sus?inut ast?zi, o declara?ie de pres?, dup? ce Consiliul Suprem de Ap?rare a ??rii s-a întrunit ieri sear? în ?edin?? la Palatul Cotroceni.

Reuniunea Consiliului Suprem de Ap?rare a ??rii a venit în contextul evolu?iilor situa?iei la nivel interna?ional dup? anun?ul privind uciderea lui Osama bin Laden.

Întrebat dac? se iau m?suri împotriva unor posibile atacuri teroriste, ministrul Administra?iei ?i Internelor, Traian Iga?, a declarat ieri c? autorit??ile trebuie s? fie preg?tite în orice moment, îns? este de p?rere c? nu se modific? gradul de alert? terorist? în România.

La rândul s?u, purt?torul de cuvânt al Serviciului Român de Informa?ii, Marius Bercaru, a precizat pentru EVZ c?, într-adev?r, gradul de alert? terorist? nu a fost ridicat în România, dar au fost luate unele "m?suri specifice".

"Sunt o serie de m?suri specifice, potrivit contextului, obi?nuite, unele la vedere, altele ascunse. Îns?, nu se modific? gradul de alert?, " a explicat Bercaru.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-csat-a-aprobat-ca-scutul-antiracheta-sa-fie-amplasat-la-deveselu-olt-928733.html

Posted

Din punctul meu de vedere este o strategie destul de buna amplasarea acestui scut antiracheta, deoarece in NATO sau fara NATO ne scuteste, nu zic total dar 90%, de a fi la cheful rachetelor rusesti.

Pe de alta parte trebuie sa fiti constienti ca in caz de un conflict armat noi suntem prima tinta vizata, iar in afara de asta nici relatiile diplomatice intre Rusia - Romania nu cred ca vor fi foarte bune... dar niciodata nu cred ca au fost prea bune.

Posted

Din punctul meu de vedere este o strategie destul de buna amplasarea acestui scut antiracheta, deoarece in NATO sau fara NATO ne scuteste, nu zic total dar 90%, de a fi la cheful rachetelor rusesti.

Pe de alta parte trebuie sa fiti constienti ca in caz de un conflict armat noi suntem prima tinta vizata, iar in afara de asta nici relatiile diplomatice intre Rusia - Romania nu cred ca vor fi foarte bune... dar niciodata nu cred ca au fost prea bune.

Pai de ce crezi ca alte tari au refuzat asta? :))

Se stie ca prima defensa si una dintre cele mai bune va fi tinta in cazul unui conflict militar. Nu numai legaturile cu Rusia vor fi in pericol, ci si cele cu China si Korea de Nord.

Guest NightWishMaster
Posted

Ideea e ca in cazul unui conflict armat intre NATO si Rusia/Pakistan/Korea/China sau ce alt dusman mai are democratia, tot vom fi implicati insasi prin faptul ca suntem membri NATO. Prin faptul ca detinem pe teritoriu acest scut, nu ne face mai vulnerabili, ci ne face mai vizati. Oricum, cu sau fara ca noi sa stim (noi poporul), in Romania tot se face ce vrea NATO. Credeti ca data fiind pozitia noastra geografica destul de expusa, doar aceste silozuri s-au instalat? Asta stim noi, in mod oficial. In mod secret... cine stie. Totusi is chestiuni strategice, nu stiri de dat pe Realitatea si A3.

Posted

In sfarsit ne-am aliat si noi din prima cu aia care castiga :lol:

Bine pentru Romania, sa speram ca nu o sa fie nevoie sa fie activat scutul asta. Daca e ceva atac cu rachete international, cred ca o sa fie facuta mare parte din lume praf. Cu sau fara scut.

Guest Advanced12
Posted

Si uite asa distrugem noi lumea.Pe ce motiv punem scuturi ?pentru niste amenintari de la al-queda

Posted

Suntem "betonati" bine in momentul de fata. Ce stat vecin ar ataca un stat membru NATO cu scut anti racheta si soldati americani in ea?Daca am fi avut si armata romana bine pusa la punct, eram lideri in zona : :tiphat:

Guest Advanced12
Posted

Noi singuri ne stergem de pe planeta. !

Posted

Noi singuri ne stergem de pe planeta. !

Ai postat de 8 ori aceeasi idee. Cred ca ajunge :)

Nu vad cum acest scut ar putea avea urmari negative.

Guest NightWishMaster
Posted

Oare silozurile vor fi rotunde daca tot le fac in Oltenia?

Posted

:) e interes pentru cei mari in a se apara..oricum..cine da vreun ban pe Romania? ne aparam si noi..cu migurile noastre..de le sare tabla de pe ele =)) sau cu fregata aia ..cum ii zice? :) am si uitat..noroc ca n-au dato la fier vechi aia.

Posted

Suntem "betonati" bine in momentul de fata. Ce stat vecin ar ataca un stat membru NATO cu scut anti racheta si soldati americani in ea?Daca am fi avut si armata romana bine pusa la punct, eram lideri in zona : :tiphat:

Si asa suntem lideri... arata-mi un stat mai puternic din europa de est :)

Posted

Asta este cam singura miscare inteligenta din mandatul Basescu.Fie ea facuta din obligatie,spaga(manipulare) ,nevoie sau INTELIGENTA(din parte lui nea Base) ,ramane o miscare buna.Cu toate ca nu sunt nationalist ,sper ca Basescu are ceva sange rece el si ca poate sa le dea peste fata vecinilor mult mai instariti din Europa atunci cand aduc negativismul pe tava cand vine vorba de Romanica.Tare as vrea sa`l vad pe domnu` nostru presedinte cum ii da o replica taioasa lui Sarkozy..ah da ce as mai vrea..ca nea,suntem smecheri acum ba,avem scut anti-racheta.

Posted

Avem mai mult de castigat decat de pierdut. Chiar si cu acest scut, nu cred ca sansele ca noi sa fim o tinta pentru teroristi/china/rusia etc. nu au crescut, sau nu au crescut simtitor.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...