Jump to content
slvr

Planeta va ramane fara sute de hectare de paduri, pe o suprafata de 27 de ori mai mare decat cea a Austriei

Recommended Posts

Am primit stirea pe facebook si mi s-a parut foarte interesant si mult mai bun decat ce se discuta in prezent in sectiunea asta.

defrisari1.jpg

Planeta va pierde aproximativ 230 de milioane de hectare de padure pana in 2050, ceea ce va avea consecinte drastice pentru clima, biodiversitate si economia globala, a anuntat organizatia World Wide Fund for Nature (WWF).

“Cei responsabili de acest lucru – autoritatile si industria – taie fundatia pe care stam”, a declarat Philipp Goeltenboth, seful departamentului de paduri din cadrul WWF. El a subliniat faptul ca suprafata de padure pierduta va fi de 27 de ori mai mare decat cea a Austriei.

Potrivit organizatiei, citate de AFP, rata defrisarilor in acest moment in lume este de 35 de terenuri de fotbal la fiecare minut.

WWF a facut public un nou raport care pledeaza pentru oprirea despaduririlor si a degradarii padurilor, pana in anul 2020.

Totusi, programul nu militeaza pentru oprirea totala a despaduririlor. El recunoaste dreptul oamenilor de a defrisa unele locuri pentru agricultura, sau este de acord cu taierea padurilor care se degradeaza, “pentru a restabili coridoare biologice importante, avand in vedere valoarea biodiversitatii si este mentinuta in acelasi timp calitatea si cantitatea padurilor”.

“Punerea in practica a programului va opri disparitia biodiversitatii forestiere si a sistemelor eco, plus emisiile de gaze cu efect de sera”, se arata in acest program al WWF.

surs?: green-report / facebook

Link to comment

Autodistrugerea este inevitabila deja, iar oamenii de stiinta stiu asta. Astfel de proiecte nu fac decat sa prelungeasca procesul de autodistrugere cu cativa zeci de ani, in nici un caz sa il opreasca.

Ca sa intelegeti foarte pe scurt de ce nu poate fi oprit:

Cu toata buna vointa din lume omul nu poate renunta la toate uzinele, fabricile, centralele energetice si sa le inlocuiasca cu cele ecologice din 2 motive: 1. Nu este rentabil.

2. Nu este posibil costurile fiind prea mari.

In concluzie pentru a opri poluarea ar insemna sa renuntam la buna parte din luxul vietii. Si sa facem un "back to the basics" lucru imposibil. Ar duce la dezastre sociale si poate chiar la un razboi. In concluzie, nimic nu mai poate salva OMENIREA. Planeta n-are nici pe dracu stati linistiti ca ea se repara. Noi disparem ( si nici macar, doar o sa ne imputinam )

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...