Jump to content
w1seMan

CosmoRom se relanseaza

Recommended Posts

Grecii de la OTE au anuntat ca vor sa faca din Cosmorom un concurent pentru liderii de pe piata - Orange si Connex

Grecii de la OTE promit ca vor pompa bani in Cosmorom astfel incat compania sa redevina un concurent pentru Connex si Orange.

„Obiectivul principal al Cosmorom este de a deveni un jucator-cheie pe piata locala a comunicatiilor. Ne propunem ca noul operator sa faca accesibila telefonia mobila pentru fiecare locuitor al Romaniei, prin tarife competitive si noi servicii si produse”, a declarat presedintele Cosmote Group, Evangelos Martigopoulos, in cadrul unei conferinte de presa. Conducerea companiei promite ca va investi 450 de milioane de euro in urmatorii trei ani. 120 de milioane de euro au fost platiti in conturile Cosmorom pentru majorarea capitalului social si plata datoriilor.

Pana la finele lui 2005, romanii ar putea sa vada primele semne ale schimbarii de imagine. Grecii de la OTE promit, de asemenea, ca vor extinde aria de acoperire intr-un timp record.

Drum lung de recuperat

Drumul nu se arata deloc usor pentru Cosmorom, despre care se poate spune ca „e la genunchiul broastei” pe langa gigantii Orange si Connex. In prezent, operatorul de telefonie mobila detinut pana de curand de Romtelecom are mai putin de 90.000 de abonati, in conditiile in care Connex si Orange se pot lauda cu peste 6 milioane de clienti. Iar Zapp are peste 300.000 de abonati.

Nici la capitolul acoperire situatia Cosmorom nu este roz. In prezent, clientii companiei au semnal pe circa 40% din suprafata Romaniei, fata de liderii din piata care se bat pe procente de peste 90%.

Istorie agitata

Cel de-al treilea operator GSM de pe piata romaneasca a fost lansat cu mult fast in 2000 - la trei ani dupa Connex si Orange. In 2001, situatia Cosmorom a inceput sa scartaie. Firma a ramas restanta cu plata datoriilor fata de banci si furnizori. Nici incasarile nu au tinut pasul cu costurile, pierderile crescand de la o luna la alta. Asa se face ca, in 2005, Cosmorom figura cu datorii de peste 200 milioane de dolari, mare parte la furnizorul de echipamente Intracom.

In iulie 2005, statul roman a batut palma cu firma care va relansa Cosmorom. Aceasta este tot grupul elen OTE, care a fost actionar majoritar si in trecut, prin intermediul Romtelecom Singura diferenta: statul este scos din joc. Daca pe vremea cat Cosmorom era filiala a Romtelecom statul detinea indirect 46% din actiuni, in noua structura a actionariatului - 70% OTE, 30% Romtelecom -, drepturile statului scad la sub 14%.

In schimbul actiunilor la Cosmorom, statul scuteste Romtelecom de datoriile filialei, fapt care face mai usoara listarea actiunilor operatorului de telefonie fixa pe bursa.

Sursa : Evenimentul Zilei

Link to comment

ma dispera grecii astia

pe langa ca au luat romtelecom practic pe gratis

si ne baga niste preturi de ti-e mai "draga" lumea sa vb la telefon

mai ales international...

macar sa salveze cosmoromul... de parca connex si orange o sa aiba nu stiu ce concurenta... violent1.gif

In schimbul actiunilor la Cosmorom, statul scuteste Romtelecom de datoriile filialei, fapt care face mai usoara listarea actiunilor operatorului de telefonie fixa pe bursa.

normal... cred ca ii si sterge la cur

Link to comment

mie destul de greu sa cred ca va mai putea exista un concurent p piata operatorilor de telefonie mobila....pana si zapp, cu toate ofertele sale, a avut mari dificultati in a se mentine p piata ...cat despre cosmorom...trebuie sa aduca ceva cu adevarat bun incat sa ne faca sa apelam la serviciile lor

Link to comment

Nici eu nu cred faza asta... lumea nu mai are incredere in RTC si CosmoRom indiferent cu ce oferte au venit ei... Imi aduc aminte la inceput cand angajatii din posturi inalta RTC aveau Cosmorom pe gratis, aia sunau de pe mobil pe fix chiar si de acasa, ca era gratis, pe cand fix pe fix ar fi costat 1000 de lei... pana la urma a trebuie Cosmo sa reduca minutele gratuite pt proprii angajati... dupa aia te miri de ce mergea prost.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...