Jump to content
Random Hero

Cutremurul din Japonia, in cifre

Recommended Posts

Posted

Am redactat un articol ce cuprinde cateva statistici despre cutremurul survenit in Japonia acum 2 zile:

- a fost initial masurat la 7,9 grade, dar dupa reevaluari Agentia Meteorologica a Japoniei a ajuns la concluzia ca seismul a avut o magnitudine de 9 grade pe scara Richter. Asta il face al patrulea cel mai puternic cutremur din istorie.

- a survenit la ora 14:46:23 (ora locala a Japoniei) si a durat 5 minute.

- epicentrul s-a aflat la 130km de Sendai si 373km de Tokio.

- a avut pana acum 315 replici, 30 fiind cu magnitudine de peste 6 grade pe scara Richter.

- pana acum sunt 1597 de raniti, 1923 de morti si 1481 de oameni sunt dati disparuti.

- se crede ca in regiunea portuara Minamisanriku ar fi peste 9000 de victime.

- axa Pamantului a fost mutata cu 25 de centimetri, iar ziua respectiva a fost cu 1,6 microsecunde mai scurta.

- energia degajata de cutremur a fost echivalenta cu 600 de milioane de bombe de la Hiroshima.

- valul tsunami ce a urmat a avut minim 10 metri inaltime.

- accidentul de la centrala nucleara Fukushima I este de nivel 4 din 7 posibile pe scara INES.

- peste 200.000 de oameni au fost evacuati in urma incidentelor de la centrala Fukushima.

Aceste cifre se pot schimba in orice moment, fiind valabile la momentul redactarii articolului.

surse: Random Lemons | Wikipedia

Posted

- pana acum sunt 1597 de raniti, 1923 de raniti si 1481 de oameni sunt dati disparuti.

doar atat? raman la parerea cu se va ajunge la o suma cu cel putin 5 de zero referitor la cei morti si cei care vor muri din cauza radiatiilor. pacat pentru sarmanii oameni care n-au nici o vina.. asta e viata..pana la urma urmei toti ne ducem. si prin alte tari s-au ascuns cifrele reale pentru a nu crea panica sau alte chestii de genul :) voi nu ati vazut la stiri ca tsunami a maturat tot in cale? erau masini pe autobanda case etc..si acolo erau oameni.. + radiatiile aferente..japonezii numai de asta au parte se pare.. radiatiile sunt ca si cutremurele ceva la moda.. pacat.

Posted

- pana acum sunt 1597 de raniti, 1923 de raniti si 1481 de oameni sunt dati disparuti.

doar atat? raman la parerea cu se va ajunge la o suma cu cel putin 5 de zero referitor la cei morti si cei care vor muri din cauza radiatiilor. pacat pentru sarmanii oameni care n-au nici o vina.. asta e viata..pana la urma urmei toti ne ducem. si prin alte tari s-au ascuns cifrele reale pentru a nu crea panica sau alte chestii de genul :) voi nu ati vazut la stiri ca tsunami a maturat tot in cale? erau masini pe autobanda case etc..si acolo erau oameni.. + radiatiile aferente..japonezii numai de asta au parte se pare.. radiatiile sunt ca si cutremurele ceva la moda.. pacat.

Am editat partea aceea, erau de fapt 1923 de morti. :D

Posted

aia disparuti pot fi declarati morti deja ca nu-i mai cauta nici dracu' acum

naspa pentru japonia,ca vad ca au deja multe pagube

Posted (edited)

aia disparuti pot fi declarati morti deja ca nu-i mai cauta nici dracu' acum

naspa pentru japonia,ca vad ca au deja multe pagube

O sa-i caute destul de mult, in cazul altor dezastre s-au gasit supravietuitori si dupa o saptamana doua. Cel putin pentru o saptamana nu vor inceta cautarile. Eu sunt curios ce s-o fi intamplat in regiunea Minamisanriku, nu au niciun semn de viata dinspre acel loc si cred ca statisticile vor fi sumbre.

@SherkaN - cred ca ala e.

Edited by R_SupeRstaR
Guest SherkaN
Posted

Minamisanriku e oraselu` ala cu 24.000 de locuitori care l-a maturat ?

Posted

4 din 7 grade pe scara ines? Wat?

http://www.huffingtonpost.com/2011/03/13/fukushima-explosion-japan-nuclear_n_835202.html

Zice aici ca "Tokyo Electric Power Co. said radiation levels at Unit 3 were 10.65 microsieverts, significantly under the 500 microsieverts at which a nuclear operator must file a report to the government."

10.65 microsieverts din cate stiu este foarte putin pentru zona unui accident, de ce a fost considerat accidentul 4 din 7 pe ines?

Posted

Am avut o discutie cu profesorul de centrale nucleare astazi la curs, nu mai e de mult 4 pe scara ines, e deja 5-6, urmand chiar sa ajunga la maxim, 7.

xicarus, daca erau roentgeni, da, erau putini. sievert ataca rau organismul, iodul e inutil ca sa-l mai iei ca medicament. In functie de valoarea in sievert duce la tratamente medicale cat mai complexe, chiar decese.

Nu este grav ca la Cernobal (deocamdata), dar e primul dupa el. Urmand TMI2 si mai era unul, imi scapa numele. In fine.

Daca se ajunge la gradul 7, s-a dus domeniul nuclear (cel putin in momentul de fata), grozav.

Posted

Am avut o discutie cu profesorul de centrale nucleare astazi la curs, nu mai e de mult 4 pe scara ines, e deja 5-6, urmand chiar sa ajunga la maxim, 7.

xicarus, daca erau roentgeni, da, erau putini. sievert ataca rau organismul, iodul e inutil ca sa-l mai iei ca medicament. In functie de valoarea in sievert duce la tratamente medicale cat mai complexe, chiar decese.

Nu este grav ca la Cernobal (deocamdata), dar e primul dupa el. Urmand TMI2 si mai era unul, imi scapa numele. In fine.

Daca se ajunge la gradul 7, s-a dus domeniul nuclear (cel putin in momentul de fata), grozav.

De la clasarea pe nivel 4 nu s-a facut nicio modificare. Nu cred ca poate fi de nivel 6 = asta s-a intamplat la Mayak in 1957, Uniunea Sovietica. Accidentul nuclear de atunci a dus la eliberarea a 70-80 de tone de material radioactiv in atmosfera. Probabil sa ajunga la nivel 5 in viitor, dar nu cred ca se ajunge la 6.

Posted

Well, eu spun ce ne-a spus ingineru batran. Am incredere in ce zice. :D

Eu m-am bazat pe informatiile pe care le-am gasit pana acum cu privire la Fukushima I raportate la celelalte accidente majore de pe scara INES. Cine are dreptate, vom vedea, desi nu cred ca vreunul din noi spera sa creasca acel nivel pe scara.

Posted

7 – Major Accident

6 – Serious Accident

5 – Accident With Wider Consequences

4 – Accident With Local Consequences

3 – Serious Incident

2 – Incident

1 – Anomaly

0 – Deviation (No Safety Significance)

E pe scara 6 cu siguranta.

INES Level 6: Serious accident

Impact on People and Environment

Significant release of radioactive material likely to require implementation of planned countermeasures.

Example

* Kyshtym disaster at Mayak, Soviet Union, 29 September 1957. A failed cooling system at a military nuclear waste reprocessing facility caused a steam explosion that released 70-80 tons of highly radioactive material into the environment. Impact on local population is not fully known.

Level 7 example: Chernobyl

Cine are dreptate, vom vedea, desi nu cred ca vreunul din noi spera sa creasca acel nivel pe scara.

Totusi, eu unu nu m-as compara cu un doctor profesor inginer universitar, cunoscut mai prin toata tara si nu numai, si zeci de ani de experienta in domeniu nuclear. :P Zic si eu, nu te supara. xD

Posted

7 – Major Accident

6 – Serious Accident

5 – Accident With Wider Consequences

4 – Accident With Local Consequences

3 – Serious Incident

2 – Incident

1 – Anomaly

0 – Deviation (No Safety Significance)

E pe scara 6 cu siguranta.

Totusi, eu unu nu m-as compara cu un doctor profesor inginer universitar, cunoscut mai prin toata tara si nu numai, si zeci de ani de experienta in domeniu nuclear. :P Zic si eu, nu te supara. xD

Nu m-am comparat eu, ntz ntz. Am comparat informatiile. :naughty:

Posted

Ah, asa da.

Btw, m-am inselat in privinta acestui "http://img852.imageshack.us/img852/7204/smokerisingfromfukushi0.jpg", anvelopele au ramas intacte, initial din video am crezut ca s-au transformat in praf. @_@ Nu prea-mi venea sa cred ca o structura incepand de la 1.3m pana la 4.5m (depinde de filiera) grosime sa se "dezintegreze" in halul ala...aparentele inseala. :D

Posted

Arunca o privire pe tabelele de aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_Fukushima_nuclear_accidents daca vrei sa vezi ce s-a intamplat mai exact la cele trei reactoare avariate. Cred ca o sa se mai adauge informatii cand se vor afla, articolul a fost creat astazi, daca nu ma insel.

15microSievert / ora erau la ora locala 13:55 in zona centralei. Mi se pare si mie putin, 1 uSv e egal cu 0,1 mrem, iar expunerea normala la radiatii a unui om e de 23 uR / ora. Sau am gresit eu undeva?

Posted

Nu stiu cu exactitate cat anume, ce anume valori, etc, nu mi-a placut radioprotectia...am avut si un profesor tampit. 8-| Initial, ce-i sievert, e de rau. :D

And lol, au publicat deja pe wiki.

Containment integrity Not damaged Not damaged Not damaged Not damaged Not damaged Not damaged

E bine ca macar rezista anvelopa. :/ Daca erau proiectate ca RBMK-ul de la Cernobal, adica fara anvelopa, era ines 7 de mult...

Posted

E bine ca macar rezista anvelopa. :/ Daca erau proiectate ca RBMK-ul de la Cernobal, adica fara anvelopa, era ines 7 de mult...

knd am citit prima data anvelopa m`am gandit la cauciucurile de la masini =))

Posted

A explodat si reactorul numarul 2 de la Fukushima, dar acesta are anvelopa avariata. Nivelul de radiatii masurat la ora 09:10 (ora locala a Japoniei) era de 11,900 de microSievert / ora. Inca e catalogat INES 4, inca...

Posted

Da a cedat cea de beton, a ramas cea metalica. Iar la reactorul 4 au cazut sistemele de racire (sraza sau eccs in engleza). Pana mai ieri reactorul 2 se afla intr-o stare mai buna decat 1 si 3, acum i s-a dus pana si anvelopa. >_< Parca nu se mai termina odata...

M-am interesat asupra radiatiilor intr-un curs de dozimetrie, pana la 20-22 milisieverts este limita admisa. (mili = 10^-3, micro = 10^-6). 11,900 de microSievert nu prezinta pericol mare. Aveam o impresie ca mili=micro, sorry about that. xD

Nu stiu de ce inca au ines 4, cred ca din cauza radiatiilor, care deocamdata n-ar prezenta un pericol prea mare pentru populatie si mediu, ceea ce de fapt asta ar reprezenta ines 6.

Posted

Da a cedat cea de beton, a ramas cea metalica. Iar la reactorul 4 au cazut sistemele de racire (sraza sau eccs in engleza). Pana mai ieri reactorul 2 se afla intr-o stare mai buna decat 1 si 3, acum i s-a dus pana si anvelopa. >_< Parca nu se mai termina odata...

M-am interesat asupra radiatiilor intr-un curs de dozimetrie, pana la 20-22 milisieverts este limita admisa. (mili = 10^-3, micro = 10^-6). 11,900 de microSievert nu prezinta pericol mare. Aveam o impresie ca mili=micro, sorry about that. xD

Nu stiu de ce inca au ines 4, cred ca din cauza radiatiilor, care deocamdata n-ar prezenta un pericol prea mare pentru populatie si mediu, ceea ce de fapt asta ar reprezenta ines 6.

Am gresit si eu astazi, erau 11,9 microSv / ora, nu 11,900 (asa aparea pw Wikipedia) -> Daca spui ca 11,900 uSv nu reprezinta pericol prea mare, atunci 11,9 nu cred ca ar fi cine stie ce. Si francezii erau de parere ca incidentul e de INES 6, insa pana acum tot la 4 a ramas. Cred ca maine va mai aparea un tabel pe wikipedia cu noi date.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...