Finnick Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Suntem printre putinele tari care au caini vagabonzi pe strazi si nu facem nimic.Ar trebuii sa se faca un adapost mare pentru toti canii.Cei care sunt cuminti sa fie dati spre adoptie,iar cei agresivi sa fie eutanasiati.
Dani Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 ultima oara cand am fost plecat din tara am fost in Viena, eu nu tin minte sa fi vazut nici urma de caine .. banuiesc ca autoritatile au infiintat un spatiu destinat maidanezilo astora .. sau ceva de genu. Daca la ei se poate la noi de ce nu ? Nu prea cred ca e costisitor un astfel de spatiu. Normal ca nu e. Dar mai repede gasim probleme decat solutii E foarte costisitor. Angajati + mancare cu tona + spatiul in sine. Pentru ce? Dar oamenii de ce ar merita astfel de spatii? Sau de ce ar mai merita ajutor? Eu stiu ca omul isi poate avea singur de grija (aici nu includ copiii). Daca tu ai fi la anaghie si eu te-as intreba: Pt ce sa te ajut? Ai doua picioare si doua maini. Cu gandirea asta nu ajungi departe. dar sa-i bage pe toti intr-o incapere si sa-i gazeze sau sa le dea foc o fi costisitor? ceva in genul cum facea Hitler cu evreii Cred ca nici barbarii aia de acum mii de ani nu gandeau asta. Cred ca aia sigur gandeau mai uman. Din pacate in zilele noastre nu prea mai exista umanitate, iar asta o sa duca intr-o zi la sfarsitul lumii.. Voi vorbiti usor pentru ca n-ati trait in perioada aia. Daca ati fi trait sau macar daca ati fi fost in vizita la Auschwitz, nu cred ca l-ati mai fi dat ca exemplu.
blk Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Dar oamenii de ce ar merita astfel de spatii? Sau de ce ar mai merita ajutor? Eu stiu ca omul isi poate avea singur de grija (aici nu includ copiii). Daca tu ai fi la anaghie si eu te-as intreba: Pt ce sa te ajut? Ai doua picioare si doua maini. Cu gandirea asta nu ajungi departe. Cu gandirea "daca am probleme cer ajutor" nu ajungi departe. Eu ma descurc singur. Daca o sa am probleme nu voi cere ajutor. Oamenii ar trebui tratati diferit pentru ca acei oameni pot fi folositori. Pot fi angajati, pot matura strazile pentru un ban, pot face CEVA. Cainii sunt inutili.
Guest SherkaN Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Nu-s inutili dupa mintea idiotilor alora, sunt foarte multi care zic "lasa ca sunt buni ca ne pazesc masinile"
Dani Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Cu gandirea "daca am probleme cer ajutor" nu ajungi departe. Eu ma descurc singur. Daca o sa am probleme nu voi cere ajutor. Oamenii ar trebui tratati diferit pentru ca acei oameni pot fi folositori. Pot fi angajati, pot matura strazile pentru un ban, pot face CEVA. Cainii sunt inutili. Cum frate sa zici ca sunt inutili? Tu vezi ce scoti din capatana aia pe care cica o porti pe umeri? Cine gaseste drogurile in vama? Cine gaseste supravieturi sub daramaturi? Cine iti apara casa? Alarma? Stai linistit ca hotii inteligenti stiu sa scape si de aia. De caini e un pic mai greu ca majoritatea au personalitate. Si astea sunt doar cateva exemple. Ca tie nu-ti plac, nu inseamna ca sunt si inutili. N-am crezut ca o sa vad asa ceva de la un om, care cica are pretentii de la viata. Penibil
Guest SherkaN Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Cainii vagabonzi gasesc droguri ? Cainii vagabonzi gasesc oamenii sub daramaturi ? Aia nu stiu sa miroasa nici urina unei femele in calduri ma ...
Dani Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Cainii vagabonzi gasesc droguri ? Cainii vagabonzi gasesc oamenii sub daramaturi ? Aia nu stiu sa miroasa nici urina unei femele in calduri ma ... Dar copiii, care nu sunt invatati, stiu sa citeasca si sa scrie? Care nu sunt educati, au cei sapte ani de acasa? Ii poti numara pe degete pe aia care se descurca singuri de mici. Asa e si la caini. Daca nu ii dresezi, daca nu le dai iubire si atentie raman in plata Domnului. Nu mai postati doar de dragul de a posta. Ganditi inainte sa faceti cate o declaratie.
Lexa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Cum frate sa zici ca sunt inutili? Tu vezi ce scoti din capatana aia pe care cica o porti pe umeri? Cine gaseste drogurile in vama? Cine gaseste supravieturi sub daramaturi? Cine iti apara casa? Alarma? Stai linistit ca hotii inteligenti stiu sa scape si de aia. De caini e un pic mai greu ca majoritatea au personalitate. Si astea sunt doar cateva exemple. Ca tie nu-ti plac, nu inseamna ca sunt si inutili. N-am crezut ca o sa vad asa ceva de la un om, care cica are pretentii de la viata. Penibil Vaaaai, dar ce om integru ))! Le apara drepturile pentru a-i folosi ca sclavi . Esti doar un snob care simte nevoia inutila si stupida de a lua apararea a ceea ce nu trebuie. Daca cineva isi bate un caine pe care, in mod legal, trebuie sa-l ingrijeasca, atunci da... fa-te foc si para. Daca nu, stfu! Din cauza unor oameni ca tine femeia aia a murit. Trebuie sa moara o duzina de oameni ca sa nu le mai iei apararea?
Dani Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Vaaaai, dar ce om integru ))! Le apara drepturile pentru a-i folosi ca sclavi . Esti doar un snob care simte nevoia inutila si stupida de a lua apararea a ceea ce nu trebuie. Daca cineva isi bate un caine pe care, in mod legal, trebuie sa-l ingrijeasca, atunci da... fa-te foc si para. Daca nu, stfu! Din cauza unor oameni ca tine femeia aia a murit. Trebuie sa moara o duzina de oameni ca sa nu le mai iei apararea? Sunt folositi ca si sclavi? Ma faci sa rad cucoana. Ai fost vreodata la politia de frontiera, ca sa vezi in ce conditii sunt tinuti acei caini? Nu cred. Acei caini sunt ca si copiii agentilor de frontiera si sunt tinuti in cele mai bune conditii posibile. Si omul, ca si angajat e un sclav modern, daca e pana acolo. Faci ce zice seful, pentru un ban. Din cauza unor oameni ca tine, merge tara prost. Gandeste inainte sa declari ceva.
Guest SherkaN Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Dar copiii, care nu sunt invatati, stiu sa citeasca si sa scrie? Care nu sunt educati, au cei sapte ani de acasa? Ii poti numara pe degete pe aia care se descurca singuri de mici. Asa e si la caini. Daca nu ii dresezi, daca nu le dai iubire si atentie raman in plata Domnului. Nu mai postati doar de dragul de a posta. Ganditi inainte sa faceti cate o declaratie. Cum imi faci tu mie analogii intre caini si copii ... ce legatura are "? Copii nu apar din flori, copii nu musca , copii nu latra, copii de obicei sunt ai cuiva, cainii aia sunt ai nimanui cum sa dreseze aia sute de mii de caini ? Ei nu sunt in stare sa faca un adapost dar sa ii mai si dreseze ... e bine ca ai tu solutii , nici macar 1 din ele nu e realizabila.
Lexa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Sunt folositi ca si sclavi? Ma faci sa rad cucoana. Ai fost vreodata la politie, ca sa vezi in ce conditii sunt tinuti acei caini? Nu cred. Acei caini sunt ca si copiii agentilor de frontiera si sunt tinuti in cele mai bune conditii posibile. Si omul, ca si angajat e un sclav modern, daca e pana acolo. Din cauza unor oameni ca tine, merge tara prost. Gandeste inainte sa declari ceva. Pardon, din cauza unor oameni ca tine (fan Brigitte Bardot ce esti). Treaba era intr-o oarecare masura rezolvata cand Basescu luase masuri dar a trebuit sa vina cineva din alta tara ca sa ne dea peste bot de fraieri ce suntem. O vezi pe Brigitte Bardot ducandu-se in S.U.A. pentru a le da peste bot americanilor? NU! Pentru ca au un sistem pus la punct si nu le permit dobitocilor snobi care nu au ce face altceva in viata decat actorie si "binefaceri". Fa-i un bust sa o idolatrizezi: Daca iti moare o ruda apropiata si intreaba de ce a murit ce ii zici? "Vezi tu... cainele trebuia sa moara sau trebuia sa fie inchis intr-un centru dar pentru ca tati s-a opus din lipsa de ocupatie si minte fratiorul tau a murit sfasiat de caini acum. Life's a bitch, grow up!"
Dani Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Cum imi faci tu mie analogii intre caini si copii ... ce legatura are "? Copii nu apar din flori, copii nu musca , copii nu latra, copii de obicei sunt ai cuiva, cainii aia sunt ai nimanui cum sa dreseze aia sute de mii de caini ? Ei nu sunt in stare sa faca un adapost dar sa ii mai si dreseze ... e bine ca ai tu solutii , nici macar 1 din ele nu e realizabila. Cum sa zici ma ca nu e realizabila? Suntem in epoca de piatra cumva? Eu stiu ca s-au facut lucruri mult mai grele decat asta. Dar se poate doar daca se vrea. Daca nu se vrea, se gasesc tot felul de probleme, fara rost. Nu exista imposibil. Limitele sunt doar in mintea noastra. Da, compar copiii cu cainii pentru ca ambele sunt fiinte inofensive, daca stii cum sa te porti cu ele, daca stii sa le dai atentie, iubire si stii sa-i educi. @Lexa Tu esti experta in toate domeniile, ca si blk. N-am ce discuta cu tine. Cand o sa-mi aduci argumente bune, poate mai vb.
Guest SherkaN Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Sau daca Doamne fereste ii iese copilu` la joaca si i-l sfasie o haita de caini rupti de foame .. tare curios sunt atunci ce ar zice , nu cred ca ar mai veni cu asta "nu sunt copiii educati" , de parca eu stau sa-mi iau pe fiu`meu de mana sa-l invat "Ba tata fii atent, cand o haita de caini se apropie de tine, nu urli nu plangi nu fugi (asta presupunand ca un copil are atata sange in el sa nu urle sa nu fuga , ca in mintea ta un copil de 9-10 ani e in stare de asa ceva, iti spun eu ca am 8 nepoti sau mai multi ,.. ) cand vine un caine spre el URLA CA TOTI DRACII n-ai cum sa-l educi sa NU URLE , se sperie ... e COPIL!.
Lexa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Daca iti moare copilul si fratele lui te intreaba de ce a murit, ce ii zici? "Vezi tu... cainele trebuia sa moara sau trebuia sa fie inchis intr-un centru dar pentru ca tati s-a opus din lipsa de ocupatie si minte fratiorul tau a murit sfasiat de caini acum. Life's a bitch, grow up!" @Lexa Tu esti experta in toate domeniile, ca si blk. N-am ce discuta cu tine. Cand o sa-mi aduci argumente bune, poate mai vb. Ma lasi cu aberatiile pe care le scoti? Raspunde la intrebarea de mai sus daca poti. Cainii vagabonzi sunt un pericol! E UN FAPT! Nu sunt statistici. Ca orice pericol intr-o societate trebuie inlaturat, asta ca sa vezi logica ta cat de mult merge inapoi si nu inainte.
Dani Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Sau daca Doamne fereste ii iese copilu` la joaca si i-l sfasie o haita de caini rupti de foame .. tare curios sunt atunci ce ar zice , nu cred ca ar mai veni cu asta "nu sunt copiii educati" , de parca eu stau sa-mi iau pe fiu`meu de mana sa-l invat "Ba tata fii atent, cand o haita de caini se apropie de tine, nu urli nu plangi nu fugi (asta presupunand ca un copil are atata sange in el sa nu urle sa nu fuga , ca in mintea ta un copil de 9-10 ani e in stare de asa ceva, iti spun eu ca am 8 nepoti sau mai multi ,.. ) cand vine un caine spre el URLA CA TOTI DRACII n-ai cum sa-l educi sa NU URLE , se sperie ... e COPIL!. Iti arat un copil, care stie sa se comporte in astfel de situatii. Sunt mai multi in lumea asta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i si cunosti. Pentru asta iti trebuie rabdare si vointa. Dar din pacate nu prea mai exista la romani asa ceva. Pesimismul e in floare. ex de educatie: Am fost acum doi ani in Egipt si am intalnit o familie de bucuresteni cu un copil de 1 an si jumatate. Ala cand pica pe beton se ridica singur, isi stergea manutele si mergea mai departe. Cred ca l-am auzit o data plangand, cat timp am fost pe langa ei (in fiecare zi cateva ore). Parintii lui mi-au zis ca s-au ocupat de el cum trebuie si nu l-au sufocat cu replici "puiul mamii hai aici sa vad ce ai, te-ai lovit". Rar plange. Copilul ala o sa ajunga cineva pentru ca parintii lui isi investesc timpul in el.
Guest SherkaN Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Gata eu am terminat, n-ai cum sa il faci sa inteleaga nimic ca iti vine cu cate un ex. sau o logica de aia imbatabila ) n-are cum ...
Puffz Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Copii atacati de caini: Caini maltratati: Dupa cum se vede exista victime in ambele tabere ... si este mai mult decat evident ca totul trebuie sa inceteze, ca nu se mai poate in halul asta. Nici cainii nu poarta toata vina, dar nici saracii oameni atacati din senin. Pana la urma cainii sunt animale ... iar noi trebuie sa stim mai bine ca un animal este purtat de instinct si poate ataca oricand .. indiferent ca e animal de casa sau maidanez. De aceea ... animalele n-au ce cauta pe strada, trebuie stranse, sterilizate, date spre adoptie .. whatever, ceva, orice. Eutanasierea trebuie folosita ca ultima solutie .. cand nimic nu mai functioneaza .. insa din moment ce nimic nu s-a facut ...
blk Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 @Lexa Tu esti experta in toate domeniile, ca si blk. N-am ce discuta cu tine. Cand o sa-mi aduci argumente bune, poate mai vb. Argumente de genul asta? Tu vezi ce scoti din capatana aia pe care cica o porti pe umeri? N-am crezut ca o sa vad asa ceva de la un om, care cica are pretentii de la viata. Penibil Ma faci sa rad cucoana. Ai fost vreodata la politia de frontiera, ca sa vezi in ce conditii sunt tinuti acei caini? Gandeste inainte sa declari ceva. Nu stiu de ce crezi tu ca opinia ta e mai importanta decat opinia noastra? Tu ce argumente ai in afara de insultele de mai sus? Cainii vagabonzi sunt inutili. Ce abureli ai enumerat tu sunt cainii de rasa. Si chiar si aia cand ii plimbi pe strada se duc repede la o javra din tufe sa mai se inmulteasca putin si hopa inca 10 caini pe cartier. p.s. Gandeste inainte sa declari ceva.
bookmarks Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 o solutie ar fi sa avem mai multe restaurante chinezesti, ca doar nu latra din farfurie. ma mir ca guvernu n-a venit cu solutia asta. in legatura cu atitudinea copiilor vizavi de haitele sangeroase, va spun ca daca primesc educatia potrivita, ei pot actiona intr-o maniera care sa determine castigarea respectului haitei (vezi desenele cu Cartea Junglei). Ar fi bine sa-l atace direct pe conducatorul haitei ca sa preia sefia si apoi sa ne umple strazile cu cacati. Asa o sa stam poate mai linistiti.
Dani Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Argumente de genul asta? Nu stiu de ce crezi tu ca opinia ta e mai importanta decat opinia noastra? Tu ce argumente ai in afara de insultele de mai sus? Cainii vagabonzi sunt inutili. Ce abureli ai enumerat tu sunt cainii de rasa. Si chiar si aia cand ii plimbi pe strada se duc repede la o javra din tufe sa mai se inmulteasca putin si hopa inca 10 caini pe cartier. p.s. Ce caini de rasa ma? Intr-adevar, o rasa are calitati mai bune intr-un domeniu, dar daca doresti, poti face dintr-un pekinez sau un caine maidanez, un caine care cauta droguri. Trebuie doar sa-l dresezi. La unii iti ia mai mult timp, la altii mai putin. Daca te intereseaza domeniul, o sa afli mai multe, daca nu, stai pe tusa. N-am zis ca opinia mea e mai importanta ca a voastra, dar cand va aud ce perle scoateti... Nici macar nu stiti ce inseamna un caine, dar voi va dati cu parerea. Unii dintre voi, nici macar n-ati avut un caine, dar sunteti asi in acest domeniu. Stii bine ca nu ma bag in majoritatea domeniilor, dar unde ma bag stiu ce vorbesc. @FallOutGirl Corect.
blk Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Nu ai cum sa mananci carne de caine vagabond. Nu ca ar avea carnea de caine ceva inerent rau doar ca cei vagabonzi sunt bolnavi, sub/malnutriti etc. Solutia ar fi sa se faca niste adaposturi si sa se adune treptat toti cainii acolo. Daca un caine nu e adoptat in 2-4 saptamani, e trimis la un abator si transformat in mancare pentru urmatorii caini care vor fi adusi la adapost. S-a rezolvat problema cu mancarii, se creaza niste joburi si se scapa de cainii vagabonzi. Everybody wins.
Lexa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Copii atacati de caini: Caini maltratati: Dupa cum se vede exista victime in ambele tabere ... si este mai mult decat evident ca totul trebuie sa inceteze, ca nu se mai poate in halul asta. Nici cainii nu poarta toata vina, dar nici saracii oameni atacati din senin. Pana la urma cainii sunt animale ... iar noi trebuie sa stim mai bine ca un animal este purtat de instinct si poate ataca oricand .. indiferent ca e animal de casa sau maidanez. De aceea ... animalele n-au ce cauta pe strada, trebuie stranse, sterilizate, date spre adoptie .. whatever, ceva, orice. Eutanasierea trebuie folosita ca ultima solutie .. cand nimic nu mai functioneaza .. insa din moment ce nimic nu s-a facut ... Problema E LA CAINII VAGABONZI! Da, nu au drepturi atat timp cat sunt pe strada fara nici un stapan. Ce caini de rasa ma? Intr-adevar, o rasa are calitati mai bune intr-un domeniu, dar daca doresti, poti face dintr-un pekinez sau un caine maidanez, un caine care cauta droguri. Trebuie doar sa-l dresezi. La unii iti ia mai mult timp, la altii mai putin. Daca te intereseaza domeniul, o sa afli mai multe, daca nu, stai pe tusa. N-am zis ca opinia mea e mai importanta ca a voastra, dar cand va aud ce perle scoateti... Nici macar nu stiti ce inseamna un caine, dar voi va dati cu parerea. Unii dintre voi, nici macar n-ati avut un caine, dar sunteti asi in acest domeniu. Stii bine ca nu ma bag in majoritatea domeniilor, dar unde ma bag stiu ce vorbesc. @FallOutGirl Corect. Mai aberezi mult? Tot n-ai raspuns la intrebare. Daca iti moare copilul sfasiat de caini si fratele lui te intreaba de ce a murit, ce ii zici?
Dani Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Problema E LA CAINII VAGABONZI! Da, nu au drepturi atat timp cat sunt pe strada fara nici un stapan. Mai aberezi mult? Tot n-ai raspuns la intrebare. Daca iti moare copilul sfasiat de caini si fratele lui te intreaba de ce a murit, ce ii zici? Stai linistita ca n-o sa-mi moara copilul sfasiat de caini. Asta sa fie ultima ta grija. @Nu toti cainii vagabonzi sunt bolnavi sau malnutriti. Daca se face o campanie bine gandita, vor fi aproape toti cainii adoptati. Nu trebuie sa ne gandim nici un pic la faza cu mancatul. Nu trebuie sa promovam canibalismul.
Lexa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Stai linistita ca n-o sa-mi moara copilul sfasiat de caini. Asta sa fie ultima ta grija. Crezi ca femeia aia nu a zis "Stai linistit, Dani! Nu o sa mor sfasiata de caini!" ? De ce eviti sa raspunzi la o intrebare simpla?
Zozo Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Suntem printre putinele tari care au caini vagabonzi pe strazi si nu facem nimic.Ar trebuii sa se faca un adapost mare pentru toti canii.Cei care sunt cuminti sa fie dati spre adoptie,iar cei agresivi sa fie eutanasiati. Cel mai bun post de pana acum,asa ar trebuii si sa speram ca se vor infiinta astfel de institutii si in Romania.