Alfredo Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Marea Britanie a fost cutremurat? de pr?bu?irea unui meteorit? http://img248.imageshack.us/i/meteorit.jpg/ Un incident care a cutremurat la propriu p?mântul i-a f?cut pe cet??enii unui or??el din Marea Britanie s? se întrebe dac? nu cumva un meteorit s-a pr?bu?it în apropiere. Sute de reziden?i ai localit??ii Saffron Walden, precum ?i din satele învecinate, spun c? mai multe case s-au cutremurat, ferestrele le-au trepidat ?i mobila s-a plimbat prin locuin?e duminic?, 16 ianuarie, în jurul orei 20:00, în urma a dou? bubuituri puternice. Mai multe presupuneri menite sa justifice evenimentul au fost f?cute, aducând în aten?ie posibile cauze precum un cutremur, ori pr?bu?irea unui avion sau a unui meteorit. Totu?i, fenomenul r?mâne, înc?, un mister neelucidat. O întreag? opera?iune de interven?ie a fost întreprins? de serviciile de urgen?? în urma sesiz?rilor f?cute de cet??enii din Saffron Walden, Thaxted, Ashdon ?i Newport, îns? nicio descoperire concreta nu a avut loc. Chiar oameni afla?i la mare distan?? de aceste localit??i, în or??ele precum Haverhill, Castel Camps ?i Great Sampford, au contactat agen?iile de pres?, oferind am?nunte despre cum li s-au deplasat paturile, casele li s-u zguduit ?i pocnete puternice au putut fi auzite. Conform autorit??ilor, zeci, poate sute de oameni au auzit ?i au sim?it efectele inexplicabile, dar nimeni nu a v?zut ceva anume. Iar teoria unui seism pare infirmat? de declara?ia unui reprezentant al Departamentului Geologic Britanic, conform c?reia niciun cutremur de p?mânt nu a fost înregistrat în respectiva regiune a Regatului Unit la momentul manifest?rilor bizare raportate de britanici. De asemenea, companiile energetice sus?in c? nu au întâmpinat incidente, companiile aeriene nu au revendicat vreun accident aviatic pe teritoriul Marii Britanii ?i chiar armata a fost întrebat? cu referire la posibile exerci?ii desf??urate duminic? seara. Momentan, fenomenul r?mâne f?r? explica?ie. sursa: Www.Descopera.Ro Link to comment
Eric Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Am impresia ca acea poza e editata, nu stiu cum a surpsins fotograful meteoritul/avionul. Daca intr-adevar cadea un meteorit , ar fi venit cu o viteza extraordinar de mare, nu ar fi avut timp sa ii faca poza. Oricum , totul e posibil, sa speram ca nu o sa cada si in Romania. Link to comment
Guest SherkaN Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Marea Britanie a fost cutremurat? de pr?bu?irea unui meteorit? http://img248.imageshack.us/i/meteorit.jpg/ Un incident care a cutremurat la propriu p?mântul i-a f?cut pe cet??enii unui or??el din Marea Britanie s? se întrebe dac? nu cumva un meteorit s-a pr?bu?it în apropiere. Sute de reziden?i ai localit??ii Saffron Walden, precum ?i din satele învecinate, spun c? mai multe case s-au cutremurat, ferestrele le-au trepidat ?i mobila s-a plimbat prin locuin?e duminic?, 16 ianuarie, în jurul orei 20:00, în urma a dou? bubuituri puternice. Mai multe presupuneri menite sa justifice evenimentul au fost f?cute, aducând în aten?ie posibile cauze precum un cutremur, ori pr?bu?irea unui avion sau a unui meteorit. Totu?i, fenomenul r?mâne, înc?, un mister neelucidat. O întreag? opera?iune de interven?ie a fost întreprins? de serviciile de urgen?? în urma sesiz?rilor f?cute de cet??enii din Saffron Walden, Thaxted, Ashdon ?i Newport, îns? nicio descoperire concreta nu a avut loc. Chiar oameni afla?i la mare distan?? de aceste localit??i, în or??ele precum Haverhill, Castel Camps ?i Great Sampford, au contactat agen?iile de pres?, oferind am?nunte despre cum li s-au deplasat paturile, casele li s-u zguduit ?i pocnete puternice au putut fi auzite. Conform autorit??ilor, zeci, poate sute de oameni au auzit ?i au sim?it efectele inexplicabile, dar nimeni nu a v?zut ceva anume. Iar teoria unui seism pare infirmat? de declara?ia unui reprezentant al Departamentului Geologic Britanic, conform c?reia niciun cutremur de p?mânt nu a fost înregistrat în respectiva regiune a Regatului Unit la momentul manifest?rilor bizare raportate de britanici. De asemenea, companiile energetice sus?in c? nu au întâmpinat incidente, companiile aeriene nu au revendicat vreun accident aviatic pe teritoriul Marii Britanii ?i chiar armata a fost întrebat? cu referire la posibile exerci?ii desf??urate duminic? seara. Momentan, fenomenul r?mâne f?r? explica?ie. sursa: Www.Descopera.Ro Ce nu va e clar ? Asta e un mod elegant de a spune "nu e nevoie sa aflati" , ce s-a intamplat acolo ori e periculos si feresc opinia publica de adevar spre protejarea ei ori ... ( vezi ce am bold-uit) Link to comment
Marius-I Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Ce nu va e clar ? Asta e un mod elegant de a spune "nu e nevoie sa aflati" , ce s-a intamplat acolo ori e periculos si feresc opinia publica de adevar spre protejarea ei ori ... ( vezi ce am bold-uit) mda.... este o prb stirea nu mai exista pe site-ul sursa....oare de ce? -si singurul care a preluat stirea a fost descopera.ro, am cautat ca bezmeticul juma de noapte stirea sa vad ce si cum, dar nu am gasit nimic concret. Link to comment
Parazitu' Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 dupa poza si sursa nu as crede. pot fi mai multe variante referitor la acea culoare inflacarata de pe cer :) ma rog..niciodata sa nu zicem nu. :) Link to comment