Jump to content
Alfredo

Cimentul transparent

Recommended Posts

Un grup de arhitecti italieni a inventat “cimentul transparent”

http://img152.imageshack.us/i/pavilionitalia.jpg/

Materialul inovator a fost utilizat, pana in prezent, la constructia unei singure cladiri – pavilionul Italiei de la Expozitia Universala 2010 de la Shanghai, China.

De la distanta, arata ca betonul obisnuit; insa, de aproape, se pot observa miile de orificii minuscule care permit trecerea luminii, dar care nu compromit rezistenta structurala a materialului.

Firma Italcementi a realizat asa-numitul "ciment transparent", numit i.light, integrand rasini intr-un amestec special, creat de expertii companiei.

Pavilionul Italiei de la Shanghai, inalt de 18 metri, este construit, in proportie 40%, din i.light; au fost folosite 3,774 de panouri din acest material, cu o greutate totala de 189 tone.

Sursa: www.descopera.ro

Link to comment

De cat sa iti faci o casa asa,dintr-un beton cu o rezistenta scazuta,ca sa fi in pas cu "moda" mai bine nu ti-ai mai face.

Ei au facut aceasta inventie pentru aspect,nu cred ca au facut sa iti faci case din aceste placi,dar poti sa iti faci casa normala si sa pui placile acestea in unele locuri pentru a da un aspect cat mai frumos

Link to comment

Numai transparent nu e. Acele orificii, automat afecteaza rezistenta, fiind niste goluri. Anyway, un proiect interesant.

Care orificii, care goluri 8-| ?

Eu zic ca acea cladire este construita pur experimental (fiind prima cladire cu ciment transparent, n'am nicio indoiala ca nu e asa)

Link to comment

Daca ei au facut o cladire asa mare din acest material si are o structura solida, atunci de ce sa nu reziste la apartamente mai mici sau case. Sa nu credeti ca au facut aceasta cladire fara sa o verifice din toate punctele de vedere rezistenta ei, mai ales ca au facut-o tocmai intr-un loc unde va fi un expo si toata lumea e cu ochii pe ei. Felicitari lor.

Link to comment

Hai ne facem o casa din ciment transparent :)),sincer daca ar fi in Romania ar fi foarte scumpa...frumos ca fac si ei un ban cinstit.

normal.. romania este o tara de tot rahatu ..

va dati seama ca acele orificii sunt umplute cu ceva ca sa nu afecteze rezistenta nu ? probabil ceva transparant ca si sticla ...

oricum arata super frumos :)

Link to comment

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1344383/Transparent-light-cement-lets-light-flood-room.html?ITO=1490 Articolul original

article-1344383-0CA7A314000005DC-484_634x418.jpg

In each transparent panel there are approximately 50 holes, leading to about 20 per cent transparency. The semi-transparent panels were around 10 per cent see-through and were created by ‘modulating the insertion of the resins’.

In traducere este un panou prefabricat cu gauri. "Gaurile" ocupa 20 la suta din suprafata. Nu e nimic special legat de material , ci doar un nou mod de a-l turna. asa cum s-a inventat fier-betonul , au gandit mai departe si au inlocuit aranajarea si fierul cu o rasina similara cu fibra optica ce poarta lumina de la un capat la altul.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...