Dani Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Emilia Moro?an ?i Eric Pop, premia?i de Obama Cercet?torii români Emilia Moro?an ?i Eric Pop au fost premia?i, asear?, la gala Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers (PECASE), cele mai înalte distinc?ii oferite de administra?ia american? profesioni?tilor din domeniile ?tiin?ei ?i ingineriei, afla?i la începutul carierei. Cercet?torii români Emilia Moro?an ?i Eric Pop au fost premia?i, asear?, de pre?edintele american Barack Obama la gala Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers (PECASE)Sursa: REUTERS Numele celor 85 de personalit??i premiate, printre care se num?r? cei doi cercet?tori români, au fost anun?ate de pre?edintele Barack Obama înc? de la începutul lunii trecute, scrie Capital. Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers sunt decernate anual, în urma votului a zece departamente ?i agen?ii ale administra?iei americane. Premiile sunt atribuite acelor cercet?tori ?i ingineri care s-au dovedit promi??tori prin munca de cercetare ?i talentul lor. Premiile au fost înfiin?ate de fostul pre?edinte american Bill Clinton, în 1996, ?i recompenseaz? cercet?rile inovatoare ?i angajamentul fa?? de comunitate. Cercet?torii ?i inginerii premia?i primesc subven?ii pe perioade de pân? la cinci ani pentru a-?i continua cercet?rile prin care pot fi sprijinite misiuni guvernamentale importante. Emilia Moro?an, în vârst? de 34 de ani, din Suceava, este profesor-asistent de fizic?, astronomie ?i chimie la Rice University (Houston, Texas). Ea a fost recompensat? de colegul s?u Farinaz Koushanfar, profesor-asistent în inginerie electric? ?i informatic?. Eric Pop este profesor-asistent în inginerie electric? ?i informatic? la University of Illinois din Urbana-Champaign. Originar din România, Pop s-a mutat în Statele Unite când avea 17 ani. El a mai fost recompensat, de-a lungul carierei, cu câteva premii importante, precum NSF CAREER Award, Office of Naval Research Young Investigator Award, Air Force Young Investigator Award, DARPA Young Faculty Award. evz @Nu-i vrem noi, ii vor altii . Oricum felicitari celor doi.
Random Hero Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Si chiar mai bine ca ii vor altii. Aici ce-ar fi primit? Nimic. Felicitari atat pentru premii, cat si pentru faptul ca au o cariera solida in State.
darth_sirus Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Degeaba, daca lucreaza pentru cine nu trebuie.
Mihnea Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Nu avem ce face , aici daca ramaneau nu faceau nimic , acolo au si sustinere financiara ceea ce ii stimuleaza # Felicitari lor , poate asa se mai aude de Romania
Stef Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Trist, macar editeaza titlul, ca ei nu sunt romani, romania nu a fost in stare sa ii tina in tara.
cosmyn39b Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Trist, macar editeaza titlul, ca ei nu sunt romani, romania nu a fost in stare sa ii tina in tara. Are dreptate multi oameni destepti sunt in Romania dar degeaba de ce sa mai inveti daca si asa nu iti gasesti de lucru sau iti gasesti si esti platit in batjocura si asa toata lumea pleca si nu se mai uita in spate ...
AStoria Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Toti ``trag`` la bine , la fel ati face si voi . Oricum felicitari celor 2 si sincer ma bucura faptul ca avem si noi astfel de oameni , pregatiti de cadrele noastre didactice si cunoscuti si in alte continente.
slvr Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 oricum in continuare vom fi un punct pe harta , si mai necunoscuti ca ne-au plecat si astia doi (felicitari apropo). acum nici pe ei nu-i mai avem chiar daca nu realizau nimic aici , trebuiau sa fie si ei romani cu matul gros , sa ramana pentru pomana porcului si sa plece. :comp1: ajungand la urmatoarea impresie: Romanul e inteligent!!! :blink: apropo de pomana porcului , facand un mic off (am facut on deasupra , sunt mandru :D ) , voi v-ati gandit vreodata cum ar arata un francez , sa zicem un american , german , etc cu un cutitoi in mana alergand ca disperatul dupa un porc? inca o dovada ca poporul roman este nascut la taraaaa!
Guest NewStarR Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Asa se mai aude si de Romania. Bravo lor. Se pare ca avem si noi valori in romania .Bravo lor!
NukeR_MaN Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 oricum in continuare vom fi un punct pe harta , si mai necunoscuti ca ne-au plecat si astia doi (felicitari apropo). acum nici pe ei nu-i mai avem chiar daca nu realizau nimic aici , trebuiau sa fie si ei romani cu matul gros , sa ramana pentru pomana porcului si sa plece. :comp1: ajungand la urmatoarea impresie: Romanul e inteligent!!! :blink: apropo de pomana porcului , facand un mic off (am facut on deasupra , sunt mandru :D ) , voi v-ati gandit vreodata cum ar arata un francez , sa zicem un american , german , etc cu un cutitoi in mana alergand ca disperatul dupa un porc? inca o dovada ca poporul roman este nascut la taraaaa! Lasa , o sa ajungi tu mare si o sa maresti punctul ala .
slvr Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Lasa , o sa ajungi tu mare si o sa maresti punctul ala . Inseamna ca toata lumea e la fel de mica , ca si mine. Explica-mi cine ne vede mai mari ca un (.) ? :dontknow:
Cristi-MG- Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 normal , romania dupa mine are cel mai bun sistem scolar si universitar din lume :-? nu ma mir ca foarte foarte multi romani sunt renumiti in afara si in tara .. bravo lor :)
Dumnezeu Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 normal , romania dupa mine are cel mai bun sistem scolar si universitar din lume :-? nu ma mir ca foarte foarte multi romani sunt renumiti in afara si in tara .. bravo lor :) glumesti cu sistemu scolar ? bv lor ,desi nu prea vad cu ce ajuta Romania . @ce vad seara la protv a 2 zis apare aici
slvr Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 glumesti cu sistemu scolar ? Cred sau cel putin sper...ca da. Apropo de ce citeam mai sus , aveti dreptate , ce nu pastram noi ,iau ei si le iese mult mai bine. Noi decat pe "nu stiu" , "perversul ca pe targul ocna" si "sau" stim sa-i pastram , pe astia nu...nu avem nevoie.
Tybork Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 apropo de pomana porcului , facand un mic off (am facut on deasupra , sunt mandru :D ) , voi v-ati gandit vreodata cum ar arata un francez , sa zicem un american , german , etc cu un cutitoi in mana alergand ca disperatul dupa un porc? inca o dovada ca poporul roman este nascut la taraaaa! Se vede ca habar n-ar cum se injughie un porc. Spune-mi tu mie unde dracu ai vazut oameni alergand dupa porc? Eu de 10 ani il ajut pe bunicul meu la injughiat si niciodata nu a trebuit sa fug dupa porc. Si care e problema daca romanul e nascut la tara? Oamenii de la tara sunt oameni care te RESPECTA spre deosebire de oameni care traiesc intr-un oras high-class. Nu inteleg ce e de condamnat in a tine la obiceiurile vechi? Tu crezi ca francezii sau nemtii nu la fel faceau inainte sa apara toate normele asta din UE? Are dreptate multi oameni destepti sunt in Romania dar degeaba de ce sa mai inveti daca si asa nu iti gasesti de lucru sau iti gasesti si esti platit in batjocura si asa toata lumea pleca si nu se mai uita in spate Normal...de ce sa mai inveti daca nu ai sanse sa ajungi un inventator, ca doar in strainatate toti cei care invata toti ajung renumiti si toti inventeaza ceva(NOT). Voi invatati doar ca sa ajungeti sa faceti ceva deosebit sau ca sa fiti premiati? Sa inveti o meserie in Romania, si sa-ti placa ceea ce faci nu este chiar atat de stralucitor dar se castiga bine(si cei care spun ca nu e asa, aia mint!)
Random Hero Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 (edited) normal , romania dupa mine are cel mai bun sistem scolar si universitar din lume :-? nu ma mir ca foarte foarte multi romani sunt renumiti in afara si in tara .. bravo lor :) Majoritatea dintre aia renumiti au facut facultatea in afara (chiar si unul dintre cercetatorii din articol). Sistemele noastre scolare sunt vai de capul lor, sistemul universitar la fel, multe universitati nefiind acreditate in strainatate. Se vede ca habar n-ar cum se injughie un porc. Spune-mi tu mie unde dracu ai vazut oameni alergand dupa porc? Eu de 10 ani il ajut pe bunicul meu la injughiat si niciodata nu a trebuit sa fug dupa porc. A vazut si el cum se injunghie, dar alora le-a scapat porcul si l-au alergat prin curte. Pai da...arata un pic mai diferit la televizor :P Edited December 15, 2010 by Tybork
slvr Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Am si eu rude la tara si stiu cum se injunghie un porc dar spre deosebire de altii nu prea suport , mi se face mila si plec. Si da ... respectuosi. Sau asa vor sa dea impresia? Tu nu stii cum romanasul nostru respectuos "Respect , felicitari pt functie" (un ex) si dupa colt "****-ti pe ma-ta in c*r" . Au fost doar niste exemple. Deci astea sunt experiente , nu e pic de respect si porcul "nu e asa cuminte" , si da superstar , la faptul ca toti bosorogii se apuca sa-si taie porcul si fug de nebuni dupa el m-am referit . Am vazut oameni la tara care alergau de nebuni cu pusca prin curte ,dupa porc. Trageti voi o concluzie
LuckyShot Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Apropo de ce citeam mai sus , aveti dreptate , ce nu pastram noi ,iau ei si le iese mult mai bine. Noi decat pe "nu stiu" , "perversul ca pe targul ocna" si "sau" stim sa-i pastram , pe astia nu...nu avem nevoie. ti-am mai zis eu de cateva ori ca numai idiotenii spui. in primul rand de ce am avea nevoie ca tara de oamenii care descopera sau inventeaza diverse, in afara de aceea de a ne lauda cu ei? oricum tot ce realizeaza ei profita tuturor. conteaza cine ii premiaza? in al doilea rand, ce-ai vrea sa facem cu perversul ca pe targu ocna? sa-l exilam pe undeva? cat despre sarmanul ala cu "nu stiu", omul e bolnav, in caz ca nu ti-ai dat seama pana acum.
UNprapadit Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Yeey! BRAVOOOOOOO ! SUPEEEEEER! Felicitari! Oh da! sunt sigur ca au ramas profund atinsi de vorbele voastre bune ... no, not really. Totul se rezuma la un cuvant: rusine!
Stef Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Unul dintre acesti 2 oameni mai precis Emilia Moro?an este din oras cu mine, a facut la acelasi liceu la care sunt si eu acum, si a avut la fizica, matematica si chimie aceeasi profesori ca si mine, acesti profesorii au salarii de nimic, rusine pentru cei care ne conduc.
Guest SherkaN Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Va bucurati de parca ar fi meritu` nostru sau al vostru ca aia 2 sunt acolo , la premiile nobel evreii detin 75 la suta , deci 75 LA SUTA din lista aia cu castigatori SUNT EVREI , si nu se mai lauda, la voi aparura astia 2 si va simtiti de parca sunt copiii vostri, voi i-ati invatat carte , da stiu , bagati-mi-o p`aia grea .... aia cu "da ba boule, dar sunt ROMANI, avem si noi UN NUME ACOLo ", i`auzi , ma doare-n ... AHA , CE MANDRU MA SIMT! aproape ca-mi trece si foamea de bani cand ma gandesc la aia 2, simt ca scopu` meu pe pamant si rolu` vietii ce mi-a fost data s-a implinit, acum pot muri linistit.
NukeR_MaN Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Inseamna ca toata lumea e la fel de mica , ca si mine. Explica-mi cine ne vede mai mari ca un (.) ? :dontknow: Dar tu cum ii vezi pe altii? Nu inteleg de ce spuneti "rusine" . Nu e bine c-au fost premiati? c-au dus Romania pe buzele strainilor? Ce? daca au fost premiati de Obama nu mai sunt romani ? Si..inov8boy ai fost chiar penibil la faza cu porcul . Oamenii de la tara sunt niste oameni exceptionali. Din toate posturile tale reiese ca tu practic urasti tara in care te-ai nascut si traiesti . Apropo , avem si noi valorile noastre , stai linistit.
Lord.Pici Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 numai asa sa mai ajunga si romania subiect de discutie in alte tari :clap:
slvr Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Dar tu cum ii vezi pe altii? Nu inteleg de ce spuneti "rusine" . Nu e bine c-au fost premiati? c-au dus Romania pe buzele strainilor? Ce? daca au fost premiati de Obama nu mai sunt romani ? Si..inov8boy ai fost chiar penibil la faza cu porcul . Oamenii de la tara sunt niste oameni exceptionali. Din toate posturile tale reiese ca tu practic urasti tara in care te-ai nascut si traiesti . Apropo , avem si noi valorile noastre , stai linistit. O urasc si nu imi interzice nimeni asta , nu sunt penibil. Si nu au adus Romania pe buzele strainilor , ci au adus pur si simplu numele lor pe buzele strainilor.