Jump to content
Shadow * ClimaCool

Soferi care fac regulat accidente

Recommended Posts

Avand in vedere ca am avut 2 accidente destul de grave in decurs de 2 ani, mi s-a cam umplut paharul si ma intreb pana cand suntem victime cei care conducem prudent. Prima data cand in februarie m-o lovit cineva din spate si m-a bagat in masina din fata mea, masina mea un ford focus care imi placea foarte mult pentru ca era putin modificat a suferit o dauna totala. Nu am fost nervos, nu i-am zis un cuvant rau la ala, nu m-am stresat deloc.

Acuma dupa 10 luni, intra unu lateral-frontal in mine din cauza ca nu s-a oprit la stop. In cazul asta tot asa calc ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, nu ma stresez, nici nu ma dau jos, sun la politie care a venit dupa vreo 20 de minute. Cand dam declaratii ala zice ca nu m-o vazut ca probabil nu aveam faruri (eu: ba da aveam), atunci el ... probabil ai depasit ceva masina (eu: nu am depasit nimi)... paai atunci probabil ai avut viteza; si atunci mi-a sarit mustarul si l-am luat de gat si credeam ca il omor, pe langa ca ii o panarama si a intrat in mine din dreapta ca putea sa imi raneasca prietena, el vine cu tot feluri de minciuni si inventii. Politistul a zis sa incerc sa ma calmez ca nu are rost sa fac gesturi din astea, dupa vreo 2-3 vorbe ascutite si flegme gen "ti-ai luat permisul pe bani si tu" la care si politistul se stramba, am reusit sa ma calmez cat de cat si sa nu il snopesc in bataie.

Faza e ca atunci cand m-a lovit lateral, el m-a impins pe contrasens intr-un audi a4 nou care vroia sa intre pe strada de unde iesea ala cu mg-ul care m-a lovit (deci si ala cu a4 avea prioritate, deci daca nu ma lovea pe mine il lovea pe ala. Soferul audi-ului a vazut tot si astfel a explicat cu lux de amanunt cum a iesit ala ca idiotul de acolo. Un baiat a venit care a trecut pe acolo si zicea ca si cu o intersectie inainte era sa faca ala accident sa loveasca pe cineva. Nu stiu, poate era drogat, poate vroia sa o impresioneze pe prietena sa cu stilul lui de condus de sofer profesionist, desi avea carnet doar de 1 an si cateva luni, din care 4 luni a avut permisul suspendat.

Daune:

Audi A4: aripa fata stanga, far stanga, spoiler fata.

MG: toata fata bagata pana in parbriz

BMW Seria 3: spoiler fata, ornamente grila, proiectoare ceata, capota, aripa dreapta fata, aripa stanga fata, roata fata dreapta intoarsa invers cu toata directa praf probabil, motorul cand l-am pornit a scos un sunet exact ca un tractor si toate bateau pe acolo, etc, etc.

Cu ce s-a ales soferul MG-ului dupa ce a facut 2 masini praf: 170 lei amenda si 6 puncte de penalizare si suspendarea permisului cu 60 de zile sau 30 de zile daca nu a avut permisul suspendat in ultimul an (dar l-a avut ca norocul).

Adica pe mine ma lasa pieton pentru vreo 2-3 luni cand prietena mea sta la 15 km de mine si folosesc masina zilnic cel putin o data, mai ales ca acuma e si perioada sarbatorilor.

Pai nu iti vine sa ii bagi pumni in gura la ala care provoaca asa accidente? Oameni din astia care produc astfel de accidente ar trebui sa te despagubeascu cu o suma veritabil de bani pentru disconfortul produs pe perioada cand nu ai masina, mai ales daca esti dependent de ea, si ar trebui sa li se anuleze permisul fara dreptul de a dobandi pe acesta pe o perioada de cel putin 3-5 ani. (mai ales la dobitocii astia care fac doua accidente grave intr-o perioada asa scurta).

Dar cum legea e fix p*** la noi in tara, mereu are de suferit ala care conduce regulamentar si prudent. Deci cred ca pot sa afirm ca in cei 7000 de km pe care ii am de cand am luat masina in iunie, nu am depasit niciodata limita legala in Oradea si circul mereu cu prudenta acordand prioritate si la cei care nu au in unele intersectii cand is blocate, la pietoni, tramvaie, salvare, etc.

Exista lege pentru asa ceva? Se poate da in judecata oamenii astia care iti produc astfel de accidente si te lasa o perioada asa mare fara masina? Mai ales daca daunele totale is mai mari decat valoarea integrala a masinii, iar firma de asigurari iti plateste doar suma pe care o arunca calculatorul, neinteresandu-i ca tu nu iti poti face masina din banii aia calumea.

Daca ii dai in judecata poti castiga procesul? Care ii demersul? Cat te costa distractia? Cat de mult dureaza procesul?

Voi ce parere aveti? Ce pedeapta merita acesti soferi? Eu am scris parerea mea mai sus si am subliniat cu albastru.

Link to comment
Share on other sites

In primul rand, politistii de la examenele rutiere ar trebui sa fie mult mai exigenti. M-am saturat de femeile care nu semnalizeaza, le moare motorul la semafor (Au facut scoala de soferi pe o masina cu cutie automata ? Desigur, sunt ironic), sau cand vor sa schimbe banda de rulare, semnalizeaza si in secunda urmatoare trage de volan, fara sa beleasca ochii in oglinzi.

Cat despre un dobitoc dinasta care provoaca accidente din cauza neacordarii prioritatii sau alte chestii banale as putea spune, amenda usturatoare + puncte penalizare + bani pentru daunele facute, caz in care asigurarea nu acorda suma necesara.

Link to comment
Share on other sites

Stai calm Shadow, nu merita sa te judeci cu niste dobitoci doar ca i-ai lovit de le-a sarit mustaru pe parbriz! Iti spun din ce mi-a zis si tatal meu, care are o experianta de 40 de ani de soferie. Poate pierzi judecata si nu e frumos atunci, iar daca nu o pierzi te tarasti prin tribunale ani buni pt un cacat de pumn.

Iti inteleg nervii, si eu sunt sofer :))

@Cat despre sa-l dai tu in judecata nu stiu ce sa spun, nu stiu daca se poate sau nu, nu ma bag aici.

@marius ce, ca asa fac si eu, dar eu ma uit prima oara, dupaia semnalizez si ma bag direct nu stau sa ma gandesc la ziua de maine, ca nu conduc sa ma plimb prin oras ci conduc sa ajung la o destinatie cat mai rpd posibil.

Link to comment
Share on other sites

mda , mai era o proasta...cu numar bulgaresc....deci vrea soferita experta sa faca o parcare...si da peste fosta dacie a lu tata...bun , il sun notez numaru...aia o doare`n cur ca l-a lovit pe tata , tipa isi facea piata...,si ce crezi?tot tata a trebuit sa plateasca:|

Link to comment
Share on other sites

@shadow: am 2 sau 3 colegi de clasa care au dat banu in fata cand au dat orasul...

din cate am auzit eu din vorbe doar inceputul unui proces te costa vro 2000 lei dar nu cred ca ar fi o probema pentru tine asta daca ai avut ford focus prima oara si dupa un bmw seria 3 :)

Link to comment
Share on other sites

Acum 2 saptamani pe Valea Oltului, s-a bagat unul cu un Mercedes sa m-a depaseasca si pe mine si pe cel din fata mea intr-o curba. Vine un tir din sensul opus, abia abia am reusit eu si soferul din fata sa ii facem loc.Cum am iesit din curba iara se ia la depasire .5 minute mai tarziu, circulatie bara la bara. A fost un accident, protagonistul fix Mercedesul care era pe depasiri...

Nu cred ca rezolvi nimic cu un proces.In timp ce ai avut mare ghinion, gandeste-te ca putea sa te loveasca mai rau un astfel de idiot, si ca macar esti sanatos.

Link to comment
Share on other sites

@marius ce, ca asa fac si eu, dar eu ma uit prima oara, dupaia semnalizez si ma bag direct nu stau sa ma gandesc la ziua de maine, ca nu conduc sa ma plimb prin oras ci conduc sa ajung la o destinatie cat mai rpd posibil.

Da, dar tu cel putin te asiguri, eu ma refeream strict la faptul ca semnalizeaza si automat trage de volan stanga/dreapta, fara sa se uite daca este cineva pe cealalta banda.

Referitor la ce am facut cu bold, lasa tu graba asta prin oras, ca o data tot o patesti.

Link to comment
Share on other sites

Da, dar tu cel putin te asiguri, eu ma refeream strict la faptul ca semnalizeaza si automat trage de volan stanga/dreapta, fara sa se uite daca este cineva pe cealalta banda.

Referitor la ce am facut cu bold, lasa tu graba asta prin oras, ca o data tot o patesti.

Asta este, sunt cat se poate de prudent si incerc sa-mi mentin calmul pana la o limita :)

Pana acuma o singura data m-am luat de unu ca era sa intre in mine chiar in fata sectiei Politiei rutiere. El era pe banda a 2-a si nush ce ghidusie a vrut el sa faca si deodata se arunca in fata mea, nu de tot doar scurt, indeajuns cat sa ma faca sa franez si sa trag de volan ( mai un pic si ma arunca pe trotuar peste oameni). Noroc ca era in apropriere un semafor si ne-am oprit, am dat geamu jos si vad ca idiotu avea ochelari de soare pe nas (desi nu era nevoie ca nu era soare puternic afara), iar masina mea e un albastru inchis... din cauza ochelarilor nu m-a vazut. Nu prea ai ce sa le faci unora ca nu merita.

Link to comment
Share on other sites

a fi sofer in ziua de astazi presupune ca in 90% din timp sa fi atent la ceilalti :)....sa vezi ce frumos e cand apar 3 tiruri unu dupa altu si in curba ala din mijloc se gaseste sa taie curba ( fiind si tu in curba ) ...trebuie sa te resemnezei ...sunt soferi buni si calmi, soferi buni si "recalcitranti"/teribilisti care se "alearga" singuri, soferi prosti , dar care stau in banca lor si soferi prosti care tin neaparat sa evidentieze acest lucru :)

Link to comment
Share on other sites

Astazi a trebuit sa fac un traseu de 300 de km in conditii de zapada si ceata. Cand am plecat la drum directorul mi-a spus ceva de genu "Ai grija cum conduci" la care eu i-am spus clar ca nu imi e frica de cum conduc eu ci de cum conduc altii. In consecinta astazi am trecut la limita pe langa in jur a 5 accidente dintre care 3 datorita unor destepti care cred ca strada e a lor si mergeau cu masina pe mijlocul strazii (ca deh, nu era zapada acolo) si m-au obligat pe mine sa merg prin zapada aia mare. Alt destept a vrut sa plece in tromba de la semafor si i-a fugit masina fix in fata mea, iar piesa de rezistenta a fost un imbecil care avea masina parcata pe partea dreapta si a vrut sa iasa pe strada, doar ca voia sa se duca in directia opusa mie, asa ca a facut ce l-a dus capul si mi-a taiat calea, eu fiind nevoit sa franez brusc sa nu il izbesc, astfel masina mea a intrat in derapaj si am ajuns in sant. Unde sa spun ca desteptul nici nu a oprit sa intrebe daca am patit ceva, norocul meu e ca nu aveam viteza prea mare si masina nu a patit nimic. Astia sunt desteptii din ziua de azi, soferi care nu stiu decat sa isi dea talente si sa incerce sa se afiseze in fata pitipoancelor care gusta astfel de minunatii.

Link to comment
Share on other sites

In ziua de azi toti ''idiotii' reusesc sa treaca testul pentru permisul auto. Multi dintre ei nu stiu sa citeasca dar asa este in Romania. Daca sti si nu dai spaga nu esti acceptat. In fine.. Parerea mea este ca ar trebui niste amenzi mult mai drastice.

Link to comment
Share on other sites

Guest Mr. Taylor

Stiti care e faza cu "jmecherii" astia? Se duc in Italia si stau 3 luni si muncesc si intre timp isi cumpar permise auto,apoi vin in Romania si se dau mari ciumegii ca ei stiu sa conduca.Am eu un caz la mine in oras, fiind vecin cu mine, habar nu are sa citeasca si sa scrie si are permis din ala de Italia.Legat de chestia cu spaga este foarte adevarat nu dai, nu iei permisu, la mine in clasa mea de la liceu vedeam multi care habar nu aveau de soferie si auzeam ca luau din prima, cum? "Da si tu frate 100 de euro si sigur il iei", uite asa se ia permisu la noi. :violent:

Link to comment
Share on other sites

.Legat de chestia cu spaga este foarte adevarat nu dai, nu iei permisu, la mine in clasa mea de la liceu vedeam multi care habar nu aveau de soferie si auzeam ca luau din prima, cum? "Da si tu frate 100 de euro si sigur il iei", uite asa se ia permisu la noi. :violent:

Aici te contrazic. Eu am luat permisul acum 6 luni fara spaga si sigur nu sunt singurul in situatia asta, ca sunt destui care iau permisul cu pliculetul asta e partea a doua.

Link to comment
Share on other sites

In ROMANIA toti analfabetii "jmecheri" au carnet ... Toti vor sa demonstreze pitipoancelor ca ei is mari ai tari ca pot sa conduca un audi A6 sau BMW x6 cu viteza mare ca daca il strica nu-i problema cumpara tati altul si din cauza lor sunt pierdute vieti nevinovate ... Nu stiu dar ar trebui sa se aplice niste reguli drastice unor teribilisti cum sunt cei din Romania

Link to comment
Share on other sites

Am fost si eu in stituatia sa fiu copilot la un maraton de distrus masini. Baiatul era singur acasa, m-am dus la el cu 1 sticla de tequila+vreo 8 beri. Dupa baute imi zice sa mergem sa ascultam niste muzica in masina. Toate bune pana incepe sa porneasca motoru. Am inceput sa umblam prin cartier(ceea ce nu-mi aduc aminte), imi aduc aminte doar ca am intrat cu 80 pe ora in alta masina parcata, dupa ce s-a chinuit vreo 10 minute sa scoata masina din cealalalta masina a intrat in alta si tot asa s-au adunat 3 masini. Ce m-a salvat in momentu ala a fost sunetul ala enervant de PIUPIUPIU care te atentioneaza ca nu ai centura pusa(eram asa rupti ca nu eram curiosi de siguranta, doar ca ne enerva sunetul ala). Dupa 1 luna de umblat prin tribunale baiatul a primit 1 mie euro amenda si nu poate sa circule cu masina vreo 3 luni dupa ce ia permisu (nu avea permis:)) ). In Bruxelles s-a intamplat asta. In Romania pedepsele sunt mult mai mari, va sfatuiesc sa nu faceti ce ati citit mai sus!

Link to comment
Share on other sites

Dupa 1 zi dupa ce am avut accident, in intersectia din fata fabricii, al 10-lea sau 15-lea in ultimii doi ani de cand lucrez acolo, vreasa iasa unu in stanga. Cel care circula din dreapta pe banda 2 se opreste si tampitu iese cu fluieraturi cand ii luat din plin de pe ala de pe banda 1, ca doar cum sa se asigure idiotul pe fiecare banda, nu ii destul ca un sofer in lasa?

Ieri in sensul giratorul de la Pic, unu cu un trabant sau ce cotet o fi avut, intra in sesn cu vreo 80 si colegu meu se radea de el ca ni pe ala ni pe ala cum strangea din cur la volan :)) si cand sa iasa din sens, ce sa ia curba, direct pe aratura frate, noroc ca nu era nici bordura, nici sant, asa ca dupa ce a mers vreo 10-15 metri pe camp a putut reintra pe carosabil, dar tot asa putea intra si in spital.

In afara de asta inca doua accidente vazute live, identice cu lux de amanunt :)). Un tir ce iese din parcare si vrea sa vireze dreapta, ia curba larga si semnalizeaza. Asteapta sa plece masinile care circulau pe drumul prioritar cand un "smecher" ata pe langa el, depasire prin dreapta si nu se baga tembelul sub tir cand asta vireaza dreapta? Doamne ce idioti. In doua luni am vazut doua accidente exact identice in acelasi loc.

Link to comment
Share on other sites

Guest KillaNigga

Daca stiti de acum 1 sapt, a aratat la televizor, ambulanta de BGS care a intrat in BMW`u ala, de au murit toti din ambulanta, s-a intamplat fix la mine in zona, ambulanta praf, morti si ala a scapat destul de usurel, probabil a dat si el 1000 de euro ca are "Bemveu" si il doare la banana, si a ramas cu 4 persoane pe constiinta, Romania..

Link to comment
Share on other sites

Mutat la dezbateri pentru ca tema este de extrema actualitate.

Totusi nu ar strica sa propuneti si niste pedepse care vi s-ar parea potrivite, caci n-am vazut prea multe sugestii pe-aici.

Eu nu prea am ce sugestii sa fac, sunt in afara temei complet. :)

Link to comment
Share on other sites

So..lasand la o parte spaga care se da ...( in principiu la traseu) majoritatea tiganilor si cocalarilor conduc ori cu permisul suspendat..ori fara permis deloc. Ca bonus daca ai ghinion si ti-o trage unul cu masina inmatriculata in Bulgaria..cu RCA de Bulgaria..poti sa-ti iei adio de la orice despagubire. Bucuresitul fiind in top la soferii imbecili pot sa spun ca zilnic vad cate un eveniment in trafic. Daca mai adaugam la ecuatie si motociclistii..victime dar si vinovati..tabloul de comsar e complet.

Sfatul meu pentru cei cu mai putina experienta..la inceput sa evite aglomeratiile cele mari sau drumurile de mare viteza. Despre pedespe un singur lucru..la noi sunt mult mai mici si ca cuantum ( amenda) si ca perioada de suspendare decat in tarile aflate cu adevarat in UE. Propuneri?...nu are rost

Link to comment
Share on other sites

toti stim ce a fost la pitesti cu permisele...sincer as vrea ca oamenii aia care au dat permisele sa aiba pe constinta toate persoanele care au murit din cauza acelor "permise"

drumuri sigure o sa avem cand ..o sa fie amenda pentru centura 500 nu 50 de lei ...cand nu o sa mai fie politisti corupti,cand nu o sa mai fie pusti teribilisti de 18 ani care fura dacia lu tata si se opresc in pom cu ea...cum a zis si lance... ne batem capul degeaba :P

le: am auzit ca prin belgia sau ceva de genu daca nu iti pui centura in spate risti pana la 2000 de euro :D

@lance : back to old love ?:P (mu)

Link to comment
Share on other sites

la noi permisele se dau prea usor..aici intervenind mita.cat despre cei care habar n-au ce inseamna a fi sofer ar trebui sa li se ridice permanent dreptu de a conduce.in ziua de azi tre sa fii tu cel de la volan atent sa nu intre altu in tine.pot spune ca si in iasi se circula foarte prost in special taximetristii insa sunt si alte specimen care nu tin cont de nici o regula.depasiri in inrersectii intoarceri pe linie continua.intrari pe sens unic din directia opus nu semnalizeaza la schimbari de banda,viraje , etc.

la noi se circula haotic dupa parerea mea :) am vazut destui soferi care au ani buni de permis 20-30 insa nu au experienta mai deloc.kilometrii spun totul dupa parerea mea. cu cat ai mai multi cu atat ai mai multa experienta.

raman la ideea ca tu tre sa fii atent si sa te protejezi pe tine si masina ta in trafic.cat despre restu.doamne ajuta ca mare e gradina ta si multi sar gardu' :)

Link to comment
Share on other sites

la noi permisele se dau prea usor..aici intervenind mita.cat despre cei care habar n-au ce inseamna a fi sofer ar trebui sa li se ridice permanent dreptu de a conduce.in ziua de azi tre sa fii tu cel de la volan atent sa nu intre altu in tine.pot spune ca si in iasi se circula foarte prost in special taximetristii insa sunt si alte specimen care nu tin cont de nici o regula.depasiri in inrersectii intoarceri pe linie continua.intrari pe sens unic din directia opus nu semnalizeaza la schimbari de banda,viraje , etc.

la noi se circula haotic dupa parerea mea :) am vazut destui soferi care au ani buni de permis 20-30 insa nu au experienta mai deloc.kilometrii spun totul dupa parerea mea. cu cat ai mai multi cu atat ai mai multa experienta.

raman la ideea ca tu tre sa fii atent si sa te protejezi pe tine si masina ta in trafic.cat despre restu.doamne ajuta ca mare e gradina ta si multi sar gardu' :)

Exact. Cate domnisoare nu sunt care abia tin volanul in mana, sau in parcare, afara innorat, mai ca nu ploua, dar ele cu ochelarii de soare, si nu vede in oglinzi ca lumea, si te mai si trezesti ca ti-o loveste. I-am si zis la una asa in parcare, tata a uitat sa ia fata la player jos, mi-a dat mie cheile si sa ma duc sa o iau eu. Cand ajung aproape de masina, era una cu ochelarii de soare, ea abia vedea sa dea inapoi, noroc ca avea geamu deschis, am si zis mai tare "Da-ti tu jos ochelarii aia ca deaia nu vezi", dupa care se uita la mine de parca i-am zis cine stie ce.

Desigur, exista si femei care conduc excelent, cat si barbati care is mai prosti decat prevede legea.

Cum zicea si Parazitu', eu as propune ca politistii de la examen sa fie foarte exigenti, cum este unu la noi care are boala pe femei, orice mica greseala le-o spune, si dupa 2-3 "Ai picat" :))

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...