mau Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Statele Unite ar putea fi nevoite s? atace Iranul pentru a pune cap?t ambi?iilor nucleare ale acestei ??ri, dar ar putea exista ?i o "confruntare" cu China din cauza politicii monetare a acestei ??ri, avertizeaz? senatorul american Lindsey Graham. Inspirat din succesul electoral al Partidului Republican, senatorul Lindsey Graham a declarat c? ?i-ar dori o ini?iativ? "îndr?znea??" în rela?ia cu Iranul. "Dac? pre?edintele Barack Obama decide s? aib? o atitudine dur? fa?? de Iran mergând dincolo de sanc?iuni, cred c? va primi un sprijin important din partea republicanilor pentru c? nu putem permite Iranului s? fabrice arme nucleare", explic? senatorul, în cursul unei reuniuni pe tema securit??ii interna?ionle desf??urat? în provincia canadian? Nova Scotia. "Ultimul lucru pe care îl doresc Statele Unite este un alt conflict militar, dar ultimul lucru de care lumea are nevoie este ca Iranul s? se doteze cu arme nucleare. Ideea politicii de izolare nu mai este valabil? în privin?a Iranului", subliniaz? Graham. se vede ca la astia nu mai e criza, au chef de invazii :violent: sursa
GoodHope Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Se pare ca Rusia si-a luat mana de pe Iran, si dau unda verde SUA :). Super :D
mau Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Se pare ca Rusia si-a luat mana de pe Iran, si dau unda verde SUA :). Super :D ce e super?, probabil ca nu le mai ajunge petrolul la americani si vor sa puna mana pe cel din iran
Andu Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 WWIII e mai aproape decat am crede. Hai sa nu exageram. Nu cred ca lucrurile ar decurge asa de repede.
Random Hero Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Hai sa nu exageram. Nu cred ca lucrurile ar decurge asa de repede. Asa de repede insemanand ce? O perioada de cativa ani e suficient de scurta.
Andu Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Asa de repede insemanand ce? O perioada de cativa ani e suficient de scurta. Ma indoiesc ca se va ajunge la asa ceva.
Random Hero Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Ma indoiesc ca se va ajunge la asa ceva. E suficient sa citesti faptul ca "ar putea exista o confruntare cu China." Mie nu imi suna bine asta, avand in vedere faptul ca sunt puteri mondiale ale lumii. Rusii, stau deoparte, cred. De fapt, WWIII a inceput de ceva timp (20 martie 2003 ), doar ca e un foc mocnit.
Cristi-MG- Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 WWIII e mai aproape decat am crede. Hai ma fi serios , lumea acum mai gandesti , + ca exista multe pacte si aliante ONU , UE si multe altele .. nu cred ca o sa intervina nimeni intr-un razboi SUA - Iran . E suficient sa citesti faptul ca "ar putea exista o confruntare cu China." Mie nu imi suna bine asta, avand in vedere faptul ca sunt puteri mondiale ale lumii. Rusii, stau deoparte, cred. De fapt, WWIII a inceput de ceva timp (20 martie 2003 ), doar ca e un foc mocnit. "ar putea" da nu o sa intre , ce interese au ? ti se pare ca o lupta intre 2 state inseamna razboi mondial ? stii ce inseamna razboi mondial ?
Random Hero Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Hai ma fi serios , lumea acum mai gandesti , + ca exista multe pacte si aliante ONU , UE si multe altele .. nu cred ca o sa intervina nimeni intr-un razboi SUA - Iran . "ar putea" da nu o sa intre , ce interese au ? ti se pare ca o lupta intre 2 state inseamna razboi mondial ? stii ce inseamna razboi mondial ? O lupta intre 2 state, dar vezi ca tocmai ai amintit de aliante. :) Ia vezi, tarile de mai jos nu alcatuiesc un razboi mondial? Afghanistan Albania: hopes to join NATO. Australia: reinforcing ties with US. Bahrain: cementing security ties with US. Bulgaria: pending NATO membership. Croatia: hopes to join NATO. Czech Republic: reinforcing ties with US. Denmark: reinforcing ties with US and NATO. Egypt: extra US aid. Estonia: pending NATO membership. Great Britain: No immediate benefit, but part of a long running doctrine that the interests of the UK are best served by maintaining a 'special relationship' with the US. Hungary: strengthening ties with US. Iraq: Invaded by US forces on March 20, 2003 Iran: Rumors of US invasion throughout 2006. Israel: Supports the US in most diplomatic affairs Italy: strengthening ties with US. Jordan: military and economic aid. Kuwait: strengthening security ties with US. Latvia: pending NATO membership. Lithuania: pending NATO membership. Macedonia: hopes to join NATO. Norway NATO Oman: regional security. Pakistan Philippines Poland: Will Poland's president be NATO's next Secretary-General? Portugal: strengthening ties with US. Qatar: strengthening ties with US. Romania: strengthening ties with US. Saudi Arabia: strengthening ties between Saudi security forces and the US. Slovenia: pending NATO membership. Slovakia: pending NATO membership. Spain: strengthening ties with US. South Korea Turkey: position has never been clear, and £9.4bn in aid now in doubt. United Arab Emirates: regional security United States: leading the fight against 'axis of evil' Majoritatea fiind tarile de partea "celor buni." Dar deh, e interesant sa imi spui ca nu stiu ce inseamna un razboi mondial cand tu vorbesti de aliante ale SUA cu alte tari...
Animosity Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 ti se pare ca o lupta intre 2 state inseamna razboi mondial ? stii ce inseamna razboi mondial ? nu prea ai tu habar crezi ca daca 2 super puteri se iau la "cearta" restul lumii va baga o punga de popcorn la microunde for the fight ? toata lumea va alege parti
bunny Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 tocmai ce-am avut un proiect pe baza iranului si imbogatirea uraniului. pur si simplu iranienii nu vor sa se supuna. si pe buna dreptate, cine sunt americanii de le dau lor ordine? daca oamenii vor sa imbogateasca combustibilul de uraniu pana la 20% s-o faca nene, pana la 90%+ cat e necesar pentru o arma nucleara mai au. desi ulterior au renuntat la imbogatirea uraniului dupa ce au fost presati ceva timp tot de americani dar sub aripa rusiei, dar au mai creat un complex de imbogatire a uraniului, deci cam acelasi drac impartit in doua. oricum, pana in 2012 sunt sanse mari sa aibe destul uraniu imbogatit pentru 2 bombe nucleare.
Morello Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Inca un pas facut de "masonii" americani de a face "a new world order"
Random Hero Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Inca un pas facut de "masonii" americani de a face "a new world order" Daca al treilea razboi mondial va degenera intr-o batalie nucleara (si nu poate fi ignorata posibilitatea, avand in vedere cine se bate cap in cap cu cine), putin mai conteaza cine si ce vrea sa faca.
mau Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 nu prea ai tu habar crezi ca daca 2 super puteri se iau la "cearta" restul lumii va baga o punga de popcorn la microunde for the fight ? toata lumea va alege parti ia cauta sa vezi cauzele declansarii WWI, cred k a invada o tara e o problema mult mai mare decat asasinarea unui om
bunny Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 chiar daca america e o superputere, tind sa cred ca aceste insistente asupra iranului sunt doar bluff-uri, incat sa se supuna ca sa nu aibe un al doilea dusman ca superputere, dupa rusia. si cred ca iranul cam asta vrea sa vada, pana unde au americanii limita, si nu cred ca vor da inapoi iranienii, pe cand americanii tind sa cred ca da. gen: usa: ba, va atacam iran: ba, ripostam usa: pff, bine ma, ne retragem. xD dintr-un al 3-lea razboi mondial nu s-ar mai alege nimic daca armele principale vor fi de tip nuclear, iar americanii nu cred ca ar risca asta, pe cand iranienii, astia sunt tampi, kamikaze dintr-aia, who gives a fuck, BOOMBARDINGGGGGG! oh well.
mau Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 chiar daca america e o superputere, tind sa cred ca aceste insistente asupra iranului sunt doar bluff-uri, incat sa se supuna ca sa nu aibe un al doilea dusman ca superputere, dupa rusia. si cred ca iranul cam asta vrea sa vada, pana unde au americanii limita, si nu cred ca vor da inapoi iranienii, pe cand americanii tind sa cred ca da. gen: usa: ba, va atacam iran: ba, ripostam usa: pff, bine ma, ne retragem. xD dintr-un al 3-lea razboi mondial nu s-ar mai alege nimic daca armele principale vor fi de tip nuclear, iar americanii nu cred ca ar risca asta, pe cand iranienii, astia sunt tampi, kamikaze dintr-aia, who gives a fuck, BOOMBARDINGGGGGG! oh well. daca pica o bomba nucleara in iran...ne cam afecteaza direct si pe noi, dar daca pica in usa...aia sunt departe, da`i dreq
serious_mike Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 daca pica o bomba nucleara in iran...ne cam afecteaza direct si pe noi, dar daca pica in usa...aia sunt departe, da`i dreq daca tarile astea ar fi conduse de copchii probabil se va ajunge la ce spun copii astia de pe forum.
Random Hero Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 dintr-un al 3-lea razboi mondial nu s-ar mai alege nimic daca armele principale vor fi de tip nuclear, iar americanii nu cred ca ar risca asta, pe cand iranienii, astia sunt tampi, kamikaze dintr-aia, who gives a fuck, BOOMBARDINGGGGGG! oh well. Aia nici 5 focoase nucleare n-ar avea si se iau la tranta cu americanii care au mii de focoase? Apar si chinezii si probabil rusii and the nuclear winter is going to be veeery long. daca pica o bomba nucleara in iran...ne cam afecteaza direct si pe noi, dar daca pica in usa...aia sunt departe, da`i dreq Nici macar indirect.
bunny Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Asta stim noi, ca america > iran. The hell knows whats beneath those iranian laboratories. @_@ Eu cred ca iranul nu da inapoi indiferent de situatie, ne amenintati, atacam, ne atacati, va atacam, and so on. Indiferent, rusia nu va sta deoparte, iar cu america nu se va alia oricum. usa will go down! imo