Jump to content
Random Hero

Femeia si tigara

Recommended Posts

Posted

Frate e URAT! ce e asa greu sa acceptati ?

Se vede ca nu observati gesturi, vorbe, port ... voi incercati sa tratati orice prbl. pe cale logica , nu se poate.

Sunt cateva lucruri pe care nu le inghit la o femeie (aici vb. de mine) , o sa incerc sa-ti dau ex. legate de discutia noastra (cu R Superstar vorbesc ca restu` n-ati trecut de trasu` cu prastia) :

Fumat pe strada - URAT

Neepilata (acelasi lucru ca fumatu`, e ceva natural ,ceva biologic care acum 10 ani poate nu se auzise de EPILAT , nici un argument logic care sa ma faca sa urasc asta, dar urasc)

Unghii taiate din carne sau neingrijite (la fel , nu am argumente logice , este inestetic, nu-mi place , punct.)

Acum mi-am facut inteles punctul de vedere ?

Atunci sa detaliez si eu cum imi place si nu-mi place femeia care fumeaza pe strada:

- imi place o femeie imbracata cel putin decent care fumeaza un slim sau chiar o tigara normala, cat timp stie sa tina tigara in mana si in gura, nu gesturi gangsta si supt de filtru.

- nu imi plac femeile imbracate in treninguri de fas roz, haine ciudate sau alte prostii care fumeaza ce apuca si nu stiu nici sa mearga drept, daramite sa duca tigara la gura. Dar aici e alta treaba, ca astfel de femei n-as vrea sa vad in general pe strada.

Cu epilarea si unghiile sunt intru totul de acord. Innebunesc daca vad o fata cu unghiile strambe sau parca facute cu pasta corectoare in loc de oja. La fel, urasc o femeie neepilata, doar ca parul de pe maini nu ma deranjeaza (evident, cat timp nu depaseste densitatea parului de pe mainile mele).

Guest SherkaN
Posted

Corect . Dar femeia aia eleganta nu mai bine i-ar sta la un bar , picior peste picior tragand cu tact din tigara ?

Daca e imbracata decent , inseamna ca se respecta, si daca se respecta ... n-o sa fumeze pe strada.

Edit : btw, asta vine mai mult din respectul de sine , pe care orice femeie ar trebui sa-l aiba , n-ar trebui sa fumeze din respect fata de ea, nu din cauza a "ce zice lumea"

Posted

Corect . Dar femeia aia eleganta nu mai bine i-ar sta la un bar , picior peste picior tragand cu tact din tigara ?

Nu dom'ne ca acum apar altii in topic de zic ca e vreo metoda de a atrage barbatii si nu-i frumos.

Guest SherkaN
Posted

Nu dom'ne ca acum apar altii in topic de zic ca e vreo metoda de a atrage barbatii si nu-i frumos.

:))) da , hai sa incheiem ca parca vad ca o sa-nceapa astia sa ne descoase cu argumente din Stapanul Inelelor. Te las, nebe.

Posted

Dar voi de ce nu ragaiti si de ce nu va basiti pe strada fata ? A ? ca doar nu sunteti mai prejos ca noi . De ce nu injurati ca birjarii pe Basescu si Boc ? CA DOAR NU SUNTETI MAI PREJOS CA NOI ! , De ce nu veniti sa va suflati mucii cu mana pe asfalt, si de ce nu flegmati pe strada>? CA DOAR NU SUNTETI MAI PREJOS CA NOI!

Doamne frate ce e asa de greu sa accepti ca e de prost gust pt. o femeie sa fumeze pe strada , nu sunteti in stare sa acceptati o idee. Raspunde-mi te rog, astea de am zis mai sus , de ce nu le faceti, sunt curios sa-ti aud raspunsul , si daca zici ceva de bunele maniere te injur.

Edit: Hai ca m-ai enervat :)) , nu sterg ce-am scris mai sus, o sa las asa ca vreau sa aud raspunsul desi presimt ca n-o sa vina.

Hai sa-ti mai explic ceva. Femeile spre deosebire de barbati reprezinta SEXUL FRUMOS , ele se deosebesc prin eleganta, finete ....

Daca tu intelegi prin eleganta a merge pe strada si a face cerculete din fumu` de tigara catre ceruri si a arunca chistocul jm3k3r3jT3 din bobarnac , salut!

Aia cu manierele sunt o prostie, da-le dreacu , du-te-n carciuma si bea bere la halba si injura-l pe Lucescu cand pierde vreun meci, ca doar nu esti mai prejos ca noi.

PS: Te sfatuiesc sa faci niste cursuri de instalator, te-ai pricepe la ce feminina esti.

pe langa faptul ca n-am intalnit persoana care sa se exprime mai incoerent si mai deviat de la subiect decat tine, mai ai si tupeul nesimtit sa faci tot felul de presupuneri pe seama mea.

nu numai ca nu mi-am exprimat niciodata opinia cu privire la ce inseamna eleganta din punctul meu de vedere, dar n-am adus in discutie nimic din ce-ai aberat tu aici. (ca sa nu mai spun ca n-am zis nicaieri ca ar fi elegant sa fumezi pe strada 8-| )

apoi, din ce-ai scris tu sus, inteleg si toata lumea cred ca intelege acelasi lcuru, ca tu sau barbatii in general isi sufla mucii cu mana pe asfalt, flegmeaza si se bas pe strada si ca mai si considerati asta masculin. bravo tie, daca asta te face pe tine sa te simti "sexul puternic"!

si care e problema ta daca beau bere? ce vrei sa beau daca asta-mi place, numai sucuri si apa plata cu lamaie? si ce daca fumez? ma cunosti cumva, sa vezi cum arat cand fumez sau cat de nefeminina sunt?

Posted

Fumat pe strada - URAT

Neepilata (acelasi lucru ca fumatu`, e ceva natural ,ceva biologic care acum 10 ani poate nu se auzise de EPILAT , nici un argument logic care sa ma faca sa urasc asta, dar urasc)

Unghii taiate din carne sau neingrijite (la fel , nu am argumente logice , este inestetic, nu-mi place , punct.)

Acelasi lucru se poate spune si despre barbati.

p.s. partea bolduita arata validitatea argumentelor tale

Posted

Asta e chestia: de ce fata de barbati este o atitudine neutra sau chiar pozitiva (ex: "ce smecher arata ala cu tigara in mana") si femeile sunt privite cu ochi rai? De unde vine starea asta de repulsie? Femeia nu e egala cu barbatul?

Clar, femeia nu e egala cu barbatul! Never was, never will. And never should be!

Zdrang :D

Guest SherkaN
Posted

Lachiciot , incoerent ? =))))))))) data viitoare promit sa folosesc mai putine cuvinte :)))

PS : vezi ca te contrazici singura

blk post inutil , nu esti in stare sa intelegi ce-am scris acolo, nush de ce te bagi :)) AAAAAAAAA DAAAAAA- fanclubuuuuuuuuu ;x , eu va iubesc pe toti ma

ps : fii cuminte ca tara geme de prosti :)))

Posted

Incoerenta nu inseamna ca folosesti prea multe cuvinte la fel cum a folosi multe cuvinte (sau emoticoane in cazul tau) nu iti da automat dreptate.

Tu probabil nu intelegi ca parerea ta este fondata fix in nimic dupa cum ai recunoscut singur ca n-ai niciun argument logic pentru ceea ce crezi ci ca doar asa ti se pare tie. Stiu ca argumentele si realitatea sunt daunatoare stilului tau de viata dar nu este nevoie sa faci circ pe aici doar ca alti oameni au pareri diferite fata de ale tale.

Posted

Lachiciot , incoerent ? =))))))))) data viitoare promit sa folosesc mai putine cuvinte :)))

PS : vezi ca te contrazici singura

blk post inutil , nu esti in stare sa intelegi ce-am scris acolo, nush de ce te bagi :)) AAAAAAAAA DAAAAAA- fanclubuuuuuuuuu ;x , eu va iubesc pe toti ma

ps : fii cuminte ca tara geme de prosti :)))

lachiciot? 8-| ce dume ai in tine...

in fine, incoerent nu inseamna ca folosesti cuvinte multe, ci ca le folosesti prost si fara sens. nu reusesti sa construiesti o propozitie din care sa inteleaga omu ceva.

normal ca blk nu intelege ce-ai scris acolo din moment ce esti incoerent. pana si tu recunosti.

si ce reply e asta al tau? unde imi combati afirmatiile? sa inteleg ca am dreptate

Guest SherkaN
Posted

Incoerenta nu inseamna ca folosesti prea multe cuvinte la fel cum a folosi multe cuvinte (sau emoticoane in cazul tau) nu iti da automat dreptate.

Tu probabil nu intelegi ca parerea ta este fondata fix in nimic dupa cum ai recunoscut singur ca n-ai niciun argument logic pentru ceea ce crezi ci ca doar asa ti se pare tie. Stiu ca argumentele si realitatea sunt daunatoare stilului tau de viata dar nu este nevoie sa faci circ pe aici doar ca alti oameni au pareri diferite fata de ale tale.

Ba baiatule, ba ... ba esti .... de-o .... RARA BA BAIATULE!

Se vede ca nu observati gesturi, vorbe, port ... voi incercati sa tratati orice prbl. pe cale logica , nu se poate.

Sunt cateva lucruri pe care nu le inghit la o femeie (aici vb. de mine) , o sa incerc sa-ti dau ex. legate de discutia noastra (cu R Superstar vorbesc ca restu` n-ati trecut de trasu` cu prastia) :

Fumat pe strada - URAT

Draga lachiciot cata` tu te rogu-te in cartea de bucate unde ai cautat si fumatul pe strada si vezi daca zice ceva si despre epilat, sau unghii.

asta e tot post-ul , nu-mi da mie doar un cuvant din el si vii sa ma faci prost, btw, vezi ca m-ai jiCnit domn moderator , dar trec cu vederea ca-s de treaba.

in primul rand asta era ideea, ca nu e totul logic, sunt gesturi pe care le faci nejudecand situatia la rece , sunt pur si simplu reflexe la ceea ce se intampla , care nu vin din logica, le faci inconstient ... cum sa-ti mai explic BAAA ?

Ideea era ca atunci cand vad o femeie neepilata nu-mi place (desi nu e ceva logic sau ilogic sa-ti placa 2 fire de par in plus , gaseste tu ceva logic in asta ba desteptule) , la fel cum nu-mi place sa vad unghiile la fete taiate din carne (gaseste tu si`n asta ceva logic ba inteligentule care esti tu un inteligent) asa e cu femeia care fumeaza pe strada. CUM VREI BA SA-TI MAI EXPLIC ?

Mersi ca mi-ai explicat chestia cu incoerenta, muream dreacu prost.

Auzi si tu ... am recunoscut chiar eu ca n-am argument logic ... doamne pupa-ti-as coa..dele tale, sunteti de-o incompetenta rara ba, RARAAAA !!! asa ceva nu vezi nici intr-o turma de bizoni.

Femeie sry dar cu tine nu mai pot discuta , esti mai ..... decat o paleta.

Edit : si hai sa va mai explic un lucru. Frumusetea e ARTA BA , ARTA! arta nu are de-a face logica, acolo estimezi in functie de gusturi s.a.m.d , nu poti asculta o melodie buna si s-o intelegi LOGIC , nu poti savura un tablou bun si sa-l gasesti LOGIC , asta incerc eu fara succes sa explic , sper ca acum am fost coerent , daca nu o sa i n c e r c s a v o r b e s c m a i r a r.

Posted

Am inteles ca parerea ta este ca nu iti place si nu ai niciun motiv dar tii cu dinti de parerea ta; daca nu ai argumente iti spui parerea si mergi mai departe, nu insisti ca toti ceilalti gresesc ca nu au aceeasi parere ca si tine. Ca fapt divers, o sa cunosti multi MULTI oameni care nu au aceeasi parere cu tine, mai ales daca pleci din tara.

p.s. Iti recomand sa iti pastrezi atitudinea de becali pentru amicii tai si sa citesti regulamentul sectiunii Dezbateri ca nu voi tolera astfel de posturi - considera asta un friendly warning.

Sporuri.

Posted

Fumat pe strada - URAT

Draga lachiciot cata` tu te rogu-te in cartea de bucate unde ai cautat si fumatul pe strada si vezi daca zice ceva si despre epilat, sau unghii.

Ai perfecta dreptate cu epliatul si cu fumatul , e oribil sa vezi o fata cu par pe mana . Sincer mie nu imi place parul pe picioare / piept / mustata / beep nici la barbati . Asta da dovada de cat de mult te ingrijiesti si te respecti .

Posted (edited)

Dependentilor :)) ! eu unul m-as simti penibil, jalnic, patetic, de mine insumi pentru simplul fapt ca nu as putea sa ma las de tigari

in cazul fumatorilor care-i auzi: "am incercat sa ma las dar n-am putut"

eu unul nu fumez, las pe altii mai c0ol sa o faca, sa le miroase mainile, hainele a tigari si sa-ti fie scarba sa-ti saruti prietena/prietenul dupa o tigara.

iar despre femeia si tigara..... o femeie ar fi in stare sa fumeze si o creanga de copac, numai ca sa iasa ea in evidenta cu ceva

ps. nu-mi pasa mie ca tu fumezi pe banii tai, dar esti constient ca daca-mi sufli fumul in fata iti sting tigara de limba ;d

e foarte greu sa te lasi de tigari, in al 2-lea rand esti un idiot pentru ca nici macar n-ai fumat (fumat = 1 pachet pe zi timp de 6+ luni, nu o tigara cand eram beat)

eu unul fumez ca-mi place, nu vreau sa ma las, intr-adevar fumez pe banii castigati de mine deci mi se rupe, ti-as da si fumul in fata, sa vad cat tupeu ai sa-mi stingi tigara pe limba (si asta as face-o in viata reala, doar pt rahatei d-astia ca tine)

LE: a spune ca tigarile-s naspa desi tu nu fumezi e ca si cum ai spune ca femeile-s naspa doar pentru ca esti gay.

5 zile DPA

la ce precedente ai m-as abtine de la insulte

Edited by blk
Posted

Eu si prietena mea fumam pe strada pentru ca nu ne pasa, pur si simplu beam o cafea si fumam o tigara dimineata. Asta nu inseamna ca prietena mea vroia sa fumeze pe strada ci pur si simplu simtea nevoia, de ce i-ar pasa ei ca la niste oameni li se pare urat ? Eu daca sunt obisnuit sa fac ceva si nu mi se pare ceva naspa cu siguranta nu o sa imi pese de parerile altora.

Esti liber sa ai pareri dar nu incerca sa le impui altora, recrieti codul bunelor maniere ca vad ca unii isi ghideaza viata dupa el.

Pana la urma fumatul in sine e considerat ceva naspa si totusi ia uite cati fumatori sunt? Daca fumezi intr-o cafenea nu e tot aia? sau in cafenea nu iti mai miroase gura a scrumiera, asta ca fata...

In concluzie fumatul e urat, ce mai conteaza unde fumezi?

Guest SherkaN
Posted

Nu mai post-ez despre asta ca ma dor creierii , eu nu pot gandi mai mult de 5 minute pe zi ca incepe sa ma doara capu` , dar totusi ... iti scoti prietena si beti ncafea pe STRADA ? :)) (just curios)

Posted

iti scoti prietena si beti ncafea pe STRADA ? :)) (just curios)

si eu ma intreb acelasi lucru..

@black

Tu ceri o argumentatie logica de tipul p -> non q pentru faptul ca nu ii place sa vada oameni fumand pe strada? Eu sunt de aceeasi parere cu sherkan, si mi se pare de bun simt sa te abtii din a fuma pe strada, asta mai ales cand esti fata si implicit trebuie sa ai o grija mai mare la maniere. Din pacate vad ca in cercul tau de gheata nu sunt admise ca motivatii altele decat "cele logice".

Cat despre egalitatea sexelor.. asta e doar asa, sa aiba orgasm unii/unele. In principal atat barbatul, cat si femeia au un rol foarte bine conturat.. am zis destul.

Posted

e foarte greu sa te lasi de tigari, in al 2-lea rand esti un idiot pentru ca nici macar n-ai fumat (fumat = 1 pachet pe zi timp de 6+ luni, nu o tigara cand eram beat)

eu unul fumez ca-mi place, nu vreau sa ma las, intr-adevar fumez pe banii castigati de mine deci mi se rupe, ti-as da si fumul in fata, sa vad cat tupeu ai sa-mi stingi tigara pe limba (si asta as face-o in viata reala, doar pt rahatei d-astia ca tine)

LE: a spune ca tigarile-s naspa desi tu nu fumezi e ca si cum ai spune ca femeile-s naspa doar pentru ca esti gay.

5 zile DPA

la ce precedente ai m-as abtine de la insulte

Este foarte greu sa te lasi de tigari pentru ca n-ai ambitie ba ! Cunosc oameni care au fumat 15~ ani de zile si cand au zis gata, pai gata, s-au lasat de ele, dar tu cum n-ai o ambitie si esti un dependent, ce pot sa-ti cer. Fumezi ca-ti place? ce e asa placut sa tragi in plamani un fum toxic ?oO

cat despre suflatul fumului in fata, fii serios, intre 4 pereti toti sunteti zmei =)

ma repet, totul depinde de voi, de ambitia si vointa voastra. eu unul m-as intreba "ba sunt atat de cretin sa nu pot sa ma las?sunt atat de slab incat sa nu pot sa ma abtin ? " in general se zice ca mintea controleaza corpul, dar la voi vad ca este invers (corpul cere tutun si saraca minte ce sa faca..)

majoritatea oricum asta spun cum a spus si gigel de mai sus, ca "fumez ca-mi place" in loc sa zica "fumez ca sunt dependent si nu pot sa ma las"

Posted

Nu mai post-ez despre asta ca ma dor creierii , eu nu pot gandi mai mult de 5 minute pe zi ca incepe sa ma doara capu` , dar totusi ... iti scoti prietena si beti ncafea pe STRADA ? :)) (just curios)

DIMINEATA, cand unii pleaca la munca ;;).Poate imi spui si mie de ce ai folosit "iti scoti prietena" nu stii sa citesti? sau esti obisnuit sa vezi lucrurile asa cum iti plac tie (oricum nu o sa mai "vorbesc" cu tine dupa postul asta din pricina formularii practic te-ai referit la ce nu am zis, mi-ai bagat cuvinte in gura,gen OTV, click, libertatea, etc)

Dupa ce iei o cafea te duci spre statia ratb, daca te-ai urcat in masina cu siguranta nu vei mai fuma pana ajungi la destinatie. Acum nu imi mai amintesc daca fumam mergand spre statie sau doar in statie.

Oricum nu inteleg de ce ar deranja pe cineva ca o fata merge pe strada cu tigara in mana, poate indoctrinarea ca parere proprie mi-e greu sa cred.

Exista n motive pentru care o fata fumatoare, macar o data in viata este nevoita sa fumeze pe strada. Daca un incuiat o vede in acel moment va crede automat ca e naspa ceea ce este incorect pentru ca ea nu a mai fumat niciodata pe strada. :crazy: Si de aici rezulta ca incuiatul a catalogat gresit o fata perfect valabila cu care s-ar fii inteles de minune, si eu ma bucur pentru fata pentru ca a scapat de o viata in cusca.

Si ca fapt divers ca tot vorbesti pe langa subiect, faptul ca te doare capul dupa ce gandesti 5 minute inseamna doar ca ai o gandire limitata. Am inteles ca nu iti plac fetele care fumeaza pe strada, e decizia ta dar nu incerca sa ne bagi si noua in cap asta...fiecare cu parerea lui. Eu am argumentat de ce cred ca e gresit sa cataloghezi "naspa" toate fetele care merg cu tigara in mana pe strada, adu si tu argumente (cauta prin carti sau ceva).

@SWAt2000 eu m-am lasat de 1 an si vreau sa spun ca imi pare mai mult rau decat bine. Nu gasesc nici un motiv pentru care as renunta la o asemenea placere- dependenta, m-am lasat pentru ca m-am apucat de sport si crescuse si pretul foarte mult. Dar principalul motiv pentru care m-am lasat a fost sa imi demonstrez mie ca pot, la fel cum am facut si armata si etc...etc...

Asta cu lasatul de fumat este mai mult in categoria "senzatii tari" sau "imi place durerea" sau "vreau sa sufar mult de tot" etc

Daca ar aparea niste tigari care sa nu te afecteze, m-as apuca imediat.

Nu vad de ce aduceti in discutie fetele care nu se epileaza, ce legatura are fumatul cu ingrijirea corporala.

Posted

da? TREBUIE? mai sa fie-al naibii. pe principiul asta, majoritatea femeilor vor ca barbatii lor sa fie niste sclavi, deci barbatii tre sa fie sclavi, na! <_<

asculta la mine, niciun om nu trebuie sa fie nicicum, e clar?

Auzi printeso, de respectul de sine ai auzit? Daca tu esti o mahalagioaiCA CAreia nu ii pasa daca se afiseaza cu tigara pe strada nu e problema mea. Insa o femeie ce se respecta pe ea in primul rand si are si o buna educatie, nu o sa o vezi fumand pe strada.

Mama da ce rebela esti mancatias, n-o arde in basini cu mine si nu devia subiectul, e stric vorba de femeie si tigara, e clar? sau tre' sa-ti desenez?

Posted

Auzi printeso, de respectul de sine ai auzit? Daca tu esti o mahalagioaiCA CAreia nu ii pasa daca se afiseaza cu tigara pe strada nu e problema mea. Insa o femeie ce se respecta pe ea in primul rand si are si o buna educatie, nu o sa o vezi fumand pe strada.

Mama da ce rebela esti mancatias, n-o arde in basini cu mine si nu devia subiectul, e stric vorba de femeie si tigara, e clar? sau tre' sa-ti desenez?

La cum te exprimi si cat de frumos vorbesti eu n-as mai vorbi despre buna educatie / buna crestere.

O femeie fumand pe strada e exact acelasi lucru cu un barbat fumand pe strada. Ca voi sunteti misogini asta e alta poveste - probabil invatata din basme / codul bunelor maniere invatat de pe spatele pungilor de seminte.

Posted

ai probleme cu nervii? nu ma lua pe mine cu printeso si cu basini, ca nu ne tragem de sireturi. adica tu iti permiti sa vorbesti ca un taranoi pentru ca esti barbat si tot eu sunt mahalagioaica? si ce-mi zici mie de respect de sine? revizuieste-ti limbajul si manierele si apoi critica-i pe altii.

in caz ca nu mai tii minte la ce ti-am dat reply, tu ai zis ca "Femeia in general tre' sa arate finete, FEMINITATE, iar una cu tigara in mana arata exact opusul" si eu ti-am dat raspunsul ca atare, strict pe ce-ai zis tu. daca tie nu-ti place ceva, nu inseamna ca trebuie.

tu si sherkan, luati-va de mana si infiintati o organizatie de educare e femeilor care nu-s suficient de feminine si delicate.

Posted

ai probleme cu nervii? nu ma lua pe mine cu printeso si cu basini, ca nu ne tragem de sireturi. adica tu iti permiti sa vorbesti ca un taranoi pentru ca esti barbat si tot eu sunt mahalagioaica? si ce-mi zici mie de respect de sine? revizuieste-ti limbajul si manierele si apoi critica-i pe altii.

in caz ca nu mai tii minte la ce ti-am dat reply, tu ai zis ca "Femeia in general tre' sa arate finete, FEMINITATE, iar una cu tigara in mana arata exact opusul" si eu ti-am dat raspunsul ca atare, strict pe ce-ai zis tu. daca tie nu-ti place ceva, nu inseamna ca trebuie.

tu si sherkan, luati-va de mana si infiintati o organizatie de educare e femeilor care nu-s suficient de feminine si delicate.

lasa-l pe crynow.. se mai enerveaza cate o data, dar nu vorbeste asa de felul lui :P

Si uite asta stau lucrurile si in viziunea mea: "femeia in general tre' sa arate finete, FEMINITATE[...]". Adica na! nu am afirmat adevarul suprem, ci am spus ceea ce mi se pare mie normal, ceea ce-mi place mie, ceea ce probabil le place mai multora. Daca tu vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva nu inteleg de ce ar trebui sa te certi cu el, eventual sa-i "argumentezi" de ce nu are dreptate, cand e o chestie strict subiectiva, evident fara o valoare de adevar.

*daca am zis ca femeie trebuie sa fie sensibila, nu inseamna ca implicit am definit comportamentul barbatului similar unui porc; si el trebuie sa se comporte ca atare. Dar asta e la modul euforic, bineinteles.

**vorbim despre egalitatea sexelor atunci cand sini o sa nasca si tu o sa-l astepti pe holul spitalului, sau macar cand el o sa fie machiat, rujat si epilat si tu o sa ai par pe picioare :D

ps: sunt de parere ca e urat, atat barbatul cat si femeia, sa fumeze pe strada. <nu am formulat o axioma, doar mi-am expus opinia>

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...