Jump to content
The Wizard

NUSH retinut pentru 24 de ore în dosarul fugii lui Nicolae Popa

Recommended Posts

Sorin Ovidiu Vîntu a fost retinut pentru 24 de ore în dosarul fugii lui Nicolae Popa, acesta fiind cercetat în dosarul privind fuga lui Nicolae Popa din România. Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului, dupa ce ar fi facilitat fuga din tara a lui Nicolae Popa. SOV a fost dus la Arestul Politiei Capitalei.

La iesirea din sediul Parchetului, Sorin Ovidiu Vîntu a spus "îmi doresc foarte mult ca atunci când Basescu va pierde în sfârsit o batalie, sa îl vad în locul meu".

Procurorii Parchetului General au facut, în cursul zilei de joi, 10 perchezitii în mai multe locatii, iar o serie de persoane sunt audiate la sediul PÎCCJ, în dosarul în care sunt cercetate circumstantele în care Nicolae Popa a fugit din România. Pe lânga Sorin Ovidiu Vîntu, au fost audiati Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Turcan si Alex Stoian, anunta Realitatea TV. Potrivit aceleiasi surse, din locuinta lui Sorin Ovidiu Vîntu, procurorii au ridicat mai multe calculatoare.

"Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie în colaborare cu ofiteri de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, continua cercetarile în cauza având ca obiect favorizarea infractorului, respectiv stabilirea circumstantelor în care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a parasi România si a se stabili în strainatate, sustragându-se astfel de la executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani", se arata în comunicatul Parchetului, citat de NewsIn.

Totodata, Parchetul General informeaza ca, în urma comisiilor rogatorii efectuate în Indonezia si Cipru, au fost predate documente de catre autoritatile competente în conformitate cu procedura asistentei judiciare în materie penala. Totodata, s-a procedat la audierea lui Nicolae Popa.

Cine este Nicolae Popa

Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, a fost arestat la Jakarta în decembrie 2009. Fostul director Gelsor era urmarit international din anul 2002. Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Popa a fost dat în urmarire internationala la începutul anilor 2000, când a fugit din România. A parasit tara dupa izbucnirea scandalului FNI în care peste 400.000 de persoane au fost pagubite. Pe numele lui Nicolae Popa, în ianuarie 2002, a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru savârsirea de infractiuni economice, iar în iunie 2009, un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru savârsirea infractiunilor de înselaciune si delapidare, fiind condamnat la 15 ani de închisoare.

În ianuarie 2010, Nicolae Popa a solicitat suspendarea executarii pedepsei cu închisoarea data de autoritatile românesti. Cererea a fost însa înaintata Politiei din Indonezia care a refuzat-o pe motiv ca Popa nu este detinutul lor, ci al României. Informatia a aparut în ziarul The Jakarta Globe. Autoritatile indoneziene au declarat ca Nicolae Popa a fost arestat în baza mandatului trimis de catre Interpol, la cererea Politiei Române. Pe de alta parte, aparatorii din Jakarta ai acuzatului sustin ca politia indoneziana nu are niciun motiv sa îl tina încarcerat pe Popa în perioada procesului de extradare. si asta, deoarece Popa a trait timp de noua ani în Indonezia fara sa comita vreo infractiune.

sursa

hai si cu voiculescu :)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...