Jump to content
LuckyShot

Maghiarii lui Tokes cer autonomia la ONU

Recommended Posts

" Trei asociatii maghiare care au legaturi directe cu UDMR si Laszlo Tokes au trimis la ONU un "Raport din Umbra" intitulat "Discriminarea maghiarilor din Romania" in care acuza statul roman ca incalca drepturile maghiarilor pe toate nivelurile si propune ca unica solutie autonomia teritoriala.

Comitetul ONU pentru Eliminarea Discrimarii Rasiale discuta luni si marti, la Geneva, Raportul de Tara al Romaniei privind situatia minoritatilor, scrie Adevarul.

Forumul Civic al Romanilor din Harghita, Covasna si Mures a trimis un comunicat in care spune ca "documentul denatureaza, intr-un mod grosolan, realitatile privind drepturile persoanelor apartinand minoritatilor nationale din Romania" si ca raportul este "menit sa aduca o grava atingere credibilitatii Romaniei". [Tokes: Daca Kosovo a reusit, si noi vrem independenta in Transilvania!]

* Ce vor ungurii

Potrivit "Raportului din umbra", in conformitate cu legislatia europeana, ar fi din nou posibila acordarea unui statut special legal Tinutului Secuiesc. Mai mult, sustine raportul, "maghiarii sunt tratati ca cetateni de mana a doua in Romania", iar dezvoltarea infrastructurii Secuimii este foarte lenta sau uitata cu totul. "Din contra, alte regiuni mai degraba retrase ale tarii, in special Moldova si sudul Romaniei, au o dezvoltare rapida", se mai arata in Raport, transmite Realitatea.

"Restituirea proprietatilor confiscate de comunisti este un procesul foarte lent in toata tara, dar este cu mult mai evident in Secuime", continua Raportul, oferind, totodata, si "solutia legala pentru aceste probleme": acordarea autonomiei teritoriale, deci transformarea regiunii intr-una autonoma, cu statul special. [uNPR: Demersurile lui Tokes reprezinta un risc si o amenintare la adresa Romaniei]

Pricipalele revendicari ale raportului sunt: acordarea statutului de limba regionala oficiala pentru limba maghiara, folosirea libera a simbolurilor nationale ungare si a emblemelor secuiesti."

acuza statul roman ca incalca drepturile maghiarilor pe TOATE NIVELURILE? :lol:

si cumva uita ca sunt minoritari intr-un stat unitar si indivizibil?

sursa

Link to comment

Cum am mai spus si in alte threaduri,daca as avea puterea executiva macar pentru o zi,i-as trimite pe toti ungurii astia care cer autonomie de unde au venit.Ce nu le convine?Ca unui roman nu-i da paine la chiosc daca nu o cere pe limba lor.Probabil ar trebui sa procedam ca turcii(1921),atunci cand Ataturk i-a trecut prin sabie si gloante pe totii grecii care au crezut ca Izmirul de astazi este al lor.Sunt sigur ca romanii nu sunt fraieri si nu vor ceda usor Ardealul.Sunt si unguri care isi vad de treaba,care cred ca putem convietui impreuna pe care eu personal ii consider romani indiferent de etnia lor.Ca un deznodamant,sunt sigur ca totul se va rezolva pe cale diplomatica,ungurii care cer autonomie nerezolvand nimic,indiferent de veleitatile lor neavand ceva sustenabil la baza.

Link to comment

acuza statul roman ca incalca drepturile maghiarilor pe TOATE NIVELURILE? :lol:

si cumva uita ca sunt minoritari intr-un stat unitar si indivizibil?

In conditiile in care cateva state puternice din lume urmate de rezolutii ONU ar recunoaste independenta Statului Secuiesc prevederile Constitutiei noastre ar fi degeaba.

Oricum existenta Romaniei ca stat national in forma actuala este un paradox.

Iar parerea mea este ca oricum Romania o sa piarda teritoriile secuiesti. Singura necunoscuta este perioada de timp care va trece pana atunci.

Sa nu uitam ca de vreo 4-5 ani politica externa a Romaniei este egala cu zero.

Link to comment

Nu au cum sa obtina autonomia. O fi ea lege dar trebuie sa te gandesti si la repercusiuni. Daca tinutul Secuiesc (urasc denumirea asta) isi "recapata" drepturile, luptele de strada vor aparea.

Ce ma amuza e faptul ca vor ca limba maghiara sa fie oficiala dar in scoli limba maghiara se invata.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...