Jump to content
Tybork

Trupa Cargo cântă în deschiderea concertului susţinut de Iron Maiden la Cluj-Napoca

Recommended Posts

Cargo, una dintre cele mai celebre trupe de rock autohtone, va cânta în deschiderea concertului pe care formaţia Iron Maiden îl va susţine la Cluj-Napoca, pe 15 august, în cadrul unui eveniment prezentat de clubul de fotbal CFR Cluj, informează organizatorii.

Concertul va avea loc în parcarea Polus Center Mall din Cluj-Napoca.

Înfiinţată în 1985, în Timişoara, Cargo este una dintre cele mai reprezentative trupe din România, având o experienţă de peste un sfert de secol, timp în care a influenţat zeci de tineri artişti şi sute de fani ai rockului. Componenţa trupei a suferit mai multe schimbări de-a lungul istoriei sale, formula actuală incluzându-i pe Adrian Igrisan (voce/chitară armonică), Cristian Pup (clape), Alin Achim (chitară bass), Tavi Pilan (tobe) şi chitaristul Adrian Barar, membru recunoscut ca liderul grupului.

Inspiraţi de rockul "greu" al trupelor legendare din Occident, Cargo şi-a creat un stil propriu, care a transformat trupa într-un nume inconfundabil pe scena muzicii româneşti. Grupul a lansat nouă albume de studio, dintre care şi un "best of", intitulat "XXII", o compilaţie a celor mai cunoscute piese, fiind considerat drept un cadou pentru fani la împlinirea a 22 de ani de activitate. "Bagă-ţi minţile în cap", "Ploaia", "Nu mai am ţigări", "Spiritus sanctus", "Povestiri din gară" şi "Ziua vrăjitoarelor" sunt doar câteva dintre piesele incluse pe acest album, fiind în acelaşi timp hiturile care i-au adus grupului statutul de care se bucură şi în prezent, fiind una dintre cele mai apreciate trupe de rock autohton. Cargo a fost premiată pentru pentru muzica sa în numeroase rânduri, obţinând, printre altele, un premiu la MTV Romanian Music Awards, în 2005, pentru cea mai bună trupă rock, dar şi două discuri de aur, pentru vânzările albumelor "Spiritus Sanctus" şi "XXII".

Eveniment prezentat de clubul de fotbal CFR Cluj şi organizat de Imagistică şi Iconică, show-ul Iron Maiden, care va avea loc pe data de 15 august în parcarea mall-ului Polus Center din Cluj-Napoca, este inclus în turneul "The Final Frontier", ce anticipează apariţia albumului cu acelaşi titlu, primul material discografic de studio lansat după o pauză de aproape patru ani. "The Final Frontier" va fi cel de-al 15-lea material de studio Iron Maiden. Turneul va începe în iunie, cu o serie de show-uri în America de Nord, şi va include apariţii speciale în cadrul unora dintre cele mai cunoscute festivaluri europene, printre care Wacken, în Germania, şi Sziget, în Ungaria, precum şi numeroase alte concerte de stadion, urmând să continue în 2011.

Trupa Iron Maiden a mai concertat în România, la Bucureşti, în 2008.

Biletele pentru spectacolul de la Cluj-Napoca sunt disponibile online, pe www.servuscluj.ro, precum şi la sediul Servus Cluj, din Str. Regele Ferdinand nr. 30, Cluj Napoca (vis-a-vis de Poştă), la preţul general de 100 de lei.

Sursa: mediafax

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...