Jump to content
Dani

Doua medalii pentru Romania la ISEF 2010

Recommended Posts

Intre 9 si 14 mai la San Jose, California, SUA a avut loc Targul de Stiinta si Inginerie Intel 2010. La acest targ am fost prezenti si noi romanii prin cativa oameni inteligenti care au castigat doua medalii. Au fost 1600 de concurenti din 60 de tari.

Cristian Emilian Rosu (Colegiul Emanuil Gojdu, Oradea) ? premiul 1 pentru un sistem de prevenire a accidentelor rutiere

Paul Sucala (Colegiul National Silvania, Zalau) ? premiul 1 pentru un acelasi sistem de prevenire

Ce face sistemul? Scaneaza suprafata din fata masinii si calculeaza riscul producerii unui accidente. Aparatul a fost testat pentru o distanta de 80-100 km/h si reactioneaza de 20 de ori mai rapid decat ar reactiona soferii. Baietii au castigat 3000 de $ si inca un premiu de la Paza de Coasta Americana.

Ionut Alexandru Budisteanu (Colegiul National Mircea cel Batran, Rm Valcea) a castigat si el un bine meritat loc 4 pentru un proiect ce genereaza aplicatii in domeniul inteligentei artificiale. Acest loc 4 i-a adus 500 de $. El a mai castigat premiul 1 in valoare de 1000 de $ oferit de compania sponsor Association for Computing Machinery. Destepti baietii nostri nu?

Sa nu-i uitam nici pe profesorii de la IMT Oradea, care au obtinut medalia de argint la tehnologii moderne din cadrul Modtech 2010, Slanic, Moldova. Ei sunt Traian Buidos, Mircea Petre Ursu, Mihai Dan Groza si Iulian Stanasel. Tehnologiile au fost un sistem CAD/CAM utilizate la proiectarea si realizarea electrozilor si aplicatii de microunde pentru reconditionarea obiectelor de patrimoniu.

Imagine IPB

Sursa

Link to comment
Guest dnd, la munte cu doua minore

..si daca sistemul educational n-ar fi la pamant, cati baieti din astia am avea...

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...