peter2003 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Sony a prezentat recent un prototip al unui ecran flexibil cu tehnologie OLED. Ecranul este realizat dintr-o pelicula subtire (doar 80μm grosime) ce are incorporata un ecran TFT. Pelicula nu are nici o componenta rigida cum ar fi placuta sau chipuri, tot circuitul necesar fiind realizat direct in pelicula TFT. Momentan este doar un prototip si mai dureaza pana va fi integrat in vre-un produs aflat pe piata, dar progreseaza rapid.Ecranul ce il veti vedea in video are 4.1" si o rezolutie de 432x240. Video pe http://gadgetbuzz.ro/2010/05/26/ecran-flexibil-cu-oled/Sursa: Gadgetbuzz.ro
The Fan Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Sony a prezentat recent un prototip al unui ecran flexibil cu tehnologie OLED. Ecranul este realizat dintr-o pelicula subtire (doar 80μm grosime) ce are incorporata un ecran TFT. Pelicula nu are nici o componenta rigida cum ar fi placuta sau chipuri, tot circuitul necesar fiind realizat direct in pelicula TFT. Momentan este doar un prototip si mai dureaza pana va fi integrat in vre-un produs aflat pe piata, dar progreseaza rapid.Ecranul ce il veti vedea in video are 4.1" si o rezolutie de 432x240. Video pe http://gadgetbuzz.ro/2010/05/26/ecran-flexibil-cu-oled/Sursa: Gadgetbuzz.roe bun pentru aia care isi sparg plasmele sau lcd-urile cu controllerul de la wii
peter2003 Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 e bun pentru aia care isi sparg plasmele sau lcd-urile cu controllerul de la wii Printre altele e bun si pentru aia... Eu personal abea astept sa am un telefon intrec intr-un pix :D
IDesmond Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 e bun pentru aia care isi sparg plasmele sau lcd-urile cu controllerul de la wii Dea foarte bun . Tare ideea tastaturi flexibile... acum ecrane.
Mihai Alexandru Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 foarte bun pentru cei care se enerveaza ca nu le merge cablul
The Fan Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 aplicatii practice = ?poti sa il infasori in jurul unui pix si sa ai pix cu tv asa cum ai pix cu calendar.+ca poti sa il agati unde vrea muschiu tau+ca e mai greu de distrus pentru ca accidente mai apar+ca este foarte portabil si in cativa ani tehnologia ar putea fi folosita in locul ipadului pentru citit presa online si lucruri de genul acesta.si multe altele
Lucian Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 sa-l infasor in jurul unui pix? si ce vad? juma' de andreea esca?pot sa agat bine mersi si un tv conventional unde vrea muschiul meun-am inteles de ce e mai greu de distrus. mie-mi pare mai fragilmai portabil se poate sa fie. desi unul de marimea unui ipad si infasurat cred ca ajunge destul de gros si cam incomod de purtat in buzunar
The Fan Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 sa-l infasor in jurul unui pix? si ce vad? juma' de andreea esca?pot sa agat bine mersi si un tv conventional unde vrea muschiul meun-am inteles de ce e mai greu de distrus. mie-mi pare mai fragilmai portabil se poate sa fie. desi unul de marimea unui ipad si infasurat cred ca ajunge destul de gros si cam incomod de purtat in buzunarvezi pe toata andreea esca nu trebuie sa vezi doar jumatatee mai greu de distrus pentru ca e flexibilcred ca ar fi mai comod de purtat in buzunar decat un ipadcred ca e un pas inainte tehnologic vorbind..
blk Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 arata cam care este viziunea. Ecranele flexibile sunt un mare pas spre a face o realitate din acel video.
The Fan Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 arata cam care este viziunea. Ecranele flexibile sunt un mare pas spre a face o realitate din acel video. in felul asta poti sa ai un ecran cu touchscreen si ala sa fie tot telefonul.. singura problema ramane bateria.. aia nu cred ca poate fi facuta prea flexibila.. le. it's things like these that make you want to live more just to see what they come up with next :)
gigicarnat Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Sony a prezentat recent un prototip al unui ecran flexibil cu tehnologie OLED. Ecranul este realizat dintr-o pelicula subtire (doar 80μm grosime) ce are incorporata un ecran TFT. Pelicula nu are nici o componenta rigida cum ar fi placuta sau chipuri, tot circuitul necesar fiind realizat direct in pelicula TFT. Momentan este doar un prototip si mai dureaza pana va fi integrat in vre-un produs aflat pe piata, dar progreseaza rapid.Ecranul ce il veti vedea in video are 4.1" si o rezolutie de 432x240. Video pe http://gadgetbuzz.ro/2010/05/26/ecran-flexibil-cu-oled/Sursa: Gadgetbuzz.roo sa cumparam tv-uri la metru
Ioana Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 o sa cumparam tv-uri la metruAsta da :rofl1:'Dati-mi si mie un metru de tv.'@Mi se pare o idee foarte buna,chiar geniala.
Guest NightWishMaster Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Am auzit ca ofera la pachet si fier de calcat in caz ca il sifoneaza cineva...Acum serios vorbind, intrebarea: "La ce bun?" e normala, orice inventie soc a fost privita cu reticienta la inceput dar sunt convins ca atunci can dveti vedea raspunsurile in produsele ce se vor folosi de aceasta tehonologie veti ramane uimiti de posibilitatiel care pot aparea.
Guest spanky Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 o sa cumparam tv-uri la metru:rofl1:misto :D din pacate o sa te sparga la buzunare
Stef Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Ar fi o super metoda de copiat =) dar cred ca va dura ceva pana vor fi accesibile.
Roccozor Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 mdea as vrea sa vizionez un film pe acel ecran /:)...dar vise :D , peste 2ani o sa vezi ce a zis peter un telefon intreg intrun pix
Guest Andrey32 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Tare inventia,ce va urma sa mai inventeze ?Un televizor flexibil mi-ar trebui
Gabi14 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 foarte tare inventia :cool2: se mira si ei ce sa mai scoata sa ne ia bani
Erhard Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 un deala miar trebui cand ii dau un pumn nu se mai dezmembreaza ca asta nu stiu nici ei ce sa mai scoata pe piata sa produca bani
scandalos Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 sper sa ajung sa am si eu un eran flexibil :> toata ziua o sa stau sa il potrivesc