Jump to content
Random Hero

Rusii sunt gata sa demareze operatiunea de evitare a coliziunii lui Apophis cu Terra

Recommended Posts

In proiect a fost deja implicata o societate specializata in fabricarea de vehicule spatiale, pentru constructia sondei care va devia ruta asteroidului Apophis, astfel incat acesta sa nu intre in coliziune cu Terra in 2036.

In luna decembrie a anului trecut, Anatoly Perminov, presedinte al Agentiei Spatiale Federale Rocosmos a uimit lumea intreaga anuntand ca agentia pune la punct un proiect special conceput pentru a "infrunta" asteroidul. Acum Lev Zelioni, director al Institutului de Fizica Cosmica (IKI) al Academiei de Stiinte, a precizat in cadrul unui congres desfasurat la Moscova pe tema explorarii cosmosului, ca institutul pe care-l conduce este implicat in proiectul demarat de Rocosmos, cu care lucreaza intr-o stransa colaborare. In plus, Zelioni a mai declarat ca in operatiune a fost implicata si societatea care ar trebui sa contruiasca sonda menita a devia ruta asteroidului. Este vorba despre Lavochkin Association, companie specializata in fabricarea de vehicule spatiale.

Proiectul rusesc prevede ca sonda sa se apropie de asteroid si sa-i devieze ruta, salvand planeta de la distrugere. "Este in joc viata oamenilor. Nu putem sta cu mainile in san, trebuie sa construim un sistem care sa ne permita sa evitam coliziunea, chiar daca va costa milioane de dolari", a declarat Anatoly Perminov. Intentia rusilor este aceea de a implica si alte natiuni in proiectul lor, pentru a-i asigura resursele necesare.

sursa: descopera

______________

Suna ca materializarea scenariului filmului "Armageddon" - oricum ar fi, sper sa se intample asta. Mother Russia is gonna kick an asteroid's ass, a new degree of awesomeness.

Link to comment

deci sper ca se vor uni cu mai multe tari cum au zis si nu doar pentru finantare ci si pentru echipament oameni de stiinta etc nu prea am eu incredere in tehnica ruseasca :))

am mai dat un ochi pe aces sait si uite ce am mai gasit

Este posibil sa nu mai fim loviti de asteroidul Apophis

Recalcularea recenta a traiectoriei si caracteristicilor asteroidului Apophis i-a condus pe specialisti la concluzia ca sansele presupusei coliziuni care ar putea avea loc in anul 2029 intre acesta si planeta noastra, sunt, de fapt, foarte reduse.

Masuratorile initiale au pozitionat scenariul unei acrosari dintre Pamant si corpul cosmic aflat in deriva intr-o zona a probabilitatilor de unu la 45.000; estimarile revizuite restrang acum aceasta eventualitate apocaliptica la numai o sansa din 250.000.

Specialistii NASA au demonstrat ca, in anul 2029, Apophis va trece la o distanta de aproximativ 30.000 kilometri fata de Terra. Lucrarile pe care se bazeaza aceste concluzii vor fi prezentate in cadrul unei intalniri a Societatii Americane de Astronomie.

Noile calcule se sprijina pe masuratori mai precise ale pozitiei asteroidului, bazate pe imaginile obtinute de Dave Tholen de la Universitatea din Hawaii si sustinute de masuratori ulterioare efectuate cu ajutorul telescoapelor din Arizona si Puerto Rico.

O noua trecere a asteroidului prin apropierea Pamantului va avea loc in 2068 si va avea o sansa la trei milioane sa ne lovesca planeta. Conform specialistilor, pe masura ce calculele vor escalada, aceasta probabilitate va deveni chiar mai favorabila de atat Terrei.

Sursa: BBC

Link to comment

Pentru a intregi scenariul apocaliptic, oamenii de stiinta au indicat si mai exact momentul consumarii evenimentului, estimand impactul in luna aprilie a anului 2029 si chiar locul acestuia, oceanul Pacific, la 500 kilometri vest dd Santa Monica. Calcule ulterioare au indicat ca, desi este posibil ca asteroidul sa ocoleasca atat Pamantul cat si Luna la aceasta data, ar reprezenta o si mai mare amenintare numai sapte ani mai tarziu, in 2036. Desi prezenta asteroidului a fost descoperita in anul 2004, informatia nu a fost publicata pana recent,

eu nu inteleg cum se poate intoarce asa de rpd in 7 ani :) + ca scrie pe undeva ca daca nu nimereste nici in 2036 se va indeparta din ce in ce mai mult adica mai trece pe langa planeta dar mai departe.oricum eu nu mas baza pe calculele astea cine stie ce dzeu se mai intampla..mai bine toate tarile dezvoltate se inteleg asupra unui proiect pe care sa`l finanteze si sa`l dezvolte in colaborare :D

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...