Jump to content
Tybork

Scurtmetrajul "Căutare", de Ionuţ Piţurescu, premiat la Festivalul de Film de la Cannes

Recommended Posts

Scurtmetrajul "Căutare/ Quest", de Ionuţ Piturescu, a primit premiul SFR (La Soci?t? des r?alisateurs de films) pentru scurtmetraj în secţiunea Quinzaine des Realisateurs, la Festivalul de Film la Cannes, a declarat, pentru MEDIAFAX, Anca Romanescu, publicistul filmului.]

Premiul SFR a fost acordat ex-aequo scurtmetrajelor "Căutare/ Quest", de Ionuţ Piturescu şi "Mary Last Seen", de Sean Durkin.

"Căutare/ Quest" este un film despre doi prieteni care au o căruţă drept casă şi un cal drept tovarăş. Trăiesc simplu, fără lucruri împovărătoare, nu duc cu ei nici măcar un ceas. Dar încă mai au timp, cum spune un vechi proverb asiatic. Fără să se potrivească locurilor prin care călătoresc, dispreţuiti, pricepuţi la lucruri de care nu prea mai e nevoie în societatea de azi, ei caută sensuri. Sau lipsa lor.

Ionuţ Piţurescu are 31 de ani, este antropolog şi a studiat regie de teatru. El a mai realizat până acum filmele "Prinde timpul/Seize the time" (2008) şi "Balkan's Digest" (Albania, 2008), care au apărut în festivaluri şi manifestări din Serbia, Albania, Estonia, Slovenia, Austria şi Macedonia. Doctorand în antropologie culturală, Piţurescu a făcut cercetări de teren în Mexic (Huichol, 2003), Maroc (Berber, 2004), SUA (New Orleans, 2005), Andaluzia (Gitano Calo, 2005), zona arctică (Sami, 2006), şi în Europa de Est.

Anul acesta, în secţiunea Quinzaine des R?alisateurs au fost selectate filme din Marea Britanie, Brazilia şi Uruguay.

Sursa: mediafax

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...