Jump to content
Guest gill

Un copil de șase luni poate face deja diferența între bine și rău

Recommended Posts

Guest gill

Încă de la 6 luni, bebelușii pot face diferența între bine și rău, arată un studiu citat de The Telegraph. realizat de cercetătorii de la Centrul pentru Cogniția Copilului, al Universității Yale (SUA).

Unul dintre experimente a presupus expunerea copiilor, cu vârste curpinse între 6 luni și un an, la imagini în care o minge roșie încerca să urce un deal, iar un pătrat galben o ajuta, în timp ce un triunghi verde încerca sa o împiedice. La sfârșit, oamenii de știință au observat personajul pe care copiii l-au favorizat, în funcție de timpul pe are îl petreceau uitându-se la fiecare formă. În 80% din cazuri, copiii au ales personajul pozitiv în locul celui negativ.

Cercetătorii au contrazis astfel teoria lui Sigmund Freud conform căreia copiii se nasc ca ?animale amorale” și dobândesc simțul binelui și răului prin condiționarea educației.

Sursa: Semnele Timpului

Link to comment
Guest andybtv
De ce sa nu crezi??Corpul uman este cea mai complexa masinarie(deocamdata...),odata ce crestem,creste si capacitatea noastra de gandire,de percepere a informatiilor.La nastere avem cel mai mare numar de neuroni,iar pe tot parcursul vietii acest numar scade si nu mai pot fi adusi inaoi.Un copil de 6 luni,deja cunaste chipurile parintilor,fratilort,surorilor.Acesta isi poate da seama cand este in pericol sau nu, deci cred ca acesta este studiul lor.
Link to comment

Cred ca asta ar trebuii sa fie destul de explicit..

http://img85.imageshack.us/img85/5817/62803187.png

La asta ma gandeam si eu, dar sunt mai multe posibilitati de interpretare, daca triunghiul era doar mai rapid decat celelalte doua si doar luase un avans la urcare? Si nu stiu cat de bine poate sa inteleaga un prunc de 6 luni ca sageata reprezinta un sens de mers, daca ea ar fi fost prezenta in desen.

Sau poate trebuie sa ne ghidam dupa asta: "Corpul uman este cea mai complexa masinarie" si sa adaugam faptul ca nu cunoastem mecanismele de functionare in totalitate.

Link to comment

ai uitat sa adaugi in post cea mai importanta concluzie la care au ajuns: "Tot mai multe dovezi sugerează că oamenii au o formă rudimentară de moralitate, încă de la începutul vieții”.

moralitatea precum si comportamentele specifice omenesti se dobandeste in societate. copilul le percepe si le invata exact cum invata si sa numere. un copil crescut in salbaticie de niste salbatici canibali va adopta acelasi comportament pe care-l vede in jur. la fel, un copil lasat sa creasca cu cainele in cusca nu va putea face diferenta dintre moral si imoral.

explicatia pentru care oamenii nu se nasc cu moralitate este ca morala este o forma de constiinta a societatii si nu a individului luat separat, in afara ei.

un copil caruia nimeni nu-i acorda iubire de mic nu va stii ce e aia bunatate.

Link to comment

moralitatea precum si comportamentele specifice omenesti se dobandeste in societate. copilul le percepe si le invata exact cum invata si sa numere. un copil crescut in salbaticie de niste salbatici canibali va adopta acelasi comportament pe care-l vede in jur. la fel, un copil lasat sa creasca cu cainele in cusca nu va putea face diferenta dintre moral si imoral.

Asta nu-i impiedica cu nimic sa fie egoisti, altruisti, devotati sau infideli. Fiecare traieste in cadrul "legal" in care apuca.

Moralitatea, ca si sistem de propovaduire legal, e partinitoare si limitativa, risca sa creeze interdependente periculoase.

L.E.: Cum zicea si Dan Puric, nu trebuie sa-ti fie rusine ca faci parte din multimea x sau y, conteaza felul in care percepi situatia, cum te transpui, prin ochii cui vezi acel cadru si atunci cand x se va intalni cu y se vor intalni doua demnitati, nu doua moralitati diferite.

Link to comment

Nu cred . Probabil au observat chestia asta , si au publicat`o :))

Ma cRs poate sa fie si adevarat.Poate sa isi dea seama cee e raul si ce e bine poate si tu cand erai mic inloc sa cazi in cap cadeai in cur.. in capul tau ziceai: Ba frate.. daca am cazut odata in cap si mi`a afectat creieru dece acuma sa nu cad in cur ? Doar am mai cazut si nu prea ma doare ... :rofl1:.. e o chestie logica gandeste si tu. domne nustiu cum puteti sa ganditi in acest mod :rofl2:

Link to comment

' date='May 15 2010, 17:29' post='5080878']

Greu de crezut ca un concept la 6 luni care abia distinge unele lucruri ar putea face asa . Nu tot ce zboara se mananca..

foarte bine spus... parerea mea k e o stire asa mai mult in lipsa de imaginatie..sau poate cn stie :))

Link to comment
Guest smiley_real92

f putin probabil,nici testul nu e prea relevant ,eu daca nu citeam despre ce e vorba in poza aia nu stiam ce se intampla,ca patratul ajuta cercul si ala vrea sa ii opreasca,atunci de unde sa stie n copil...pur si simplu culorile si formele ii atrag.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...