Jump to content
Fury

Un sfert dintre români, majoritatea tineri, nu mănâncă dimineaţa

Recommended Posts

Peste 40 la sută dintre români iau micul dejun în fiecare zi, iar 25 la sută, majoritatea tineri între 19 şi 24 de ani, nu fac acest lucru nici măcar o dată pe săptămână, rezultă dintr-un studiu privind obiceiurile de consum, realizat de Omnibus.

Rezultatele studiului privind obiceiurile de consum al micului dejun la români arată că doar 43 la sută dintre aceştia iau micul dejun zilnic, persoanele de peste 55 de ani sau cele cu studii superioare fiind mai conştiincioase în această privinţă.

La polul opus se află tinerii cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, iniţiatorii studiului precizând că ei reprezintă cea mai mare parte din cei 25 la sută dintre românii care iau micul dejun mai rar de o dată pe săptămână.

"Pentru a avea o alimentaţie echilibrată zilnic, niciodată nu trebuie să renunţăm la micul dejun, deoarece acesta asigură 20 - 25 la sută din necesarul energetic recomandat. Energia furnizată la micul dejun asigură suportul necesar activităţii fizice, dar şi randamentul intelectual, mai ales în prima parte a zilei", precizează profesor doctor Gabriela Radulian, de la Institutul Naţional de Diabet "Prof. dr. N. Paulescu".

Deşi românii descriu micul dejun ideal ca având în componenţa sa lapte, fructe şi legume şi alte produse lactate şi cereale, obiceiurile lor de a mânca sunt diferite.

Astfel, trei din zece români (majoritatea bărbaţi) preferă un mic dejun "consistent", cu produse din carne, ouă şi brânză iar şase din zece (majoritatea femei) aleg un mic dejun mai uşor şi variat incluzând iaurt, lapte şi cereale, sandwich-uri, ouă sau brânză.

"Doar 16 la sută dintre români (în special adolescenţi şi tineri până în 24 de ani) aleg o gustare rapidă la micul dejun, constând în produse de patiserie sărate sau dulci, cereale sau sandwich-uri", se arată în studiu.

Specialiştii atrag atenţia că un mic dejun echilibrat ar trebui să conţină produse pe bază de cereale integrale (biscuiţi, pâine, cereale, care furnizează energie), produse lactate pentru aportul de calciu, fructe pentru conţinutul de vitamine şi minerale şi suc de fructe sau ceai pentru aportul hidric.

mediafax

Link to comment

Nici eu nu obisnuiam sa mananc dimineata cand eram mai mic dar treptat imi dau seama ca e mult mai bine sa mananci cand te trezesti.

Obisnuiam sa mananc pe la 9 jumate dupa ce ajungeam la serviciu dar acum mananc la 8 inainte sa plec de acasa. E mult mai bine.

Link to comment
Guest SherkaN

Obisnuiesc sa mananc dimineata,fac asta de mic copil .Mi s`a intamplat de cateva ori sa nu mananc dimineata si m`am simtit foarte rau,probabil organismul meu s`a obisnuit cu asta. :)

Same here, de cand ma stiu dimineata beau cate 1 l de lapte si nici asa nu e bine pt. ca am facut pietre la rinichi ... prea mult calciu :P , asa ca fiti moderati.

Link to comment

Eram obisnuit sa mananc dimineata.

Dar acuma prefer sa dorm mai mult.

mereu sacrific somnul ca sa mananc :( ma trezesc la 6 jumate ca sa halesc si sa am timp sa-mi fac ghiozdanu si etc :))

Inainte nu mancam dimineata..nu mancam pana la pranz :)) de vreo 2 ani in coa' ma trezesc ..si direct in frigider cu mine :>

prezent aici , la fel si la mine , doar faza cu frigiderul :)))

Link to comment

eu ma trezesc la 6 jum , iau micu dejun , lapte , oua , ceva sandwichuri si apoi mai mananc si vreo 2 pizza si 1 sandwich pe la scoala , dar in weekend cand ma trezesc la 1 tot lapte beau :lol: ala e micul dejun la mine :>

Link to comment
Guest spanky

hmmm, si eu mananc mai rar la mic dejun, cateodata da, pur si simplu nu pot, nu mi'e pofta, nu pot inghiti nimic, dar micul dejun ar trebui sa il luam fiecare dintre noi, este cea mai importanta masa a zilei, deci e indicat sa il luam fiecare, eu ori mananc niste cereale ori o cana de cacao cu lapte si sandwich :D sau in unele cazuri omleta :yum:

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...