Jump to content
Tybork

Bătaie în Parlamentul din Kiev

Recommended Posts

Preşedintele Parlamentului ucrainean a trebuit să fie protejat cu ajutorul umbrelelor pentru a nu fi lovit cu ouă, în timp ce în sală au fost lansate fumigene, în cadrul unei şedinţe pe tema ratificării unui acord pentru menţinerea în Ucraina a Flotei ruse de la Marea Neagră, scrie BBC News Online.

Haosul a izbucnit în Parlamentul ucrainean în cursul unei dezbateri privind prelungirea acordului de concesionare a unei baze navale din Ucraina pentru flota rusă. Autorităţile de la Kiev au prelungit cu 25 de ani perioada de concesionare a bazei de la Sevastopol în schimbul furnizării de gaz rusesc mai ieftin.

Politicienii prooccidentali ucraineni s-au opus virulent adoptării acordului, care vine pe fondul ameliorării relaţiilor dintre Rusia şi Ucraina ca urmare a alegerii în februarie a preşedintelui ucrainean prorus, Viktor Ianukovici.

Confruntările din Parlament s-au declanşat când deputaţii au dezbătut ratificarea acordului, încheiat săptămâna trecută între Ianukovici şi preşedintele rus Dmitri Medvedev.

Parlamentarii opoziţiei au aruncat cu ouă în direcţia preşedintelui Legislativului de la Kiev, Volodimir Litvin, care a fost protejat de doi consilieri cu ajutorul a două umbrele negre. Anumiţi deputaţi s-au luat la bătaie în plenul Parlamentului, în vreme ce alţii au folosit batiste pentru a se proteja de fum.

În pofida scenelor de confuzie, dezbaterea a continuat, iar acordul a fost votat de 236 din cei 450 de membri ai Parlamentului ucrainean.

În jurul sediului Parlamentului, câteva mii de opozanţi prooccidentali s-au adunat într-o atmosferă tensionată. Ei scandau "Ruşine!" "Moarte trădătorilor!", "Crimeea este a noastră!", sau "Afară cu flota Moscovei!".

Manifestaţia era înconjurată de un important dispozitiv de securitate. Sute de poliţişti antirevoltă erau mobilizaţi la locul protestului. Poliţiştii încercau să blocheze accesul manifestanţilor în sediul Parlamentului şi să îi despartă de câteva sute de manifestanţi care-l susţin pe preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici.

Susţinătorii lui Ianukovici agitau pancarte pe care se putea citi "Ucraina şi Rusia, parteneri strategici" sau "Rada (Parlamentul ucrainean) susţine preşedintele".

Menţinerea flotei ruse în această ţară timp de încă 25 de ani a unit opoziţia prooccidentală, care a promis că va face totul pentru a împiedica ratificarea acestui acord.

Sursa: mediafax

Link to comment

lol video ala cu Vadim "cantandu'i '' de slava lui Ceausescu este EPIC cum de nu s-a dat pana acum? =))

Pai este o televiziunea normala in tara asta?Numai motani, vanturi, turci, senzationali, etc.Nimeni nu zice adevaru' pe aici...(asta ca un mic off)

Fu8uqMEmyRE

Aici e bataie adevarata :lol:

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...