Jump to content
logs

24 de ani de la dezastrul de la Cernobil

Recommended Posts

Posted

Btw, ca tot zici de doza de nebunie sinucigasa, se pare ca dupa atata vreme, in zona sunt o gramada de radiatii. Eu unul m-as duce, imi plac chestiile astea distruse, dar n-as sta prea mult prin zona, pac pac repede cateva priviri, o poza doua, si-am plecat, nu vreau sa ma intorc acasa cu cine stie ce boala :)).

Nu mi se pare a fi o nebunie sa mergi acolo, avand in vedere ca se fac tururi ale orasului de 2 ore alaturi de un ghid. Dar majoritatea nu rezista mai mult de 15-30 de minute, din cauza peisajelor socante, a linistii.

Posted

Nu mi se pare a fi o nebunie sa mergi acolo, avand in vedere ca se fac tururi ale orasului de 2 ore alaturi de un ghid. Dar majoritatea nu rezista mai mult de 15-30 de minute, din cauza peisajelor socante, a linistii.

Pai da, dar totusi, chiar si dupa atata vreme radiatiile alea sunt periculoase. Daca te-ai uitat la pozele postate de mine inainte, la un moment dat cel care a facut pozele, a mers langa centrala iar nivelul de radiatii era de 11.42, iar eu sunt de parere ca este un nivel destul de ridicat :). Cat despre timpul in care multi nu rezista, da, asta te afecteaza, iti da fiori, dar eu unul cred ca as rezista, fiindca imi plac chestiile de genul asta.

Guest NightWishMaster
Posted

Spuneti voi ca e interesant sa mergi in excursie acolo dar ganditi-va ca pana in anul 2000 a mai functionat reactorul 3, si zeci de oameni faceau naveta la centrala pentru ca acolo era locul lor de munca. Acei oameni erau familisti, aveau (au) copii acasa si zilnic mergeau cu trenul catre zona interzisa pentru salariu.

Legat de sarcofag, acesta inca de la bun inceput a fost neetans, chiar existand garuri din constructie prin care incape si o masina.

Mai jos aveti un documentar in care o echipa de cercetator intra in acel sarcofag pentru a explora interiorul reactorului.

vPyrqRczmQ46XnYVZTGs_o

YH84guFgNh0LUJ9JfxMdyg

P1vsG-HHAlERFzw9OVFxMQ

QprAfw0oL00hAw83ROUe3Q

u0f69Zc3J7gOxDi6gpiZWs

Posted

Si materialul ala radioactiv nu poate fi dus altundeva ? Totusi e un oras acolo, acum poate e prea tarziu, dar ar putea fi locuit, dar din cauza radiatiilor, e si interzis sa mergi acolo asa de capul tau :)).

Posted

Si materialul ala radioactiv nu poate fi dus altundeva ? Totusi e un oras acolo, acum poate e prea tarziu, dar ar putea fi locuit, dar din cauza radiatiilor, e si interzis sa mergi acolo asa de capul tau :)).

Nu cred ca poate fi mutat, reziduurile care se muta de la reactoare sunt deja folosite, acesta era inca "nou." Locuit va putea fi tot peste cateva sute de ani, indiferent daca este mutat materialul sau nu (asta in cazul in care va mai fi pastrat intr-o incinta aproape etansa).

Posted

Interesant totusi cum uraniul ala (cesiu 137 si mai sunt cateva), emit atata timp radiatii. Stau asa si ma uit la pozele alea din oras, si ma gandesc cata liniste poate fi acolo. Animale traiesc ? Am vazut cai salbatici intr-o poza, dar ma refer daca sunt si alte animale, cum ar fi pasarile, ciripitul lor se aude in special dimineata ? Sau mergi acolo si e ca intr-un mormant ? Am incercat sa gasesc un raspuns pt asta, dar poate n-am cautat destul de mult.

Posted

Interesant totusi cum uraniul ala (cesiu 137 si mai sunt cateva), emit atata timp radiatii. Stau asa si ma uit la pozele alea din oras, si ma gandesc cata liniste poate fi acolo. Animale traiesc ? Am vazut cai salbatici intr-o poza, dar ma refer daca sunt si alte animale, cum ar fi pasarile, ciripitul lor se aude in special dimineata ? Sau mergi acolo si e ca intr-un mormant ? Am incercat sa gasesc un raspuns pt asta, dar poate n-am cautat destul de mult.

Uraniul 238 are perioada de injumatatire de 4,5 miliarde de ani (si ca o curiozitate, elementul cu cea mai lunga perioada de injumatatire este seleniul, al carui izotop Se-83 ajunge la injumatatire in 130,000,000,000,000,000,000 de ani). Ma intreb cum au reusit sa calculeze asta si mai ales de ce emit atat de mult timp radiatii.

Pasari nu cred ca traiesc, linistea e intr-adevar mormantala.

Guest NightWishMaster
Posted

Vei fi surprins sa afli ca natura s-a adaptat in mod miraculos la conditiile de radiatii. Iata un documentar legat de asta:

ud33w26qsWQHnHwLGuNUio

T1OAIlk21GckNwAVSTWiYE

Q5is1Jrp9f0

Posted
In italia unde stau eu langa Reggio Emilia is si in ziua de astazi copii care sunt purtati in italia pentru 1 - 2 luni ca sa respire si alt aer si alte chestii. Vin in autobuze/ avion totul este gratuit si in unele parti ale romaniei sunt tot asa...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...