Jump to content
Dropkillerz

Atentat in Iasi

Recommended Posts

Atentat în Copou

Maşina unui profesor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie a explodat ieri dimineaţă, puţin după ora 9, pe o stradă din Copou. Autoturismul, un Cielo de culoare alb cu numărul B 99 FRL, care îi aparţine dr Laurenţiu Şorodoc, era condus de cumnatul proprietarului, Dumitru Păduraru, şeful catedrei de Anatomie din cadrul UMF

Ieri dimineaţă, profesorul a ieşit din locuinţa sa de pe strada Sărăriei şi a pornit maşina. După câţiva metri, când a oprit să dea prioritate unui alt autovehicul, o explozie a survenit în zona de sub motor, producând un suflu puternic. ?Eram în casă când am auzit o bubuitură foarte puternică. Chiar îl văzusem pe profesor când s-a urcat în maşină. Cred că este vorba de o răzbunare, ştiu că avea duşmani”, ne-a mărturisit îngrozită Sanda Popovici, o vecină.

Din fericire, bărbatul a scăpat nevătămat, a coborât din maşină şi a sunat la Poliţie. Imediat, zona a fost asigurată pe un diametru de 300 de metri, iar pirotehniştii au demarat acţiunea de verificare a autovehiculului. Criminaliştii au cules probe la locul faptei vreme de câteva ore, iar după aceea maşina ? care nu a suferit însă avarii majore - a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor.

Dumitru Păduraru a fost audiat ieri mai multe ore pentru a stabili ce a dus la acest incident. ?Deocamdată este prematur să dăm un verdict. Luăm în calcul toate ipotezele. Vom vedea ce spun rezultatele probelor de laborator”, a precizat comisarul şef Gheorghe Fotea, şeful Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. În urma verificărilor amănunţite, oamenii legii au descoperit sub maşina profesorului, în partea din faţă, un dispozitiv exploziv artizanal.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii unei tentative de omor. Rectorul UMF a declarat însă că nu crede că profesorul ar avea duşmani. ?Organele abilitate îşi vor face datoria, eu nu pot să comentez nimic despre acest incident. Conf. dr. Dumitru Păduraru este şeful Catedrei de Anatomie şi a înregistrat rezultate bune în activitatea sa. El a introdus examenul tip grilă, pentru a nu exista suspiciuni asupra examenelor, şi cred că doar prin asta poate să fi supărat pe câte cineva”, ne-a spus prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF.

Trecutul recent al conf. dr. Dumitru Păduraru cuprinde însă şi ceva episoade mai puţin clare. Dincolo de unele acuzaţii anonime ? privitoare la acordarea de note în schimbul unor comisioane şi chiar la hărţuirea sexuală a unor studente ? care au ajuns la conducerea Universităţii, pe 11 februarie cadrul didactic a fost bătut de persoane necunoscute în parcarea din faţa locuinţei. Atunci, conf. dr. Păduraru a fost dus la Spitalul de Urgenţe ?Sf. Ioan”, după ce a fost lovit în zona feţei, cu o geantă metalică, de către mai mulţi indivizi. Victima, care s-a ales cu mai multe fracturi la cap, a declarat la vremea respectivă că nu a reuşit să vadă faţa agresorului, dar nici nu a depus plângere la Poliţie. (ASIS)

* * *

Oamenii legii au descoperit sub maşina profesorului, în partea din faţă, un dispozitiv exploziv artizanal

* * *

?Deocamdată este prematur să dăm un verdict. Luăm în calcul toate ipotezele” - comisarul şef Gheorghe Fotea

* * *

?Conf. dr. Dumitru Păduraru este şeful Catedrei de Anatomie şi a înregistrat rezultate bune în activitatea sa. El a introdus examenul tip grilă şi cred că doar prin asta poate să fi supărat pe câte cineva”- prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF.

sursa

Astazi am auzit si eu din intamplare =))

Link to comment

Atata timp cat cineva a vrut ca persoana respectiva sa moara,e atentat. gtfo -_-

Deci daca eu iti dau o palma dupa cap in timp ce bei o bere e un atentat? :lol:

Dar oricum, nu ar strica un atentat-doua prin romania sa ne aduca aminte ca suntem un singur popor si ca ar trebui sa ne gandim si la altele in afara de mizeriile de la televizor.

Link to comment

Deci daca eu iti dau o palma dupa cap in timp ce bei o bere e un atentat? :lol:

Dar oricum, nu ar strica un atentat-doua prin romania sa ne aduca aminte ca suntem un singur popor si ca ar trebui sa ne gandim si la altele in afara de mizeriile de la televizor.

Nee,trebuie sa fie implicata si o bomba :D

Ulise,stiu,mi-a zis gardianu ca a vazut-o la 1 metru si ceva in aer. :D

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...