Jump to content
RightWing

Codreanu si legionarii

Recommended Posts

Deci, am tot observat faptul ca legionarii sunt catalogati drept "nazisti" "fascisti" "extremisti". Acum, de ce nu sunt legionarii "antisemiti" sau "nazisti" .

In 1919, Codreanu tine o conferintia impotriva bolsevismului, Hitler dormea sub poduri la viena atunci,cersea mancare. Capitanul era foarte cunoscut in Iasi, familia lui era foarte cunoscuta, tatal lui fost ofiter de armata.

1930,Codreanu aude de Hitler.

Codreanu,Mota,Marin,Iasinschi si alti legionari...erau rasisti? Nu, ei vroiai sa incete jaful evreilor asupra Romaniei. Pe atunci, evreii erau precum tiganii acum. Politicieni corupti faceau afaceri murdare cu ei, ii bagau la inaintare samd.Vasile Marin avea sotie evreica Ajungem in 1933,Hitler era pe o panta ascedenta, are loc la Hamburg un mare congres nationalist,Hitler deja pusese bazele "antisemitismului"

Legionarul Mota participa acolo si spune "Noi nu avem nimic cu evreii" Hitler se ridica si face spume.Il da pe mota afara. Mota ii spune Capitanului.

Capitanul spune: " Draga Ionele, noi nu avem nevoie de neamtul asta pentru ca este foarte popular! El ne ajuta la lupta noastra si atat"

So, de ce oare sunt catalogati legionarii drept "nazisti" , "extremisti"? Pentru ca erau impotriva a tot ce este antiRomanesc? Legiunea avea oameni multi mai destepti decat Hitler!

- Ce parere aveti despre miscarea Legionara din perioada interbelica?:D

Link to comment
Share on other sites

Politica in privinta Miscarii Legionare nu s-a schimbat nici acum. Mass-media e gata oricand sa ii discrediteze cu acuzatii halucinante. Se neglijeaza complet faptul ca au fost achitati inclusiv in procesul de la Nurnberg, cand pana si comisarul sovietic a fost obligat sa recunoasca faptul ca organizatia nu avea caracter rasist/antisemit etc. desi nu i-a convenit sa faca asta.

Acuzatiile care li se aduc sunt mizerabile si desantate. Se face intotdeauna tam-tam pe tema asasinarii lui IG Duca(care la drept vorbind era un trepadus pus sa reprezinte interesele industriasilor liberali), dar nu se aminteste despre miile de legionari incarcerati in acel an, cu tot cu rudele lor(!) doar pentru ca apartineau Miscarii. Unii dintre ei au si murit. Replica a venit asupra unui singur om. Sa judecam acum cine e personajul negativ.

In plus, legionarii ce rai si violenti asa cum apar in cartile de istorie, aveau ordin de la capitan sa nu riposteze la abuzurile politiei pe care le sufereau de fiecare data in campaniile electorale.

Sunt multe de spus pe tema asta. In principiu oamenii astia au fost printre putinii din istoria romanilor care au dat dovada de coloana vertebrala, chiar si cand balanta se inclina greu impotriva lor. Regret enorm ca nu exista nimeni in ziua de azi care sa le continue in mod sincer munca. Mai mult de atat, mai sunt si amaratii aia de la Noua Dreapta care n-au alte probleme decat manelele si lesbienele si se bat cu pumnul in piept ca sunt mostenitori ai Miscarii Legionare.

Link to comment
Share on other sites

Totusi,Whiplash, uiti faptul ca Legiunea avea o ideologie bazata pe RASA. Il citez pe Captian (Codreanu Zelea):

Corneliu Zelea Codreanu: "neamul are un patrimoniu biologic: carnea si sangele" (cu atat e mai valabil si evident in cazul rasei....)

In concluzie Ideologia legionara era una national-socialista- CRESTINA. Care este baza national-socialismului?

Rasa.Adica toti din acelasi sange, sa fie egali intr-un stat.

Miscarea legionara a fost o miscare crestin ortodoxa insa nu a fost de tipul Oastea Domnului.A fost pur si simplu o miscare in care s-a dorit ca conducerea statului sa fie condusa de catre o elita crestina, pura. S-a dorit implicare crestinismului ortodox in politica in compartie cu celalte miscari ca cea fascista sau cea national-socialista care nu si-au propus si nici macar nu au relizat-o. Miscare legionara nu a fost si nu este o miscare rasista. Dovada o consta in marturile batranilor legionari fata de dusmani lor care, cu toate ca ii catolga in tigani sau in jidani,nu le imputa apartanenta la o rasa ci mai mult apartenenta la o organizatie care si-a dorit sa distruga neamul aceasta.

Miscare legionara a considerat ca adevaratul dusman a fost si este comunismul care se ascunde sub fata democratie sau egalitati minoritatilor. Am impresia ca unii inca mai cred ca dupa 1989 a disparut bolsevici. De fapt ii urmarim la tembelizor in haine de liberali, pesedisti sau peremisti.

Au fost impotriva bolsevismului :D

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...