Jump to content
mulexi

Suedia ne ofera avioane noi la acelasi pret+instruire+investitii egale cu valoarea contractului

Recommended Posts

Sursa:Click aici

Suedezii de la SAAB încearcă să "răstoarne" pe ultima sută de metri decizia autorităţilor de la Bucureşti de a achiziţiona avioane F-16 în uz de la firma americană Lockheed Martin.

Cu puţin timp înainte ca documentele referitoare la decizia CSAT în favoarea F-16 să ajungă la Parlament, reprezentanţii SAAB, firma producătoare a avionului Gripen, au prezentat ieri, public; o contraofertă: 24 de avioane noi la acelaşi preţ cu cele second-hand oferite de americani, respectiv 1,3 miliarde de euro, scrie Jurnalul Național.

Propunerea a fost prezentată la Ambasada Suediei de Jerry Linndbergh, reprezentantul Guvernului de la Stockholm. El a fost asistat de ambasadorul Suediei, Mats Aberg, care s-a plâns de lipsa de transparenţă a autorităţilor române în procesul de achiziţie a avionului multirol.

Potrivit reprezentantului Guvernului suedez, în afară de preţul "promoţional", în noul pachet intră şi angajament de offset 100% - adică firmele suedeze ar urma să investească în România o sumă egală cu valoarea contractului de achiziţie.

Publicitate

Richard Smith, directorul de marketing al SAAB pentru România, a adăugat că aceasta ar însemna crearea a câteva mii de locuri de muncă.

Dar desigur ca au fost refuzati.Pupam in fund americanii....

Si cateva imagini cu un Gripen:

Imagine IPB

http://www.aereo.jor.br/wp-content/uploads...9/gripen-ng.jpg

Gripen are tehnolgie mai avansata,este mai usor si are o viteza mai mare.

Link to comment

ar fi un lucru foarte bun pt tara noastra daca am cumpara avioanele de la suedezi insa cum va arata Base` in fata lui Obama daca il refuza? :))

Stai nene , ce Base si cu Obama au vorbit direct ? "ba va dam niste avioane SH pentru niste banuti"

Astia din ministes au vazut ca le mai trebuie niste bani pentru fundurile lor si au cautat "cea mai buna oferta".

Link to comment

pai.. parca acolo scrie ca le cumpara de la lockheed martin nu de la obama..

cu toate ca ar fi fost interesant sa il vezi pe obama "hey u.. tipu cu chelie.. nu am retinut cum te cheama.. auzi.. nu te intereseaza niste f-16-uri..? vopsea originala.. la primul proprietar..? hai ca le dau ieftin.."

le. god bless edit :))

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...