Random Hero Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Am auzit dupa pranz prima oara de accidentul aviatic, dar nu intelesesem despre cine este vorba, apoi am gasit un post unde se transmiteau stiri si acolo am vazut despre ce e vorba. E o pierdere insemnata pentru Polonia, sa speram ca vor reusi sa treaca peste nefericitul eveniment.Sef de stat = presedinteCeva nu e ok in afirmatia ta...Si monarhul este tot un sef de stat. :)
logs Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Se zice ca nu exista accidente ci doar presedinti morti ... Nu neglijati, in fata voastra se scrie istorie :) Din punctul meu de vedere, mai multe evenimente politice recente si importante arunca suspiciuni mari cu privire la 'intamplarea' asta tragica ce a dus la moartea intregii conduceri politice a Poloniei. N-am sa ma lansez in teorii ale conspiratiei dar o sa insir cateva fapte care pot sa insemne sau nu ceva in contextul dat (daca nu sunt corecte, va rog sa le rectificati, sunt date pe care le stiu din ceea ce citesc zilnic in presa): Anularea planurilor americane de scut antiracheta in Polonia si Cehia. Dineul de joi seara oferit de Obama liderilor din Europa Centrala si de Est a avut ca scop tocmai diminuarea temerilor ca regiunea estica a Europei va fi sacrificata (din nou) pentru relatii mai bune intre SUA si Rusia. Putin a comemorat deja masacrul de la Katyn dar nu l-a invitat pe presedintele Kaczynski ci pe omologul sau, prim ministrul polonez Donald Tusk. Si dintre toti, pe cine nu am gasit pe lista din avionul prabusit? :D Putin conduce ancheta cu privire la cauzele accidentului aviatic. Polonia nu a avut nevoie pana acum de imprumuturi de la FMI. Deci nu este 'la stapan'. Nu este in recesiune si nu a fost lovita de 'criza'. Lech Kaczynski era un presedinte eurosceptic, cu declaratii destul de recente defavorabile la adresa UE si mai ales a tratatului de la Lisabona. A, poate nu e lipsit de semnificatie si faptul ca recentele descoperiri de zacaminte de gaze naturale neconventionale (sisturi bituminoase) din Polonia inseamna pe termen mediu reducerea influentei colosale pe care o are Rusia prin Gazprom ca principal furnizor de gaze la nivel european... Oricum, contextul acestui 'accident' are si o incarcatura simbolica foarte mare. Polonezii mergeau exact la comemorare masacrului de la Katyn (20.000 de ofiteri polonezi au fost executati de sovietici in 1940...). Locul acela isi va capata acum renumele de blestemat, pentru ca face victime chiar si dupa 70 de ani. Qui prodest?...
spauny Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 au mers pentru a marca implinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn, dar au luat parte la al masacru
Whiplash Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Asa se intampla cand le dai peste nas si Rusiei si Uniunii ca sa aperi interesele tarii. Mai stie cineva un sef de stat care a facut asta acu' 20 de ani cu Rusia si SUA si a avut aceeasi soarta, chiar de craciun?Faptul ca a murit nu dovedeste decat ca era un om de stat capabil care deranja prin faptul ca ducea o politica nationala. Mult mai comod e sa ai niste lingatori de cizme, cum sunt la noi de exemplu, care ar fi in stare de orice compromis pentru o functie.@logs, e foarte posibila varianta cu comemorarea masacrului de la Katyn, mai ales daca luam in calcul ca e vorba de Rusia. Ar fi un gest simbolic destul de convingator.
ANdy5 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 nu uitati ca primul razboi mondial a inceput cu asasinarea lui Franz Ferdinand urmasul pe tronul Austro-Ungariei la 28 iunie 1914 :) , daca se dovedeste ca a fost conspiratie poate incepe un WWIII :)
GoodHope Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 intre ce tari? atunci erau stabilite niste aliante, acuma ? nato vs arabi ca a suferit Polonia?Condoleante, m-am trezit dimineata pe stirea asta si nu mi-a venit sa cred.
.Clark Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Cred ca acel accident nu a fost doar o simpla intamplare ..Oricum .. R.I.P.
andix3x Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 R.I.P , Sper sa fi ajuns intro lume mai buna :) . Cred ca Rusia ar trebui ' interogata 'un pic :-? ...Nu`mi vine sa cred ca a fost un simplu accident .
- The Doctor - Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Si monarhul este tot un sef de stat. :)Asa e, si monarhul este sef de stat. Dar nu se pune problema aici de monarhie.
Guest Dunk[sm] Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Asta a fost aranjat cumva, nu cred ca s-a intamplat pur si simplu accidentul.
Lancelot Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Well...cei in masura cred ca deja au inteles micul mesaj transmis de acest mic Napoleon al timpurilor noastre..adica Putinpacat de celalte zeci de victime...
L3x@ Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Putin ca Putin, dar cum ramane cu interesele pe plan local? Polonezii nu au si ei un Patriciu pe acolo sau cine stie ce alt exemplu de "persoana cu legaturi dubioase"? Uneori coincidenta e coincidenta (referitor la conspiratie) si mai degraba ar trebui indreptata atentia spre persoanele din tara lor. Daca spuneti ca si-a facut treaba cat de cat credeti ca nu a suparat pe nimeni? Ce moment mai prielnic sa comiti o astfel de crima decat in conditiile date?
Guest marko01 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Pacat, pe langa presedintele Poloniei au mai murit si alti oameni. Nu a supravietuit nimeni.
- The Doctor - Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Prima daca cand am auzit, azi mai pe la pranz, eram putin nedumerit...tocmai acel avion sa se prabuseasca.. Dar cand am auzit ca in Rusia s-a intamplat incidentul, imediat m-am gandit la Putin. O avea legatura sau nu, pentru multi el este principalul suspect. Nu se intampla foarte des ca un avion sa se prabuseasca, mai ales cel al presedintelui, care nu are la bord cei mai prosti piloti.....
kuumba2 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Se zice ca nu exista accidente ci doar presedinti morti ... Nu neglijati, in fata voastra se scrie istorie :) Din punctul meu de vedere, mai multe evenimente politice recente si importante arunca suspiciuni mari cu privire la 'intamplarea' asta tragica ce a dus la moartea intregii conduceri politice a Poloniei. N-am sa ma lansez in teorii ale conspiratiei dar o sa insir cateva fapte care pot sa insemne sau nu ceva in contextul dat (daca nu sunt corecte, va rog sa le rectificati, sunt date pe care le stiu din ceea ce citesc zilnic in presa): Anularea planurilor americane de scut antiracheta in Polonia si Cehia. Dineul de joi seara oferit de Obama liderilor din Europa Centrala si de Est a avut ca scop tocmai diminuarea temerilor ca regiunea estica a Europei va fi sacrificata (din nou) pentru relatii mai bune intre SUA si Rusia. Putin a comemorat deja masacrul de la Katyn dar nu l-a invitat pe presedintele Kaczynski ci pe omologul sau, prim ministrul polonez Donald Tusk. Si dintre toti, pe cine nu am gasit pe lista din avionul prabusit? :D Putin conduce ancheta cu privire la cauzele accidentului aviatic. Polonia nu a avut nevoie pana acum de imprumuturi de la FMI. Deci nu este 'la stapan'. Nu este in recesiune si nu a fost lovita de 'criza'. Lech Kaczynski era un presedinte eurosceptic, cu declaratii destul de recente defavorabile la adresa UE si mai ales a tratatului de la Lisabona. A, poate nu e lipsit de semnificatie si faptul ca recentele descoperiri de zacaminte de gaze naturale neconventionale (sisturi bituminoase) din Polonia inseamna pe termen mediu reducerea influentei colosale pe care o are Rusia prin Gazprom ca principal furnizor de gaze la nivel european... Oricum, contextul acestui 'accident' are si o incarcatura simbolica foarte mare. Polonezii mergeau exact la comemorare masacrului de la Katyn (20.000 de ofiteri polonezi au fost executati de sovietici in 1940...). Locul acela isi va capata acum renumele de blestemat, pentru ca face victime chiar si dupa 70 de ani. Qui prodest?... Totusi trebuie sa asteptam concluziile anchetei. Eu nu sunt de acord cu supozitiile tale, cu toate ca ea poate fi sustinuta si de faptul ca cei responsabili (cred ca) vor fi doar polonezi si rusi. Motivul este tipul de avion: Tupolev. Insa, conform BBC, aeronava avea o istorie de probleme si a fost in mod repetat avertizata pentru ca zbura prea jos, asa ca probabil cauza va fi defectiunea instrumentelor de comunicatie si conditiile locale (ceata).
Bobby Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Nu inteleg dece toti credeti ca a fost o conspiratie?Din pacate accidente se mai intampla,eu nu cred ca a fost mana lui Putin,are tupe dar nici chiar asa sa omoare un presedinte.Mie personal ami place stilul lui Putin de a conduce Rusia
Guest Serban_94 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Ma cica a fost o problema la bord si din cauza aia s'a prabusit avionul
Guest spanky Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 pff pacat ce se va intampla cu polonia? :( se vor alege altii .....asta e, R.I.P. ; daca a fost pus la cale oricum nu o sa se afle niciodata :-j
Guest Andrey32 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Ce uşor moare un preşedinte! Un zbor ?ciudat” şi o grămadă de întrebări fără răspuns!
Denzel_Lsd Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 pacat , au polonezii de ce sa planga au avut presedinte bun , momentan raman la opinia ca dezastrul nu a fost decat un accident si nimic mai mult.