Mister Sinister Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 mai interesant este ca in tarile slave (bulgaria, cel putin) si numele de familie se termina in a. spre exemplu atanasov. sotia lui si/sau fiica lui se vor numi atanasova.@ic.sys: luca :Pok..ma bag la somn..abia astept maine sa vad daca ati mai gasit ceva nou..insa pana acum, pentru mine concluzia pe ziua de azi e urmatoarea:1. in afara de Carmen, doar Flori ar fi ceva nou... desi tot imi vine greu sa cred... ar suna ciudat..poate cei de alta etnie ar boteza asa... in fine... :-j2. MirceA :P primul nume care se termina in A. eh.. se pare ca nu am deschis degeaba topicul..tot am aflat cate ceva "nou" :"><_<
ic.sys Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 <_< #-o oups :D sorry sinister...ai dreptate.. si Luca se poate adauga pe langa Mircea.
POLAND Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 CosmaHoria ( Horatiu e cu totul alt nume )MihneaCosteaPetricaPreda ManeaNichitaDimaCosteaCostaetc.
Denisutz Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 I can`t believe , stau de 1 ora si ma gandesc la un nume de fata fara "a" la sfarsit , si sa-mi cada netu in 5 minute daca-mi dau seama ca exista vreunu care sa se termine in "a" , ok , ma dau batut :<.
Farley04 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Si totusi care a gasit un nume de fata care sa NU se termine in A ? (exceptie Carmen)
bunny Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Putin ciudat, cele mai utilizate nume de fete se termina in "a", iar cele mai utilizate nume de baieti nu se termina nici in draci in "a". :-? De parca ar fi ceva planuit. :lol: Oricum, cred ca acest lucru "exista" doar pentru a face diferenta intre sexe.
.TripDeTrip Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Cunosc o fata pe nume Lolo, asa o cheama, nu e porecla.
Lemonade Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Beatrice. Asa e trecuta in buletin.Initiatorul topicului se referea sa fie nume romanesc, ca asa sunt multe, provenite din alte limbi. :-? (Beatrice, Ingrid, Agnes, etc)
- The Doctor - Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Catrinel:clap: Stiu ca este nume de fata(primul exemplu cunoscut: catrinel sandu), insa nu stiu cat de romanesc este..ma refer la originea lui..
lixandra Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Catrinel cred ca vine de la Catrina / Ecaterina.Cred ca Ani se poate considera romanesc si fara sa fie de alint de la alt nume. Cati dintre voi n-ati auzit de "doamna Ani"? Mai peste tot este o doamna Ani.
lixandra Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Eu stiu ca de la Ana vine Anca, cateodata mai striga "Anoooooo!" dar nu stiu de Ani. Am cunoscut 3-4 de Ana de cand ma stiu si nici vorba sa aud Ani. Asa cum nici la Ani nu am auzit sa se strige Ana.
Hash Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Teo :D ( e si nume de fata :D am o fata in scoala cu acest nume )Sigur nu o cheama teodora dar i se spune Teo :-?
Animosity Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 cati "vine" de la Catalina sau Ecaterina ... both with "a"s
Legacy Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 din atatea minti stralucite care activeaza pe aici nu s-au gasit nume , atunci nu mai exista altele :Doricum ma amuza parintii care le dau nume fetelor gen: beatrice , ingrid. cand o sa fie batrane o sa le strige aia mici tanti beatrice
Shadow * ClimaCool Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Inca nici acuma nu s-a inchis topicul asta :-<