MariuS™ Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Carmen este singurul nume 100% ROmanesc, care nu se termina cu a.Referitor la link-ul dat de m4x:MariusAcest nume este folosit in germana, engleza si franceza. Este sursa expresiei latinesti insemnand "barbatesc." Ca si Marcus, acest nume deriva de la "Mars", zeul razboiului la romani. Unii spun ca isi are originea in latinescul "mare", insemanand "mare". Acest nume este folosit de crestini ca un echivalent al sfintei Maria, dar de data acesta pentru barbati. I'm the Bo$$.
Heini Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Mamalustefteo21 ahahahah ON: Carmen the only ! :cool2:
Random Hero Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Carmen este singurul nume 100% ROmanesc, care nu se termina cu a.Este la fel de romanesc precum si celelalte care nu se termina in a.Originea acestui nume se afla in secolul al XIV-lea, cand a existat cultul numelui de Maria, care in limba spaniola era "Nuestra Senora" ("Stapana Cerului si al Pamantului"), "Maria del Carmel" sau forma simplificata de "Carmen".
ive Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Luci (si terminati cu LucianA . Nu sunt prea multe . Dar cu alintari , sunt .
ic.sys Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Marius...nu ai citit un reply de al meu mai devreme... Carmen e nume evreiesc...
ic.sys Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 vai :dooh: sunteti incredibili majoritatea va multumesc ca va dati interesul...dar in topicul asta..repet...se cauta urmatorul lucru: nume de fata romanesc sau cel putin sa sune asa... si sa nu se termine in "a". se pare ca sansele deja sunt minime
.Clark Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Yrene, Sarah, SindyYngrid [habar n-am cum se scrie]
MariuS™ Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Renate..nu se termina in a :-?Renate nu ti-e cumva numele de familie ?
Ioana Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Renate nu ti-e cumva numele de familie ?Nu..face parte din prenume..adica Renate Ioana :)
Guest SherkaN Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 nume pur romanesc - Flori .I`am vz. buletin, nu era Florentina sau Floriana ... sau mais tiu eu , simplu, Flori.
ic.sys Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 cunosc si eu fete cu numele Renate...poate shortyx...dar nu e romanesc :) frantuzesc pare a fi.@ SherkaN....DACA spusele tale sunt adevarate..ar fi primul nume 100% romanesc.. desi personal nu am auzit nici de numele asta..ci numai de Florentina...
Ioana Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 poate shortyx...dar nu e romanesc :) frantuzesc pare a fi.@ SherkaN....DACA spusele tale sunt adevarate..ar fi primul nume 100% romanesc.. desi personal nu am auzit nici de numele asta..ci numai de Florentina...Nemtesc la mine..leRenateLanguage of origin: LatinMeaning/translation: born againInfo about origin: See male form RenatoVariants: Renate German, Dutch, Italian, Spanish Renata German, Italian, Spanish, Polish, Czech Renee English (#232 in US popularity) Ren?e FrenchRenatoLanguage of origin: LatinMeaning/translation: born againInfo about origin: used by early Christians in the the sense of 'born again through baptism'Words: renatus=rebornFemale form: RenateVariants: Renato Italian, Spanish, Portuguese Rene German (#320 in US popularity) Ren? French
Mamut Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 da' de numele Mircea care e nume de baiat/barbat/mascul etc ce ziceti ? Ca si asta tot se termina in a :P p.s: nu ma cheama Mircea ce ziceti de: Fifi, Vivi, Bibi ? sigur sunt pur romanesti
ic.sys Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 da' de numele Mircea care e nume de baiat/barbat/mascul etc ce ziceti ? Ca si asta tot se termina in a :P p.s: nu ma cheama Mircea ce ziceti de: Fifi, Vivi, Bibi ? sigur sunt pur romanesti 1. tare!! :D uite ca uitasem de numele MirceA 2. Fifi cel putin e frantuzesc .. am vazut filme multe de la ei si numele Fifi e des folosit. sigur nici unul din ele nu e de-al nostru si romanii sigur nu si-ar boteza copii astfel :roflag:
ic.sys Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 ok..ma bag la somn..abia astept maine sa vad daca ati mai gasit ceva nou..insa pana acum, pentru mine concluzia pe ziua de azi e urmatoarea:1. in afara de Carmen, doar Flori ar fi ceva nou... desi tot imi vine greu sa cred... ar suna ciudat..poate cei de alta etnie ar boteza asa... in fine... :-j2. MirceA :P primul nume care se termina in A. eh.. se pare ca nu am deschis degeaba topicul..tot am aflat cate ceva "nou" :">
Random Hero Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 doar Flori ar fi ceva nou Mie imi suna doar a derivat de la Florica, Florina, Floriana (poate si altele care nu imi vin in minte). Nu am auzit pana acum ca cineva sa aiba Flori nume de botez. Dar totul e posibil (mercedesa lu' bemveu din neamu' lu' opel frate cu rols rois).
Guest SherkaN Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Repet .. i-am vz. buletin, ca nu credeam, eram un cerc de prieteni si chiar pe tema asta vorbeam, ca nu exista decat Carmen, si fata aia ne-a aratat buletin, DECI ASA O CHEMA IN BULETIN, Flori.
Guest Kamikaze Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 da' de numele Mircea care e nume de baiat/barbat/mascul etc ce ziceti ? Ca si asta tot se termina in a :P p.s: nu ma cheama Mircea ce ziceti de: Fifi, Vivi, Bibi ? sigur sunt pur romanesti viviana? bianca? wtf is fifi? nume de caine?
Shadow * ClimaCool Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Pai in buletin iti trece numele asa cum ti-o primesti de la parinti, daca parintii au zis sa fie Flori, i-au trecut flori, la un tigan din sat daca masa i-a dat numele de papuc, asa i-au trecut in bulenti Deci nimic nou, nothing special, singurul nume ramane Carmen, asta s-a invatzat si la scoala pe vremea mea, atunci nu era asa la moda ca pruncilor sa le dai nume de tractoare, de hypermarketuri, masini de lux, orase, vapoare, balene, pesti, imbracaminte, zei, ciorapi, nume de caini, pisici, boli, etc.