Jump to content
RightWing

Romii cer interzicerea "Plec pe Marte" pentru mesajul "Alb şi mândru 14"

Recommended Posts

Posted

Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR) a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) interzicerea videoclipului piesei "Plec pe Marte", interpretată de Smiley şi Cheloo. Motivul: tricoul purtat de Cheloo conţine un mesaj rasist, inspirat din cartea lui Adolf Hitler, Mein Kampf.

Tricoul cu pricina poartă mesajul "White and Proud 14" (Alb şi mândru 14). "Este un mesaj naţionalist extrem, ce a fost conceput şi promovat de către o organizaţie nazistă din SUA, "The Order", susţine ACRR.

Organizaţia "The Order" este cunoscută în SUA după ce unul dintre membrii fondatori, liderul neo-nazist David Lane, a ucis un jurnalist american de origine evreiască. Pentru fapta sa, Lane a fost condamnat la 190 de ani de închisoare.

Numărul "14" are şi el o semnficaţie aparte, susţine ACRR. "14 semnifică următoarele 14 cuvinte: "We must secure the existence of our people and a future for white children" (Trebuie să asigurăm existenţa poporului nostru şi viitorul pentru copiii albi) sau "Because the beauty of the White Arian woman must not perish from the earth" (Pentru că frumuseţea femeii albe ariene nu trebuie să dispară de pe pământ)", susţine alianţa romilor.

CNA: "Semnul nu este cunoscut în România"

"Noi am mai avut o vizionare a videoclipului, la plângerea unei alte persoane, care reclama faptul că unul dintre interpreţi purta un tricou cu un simbol nazist. Semnul respectiv nu este cunoscut în România şi nu este asociat de public cu vreun simbol fascist, nu este asociat în mentalul colectiv cu vreun simbol nazist", a spus preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Pe Youtube, videoclipul a fost deja vizionat de 592.000 de ori

sursa

Posted

dar nici cheloo nu e sanatos. din cate stiu eu nu prea ai voie cu mesaje rasiste in societate, cel putin in tari straine poti fi si arestat pt treburi de genu.

si nu mai spuneti ca nu e rasist... clar e rasist.

Posted

Si cand tigani ( idieni ) ne injura pe noi romani in melodiile lor cum ii ?

din curiozitate, zi-mi o piesa in care batjocureste poporul roman ?

in situatia de fata, ce legatura are mesajul nr 14 ? peste tot "omul alb" e vazut ca o amenintare. hai sa zicem ca daca era svastica, sau daca mesajul indemna la violenta se explica motivul pentru plangere dar in situatia de fata se face abuz. nu cred ca o sa se ia masuri de cenzura suplimentare.

din pacate asa fac minoritatile. orice lucru rau li se intampla si ori de cate ori sunt trasi la raspundere il scot pe "e discriminare" din buzunar.

Posted

Ce tampenie , e prea frumos videoclipl ca sa il interzica doar penru romii , daca vor sa nu il asculte si gata , sa bage maneleeeee #-o

Guest flkw0w
Posted

Respect Cheloo pentru ceea ce face si pentru ca le da peste nas la toti.

Tricoul acela nu arata niciun semn de rasisim, adica 'alb si mandru', care ar fi problema tiganilor ?

Cred ca tiganilor le-a trebuit un traducator, ca la cat de ... sunt ei nu au habar de engleza.

M**E C.N.A !

Posted

Oare de unde pot lua si eu un tricou de ala ?:-?

dar nici cheloo nu e sanatos. din cate stiu eu nu prea ai voie cu mesaje rasiste in societate, cel putin in tari straine poti fi si arestat pt treburi de genu.

si nu mai spuneti ca nu e rasist... clar e rasist.

Asa si ? Ce`mi pasa mie ca e rasist /gay /zoofil atat timp cat face muzica buna ?

O amenda e acceptabila , dar interzicerea videoclipului e ...PENIBIL .

Posted

Oare de unde pot lua si eu un tricou de ala ?:-?

Cred ca era si scopul,publicitatea! Pe mine nu ma deranejaza deoarece promoveaza "white nationalism" iar el se alege cu publicitate.

Despre tricou,asteptam sa apara pe piata :D

Posted

pai un raspuns cinstit. cat despre cuvantul "rrom", e o gluma ca si cei care il folosesc. daca "tigan" are vreun sens negativ e numai vina lor. nu noi am pacatuit in locul lor.

stiti zicala cum iti asterni asa dormi.

Posted

aia era .. ce e scris pe tricou ..

am vazut si eu la stiri asta ... ce treaba au totusi cu acel simbol ? cand ii injura in toate melodiile nu se mai "revolta" ?

patetic :)

Posted

Cata lume care vizioneaza acest videoclip stie sau baga de seama ca mesajul de pe tricoul lui Cheloo e unul cu tenta de rasism ?! Mai nimeni,+ ca acel mesaj mai mult este adresat persoanelor de culoare,adica acei negrii cu adevarat,acest asa zis grup a fost infiintat in SUA,nu vad legatura cu rromi din Romania . Poate-i altceva la mijloc,mai mult decat acest mesaj .

Posted

Are dreptate CHELOO...

pana la urma ...ce li se pare atat de rasist ?

tiganii sa faca si ei macar 4 clase si dupaia sa comenteze ceva,,,pana atunci pt rromi; mars inapoi la cersit si la vandut covare

Cumpara-ti o busola sa te indrume :D De curiozitate cum ridici nivelul cultural daca trimiti tigatii la cersit ? :))

+1 Cheloo are dreptate. Iar prin metoda putin exagerata de a transmite mesajul pana la urma compenseaza cu prostia si violenta tiganilor.

Si poate va intrebati de ce folosesc tigan in loc de rrom. Am vazut la ProTv un interviu acordat unei mare "scula de bascula" din etnia tiganilor. El spunea ca le place mai mult sa fie numiti tigani si ca rrom este considerat rasist din partea celui ce rosteste. Si am luat-o de buna pentru ca are dreptate in mare proportie.

Posted

Cata lume care vizioneaza acest videoclip stie sau baga de seama ca mesajul de pe tricoul lui Cheloo e unul cu tenta de rasism ?! Mai nimeni,+ ca acel mesaj mai mult este adresat persoanelor de culoare,adica acei negrii cu adevarat,acest asa zis grup a fost infiintat in SUA,nu vad legatura cu rromi din Romania . Poate-i altceva la mijloc,mai mult decat acest mesaj .

Adresat cui? =)) Nu este adresat nimanui, omu' este mandru de rasa lui si gata. Ce, tu esti mandru ca esti roman pentru a le arata ungurilor cat esti de smecher?

Posted

Adresat cui? =)) Nu este adresat nimanui, omu' este mandru de rasa lui si gata. Ce, tu esti mandru ca esti roman pentru a le arata ungurilor cat esti de smecher?

Poate m-am exprimat gresit,my bad .

"Concret, în cadrul videoclipului, cântăreţul Cheloo poartă un tricou cu mesajul "White and Proud 14", în traducere `Alb si Mandru 14`, mesaj naţionalist extrem, care a fost conceput şi promovat de către o organizaţie nazistă din SUA, `The Order`. Această organizaţie, care a fost blamată în SUA de către toate organizaţiile evreieşti, i-a avut printre membri fondatori pe David Lane, lider neo-nazist şi care a fost condamnat de către instanţele americane la 190 de ani de închisoare, pentru asasinarea jurnalistului american de origine evreiască, Alan Berg".

Si nu,nu sunt mandru ca sunt roman pentru a le arata ungurilor cat sunt de smecher,nu am nici o treaba cu ungurii,nu stiu de unde ai dedus aceasta afirmatie ! Nu ma intereseaza ungurii ! Am fost "deranjat" de unguri doar in cazul Marian Cozma ( ma refer la cei care l-au omorat ) si la suporterii acelei echipe de fotbal care au venit atunci la Bucuresti si au dat dovada fara nici un dubiu ca nu stiu ce inseamna cei "7 ani de acasa " . In rest,nothing !

Posted

Si nu,nu sunt mandru ca sunt roman pentru a le arata ungurilor cat sunt de smecher,nu am nici o treaba cu ungurii,nu stiu de unde ai dedus aceasta afirmatie ! Nu ma intereseaza ungurii ! Am fost "deranjat" de unguri doar in cazul Marian Cozma ( ma refer la cei care l-au omorat ) si la suporterii acelei echipe de fotbal care au venit atunci la Bucuresti si au dat dovada fara nici un dubiu ca nu stiu ce inseamna cei "7 ani de acasa " . In rest,nothing !

Era doar un exemplu banal, sa fac o oare care comparatie intre ce ai zis tu :D Esti pur si simplu mandru de etnia ta,nu pentru a le arata altora cat de tare esti . Asa si ala, e pur si simplu mandru ca e alb, nu pentru a le arata negrilor ca e alb

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...