Jump to content
Tybork

Cinci ţări europene susţin interdicţia de a purta burka în locuri publice

Recommended Posts

Posted

Peste jumătate dintre alegătorii a cinci ţări europene importante susţin presiunile preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, privind interdicţia de a purta burka în locuri publice, potrivit unui sondaj de opinie, relatează Financial Times.

În contextul în care Sarkozy continuă presiunile în vederea interzicerii burka în locuri publice, ultimul sondaj Harris realizat pentru Financial Times arată atât că mişcarea este puternic susţinută în Franţa, cât şi că aceasta este tot mai sprijinită în Marea Britanie, Italia, Spania şi Germania.

Sondajul relevă că, în Franţa, 70 la sută dintre respondenţi au declarat că susţin planurile privind interzicerea purtării vălului care acoperă corpul femeilor din cap până în picioare. O opinie similară există în Spania şi Italia, unde 65 de procente şi, respectiv, 63% dintre cei chestionaţi sunt de acord cu interdicţia.

Intensitatea susţinerii poate părea surprinzătoare în Marea Britanie şi Germania. Marea Britanie are o puternică tradiţie privind respectarea drepturilor individuale la exprimarea opiniilor religioase. În pofida acestui fapt, 57 la sută dintre britanicii chestionaţi sunt de acord cu interdicţia. În Germania, care este, de asemenea, reticentă faţă de diminuarea drepturilor minorităţilor, aproximativ 50 la sută dintre respondenţi susţin interdicţia.

"Acest sondaj arată că numărul persoanelor din Franţa care se opun (purtării) burka este în creştere, iar acesta este rezultatul dezbaterilor asupra burka şi identităţii naţionale", a declarat profesorul Patrick Weil, expert în probleme de identitate naţională în cadrul Universităţii Sorbona din Paris.

În Statele Unite, nivelul îngrijorării privind această problemă este mult mai redus decât în Europa. Doar 33% dintre americanii intervievaţi în cadrul sondajului au afirmat că susţin interdicţia, în comparaţie cu cele 44 de procente care au afirmat că susţin purtarea burka.

În Europa, deşi opoziţia faţă de burka este puternică, puţini respondenţi au spus că sunt pregătiţi să susţină o interdicţie mai largă (incluzând crucifixul creştin sau chipiul evreiesc) în sprijinul laicităţii în ţara lor.

Sursa: mediafax

Guest stefteo21
Posted

E cam rasista stirea, dar foarte bine ca le interzice burka fiindca Europa este Europa si va ramane Europa cu cei mai educati oameni si unele dintre cele mai dezvoltate state din lume si nu este nevoie de nespalati de turci si arabi care sa-si plimbe fantomele pe strazile ei.

Cand vezi pe Champs Elysees astfel de specimene este foarte contrastant si urat.

Guest spanky
Posted

Pana la urma ce treaba au ei cu religia lor? Mi se pare o prostie chestiia asta.

ce treaba au ? ;)

pai la ei musulmanii sunt ca ciorile astea la noi , si ei sunt invadati si treptat devin majoritari musulmanii , cer nu stiu ce drepturi aberante , este Franta , nu Arabia ....daca vin in Franta sa respecte regulile acelei tari , nu sa faca cum ii duce capul

Posted

E cam rasista stirea, dar foarte bine ca le interzice burka fiindca Europa este Europa si va ramane Europa cu cei mai educati oameni si unele dintre cele mai dezvoltate state din lume si nu este nevoie de nespalati de turci si arabi care sa-si plimbe fantomele pe strazile ei.

Cand vezi pe Champs Elysees astfel de specimene este foarte contrastant si urat.

Nu mi se pare chiar deloc un gest rasist. Te muti acolo, respecti regulile. Probabil ca multi nu vor accepta aceasta interdictie si se vor intoarce de unde au venit, asftel se va evita problema mult discutatade Eugen, pe care multi o priveau ca pe o prostie.

Pana la urma ce treaba au ei cu religia lor? Mi se pare o prostie chestiia asta.

Vezi in discutiile lui Eugen. :D

Posted

Nu mi se pare chiar deloc un gest rasist. Te muti acolo, respecti regulile.

ce reguli? in ce secol traim daca nici nu te poti imbraca cum vrei sau cum esti obisnuit? plus ca in bulka ma pot imbraca si eu daca vreau ca asa am eu chef si nimeni nu-mi poate interzice asta. mari smecheri se mai cred europenii astia cu "modernizarea" lor. halal modernizare...

Posted

Foarte de acord cu chestia asta! Ma bucur ca se trezesc si europenii la realitatea ca le este furata identitatea.

kpQDFhwUjDE

Posted

ce treaba au ? ;)

pai la ei musulmanii sunt ca ciorile astea la noi , si ei sunt invadati si treptat devin majoritari musulmanii , cer nu stiu ce drepturi aberante , este Franta , nu Arabia ....daca vin in Franta sa respecte regulile acelei tari , nu sa faca cum ii duce capul

Foarte de acord cu chestia asta! Ma bucur ca se trezesc si europenii la realitatea ca le este furata identitatea.

kpQDFhwUjDE

Interesant cum de acum vi se pare invazie si revoltatoare chiar aceasta invazie, dar cand ei au fost invadati (asiaticii, africanii, indienii) de catre spanioli, englezi, francezi s.a.m.d. a fost un lucru normal, nu? Atunci, lor, nu le-a fost furata identitatea?

Nu vad de ce s-ar interzice acest lucru. Democratie doar cu vorba, din cate se pare.

Posted

Pentru ca spaniolii, francezii, englezii se duceau in africa etc. si faceau colonii, scoli etc. si ii invatau pe oamenii aia ce inseamna civilizatia.

Acum musulmanii vin la noi si efectiv FURA civilizatia pe care europenii au facut-o. Lasa lexa, te vad eu pe tine ca te duci in spania la mare si n-ai voie sa fi in costum de baie ca sunt musulmanii majoritari sa vad cum iti convine.

Posted

Pentru ca spaniolii, francezii, englezii se duceau in africa etc. si faceau colonii, scoli etc. si ii invatau pe oamenii aia ce inseamna civilizatia.

Acum musulmanii vin la noi si efectiv FURA civilizatia pe care europenii au facut-o. Lasa lexa, te vad eu pe tine ca te duci in spania la mare si n-ai voie sa fi in costum de baie ca sunt musulmanii majoritari sa vad cum iti convine.

Discutam la discutii generale. Daca tu crezi ca a fura aur, petrol si alte resurse naturale inseamna colonizare... funny, right :)?

Posted

Discutam la discutii generale. Daca tu crezi ca a fura aur, petrol si alte resurse naturale inseamna colonizare... funny, right :)?

Hai du-te si plimba ursu. Te vad eu in cativa ani ca nu mai ai voie sa iti arati fata pe strada ca o sa fie Uniunea Europeana majoritar musulmana si vor impune EI obligativitatea acestui burka pentru toate femeile.

Mie nu-mi pasa ca barbatii sunt sefi cam in orice cultura dar voua femeilor ar trebui sa fie frica de invazia asta musulmana. Te vad eu vara la plaja imbracata din cap pana in picioare si cu burka pe cap si o sa-ti zic "misto democratia, nu?" =))

Posted

Hai du-te si plimba ursu. Te vad eu in cativa ani ca nu mai ai voie sa iti arati fata pe strada ca o sa fie Uniunea Europeana majoritar musulmana si vor impune EI obligativitatea acestui burka pentru toate femeile.

Mie nu-mi pasa ca barbatii sunt sefi cam in orice cultura dar voua femeilor ar trebui sa fie frica de invazia asta musulmana. Te vad eu vara la plaja imbracata din cap pana in picioare si cu burka pe cap si o sa-ti zic "misto democratia, nu?" =))

La tine sclavie inseamna civilizatie? Si aici ma refer in special la Africa. Daca e asa cum zici tu, de ce mai exista si astazi dictaturi in foarte multe tari din Africa? Unde e civilizatia pe care o sustii? Noroc cu multe fundatii care ajuta copiii care mor de subnutritie, ca altfel ar fi dezastru.

Fura civilizatia? Tu vezi ce scrii? Ei doar s-au saturat de tara lor si vin in Europa sa munceasca si sa castige niste bani. Asa cum altii se roaga si Il respecta pe Dumnezeu, asa si ei se roaga si Il respecta pe Allah. De aceea sunt si aceste tinute. Si nu inteleg cu ce te deranjeaza ca le vezi asa pe strada. Te impiedica sa lucrezi si sa ai succes? Si majoritatea femeilor arabe sunt foarte linistite si credincioase. Ca eu nu sunt de acord ca barbatul sa fie seful in casa si femeia sa fie sclava e partea a doua. Dar nu putem sa ne bagam asa de simplu peste cultura lor. Poate in timp isi vor da seama ca gresesc.

Stai linistit ca n-o sa-ti impuna nimeni sa te imbraci ca si ei. Atata timp cat exista UE si NATO nu se vor intampla astfel de nebunii.

Posted

' date='Mar 26 2010, 10:54' post='4912388']Stai linistit ca n-o sa-ti impuna nimeni sa te imbraci ca si ei. Atata timp cat exista UE si NATO nu se vor intampla astfel de nebunii.

Deja se intampla in Spania si Franta, mai informeaza-te.

Europa va cadea orice am face noi. Dupa cum am zis, mie nu-mi pasa ca nu voi avea copii. Dar copiii vostri sau nepotii vostri vor trai in o civilizatie musulmana. Numerele sunt destul de clare.

Guest stefteo21
Posted

Ce oameni , daca asta este religia lor de ce sa ne bagam ?

Mai mult faci spam tu, nu inteleg cu ce te ajuta pe tine cateva posturi in plus... ai jumate de an pe forum si 3000 posturi, oricum referitor la ce zici tu..

Daca asta e natura hotului de ce sa ne bagam cand intra in casa la noi ? N-are sens :dontknow:

Daca e religia lor sa si-o respecte tot in tara lor.

Posted

Mai mult faci spam tu, nu inteleg cu ce te ajuta pe tine cateva posturi in plus... ai jumate de an pe forum si 3000 posturi, oricum referitor la ce zici tu..

Daca asta e natura hotului de ce sa ne bagam cand intra in casa la noi ? N-are sens :dontknow:

Daca e religia lor sa si-o respecte tot in tara lor.

Crestinismul e european, este?

Guest stefteo21
Posted

Imi pare mie sau tu compari crestinismul care este o religie libera si corespunde cu virtutea europei care este libertatea cu religia aia care te invata ca Allah te asteapta cu 40 de virgine daca-ti pui o bomba in chiloti si fugi pe strada ? Pe mine nu m-ar deranja sa am catolici, evrei, pe langa mine atata timp cat fiecare respecta legile unui stat si face in asa fel incat sa nu deranjeze cetatenii unui anumit stat.

Vad ca de obicei sprijini toate probleme cu care se confrunta lumea : caini comunitari, tigani acum si pe musulmani ? Atunci reprezinti o problema la fel ca si dansii.

Posted

Crestinismul aproape mort! Dar Europa este a noastra si sunt oarecum mandru de faptul ca Romania a ajutat la dezvoltarea ei si le-am rupt c... la toti! Fuck offf! Ce de extremisti aici! 88!

Posted

Si comentariile astea vin din partea unora care mergeau cu scrierile istorice ale Palestinei / Israelului in mana la razboi (Biblia; europeni get-beget, ce sa mai) si a caror tara a fost mingea de tenis a invadatorilor =)))? Ma, voi sigur sunteti romani? Avand in vedere istoria Romaniei, ma asteptam la putina toleranta.

Posted

ce reguli? in ce secol traim daca nici nu te poti imbraca cum vrei sau cum esti obisnuit? plus ca in bulka ma pot imbraca si eu daca vreau ca asa am eu chef si nimeni nu-mi poate interzice asta. mari smecheri se mai cred europenii astia cu "modernizarea" lor. halal modernizare...

Aceasta pare cea mai sanatoasa si corecta parere.

P.S.: Prima data citisem gresit titlul, crezusem ca stirea ar fi ca s-ar interzice bikinii in locurile publice :))

Guest stefteo21
Posted

P.S.: Prima data citisem gresit titlul, crezusem ca stirea ar fi ca s-ar interzice bikinii in locurile publice :))

Atunci chiar ar fi fost o problema :D si s-ar fi lasat in final cu o revolutie ceva... -_-

Posted

e acum frumos ar fi , ca de fiecare data cand vreun european cu pretentii se duce in vizita cu treaba ,afaceri , rude sau excursii pe la ei pe acolo sa ne oblige sa purtam cu totii burka , femei ,barbati ,copii ,catei , pisici :)) si sa vedem atunci daca ne mai convine la careva , si sa nu ai ce comenta ...ca deh e tara lor.. si oricine trebuie sa se imbrace conform religiei din locul in care se afla .

Posted

Hai man sa-ti dau 2 motive pt care este interzis burka in cateva tari din europa:

1)Cum ziceai si tu oricine poate sa se imbrace in femeie si sa poarta burka,chiar si hoti care intra la tine in magazin sa te jefuiasca(in multe tari nici cu casca de motorcicleta nu poti intra inauntru in benzinarie)

2) In europa femeile au drepturi egale cu barbati

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...