Tybork Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Maximul de ore pe care o persoana le poate lucra este de 48 pe saptamana, aici fiind incluse si orele suplimentare. Adica un salariat poate sta la serviciu sub doua ore pe zi peste program, pe care angajatorul are obligatia sa le plateasca, potrivit incont.ro In cazul tinerilor sub 18 ani, timpul legal de munca este de sase ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana. Acestia nu pot efectua ore suplimentare, peste cele 30 prevazute de lege. Reprezentantii Inspectiei Muncii sustin ca in ultimele luni s-au inmultit sesizarile legate de depasirea timpului legal de munca sau de neplata a orelor suplimentare. Stiri.rol.ro
2dor Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 S-au inmultit sesizarile legate de depasirea timpului legal de munca ? asta e un semn bun in opinia mea :D
spauny Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 nu prea se respecta programul asta... 48 ore pe sapt.
blk Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 48 ore pe saptamana.. 200 ore pe luna.Eu cel mai mult am facut cam 350-380 pe luna. Mi-a si venit salariu misto atunci :DSunt cam aiurea legile astea din cateva motive:- In companiile unde se plateste overtime-ul oricum nu conteaza ca oamenii o sa stea peste program pentru bani- In companiile unde nu se plateste overtime-ul nu o sa faca nimeni galagie ca te dau afara
Wise Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 nu cred ca toti cei care muncesc peste program isi cer drepturile salariale multora le este frica sa nu ramana fara loc de munca
NoComment Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 nu cred ca toti cei care muncesc peste program isi cer drepturile salariale multora le este frica sa nu ramana fara loc de muncaAsta am patit eu anul trecut ( si de atunci sunt somer ) ... si cam asta se intampla cand lucrezi la un patron , fie ca ai carte de munca sau nu , daca indraznesti sa-ti ceri drepturile te trezesti de a 2-a zi ca iti spune patronul verde in fata... acum na , nu toti patronii sunt la fel ...
AStoria Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 S-au inmultit sesizarile legate de depasirea timpului legal de munca ? asta e un semn bun in opinia mea :DDe ce crezi ? Pentru un salar mai mare , cu 1-2-3 sambete in plus la lucru , se vede bine la salar .
Mehico Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 S-au inmultit sesizarile legate de depasirea timpului legal de munca ? asta e un semn bun in opinia mea :DSe refera la constrangerile sau cererile angajatorilor catre angajati de a face ore suplimentare de munca. Banuiesc ca mai mult de alea neplatite e vorba.@Keysha, adevarat :)
musLi Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Maximul de ore pe care o persoana le poate lucra este de 48 pe saptamana, aici fiind incluse si orele suplimentare. 50 de ore saptamana trecuta :( , acu astept plata :>
Mihnea Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Ar fii bine , multi lucreaza ca robii pentru cativa lei .
Parazitu' Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 vara trecuta am fost in grecia..salar 50 euro pe zi. 8 ore de munca. daca faceai suplimentar o ora in plus erai platit 12 euro/ora :) mi se pare absolut minunat un astfel de sistem :) ma rog la noi nu prea se respecta..abia de au astia bani sa dea salariile la timp.. :-j
The Fan Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 eu am facut maxim 70 de ore intr-o saptamana.. dar nu se platesc asa ca am primit banii pentru 40.. avantaj eu
Guest LoLz0o0r Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Degeaba exact cum a zis Parazitu la noi cred ca nici 15lei/ora.Nu se poate sa isi primeasca un angajat bani mai multi cand majoritatea oamenilor nu au bani sa isi cumpere paine.
MariuS™ Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 vara trecuta am fost in grecia..salar 50 euro pe zi. 8 ore de munca. daca faceai suplimentar o ora in plus erai platit 12 euro/ora :) mi se pare absolut minunat un astfel de sistem :) ma rog la noi nu prea se respecta..abia de au astia bani sa dea salariile la timp.. :-j Chiar e adevarat ce spui ? Nu de alta dar, 50 de euro pe zi e super misto. Puii mei, 8 ore pe zi, 20 de zile, si ai 1000 de euro la mana. Ca ce ai fost tu acolo ? :D @Da, pai pe aici la noi ti-e cam frica sa faci reclamatii cu privire la orele suplimentare neplatite. A doua zi te poti trezi cu surprize neplacute din partea sefului .
Anonim2 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 in teorie avem niste drepturi, dar ca sa beneficiezi de ele trebuie sa te judeci cu cel care ti le incalca.o prostie de tara.ITM e o alta gluma.
Shadow * ClimaCool Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 De 6 ani eu tot timpul fac intre 240-250 de ore pe luna. Faza e ca oricat de multe ore ai avea, statul e un hotz, si peste 30% din salar il dai inapoi. In decembrie dintr-un brut de 39 mil am luat 27. Tot asa in restu lunilor din 19 mil iau 13-14 ... Nu exista dreptate in tara asta. Btw, daca as lucra 8 ore pe zi si as avea 168-176 de ore pe luna, as lua 7.5 mil in mana din care nu ai cum sa te descurci, de aceea is de acord sa fac ore suplimentare :) La noi is platite 150% iar zilele de sarbatoare 200%.
iuliat-retired Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Stiu ca in Romania exista un salariu minim pe economie. Stiti care este acel salariu? Angajatorul este obligat sa iti ofere un anumit salariu daca ai studii superioare, de exemplu? Cat despre orele suplimentare, daca angajatorul nu ti le plateste, nu cred ca exista optiunea sa il obligi sa ti le plateasca...
The Fan Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 pana nu de mult era 600 ron brut. asta inseamna cam 450 net. daca ai liceul coeficientul este de 1.2, adica 720 brut iar daca ai facultatea si este necesara pentru acel post coeficientul este de 2, adica 1200 brut. nu mai sunt la curent asa ca se poate sa se mai fi modificat cate ceva intre timp.. cat despre ore suplimentare, poti sa il rogi frumos sa ti le plateasca.. dar nu il poate opri nimeni sa nu te dea afara
belcioi Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Majoritatea lucreaza mai mult de 48 de ore pe sapt .
Trayus Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 si se mai zice ca in Romania nu se munceste.....se munceste pe rupte,dar omu se satura sa munceasca degeaba asa ca pleaca afara.Conform legii,orele suplimentare se platesc.Patronii care nu vor sa plateasca se joaca cu focul.Cei care se tem mare prostie fac - afara nu te poate da;trebuie sa justifice motivul iar pentru asta e nevoie de ancheta din partea Muncii.Constrangerile - iar e ceva nasol pentru patroni sa o faca.Fortarea demisiei - nu au voie sa faca lucrul asta,problema cea mare este ca e greu de probat,asa ca nu va lasati intimidati.Mai nou,se poarta procese in instanta impotriva patronilor smecheri care se cred dumnezei si care din prostie,nu stiu ce fac.Dar,la finalul procesului sunt nevoiti sa scoata din buzunare mii si zeci de mii de euro daune,da ati auzit bine.Cu un avocat specializat in problemele Muncii,aveti mari sanse de a le da peste nas smecherasilor de angajatori care nu stiu altceva sa faca decat sa exploateze la maxim niste oameni care nu vor decat sa traiasca decent.