Jump to content
Tybork

Amenzi pentru absentele elevilor

Recommended Posts

Posted

ce va *beep* pe voi cat de praf e sistemul de invatamant ? Daca voi ati fii mai destepti ati realiza ca voi trebuie sa invatati, nu sa va bage profesoru in cap tot ca voi cand ajungeti acasa sa stiti tot pe-de-rost, nici temele nu le faceti acasa si le copiati dupa cei ce le fac, dar mai aveti tupeu sa ziceti ca e prost invatamantul,

Bravo lor, ma bucur ca au recurs la asemenea masuri. Prea multi mucosi care habar nu au pe ce lume is da ei se ia de toate chestiile

Daca vrei poti sa inveti in orice scoala si sa fii bun la orice, trebuie doar TU sa vrei.

Ar trebui sa deschizi ochii si sa traiesti in lumea reala...

La mine la liceu profesorul de fizica vine in fiecare zi beat la ore...si daca ii dai o sticla de whiskey iti da nota 10 ...chiar daca nu sti nimic. (La ore nu preda ,sta,ne canta si ne intreaba daca hainele pe care le purtam sunt de firma)

La ora de geografie daca cumperi un rahat de carte pe care oricum nu o citesti iti da nota 10 ...chiar daca nu ai fost la ore.

Daca nu ai chef de ore te duci la medicul de familie ...ii dai 50 de lei si iti da scutire pe o luna.

Am un coleg de clasa care a scapat de corigente doar pentru ca a dat o mica ,,atentie"

La scoala nu conteza cat sti..conteaza cat dai si ce relatii ai.

Profesorii nu iti predau ca sa te invete..ci ca sa-si faca datoria,

Posted

Parintii vor fi sanctionati financiar sau vor face munca in folosul comunitatii pentru chiulurile copiilor

Potrivit noii Legi a Educatiei, fiecare parinte este obligat sa semneze un acord prin care se obliga sa plateasca pentru greselile copilului. Astfel, fiecare absenta nemotivata va costa intre 500 si 5000 de lei, iar daca parintele nu are bani, va munci pentru primarie in contul absentelor facute de elev.

Sanctiunile impuse de Ministerul Educatiei vizeaza un numar mai mic de elevi chiulangii. Tot din cauza numarului mare de absente nemotivate, elevii isi pot pierde bursa

Sursa: 9AM

Si normal ca e o tampenie articolul, doar e pe 9AM, marea sursa de "stiri". Nu stiu ce "jurnalist" retardat a scris tampenia asta dar in niciun caz nu plateste nimeni intre 500-5000 lei pt FIECARE ABSENTA...

in plus:

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Oana Badea, a explicat că această prevedere se referă exclusiv la părinţii care nu-şi trimit copiii la şcoală, din diverse motive, deşi aceştia ar avea capacităţi foarte mari de învăţare

SURSA: Editie.ro!

Guest Vrajitoru'
Posted (edited)

tybork editeaza stirea.Au postat 50 de useri aia din cauza tampeniei copiate de tine.Halal moderator mai esti.

Mersi de apreciere...cu siguranta tu ai fi un moderator mult mai bun. Deocamdata trebuie sa te multumesti cu mine, si cu un disable posting de 10 zile.

Bye!

Edited by Tybork
Posted

La scoala nu conteza cat sti..conteaza cat dai si ce relatii ai.

ba binenteles ca la scoala conteaza cat "sti". cat dai si ce relatii ai conteaza doar daca nu "sti".

dar trebuie inteles ca inveti pt tine, pt viitorul tau. asa ca mai bine "sti", decat sa te bazezi pe PCR-uri.

btw, nu va fi aprobata acea lege, daca intr-adevar exista asa un proiect de lege, desi ma indoiesc (probabil e ceva zvon tampit)

Posted

Deci motivele pentru care tu ai invata sunt... trenurile de 250km/h.

Si oamenii zic ca scoala e de vina ca sunt tinerii prosti.. De fapt in tara raman doar cei fara scoala. Cei care mai dau pe la ore si invata ajung pe la Microsoft etc. Ziceti voi ce ziceti dar invatamantul din Romania este cu mult peste cel din US sau chiar si unele tari Europene. Asta daca VREI sa inveti. Daca esti un cocalar flegmatic, normal ca n-o sa dea profesorul 2 bani pe atitudinea ta.

Sistemul de invatamant din Romania, mai bun decat sistemul de invatamant din USA ? Fi serios. Din cate stiu eu, in USA e activ sistemul "piramidal", adica dintr-o gramada de 500 de studenti (de exemplu), doar 10 ies ingineri, sa zicem. Acu nu bag mana in foc ca asa e, dar de la mai multi profesori de la noi de la scoala, asa am auzit.

Cat despre amenzile astea pentru chiulit, e aproape imposibil sa se aplice asa ceva. Cum adica, plec de la o ora, si imi iau o amenda de 500 roni, sau chiar mai mult ? Lasati-o balta, n-are rost sa lungim povestea.

Guest Calogero
Posted

ce tampenie ma , numai in romania ai sa vezi asa

o fi asta solutie anti-criza?

Posted

"blk parca te vad geoana in viitor"

O astfel de lege nu va fi aplicata niciodata

Tybork de ce ai postat o astfel de lege care nici nu are dovezi precum voturile din parlament..?Numai stirile care contin legi oficiale pot fi considerate de incredere dar o astfel de stire..

Guest LoLz0o0r
Posted

Nu ai ce sa le faci Romania este tara incultilor :-j cum sa ajunga amenda la 50mils :)) sau munca pentru primarie omg.

Posted

Nu ai ce sa le faci Romania este tara incultilor :-j cum sa ajunga amenda la 50mils :)) sau munca pentru primarie omg.

A da, dar daca nu mergi la scoala si chiulesti ca esti shaf si stai pe mess acasa .. inseamna ca esti cult #-o

Bravo omu, tocmai ti-ai demonstrat inteligenta :pumn:

Posted

A da, dar daca nu mergi la scoala si chiulesti ca esti shaf si stai pe mess acasa .. inseamna ca esti cult #-o

Bravo omu, tocmai ti-ai demonstrat inteligenta :pumn:

Lasand la o parte asta, are dreptate in felul lui: tara e condusa de niste tampiti. Cum naiba sa dai amenda de 50 de milioane avand in vedere ca salariul minim e de 650 lei in sectorul privat si 740 la stat? Chiar si 500 de lei e prea mult. Intr'un liceu de la mine din oras este implementata aceasta regula in ROI, dar te costa 5 lei o absenta nemotivata, nicidecum 500.

Posted

Proiectul de lege se afla deja in dezbatere publica pana la sfarsitul lunii. Nu e zvon. Nu e de ras, eventual e de plans... Il puteti consulta aici

Ce-ar fi sa va formulati observatiile intr-un mod coerent si argumentat si sa le trimiteti pe adresa ministerului?

Asta daca vreti sa faceti ceva mai mult decat sa va lamentati cu privire la tampitii care ne 'fabrica' legile ...

Posted

Proiectul de lege se afla deja in dezbatere publica pana la sfarsitul lunii. Nu e zvon. Nu e de ras, eventual e de plans... Il puteti consulta aici

Ce-ar fi sa va formulati observatiile intr-un mod coerent si argumentat si sa le trimiteti pe adresa ministerului?

Asta daca vreti sa faceti ceva mai mult decat sa va lamentati cu privire la tampitii care ne 'fabrica' legile ...

De parca rezolvam ceva daca ne trimitem observatiile pe adresa ministerului. Macar aici au si userii sansa sa-si arate.. inteligenta.

Posted

Ce prejudiciu a adus statului faptul ca eu am sarit gardul? Niciunu.

Ce prejudiciu aduce statului faptul ca sunt doar o treime din oameni la ora? Nu isi poate face cursul calumea. Daca nu sunt destui nici nu poate sa predea ca majoritatea nu sunt la scoala. => timp irosit si de profesor si de elevi.

Zi-mi si mie ce grupa de parinti si-ar retrage copiii de la scoala? Cine se gandeste "eu trimit copilul la scoala ca sa chiuleasca, acum daca astia nu ii dau voie sa chiuleasca mai bine sa stea acasa"? Eu sincer nu cred ca sunt parinti de genul asta. Oricat de distrus ar fi un parinte si cat de sarac lipit este, toti isi dau seama ca scoala este cea mai buna sansa pe care o are copilul sa faca ceva in viata.

Cam gresesti aici ... uite ca eu in RO am facut 7 clase ... si cum e legea in Romania adica de tot kkt-ul imi recunoaste 5 clase ... deci 2 ani degeaba .. cand m-am dus in alta tara am fost dat in spate cu 2 clase fiindca nu cunosteam limba de loc .. am un an acolo m-am plictisit .. la al doilea am renuntat si am mai facut unul de informatica la un fel de scoala profesionala numai ca pentru un an de scoala am primit o diploma care imi permite sa ma angajez unde vreau eu .... si cele mai multe sanse am in domeniul informaticii ... deci scoala din RO SUX ... si sa nu mai vb ca eu o diploma amarata iau 40 de euro pe ora angajat la o firma de informatica sa formatez pc-uri / repar / curatat sau sa fac configuratii de pc-uri .. daca ma duc in ro cat iau la un magazin de pc-uri ? 10 milioane amarate ? a da stai ca nustiu daca imi recunoaste studiile de afara .. fiindca in ro am 5 clase acum si afara am doar o diploma care romanului i se va parea imposibil sa o explice ceva gen cum naiba asta are un an de scoala afara si deaja are profesionala terminata ? da o am terminata printr-un an si daca continuam al doilea an si inca unul care inseamnau facultatea .. o aveam si pe aia deci la 19 ani ieseam din scoala cu facultatea terminata in ro cat iti trebuie sa termini facultatea ? MULT DE TOT ... sistemul educatiei din ro este FOARTE PRAF nu praf FOARTE ... am vazut si eu dif de aici si din ro .. nu poti veni la scoala ca esti bolnav np .. te suna acasa spui ba nene sunt bolnav si gata .. a si sa nu uitam aici nu exista absente ...

Posted

ar merge legea asta daca ar scoate toate materiile inutile. au ajuns copii sa stea cate 7-8 ore la scoala. tin minte cand eram a 9-a si ieseam la 8 de la scoala. n-am omorat pe nimeni sa stau pana la 8 seara sa fac vocalize (ma me mi mo mu).

la noi scoala e praf din toate punctele de vedere. materii multe si nefolositoare, programe prea incarcate. in loc sa se puna accentul pe calitate se pune pe cantitate. mai bine putin si bine decat mult si prost. ar fi multe de facut, dar din pacate gheiu ala de la invatamant nu prea stie de el...

si blk daca vrei sa inveti, inveti tu nu iti trebuie scoala.

Posted

- The Doctor - degeaba vorbesti, daca vrea Guvernul sa se adopte legea, isi va asuma raspunderea direct pe ea, cum a facut si data trecuta. Crezi ca isi permite Parlamentul sa demita Guvernul asa usor? Si atunci singura modalitate de atac va fi exceptia de neconstitutionalitate. Sau recurs la CEDO in unele cazuri concrete.

In conditiile in care statul acorda alocatii pentru copiii care sunt inscrisi la scoala, mi se pare normala sanctionarea rezonabila a celor care lipsesc nemotivat, iar statul are tot dreptul sa intervina in baza sistemului deconcentrat. Prejudiciul adus statului chiar asta e: absentarea elevilor. Din moment ce se investeste in invatamant, in elevi, prin acordarea de burse, de alocatii (principalul motiv pentru care se acorda fiind frecventarea scolii) e si normal sa se incerce motivarea elevilor de a ramane la ore, prin constrangere daca nu au reusit altcumva. Iar aceasta solutie cu care au venit e un alt motiv ca sistemul invatamantului merge prost. Iar stabilirea unei sanctiuni de 500-5000 lei este total inoportuna.

Prin aceasta masura de fapt se incearca obligarea parintilor in a face tot ce le sta in putinta pentru a asigura frecventa elevilor la ore, nicidecum de a obliga elevii sa nu fuga de la ore. Evident organele de presa au interpretat legea si i-au reprodus continutul intr-un mod mai dezagrabil romanilor astfel incat sa se gaseasca minim 2 sa dezbata o problema imaginara. Unii ati adus argumente de ce e bine sa mergi la scoala, cand de fapt in esenta se discuta despre masura luata de Guvern daca e rezonabila sau nu sau daca e eficienta.

De fapt textul legii spune "(2) Parintele sau tutorele legal instituit este obligat sa ia masuri pentru asigurarea frecventei scolare a elevului, pe perioada învatamântului obligatoriu. Nerespectarea acestei prevederi din culpa parintelui sau a tutorelui legal instituit reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda între 500 si 5000 RON sau munca echivalenta în folosul comunitatii, prestata de parinte sau de tutorele legal instituit.".

- in raport de culpa parintilor, sanctionarea lor pentru neindeplinirea unei obligatii de mijloc, odata asumata, ori a indeplinirii necorespunzatoare este mai greu de dovedit, din care ar rezulta ineficienta masurii. Puteti fugi cat vreti de la ore atata timp cat nu cad parintii de vina, dar raspunderea asta o veti face in fata lor si nu a statului.

- in raport de perioada in care este aplicabila sanctiunea, se poate observa ca se refera la invatamantul obligatoriu, adica cele 10 clase.

blk: Un motiv pentru care as spune eu ca legea (ma rog, articolul de fapt - pe el m-am concentrat) e neconstitutionala ar fi deoarece incalca art. 1, alin. (3). Mai ramane doar a se sesiza ce anume de acolo se incalca.

Posted

Parintii vor fi sanctionati financiar sau vor face munca in folosul comunitatii pentru chiulurile copiilor

Potrivit noii Legi a Educatiei, fiecare parinte este obligat sa semneze un acord prin care se obliga sa plateasca pentru greselile copilului. Astfel, fiecare absenta nemotivata va costa intre 500 si 5000 de lei, iar daca parintele nu are bani, va munci pentru primarie in contul absentelor facute de elev.

Sanctiunile impuse de Ministerul Educatiei vizeaza un numar mai mic de elevi chiulangii. Tot din cauza numarului mare de absente nemotivate, elevii isi pot pierde bursa

Sursa: 9AM

bă eşti nebun, aştia nu mai ştiu cum să ne stoarcă de bani`. :rofl1:

Posted

- Mehico - ai oarecum dreptate însă 500-5000 Ron e ridicol . Adică pentru nişte absenţe amărâte să plăteşti mai mult decât un sofer beat la volan care a pus vieţi în pericol? Ce urmeaza furtul se pedepseşte cu închisoarea pe viaţă şi crima cu o bătaie la palme?

N-am învăţat într-un liceu înfect aşa cum mulţi dintre voi îl caracterizaţi . Mai există şi cazuri cu astfel de profesori însă nici chiar aşa de frecvente . Dacă nu-ţi convine ce face animalul ăla la oră du-te amice la inspectorat sau transferă-te la un liceu/şcoală mai bună .

Profesorii . Recunosc nu sunt ei cei mai buni însă sunt îndeajuns de bine pregătiţi . Cel puţin cei cu care am avut eu norocul să învăţ . Materia pe altă parte e mult prea încărcată cu foarte multe banalităţi . Nu există nimic care să te atragă spre şcoală . Toate orele sunt predare-ascultare , toată materia rezumându-se la toceală şi nimic practic . Am chimie , bun facem nişte experimente . Fizica la fel măsurări , circuite , etc nu să te trezeşti dupa 12 ani de scoală că nu ai învăţat nimic util .

Şi eu am avut neplăcerea să fac parte din acel grup de elevi cu 7 ore zilnic . E obositor . E enervant şi se mai găseşte şi câte un deştept să-ţi mai ia din pauză . Aici e chestie de bun simţ .

Posted

' date='Mar 22 2010, 21:26' post='4901007']

Nu are cum sa fie adevarata legea... Pai decat in tara asta mai bine in jungla

deja traim in jungla :))

omg 500-5000 lei amenda...doamne astia numai stiu din ce sa scoata bani

wtf criza asta :banghead:

Posted

la o absenta?OMG dute frate cu legea ta si tot.Da parintii mei sta dupa capu meu sa vada daca chiulesc sau nu...

daca statea pe la scoala SCRIAI :) corect .

ITT: Cocalari care au fobie la scoala si se plang ca sunt obligati sa invete.

Oh no, acum trebuie sa mergem la scoala :(( si nu vom mai fi asa shmekeri prin baruri toata ziua :(( pentru ca apoi sa mergem pe LinkMania si sa povestim la toti cat de praf e invatamantul la care nu luam parte :((

Hai la teme cu voi.

word up.

ma blk, daca era bun sistemu de invatamant, nu crezi si tu ca aveam trenuri care merg macar mai repede de 40km/h ?

:))

e INUTIL sistemu de invatamant din romani

avem trenuri de 2 lei

nici macar nu avem autostrada

drumuri varza pline de gropi

infrastructura veche

totul praf

n-are rost ma, faceti degeaba scoala, ca oricum nu puteti sa faceti nimica :D

hai bafta

cand o sa vad trenuri care merg cu 250km/h ca in japonia atunci o sa zic ca da

ai mai mult de 12 ani piciule? imi place fraza : `e inutil sistemul de invatamant din romani` :)) epic :D

cat despre lege, as fi de acord daca s-ar sanctiona incepand dupa un anume nr de absente. credeti ca initiatorii legii nu chiuleau ? sunt ipocriti.

Guest flkw0w
Posted

Nu ma mai mira nimic in tara asta.

Toata lumea face orice este posibil si ne minte pe fata doar ca sa stranga niste bani cu care sa-si faca palate.

Posted

cum dracu ma ? stati ca nu inteleg :o adica la o absenta ... absenta normala ( nu d'aia cu N nu ? ) parintii platesc 5 milioane ? ce dracu ? ca nu inteleg ...

statu ... cu legile lor anti-criza :|

PLECATI DIN ROMANIA MAI REPEDE !

Posted

cum dracu ma ? stati ca nu inteleg :o adica la o absenta ... absenta normala ( nu d'aia cu N nu ? ) parintii platesc 5 milioane ? ce dracu ? ca nu inteleg ...

statu ... cu legile lor anti-criza :|

PLECATI DIN ROMANIA MAI REPEDE !

Nu exista absente cu N, manelarule :)

N-au voie sa mazgâlească ei catalogul si nici profesorii nu decid daca e nemotivata sau nu... aduci scutire ti-o motiveaza. Faza asta cu N se practica pe la liceele industriale

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...