Jump to content
Tybork

România, locul 31 în topul celor mai mari 50 de deţinători de aur

Recommended Posts

Posted

România se află pe locul 31 într-un top al celor mai mari 50 de deţinători de aur la nivel mondial, cu rezerve oficiale de 103,7 tone, reprezentând 0,34% dintr-un total de 30.190,1 tone, potrivit unui raport al Consiliului Mondial al Aurului.

Statele Unite ocupă primul loc, cu 8.133,5 tone, respectiv 26,9% din totalul rezervelor oficiale la nivel mondial, urmate de Germania (3.406,8 tone) şi Fondul Monetar Internaţional (3.005,3 tone).

În primele zece poziţii se mai află, în ordine, Italia, Franţa, China, Elveţia, Japonia, Rusia şi Olanda.

India se află pe locul 11, urmată de Banca Centrală Europeană (501,4 tone).

Marea Britanie se plasează pe poziţia a 16-a, cu 310,3 tone de euro.

Imediat înaintea României se află Grecia, cu rezerve de aur de 112,4 tone, în timp ce pe locul 32 este Polonia, cu 102,9 tone.

România, Polonia şi Slovacia (pe locul 48 cu 31,8 tone) sunt singurele state din Europa Centrală şi de Est prezente în clasament.

sursa: mediafax

Guest stefteo21
Posted

Degeaba avem noi aur daca nu stim sa il folosim, si plus ca administratori acestor mine de Aur isi baga bani in buzunar si statul la fel :D

Imi provocati scarba... voi n-aveti simtul masurii. Mereu la orice stire aud ca isi baga in buzunar bani nu stiu cine; nu glumesc chiar mi-e greata acuma.

Noi teoretic ar fi trebuit sa avem mai mult aur fiindca o parte a fost mutat in Rusia nu mai stiu in ce an si nu ne-a mai fost inapoiat.

Posted

@stefteo - daca nu ma insel, o parte foarte insemnata zace acum in diferite muzee sau alte locatii din Rusia, aur pe care nu-l vom mai vedea niciodata inapoi. La asta se adauga si aurul exploatat de alte firme ce nu au legatura cu tara noastra (@Wizard - doar canadieni?) si noi mai ramanem cu ce e pe margini...

Posted

aurul nostru nu mai este al nostru..studiez in domeniu..si cu regret spun ca vaznarea proprietatii Rosia Montana a fost o mare gafa din partea guvernului roman..a adus si va aduce profit si locuri de munca e drept..insa daca era explotata de statul roman profitul era de N ori mai mare..plus multe si multe alte chestii..important e sa isi umple ei buzunarele..interese peste interese .. asta e romania..in loc sa ne valorificam valorile noi le dam la altii pe pret de nimic..nimaniu nu-i pasa.. de asta suntem si in situatia in care suntem. pacat :-j

Posted

Ok, eu totusi cred ca stirea se refera la rezervele in aur pe care fiecare stat trebuie sa o aiba. Astea inseamna lingouri de aur. In niciun caz nu se refera la cat aur exista in subteranul unei tari :-?? ... but then again ... poate ma insel eu :banghead: . Se stie ca orice stat isi depoziteaza o parte din "economii" in aur ( slabe sanse sa se devalorizeze ).

p.s

S-ar putea apela la rezerva de aur intr-o situatie-limita: cand o tara isi pierde rezerva de valute. "In Romania, din 1997, an de an rezerva internationala de aur a crescut, ajungand sa fie inregistrat un record istoric. In 2004, rezerva internationala a Romaniei a fost de 13 miliarde euro, din care circa 1 miliard reprezinta rezerva de aur", subliniaza Vasilescu. Rezerva de aur se pastreaza in tezaurul BNR sub forma de lingouri si monede, o parte din aceasta fiind activata din cand in cand pe pietele internationale. Astfel, se da un semn clar pietei internationale ca Romania are rezerva de aur.

p.s.s postul asta e pentru cei de mai sus ...

Posted

degeaba stai pe mine de aur si esti vai si amar (vezi africa de sud care au cele mai multe mine de diamante si mor de foame) - totul depinde de organizare - care este f buna in romania, dar nu in folosul poporului - oare o fi fost vreodata? :dooh:

Pacat de resurse si de peisaje si cate si mai cate... =((

Guest Dunk[sm]
Posted

Avem aur, dar ce sa facem noi cu aurul? il pun tiganii la gat sa arate bine.

Posted

Il au ei nu noi, oricum nu stiu ce fac ei cu el.

da..esti foarte inteligent n-am ce zice..ce'ai face tu cu 1000 de tone de aur daca le-ai avea ? le-ai vinde si ai duce o viata lipsita in mare parte de grija zilei de maine.. ma rog.. se pare ca unii de pe acest forum dau reply doar pentru un + 1...fara sa gandeasca in abundenta..ia sa avem noi inca 50 de exploatari ca Rosia Montana si sa avem investitori romani..noi locuri de munca..bani pentru Romania..asta inseamna..

# din pacate nu e chiar asa.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...