DenY Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Its all up to us...... eu, cu ultimi neuroni pe care ai detin, sustin ideea ca maneaua, ne-a distrus mintile, "maneaua ucide minti lucide", care iti impune in cap ca toata lumea "ie dusmanu" tau si toti trebuie sa moara, numai tu esti ala smecher, also.. baga in cap prostia si tupeul pustilor din ziua de azi, ce conduc la droguri tigari si alte chestii, si in plus, distruge anturajul fiecaruia ascultator, its.. just.. addicting, rise against it, thats the solution.sunt lucruri mult mai importante care distrug umanitatea, la noi in tara sunt multe tampenii care o distrug. Maneaua e clasa jos.hF
Denzel_Lsd Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Avem de toate ... se mai gasesc si eroi si fapte bune , acte de generozitate ...numa' ca nu le vedem noi... nu mai vrem sau nu ne mai place sa le vedem.In ziua de azi lumea e mult mai intresata de un viol , jaf , crima nebuneli ..lucruri rele , decat sa il vada pe x cum isi doneaza rinichii ...sau pe ala care salveaza o viata samd...Am ajuns sa fim rai si cu generozitatea , suntem egoisti suntem invidiosi cand vedem acte de generozitate (ex. donatii in bani :> )Ne place raul si il gasim mai palpitant ...si din pacate din toate fiintele de pe planeta asta noi suntem cei mai rai ...
S.Razvan Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 dupa mine raul e esential. numai cand esti inconjurat de lucruri rele ii poti aprecia cu adevarat pe cei ce fac fapte bune.raul stimuleaza aparitia binelui si nu vice versa.e firea umana. nu putem sa ne condamnam pentru asta, dar nici sa nu se inteleaga ca asta e o scuza pentru cei ce fac lucruri rele.iar voi cu "maneaua e vinovata", sunteti puerili. momentan asta e nivelul la care percepeti voi lumea. nu e un lucru rau, doar ca mai aveti pana sa intelegeti fenomenul cauza-efect. "maneaua" e un efect. si fara acest gen muzical, mentalitatea de om prost si needucat exista. doar ca-i puneti un nume raului si ca aratati cu degetul spre el, nu inseamna ca ati si rezolvat problema. lumea e plina de carcotasi."The philosophers have only interpreted the world, in various ways; the point however is to change it." - Karl Marx
Razvan Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Tu ai sesizat ca vorbesti despre societate ca si cum ar fi o entitate separata de tine? Cine e societatea? Un monstru cu 7 capete care ne controleaza si ne modeleaza pe noi, muritorii? Tu esti in societate sau in afara ei? Ete tocmai de aia, pentru ca sunt in societate pot comenta si judeca o criza valorica. Trebuie sa fiu 'cineva' ca sa o judec? Cine zice?... Societatea? ... sumbra perspectiva in care omul e doar o suma a egoismelor sale. Si mai mult decat atat, ca e ca o biata marioneta in mainile 'fortelor sociale'. In definitiv, suntem nimic, de ce sa judecam lumea si realitatea din jurul nostru, nu-i asa? :P aveam alta parere despre dumneavoastra.. in fine, nu cred ca m-am exprimat cumva in felul "hahaha cine esti tu cucoana sa judeci valorile societatii atata timp cat viata ta e pe jumate scursa, pe cand a mea, pe care tu o blamezi atat, e abia la inceput", ci doar am intrebat "logs cu ce drept judeci tu valorile societatii de care vorbesti?". sa fiu mai explicit: suntem intr-o perioada de tranzitie, societatea pierde anumite valori si capata anumite valori, pe care tu, ca observator, le elimini din start, punandu-te pe tine insati drept etalon. Dar dupa cum zicea si lexa, tu nu faci parte din societatea ce va urma sa fie, nu ai nicio tangenta cu ei, tot ce zici e bazat pe niste speculatii, nu ai cum sa-i intelegi, de aia nu ai niciun drept sa-i judeci. Cat despre mine: da vorbesc de societate ca si cum ar fi o entitate separata de mine. Pe mine nu m-a intrebat nimeni "amice esti deacord cu mizeria asta de ordine din Romania", plus ca nu ma regasesc in clasa asta majoritara de oameni contemporani. Si da, societatea e un monstru cu 7 capete ce ne modeleaza. Daca nu era societatea acum nu erai imbracata in fusta si mergeai prin Europa, ci erai imbracata in frunza si mergeai cu ciomagu` in spinare. Omul e un animal, un pradator, societatea il educa, il invata, il face sa accepte anumite reguli- eu vreau vidul meu. Cat despre "sunt in societate sau in afara ei", bineinteles ca sunt in societate, alta alternativa nu am, insa nu ma regasesc printre acesti oameni. Nu ma cred atat de superior si atat de cult cum te crezi tu, nu sunt un antisocial, sunt doar un om ce-si cauta o alternativa. Nici n-am sa gasesc vreodata, dar imi place sa visez. Oricum nu ma pot compara cu ceilalti oameni, nu pot zice ca unii sunt mai buni sau mai prosti decat mine, pot zice doar ca unii ma impresioneaza profund prin anumite lucruri pe care le fac, iar altii ma amuza teribil. Insa e doar ceva subiectiv: eu, o entitate vad o alta entitate prin propria-mi perspectiva -ceilalti oameni- si observ ca nu prea am aceleasi valori ca si ei. Bineinteles asta nu-mi da dreptul sa sustin ca valorile mele sunt superioare sau inferioare alor lor. Am vazut ca zici pe la sfarsit ca poti judeca societatea pentru ca faci parte din ea: citeste mai sus, plus ca daca vrei neaparat sa iei perioada asta 2009-2010 chiar traiesti tu cu copii de 15 ani sa vezi ce valori au ei defapt? Nu, doar o iei si tu din auzite. Nu-ti zice societate ca nu o poti judeca, iti zice bunul simt. Daca ego-ul tau e asa de mic incat poti lua generatia ta drept etalon si bunul simt e proportional- bineinteles ca orice om trebuie sa aiba o parere, dar atunci cand o cu o masa de oameni necunoscuti, e prea putin, nu crezi? Da, pentru societate esti nimic orice ai face. Societatii nu-i pasa nenica de tine, orice-ai fi, orice ai face. Ce crezi ca daca nu exista arhimede sau sir isaac newton sau blaise pascal sau albert einstein nu mai exista lumea? Si inca cum :P ps: am 18 ani. Bineinteles ca nu impartim aceleasi opinii, am trait in "lumi diferite", asadar astept sa-mi dai un pm sa-mi zici cat de nesimtit sunt pe o scara de la 1 la 20 :P
Denisutz Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Bun treaba cu deschisul topic`ului , sa stii ca ai mare dreptate , rasa noastr care normal ar fi "superioare" , incepe incet incet sa se descoumpuna din cauza stresului si altor factori ..
The Fan Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 oamenii sunt la fel cum au fost intotdeauna, numai ca prostia a fost ridicata la rang de arta
Redemption Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Societatea noastra este angajata intr-o cursa pentru supravietuire, o perpetua competitie intre oameni pentru a dobandi ceva. Competitia nu presupune ajutorare decat daca serveste scopurilor personale. Valorile despre care vorbesti sunt total inutile intr-un mediu in care tot ceea ce conteaza poate fi numarat intr-un fel sau altul. Altruismul nu renteaza pentru simplul motiv ca vei ajunge sa-ti pui intrebarea daca esti luat de prost. Luam cazul 1: Iti ajuti un coleg la facultate sa invete pentru un obiect oarecare, el ia nota mai mare decat tine, tu ai pierdut bursa. Luam cazul 2 (desi sunt total impotriva): Dai marunt unui cersetor sa-si ia o paine, el se duce si cumpara tigari, bautura sau ii da altcuiva din retea. Acum o saptamana, o fetita in jur de 7 ani, cred, venise in autobuz si plangea cersind bani. I-a luat pe rand pe toti si cand a vazut ca nu o baga nimeni in seama a coborat dupa cateva statii nu inainte de a ne anunta ca isi face nevoile in gura noastra. Primul meu gand a fost sa cobor si sa-i lipesc o palma dupa ceafa, dar m-am abtinut, nu merita. Luam cazul 3 : Ajuti un batran din curtoazie, respectiv mila sa gaseasca cu aproximatie o adresa, eventual te abati din drum, il conduci pana acolo, ca apoi sa insiste sa mergi mai departe ca si cum ai avea o obligatie fata de el. Din punctul meu de vedere, ajut cu cea mai mare placere atat timp cat nu ma afecteaza cu nimic si consider situatia ca fiind corecta atat pentru mine cat si pentru persoana respectiva.
logs Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 aveam alta parere despre dumneavoastra.. in fine, nu cred ca m-am exprimat cumva in felul "hahaha cine esti tu cucoana sa judeci valorile societatii atata timp cat viata ta e pe jumate scursa, pe cand a mea, pe care tu o blamezi atat, e abia la inceput", ci doar am intrebat "logs cu ce drept judeci tu valorile societatii de care vorbesti?". sa fiu mai explicit: suntem intr-o perioada de tranzitie, societatea pierde anumite valori si capata anumite valori, pe care tu, ca observator, le elimini din start, punandu-te pe tine insati drept etalon. Dar dupa cum zicea si lexa, tu nu faci parte din societatea ce va urma sa fie, nu ai nicio tangenta cu ei, tot ce zici e bazat pe niste speculatii, nu ai cum sa-i intelegi, de aia nu ai niciun drept sa-i judeci. Cat despre mine: da vorbesc de societate ca si cum ar fi o entitate separata de mine. Pe mine nu m-a intrebat nimeni "amice esti deacord cu mizeria asta de ordine din Romania", plus ca nu ma regasesc in clasa asta majoritara de oameni contemporani. Si da, societatea e un monstru cu 7 capete ce ne modeleaza. Daca nu era societatea acum nu erai imbracata in fusta si mergeai prin Europa, ci erai imbracata in frunza si mergeai cu ciomagu` in spinare. Omul e un animal, un pradator, societatea il educa, il invata, il face sa accepte anumite reguli- eu vreau vidul meu. Cat despre "sunt in societate sau in afara ei", bineinteles ca sunt in societate, alta alternativa nu am, insa nu ma regasesc printre acesti oameni. Nu ma cred atat de superior si atat de cult cum te crezi tu, nu sunt un antisocial, sunt doar un om ce-si cauta o alternativa. Nici n-am sa gasesc vreodata, dar imi place sa visez. Oricum nu ma pot compara cu ceilalti oameni, nu pot zice ca unii sunt mai buni sau mai prosti decat mine, pot zice doar ca unii ma impresioneaza profund prin anumite lucruri pe care le fac, iar altii ma amuza teribil. Insa e doar ceva subiectiv: eu, o entitate vad o alta entitate prin propria-mi perspectiva -ceilalti oameni- si observ ca nu prea am aceleasi valori ca si ei. Bineinteles asta nu-mi da dreptul sa sustin ca valorile mele sunt superioare sau inferioare alor lor. Am vazut ca zici pe la sfarsit ca poti judeca societatea pentru ca faci parte din ea: citeste mai sus, plus ca daca vrei neaparat sa iei perioada asta 2009-2010 chiar traiesti tu cu copii de 15 ani sa vezi ce valori au ei defapt? Nu, doar o iei si tu din auzite. Nu-ti zice societate ca nu o poti judeca, iti zice bunul simt. Daca ego-ul tau e asa de mic incat poti lua generatia ta drept etalon si bunul simt e proportional- bineinteles ca orice om trebuie sa aiba o parere, dar atunci cand o cu o masa de oameni necunoscuti, e prea putin, nu crezi? Da, pentru societate esti nimic orice ai face. Societatii nu-i pasa nenica de tine, orice-ai fi, orice ai face. Ce crezi ca daca nu exista arhimede sau sir isaac newton sau blaise pascal sau albert einstein nu mai exista lumea? Si inca cum :P ps: am 18 ani. Bineinteles ca nu impartim aceleasi opinii, am trait in "lumi diferite", asadar astept sa-mi dai un pm sa-mi zici cat de nesimtit sunt pe o scara de la 1 la 20 :PO sa-ti dezamagesc asteptarile. :)Spre surprinderea ta, nu traim in lumi diferite. Chiar ar fi grav de tot sa nu inteleg ce valori au cei din jurul meu (mai tineri sau mai maturi, nu conteaza) si ar fi si mai grav sa nu fac parte din societatea ce va urma.Pentru ca orice schimbare sociala (de mentalitate, de cutume, de valori, de ce vrei tu) nu are loc instantaneu ci prin influenta catorva generatii. E de inteles ca nu te regasesti printre ceilalti. Mai ai rabdare o vreme, iti vei gasi echilibrul.Si nu se pune problema de valori superioare sau inferioare altora. Daca sunt ale tale, oricum sunt cele mai importante pentru tine. Pe de alta parte, a judeca in termeni de diferit/mai bun/mai rau este privilegiul oricarui om - membru al societatii - cu putere de analiza si discernamant asupra a ceea ce reprezinta el si cei din jurul sau. Altfel ne proclamam cu totii 'saraci cu duhul' caci in definitiv a noastra va fi imparatia cerurilor, dar nu pe lumea asta :).Daca pentru societate esti nimic, atunci macar pentru tine insuti sa fii cineva. Sa poti sa judeci liber, sa alegi in cunostinta de cauza, sa iti aperi valorile si sa iti implinesti vointa de a trai. Crezi sau nu, societatea esti 'tu' :)
Bam_Margera Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 in zilele de azi umanitatea este ceva care nu mai poate fi atins de toti dintre noi. iar cei care deja si-au pierdut-o ne fac si pe noi ceilalti sa ne-o pierdem. eu ma enervez foarte repede la glumele nesarate, la comportamentul RROMILOR ( doar aia care nu sunt civilizati si se cred gigi muschi). si atunci cand ma enervez incerc sa-mi pastrez cumpatul, dar de multe ori nu reusesc. deci fiecare are momente in care isi pierde cumpatul.
_alexa_ Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Discutiile astea sunt asemanatoare emisiunilor pe teme politice in care se aduna cativa si nu fac altceva decat sa critice, dar nimeni nu vine cu o solutie viabila. Toti vorbim, toti spunem acelasi lucru. Societatea degenereaza bla bla bla, Invinuim pe altii atata timp cat nici noi (cei care o facem) nu suntem departe de aceia spre care aratam degetul. Toti avem aceeasi parere: ca cei din jurul nostru sunt niste oameni "rai". Dar aceia pe care noi ii numim asa, nu cumva au si ei aceeasi parere? Inclusiv despre persoanele noastre?
Dropkillerz Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Discutiile astea sunt asemanatoare emisiunilor pe teme politice in care se aduna cativa si nu fac altceva decat sa critice, dar nimeni nu vine cu o solutie viabila. Toti vorbim, toti spunem acelasi lucru. Societatea degenereaza bla bla bla, Invinuim pe altii atata timp cat nici noi (cei care o facem) nu suntem departe de aceia spre care aratam degetul. Toti avem aceeasi parere: ca cei din jurul nostru sunt niste oameni "rai". Dar aceia pe care noi ii numim asa, nu cumva au si ei aceeasi parere? Inclusiv despre persoanele noastre? Chiar crezi ca-i poti schimba pe cei din jurul tau?
dantephorcs Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Azi vin de la clubul IMPACT ... sper ca ati auzit de el...e un club de ecologisti... si niste tipi manelisti..cam de vreo 12-13 ani ascultau manele...si vroiau sa ma bata... hmmm...desi nu le`am facut nimic tipii erau chiar foarte agresivi...noroc ca mai eram cu inca 2-3 prieteni mai mari de 15-16 ani...ca daca nu...aia tabarau pe mine...decii....Romania: Umanitate - 0.00
ultimato Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Nu am avut rabdare sa citesc toate raspunsurile... Dar am auzit de o teorie interesanta. Cu totii stim ca omul a provenit de la maimuta :) Dar mai exista o teorie ca maimuta a provenit de la om. Deci io cred ca omul se atrafiaza in progresie geometrica E drept ca toti devin mai rai si necontrolati...
cyborgGod Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 tare asta cu teoria oricum motivul degradarii noastre dupa mn ar fi plictiseala si monotonia..
Marius-I Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 tare asta cu teoria oricum motivul degradarii noastre dupa mn ar fi plictiseala si monotonia.. off: -stiti porcul cand are de toate varsa trocul cu laturi.... on: -Pacatele noastre scot in evidenta firea noastra...si traim ca sa mancam,sa bem si sa XXX. -Nu manelele sau alte genuri muzicale ne schimba ci noi pe cei din jur si invers. Acum pentru 5,7miliarde de oameni e valabil proverbul "Sa moara capra vecinului". ps.in multe topicuri ma lupt cu morile de vant si drept urmare am fost luat "de parere la minte" ca Don Quijote. :cool2:
Edelweiss Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Insa omul social de azi trece [...] printr-o criza valorica. Altruismul, generozitatea, iubirea, nu sunt valori ale secolului XX.Perfect. Perfect spus. Suntem umani, suntem umanii moderni. Facem ce putem pentru umanitate, in sinea noastra gandim "pro" umanism, in realitate ne definim prost conceptul. Iata cateva exemple din 'ce este", fata de "ceea ce ar trebui sa fie":1. Muncim si ne consumam o viata pentru ceea ce am putea oferi familiei noastre, uitand sa ne concentram pe ceea ce oferim in tot acest timp de fapt. Pentru ca n-avem timp pentru tot.2. Ne protejam, suntem precauti, pentru ca mass-media ne arata ca oamenii sunt rai si "inumani", fara sa intelegem ca astfel devenim antipatici si reci.3. Ne dorim un camin al nostru unde sa ne simtim in siguranta, asa ca ne casatorim, pentru ca bancile ne ofera mai usor credit pe baza a doua salarii.4. Ne indragostim pentru ca e uman sa iubesti, si parasim pentru ca e uman sa iubesti iar, pe altcineva. Si pentru ca toata lumea o face.E usor sa gasesti in ceea ce am enumerat mai sus atat umanitatea noastra, atat monstruozitatea noastra, atat justificarea noastra. Lucrurile in jurul nostru sunt mai complicate, noi gandim mai complicat. E o lume alerta, in continua schimbare, in care e pur si simplu MAI GREU sa fii bun si corect. Eu zic ca asta ar trebui sa ne ambitioneze...Ca sa rezum, cred ca suntem foarte umani, doar ca nu ne putem permite sa aratam asta prin aceleasi mijloace ca in trecut. Am fi inghititi de vii :)
Guest d4z Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Baieti , ascultatima. In Romania mentalitatea e diferita de celelalte.. Popolul nostru am ramas cu mentalitatea in urma...copii cae au venit in tari straine: Spania, Italia ,Anglia, Germania etc... au vazut ce diferenta de 1-100 ce diferenta este. Exemplu: sunt in italia de 6 ani . Aici nu am vazut oameni sa stea in birturi (+ca nu exista) sa bea bere si sa ajunga acasa sa inceapa sa bata nevasta , injure etc.. Aici in italia nu exista barbati ca sa faca chestii deastea. Aici daca nevasta la enervat la culmea etc scoate pistolu si te`a ucis . Asta se intampla de 2/3 ori pe saptamana in toata italia ... Deci ganditiva si voi.Revenind la subiect : Insa omul social de azi trece [...] printr-o criza valorica. Altruismul, generozitatea, iubirea, nu sunt valori ale secolului XX. nu am ce sa zic mai mult.
adalet Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 1. Muncim si ne consumam o viata pentru ceea ce am putea oferi familiei noastre, uitand sa ne concentram pe ceea ce oferim in tot acest timp de fapt. Pentru ca n-avem timp pentru tot.2. Ne protejam, suntem precauti, pentru ca mass-media ne arata ca oamenii sunt rai si "inumani", fara sa intelegem ca astfel devenim antipatici si reci.3. Ne dorim un camin al nostru unde sa ne simtim in siguranta, asa ca ne casatorim, pentru ca bancile ne ofera mai usor credit pe baza a doua salarii.4. Ne indragostim pentru ca e uman sa iubesti, si parasim pentru ca e uman sa iubesti iar, pe altcineva. Si pentru ca toata lumea o face.Nimic nou sub soare. Nici in secolul 19, nici in secolul 18, nici in secolul 17 ... :) A da, bancile. Sunteti prea pesimisti, parerea mea.
Thora! Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Nimic nou sub soare. Nici in secolul 19, nici in secolul 18, nici in secolul 17 ... :) A da, bancile. Sunteti prea pesimisti, parerea mea.Ideea e ca in secolele alea binele si raul erau mult mai bine definite in fiecare cultura/civilizatie in parte.Astazi, prin globalizare si interferenta si amalgam cultural, binele si raul tind sa se relativizeze.Si da, bancile cred ca fac exceptie. Camatarii erau considerati apriori ca fiind rai - nu stiu daca exista vreo cultura care sa ii considere buni. Astazi, bancile sunt considerate ca fiind "bune". Evident, pana te executa.
Guest d4z Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 (edited) Da Lancelot . Intervine prostia , egoismul , etc .. Nimic nu ne mai face sa fim o societate , atata timp cat vezi zi de zi numai Crime , Violenta , Violuri , etc .PS: Nice Topic gj :beer: Edit: Ai mare dreptate heineken...frumos topic. :PAi grija cu posturile care nu adauga nimic, data viitoare ai warn. Edited May 15, 2010 by blk
adalet Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Ideea e ca in secolele alea binele si raul erau mult mai bine definite in fiecare cultura/civilizatie in parte.Astazi, prin globalizare si interferenta si amalgam cultural, binele si raul tind sa se relativizeze.Si da, bancile cred ca fac exceptie. Camatarii erau considerati apriori ca fiind rai - nu stiu daca exista vreo cultura care sa ii considere buni. Astazi, bancile sunt considerate ca fiind "bune". Evident, pana te executa.Da, conturate pana la extrem. Spre exemplu ar fi iobagia/sclavia, ignoranta, frica si iar ignoranta. Parca si atunci te exploata nobilimea, acum te exploateaza alt soi de nobilime. Si multe altele. Nu zic nu, multi clasici au fost o lectie de viata dar prea romantata; da, erau conturate si impinse pana la extrem.
BAD_DMX Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 So..de ceva vreme..daca urmaresti atent fluxul de informatii si deschizi bine ochii in jur...o sa poti vedea ca societatea se descompune..omul isi pierde din trasaturile care-l catalogau drept "rasa superioara" rationala si inteligenta..am devenit toti mai rai? Au murit faptele bune si generozitatea / altruismul / voluntariatul? Sau sunt in coma?Sincer pana acum nu am vazut nici-o societate unita in adevaratul sens al cuvantului.Eu unul nu cred ca faptele bune si generozitatea au murit.Daca ne gandim pe plan mondial,la cate-o catastrofa ceva, aproximativ toate tarile bine dezvoltate sar in ajutor.Oameni din diferite colturi ale lumii se duc in calitate de voluntari pentru a ajuta cum pot ei mai bine.Adesea vad autocarele de la Crucea Rosie destinate recoltarii de sange si cozi destul de mari alcatuite din donanti care nu primesc nici-un ban,ci un sandwich si un cola/fanta/sprite etc.Soo din punctu meu de vedere exista oameni si animale captive intr-un corp uman.
alcholic Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 cum zicea si BAD_DMX ...Sincer pana acum nu am vazut nici-o societate unita in adevaratul sens al cuvantului. oamenii is inca sufletisti ... si generosi (ca in orice padure exista si uscaturi) asa a fost de cand e lumea asta mai ales in zilele de azi cand tre sa fi mai solidar cu toata lumea ... inca farama aia de a face bine mai este pentru ca omul se gandeste " fac bine astept bine" decat sa "fac rau primesc rau" cel putin mediul in care ma invart eu cam sar sa te ajute daca ai o problema ... si ma mandresc cu lucrul asta ... si eu l`a randul meu fac aceelasi lucru ...
Trayus Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 asa cum multi dintre cei care au postat,si eu spun ca altruismul nu este disparut.O societate avansata intelege beneficiile altruismului - nu un altruism dus la extreme - de pilda,daca un om nu are casa,servici - societatea ajuta omul sa-si gaseasca servici si sa-i poata permite sa stea undeva decent,sa duca o viata decenta.Daca este disparuta in ziua de azi,este din cauza situatiei create de stim noi cine - maharii cei mari care sunt interesati doar de castig si exploatare in masa - astfel ca devine aproape imposibil sa mai faci fapte bune si astfel dispare unitatea.Omul nu este rau,este doar rezultatul situatiei create in lume.Daca in trecut se mergea pe mentinerea la acelasi nivel si indoctrinare,istoria se repeta si in zilele noastre.principala manipulare este ca OMUL A FOST FACUT SA NU-I MAI PESE,astfel incat....
Thora! Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Da, conturate pana la extrem. Spre exemplu ar fi iobagia/sclavia, ignoranta, frica si iar ignoranta. Parca si atunci te exploata nobilimea, acum te exploateaza alt soi de nobilime. Si multe altele. Nu zic nu, multi clasici au fost o lectie de viata dar prea romantata; da, erau conturate si impinse pana la extrem.Era vorba despre valorile sociale si nu de forme de organizare sociala.In ce priveste partea cu forma de organizare sociala, nu contest... mare lucru nu s-a schimbat. Suntem in continuare iobagi, numai ca nu mai suntem legati de pamant, suntem legati de cate o banca. Sau mai multe.