Jump to content
eugen66

Basescu, ales membru al Academiei Oamenilor de Stiinta

Recommended Posts

Președintele Traian Băsescu a fost ales astăzi, prin vot, membru de onoare al reputatei Academii a Oamenilor de Știință din România, instituție care funcționează sub prezidiul Academiei Române și grupează cîteva dintre cele mai luminate minți ale țării, academicieni, universitari, cercetători, literați etc.

Traian Băsescu este, de azi, coleg de Acadamie cu cele mai sonore nume ale științei și culturii de la noi, după admiterea sa între membrii AOSR. Instituția este continuatorul și unicul legatar al Academiei de Științe din România (1936-1948) și al Asociației Oamenilor de Știință din România, înființată în1956. Între membrii acesteia se numără membrii ai Academiei Române, precum Emil Săndulescu, dar și somități precum Ecaterina Andronescu, medicul Irinel Popescu, istoricul Ioan Scurtu, jurnalistul Ion Cristoiu, generalul Eugen Bădălan, scriitorul Dinu Săraru, academicianul Răzvan Theodorescu, IPS Teodosie, academicianul Mihai Drăgănescu, președinte fiind prof.univ.dr.Virgil Cândea. Între membrii de onoare ai AOSR s-au numărat laureaţi ai premiului Nobel precum Louis de Broglie, Werner-Karost Heisenberg, Jean Perrin, Paul Sabatier, precum și George Emil Palade. Un alt membru marcant al Academiei a fost Corneliu Coposu. Membru al forului amintit, jurnalistul Ion Cristoiu a declarat azi, pentru Inpolitics, că a fost prezent la ședință și a votat în favoarea primirii șefului statului în Academie. (B.T.Iacob)

sursa

Frate, pe vremuri lua Leana o gramada de titluri iar acum si wc-ul asta de Basescu la fel. :))

Link to comment
Guest CulleR

PS:0ne de cand faci tu regulile pe aici? Esti moderator sau ceva?

Basescu ar trebui decapitat :)) , nu e bun de nimica , acuma mai e si la academia oamenilor de stiinta , si a ajuns pe plan politic nu pe plan minta , ca minte nare nici cat o furnica

Link to comment

Şi ce e aşa de rău că preşedintele ţării a fost ales membru al Academiei? El este cunoscut de mulţi ca fiind un mare poet şi scriitor romăn şi nu numai .

Imagine IPB

Lăsând sarcasmul la o parte , nu e o noutate . Dacă premiul Nobel pentru pace in 2009 l-a primit Barrack Obama de m-ar surprinde această mişcare făcută de Academia Română ??

Link to comment

Din câte am observat ştirea asta a fost o încercare a unor indivizi cu un caracter de cacao să-l facă de ras de superBăse .Omul nici nu s-a prezentat să-şi ia premiul .

Si a si renuntat la ideea de a fi membru al acestei Academii :).

Preşedintele Traian Băsescu anunţă că nu poate accepta titlul de membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR), precizând că acordarea unui sediu şi promulgarea unei legi sunt obligaţii de serviciu care nu trebuie răsplătite cu titluri academice.

"Cu privire la propunerea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România ca preşedintele Traian Băsescu să devină membru de onoare, Administraţia Prezidenţială precizează că iniţiativa nu a primit acordul preşedintelui sau al instituţiei prezidenţiale", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, potrivit sursei citate, că acordarea unui sediu şi promulgarea unei legi "sunt obligaţii de serviciu care nu trebuie răsplătite cu titluri academice".

"Preşedintele mulţumeşte membrilor AOSR pentru iniţiativa lor, dar din motivele expuse anterior nu poate accepta titlul de membru de onoare al AOSR", se mai precizează în comunicatul Preşedinţiei.

sursa: mediafax

Bineinteles ca acest articol nu apare pe site-ul Antenei...oare de ce :-? ?

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...