Guest bLurY Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 /:) Dumnezeu exista , app daca nu ar exista dece mai sunt facute atatea biserici / manastiri ? ca sa ne rugam la pereti , pacat .
0ne Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 /:) Dumnezeu exista , app daca nu ar exista dece mai sunt facute atatea biserici / manastiri ? ca sa ne rugam la pereti , pacat .trist......foarte trist
Denzel_Lsd Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 /:) Dumnezeu exista , app daca nu ar exista dece mai sunt facute atatea biserici / manastiri ? ca sa ne rugam la pereti , pacat .sa'ti refugiezi tu sufletu'n cutia milei...'telegi?? :>
bunny Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 /:) Dumnezeu exista , app daca nu ar exista dece mai sunt facute atatea biserici / manastiri ? ca sa ne rugam la pereti , pacat .Cand o sa te faci mare, ai sa intelegi mai bine. /:) Deocamdata ai level 7. =)Atat de inutil e topicul asta. :/
LuckyShot Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 /:) Dumnezeu exista , app daca nu ar exista dece mai sunt facute atatea biserici / manastiri ? ca sa ne rugam la pereti , pacat .da
blk Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 /:) Dumnezeu exista , app daca nu ar exista dece mai sunt facute atatea biserici / manastiri ? ca sa ne rugam la pereti , pacat .Pai bre, tu esti din aia de au nevoie de catedrala mantuirii neamului nu?O sa te rogi la pereti de 400 milioane euro (link). In cazul in care creierul vostru (crestinilor) nu realizeaza cat de mare este suma, imaginati-va ca e destul cat sa dea fiecarei persoane din romania ~18 milioane euro. Dar nu, lasa ca facem noi o biserica in loc sa salvam saracii sau bolnavii. Macar liniste sufleteasca sa aiba.
Denzel_Lsd Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Cand o sa te faci mare, ai sa intelegi mai bine. /:) Deocamdata ai level 7. =)Atat de inutil e topicul asta. :/DA@gen' si peste 35 de ani daca te uiti prin el , vei ajunge la aceiasi conlucluzie pe care o tragi si acum .. ;)
jim123 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 in filme, cand spune fiecare ce are de spus si se uita in jos la sicriu? vorbeste cu cadavrul..
bunny Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 @gen' si peste 35 de ani daca te uiti prin el , vei ajunge la aceiasi conlucluzie pe care o tragi si acum .. ;)Ai inteles aluzia mai mult de-o groaza.
0ne Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 blk pentru ce ne trebuie noua romanilor bani in viata asta?Lasa ca daca murim de foame ajungem la vrajitor sus unde traim vesnic si avem ce manca.Mai importanta viata de apoi....
Yonzy Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Google power. Lasa-te de meserie Sly. Go buy some brain :D. Hai te pup prostutule :*.
Heini Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Spune-i sa coboare putin... Am sa ii dau 1 buzz :> ON: Si eu ma intreb uneori , daca exista dc nu da 1 semn , etc . Fiinta divina vorbeam cu profa mea de religie , ea zicea ca el exista dar nu se arata (M-am saturat de Biblie , carti , etc).. Pe mine ma streseaza lucrul asta .. :sef:
Dani Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Solutia e simpla. Tineti religia in biserica. Sunteti capabili? Nu.Icoane in scoli, religie la scoala, banii statului aruncati pe biserici. In loc sa construiasca atatea biserici total inutile mai bine faceau un spital. Religia dauneaza, atata tot.Ai dreptate ca se exagereaza cu religiile. In primul rand ca sunt prea multe si in al doilea rand, preotii nu mai sunt preoti ci tentative de preoti pe interes. Multi dintre episcopi au dosare la securitate samd. Dar asta nu inseamna ca eu trebuie sa fac ce face popa. Faza cu icoanele in scoli nu stiu de ce te deranjeaza pentru ca suntem un popor majoritar de ortodoxi (ungurii si celelalte natii sunt catolici si reformati).Problema disciplinei Religie (neaparat ortodoxa!) in scolile romanesti e una foarte trista.Blk are dreptate, atata timp cat sistemul insusi te indobitoceste din clasa a II-a (!) pana in clasa a XII-a, nu poti apela la nesfarsit doar la solutii de compromis modest (chiulesc, sfidez, ignor). Influenta acestor 11 ani se face simtita oricum - si din pacate prost, la un nivel extrem de bazal si rudimentar.Nu mai spun de calitatea profilor de religie - rebuturi ale seminariilor teologice - specializarile alea inteligente numite 'Asistenta sociala', pepiniere pentru sistemul educational romanesc sau pentru statutul de preotese (far' de care tinerii popi ai patriei nu primesc parohie ...)E trist, foarte trist sa ii spui propriul tau copil ca din punctul tau de vedere in orar nu exista disciplina Religie si ca poate sa faca orice altceva la disciplina respectiva - ba chiar ar fi indicat sa-si gaseasca alte preocupari. E trist sa dai telefon special la scoala ca sa-l invoiesti de la activitatea extrascolara de ... spovedit si sa asiguri profesoara ca uite-asa, fix asa ai decis tu - ca nu esti de alta religie si nici in vreo situatie speciala. E trist sa-l auzi pe acelasi copil al tau explicand ca a incercat o singura data sa puna intrebari la ora faimoasa - si ca i s-a raspuns scurt ca nu are voie...Mai continui? ... as zice ca nu, e destul de lacrimogen si asa.Acum, cui ii mai pasa de compromisul pe care l-a facut acum multi ani PSD-ul cand a dat cadou BOR-ului indoctrinarea tinerilor in scoala? Atata timp cat ne uitam cu totii neputinciosi cum preafericitul si ai lui fauresc catedrala neamului in ciuda oricaror logici si gandiri corecte, ce mai conteaza o mica operatiune de spalare a creierului? ...Vezi ca esti prea negativa si asta iti dauneaza. Deocamdata viata si succesul tau si al copiilor tai nu depind si nu vor depinde de ceea ce ai scris mai sus. Cum ii ziceam la blk, omul nu trebuie sa faca ceea ce fac preotii. Eu de ex nu sunt de acord cu multe paragrafe din Biblie pentru ca stiu ca nu este scrisa de Iisus ci de oameni.Eu cred in Dumnezeu, pentru ca asa simt eu, pentru ca imi place si nimeni nu-mi va schimba parerea. Voi vedea dupa ce mor daca am avut dreptate sau nu.
blk Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Vezi ca esti prea negativa si asta iti dauneaza. Deocamdata viata si succesul tau si al copiilor tai nu depind si nu vor depinde de ceea ce ai scris mai sus. Nu e negativa, e realista.Eu cred in Dumnezeu, pentru ca asa simt eu, pentru ca imi place si nimeni nu-mi va schimba parerea. Voi vedea dupa ce mor daca am avut dreptate sau nu.Din ce zici tu, nu conteaza daca ai dreptate pentru ca nu iti pasa. N-are rost sa comentam ceva atat de elementar. Daca tu insisti sa crezi in Dzeu, bravo tie. Si eu am insistat sa cred in Mos Craciun pentru ca ma facea o persoana mai buna. Apoi cand am fost confruntat cu realitatea si mi-am dat seama ca nu exista, a trebuit sa gasesc alte motive pentru a fi un om bun, in afara unui prieten imaginar.Dar anyway. Eu n-am nimic cu dumnezeu pana la urma. Ma enerveaza fan-clubul lui.
Kesselring Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Pai bre, tu esti din aia de au nevoie de catedrala mantuirii neamului nu?O sa te rogi la pereti de 400 milioane euro (link). In cazul in care creierul vostru (crestinilor) nu realizeaza cat de mare este suma, imaginati-va ca e destul cat sa dea fiecarei persoane din romania ~18 milioane euro. Dar nu, lasa ca facem noi o biserica in loc sa salvam saracii sau bolnavii. Macar liniste sufleteasca sa aiba. Amice calmează-te . Cum ai reuşit tu să faci calculul ăsta?? 400 milioane / 21 milioane = 18 milioane? Poate vrei să zici 18 euro insă nicidecum 18 milioane de euro că nu construim Atlantisul ( Stargate SG-1) . Ai incercat tu să zici ceva insă ţi-ai tăiat craca de sub picioare . Eu nu cred in Dumnezeu , mai bine zis nu pot să cred in creştinism . Sunt unele lucruri in acestă religie pe care le consider a fi necesare pentru traiul intr-o societate modernă insa de aici până la venerare şi alte astfel de lucruri e cale lungă . Catre logs . Încetează cu îndobitocirea asta de către şcoală ca este penibilă . Că faci şi tu o oră pe săptămână de religie nu e mare lucru chiar dacă tu crezi sau nu in Dumnezeu . Sunt unele lucruri pe care tu trebuie să le ştii pentru cultura ta generală . Eu am crescut intr-un astfel de mediu saturat de religie si Dumnezeu . De la Sf. Liturghie si Sf. Maslu pană la pelerinaje la diferite mănăstiri din Moldova şi nu numai , am trecut prin toate şi uite ca nu sunt un indoctrinat . Poate că experientele acestea mi-au dezvoltat un bun simţ pe care mulţi în prezent nu-l au . 18 euro de persoană nu consider a fi mult pentru ctitorirea unui astfel de edificiu . Ce e 18 euro? Daca tot vă bateţi atat de mult in piept că sunteţi mari patrioţi renunţaţi la ţigări o săptămână pentru o cauza nobilă . Şi nu fiindcă e o biserică ci fiindcă e un monument pe care îl lăsăm în urmă urmaşilor nostri şi în al doilea rand fiindcă e un obiectiv turistic ce ar putea atrage turişti în Micul Paris care mai degrabă a devenit Micul Bombay in ziua de azi .
Dani Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Catre logs . Încetează cu îndobitocirea asta de către şcoală ca este penibilă . Că faci şi tu o oră pe săptămână de religie nu e mare lucru chiar dacă tu crezi sau nu in Dumnezeu . Sunt unele lucruri pe care tu trebuie să le ştii pentru cultura ta generală . Eu am crescut intr-un astfel de mediu saturat de religie si Dumnezeu . De la Sf. Liturghie si Sf. Maslu pană la pelerinaje la diferite mănăstiri din Moldova şi nu numai , am trecut prin toate şi uite ca nu sunt un indoctrinat . Poate că experientele acestea mi-au dezvoltat un bun simţ pe care mulţi în prezent nu-l au .18 euro de persoană nu consider a fi mult pentru ctitorirea unui astfel de edificiu . Ce e 18 euro? Daca tot vă bateţi atat de mult in piept că sunteţi mari patrioţi renunţaţi la ţigări o săptămână pentru o cauza nobilă . Şi nu fiindcă e o biserică ci fiindcă e un monument pe care îl lăsăm în urmă urmaşilor nostri şi în al doilea rand fiindcă e un obiectiv turistic ce ar putea atrage turişti în Micul Paris care mai degrabă a devenit Micul Bombay in ziua de azi .Aici ai dreptate, mai ales cu "bunul simt".
0ne Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Amice calmează-te . Cum ai reuşit tu să faci calculul ăsta?? 400 milioane / 21 milioane = 18 milioane? Poate vrei să zici 18 euro insă nicidecum 18 milioane de euro că nu construim Atlantisul ( Stargate SG-1) . Ai incercat tu să zici ceva insă ţi-ai tăiat craca de sub picioare . Catre logs . Încetează cu îndobitocirea asta de către şcoală ca este penibilă . Că faci şi tu o oră pe săptămână de religie nu e mare lucru chiar dacă tu crezi sau nu in Dumnezeu . Auzi vrei sa iti zic un secret?Esti prost :).Serios acum,400 milioane/21 milioane tie iti da 18 ?E grav.A si logs nu e la scoala .
Kesselring Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Mă scuzi , dă 19 . Eu am luat pur si simplu rezultatul său făra a-l mai calcula inca odată ci doar am corectat ce era evident . Ce e aşa de grav nu înteleg cum zic şi americanii "potatoes , potato's" .
0ne Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 ma omule da 18 MILIOANE EURO.TU ai zis ca 18 euro de fiecare persoana e putin..18 euro ai zis nu 18 milioane de euro.E grav deoarece mi se pare o oarecare diferenta intre 18 euro si 18.000.000 euro
Lucian Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 ma omule da 18 MILIOANE EURO.TU ai zis ca 18 euro de fiecare persoana e putin..18 euro ai zis nu 18 milioane de euro. stai...tu inca ai impresia ca 400.000.000 / 20.000.000 = ~18.000.000? ce dragut
0ne Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Da e foarte grav.:))recunosc i'm stupid.Am calculat 400/21 si am adaugat "milioane" dupa aveti dreptate.Scuze Kesellring se pare ca eu sunt ala prost.
blk Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Eu am luat un comment de la stirea care am link-uit-o si mi s-a parut logic asa ca nu m-am mai gandit.Intr-adevar, sunt 18 euro/persoana. Dar daca dam banii numai celor care au nevoie (vezi: bolnavi & saraci) cred ca ajunge sa fie (mult) mai mult.In orice caz, greseala mea. Suma este oricum incredibil de mare pentru o biserica.
Sly Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 p.s. Sly vezi ca mai toate virgulele care le-ai pus sunt gresite. Daca nu stii sa le pui bine, nu mai incerca.Şi tu uiţi să le pui. Aşa-i? Ia uite mai bine şi spune-mi unde-i greşit, Ciorane.Google power. Lasa-te de meserie Sly. Go buy some brain :D. Hai te pup prostutule :*.Spune ceva.