Dani Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Eu zic ca voi toti sunteti atei, eu doar cred intr-un zeu mai putin decat voi. Atunci cand voi veti realiza de ce respingeti ceilalti zei, va veti da seama de ce eu resping zeul vostru.In inchisori sunt si crestini, si atei. Religia nu te face mai bun. Religia a omorat mai multi oameni decat toti ateii la un loc. Este daunatoare umanitatii, stiintei, avansului, statului si orice altceva poti sa-ti imaginezi. Nu este un singur lucru bun care il aduce credinta.Tu nu furi ca ti-e frica.Eu nu fur ca nu e bine.Daca ar fi ceva, dumnezeu mai degraba m-ar iubi pe mine.Eu cred in Dumnezeu si nu fur pentru ca mi-e frica ci pentru ca nu e normal, pentru ca nu vreau. Astea nu sunt argumente bune.Foarte ... incorect . Religia nu a omorat . Religia nu poate sa omoare . Oamenii au omorat . Ca au omorat sub pretextul religiei este altceva . Toate aceste Cruciade , Inchizitia au fost doar pretexte de a controla masele si a acapara cat mai multe avutii . In eventualitatea inexistentei religiei puteau foarte usor sa gaseasca alt motiv . Nu a venit Dumnezeu si i-a omorat . La fel cum nici Nobel nu este vinovat ca au fost ucise milioane de oameni cu dinamita sa si nici Leo Szilard ca a explodat reactorul de la Cernobal . Cei care arunca vina pe seama unei idei sunt cei care nu doresc sa-si asume raspunderea pentru faptele lor .Mi-ai luat literele de pe degete.
blk Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Foarte ... incorect . Religia nu a omorat . Religia nu poate sa omoare . Oamenii au omorat . Ca au omorat sub pretextul religiei este altceva . Toate aceste Cruciade , Inchizitia au fost doar pretexte de a controla masele si a acapara cat mai multe avutii . In eventualitatea inexistentei religiei puteau foarte usor sa gaseasca alt motiv . Nu a venit Dumnezeu si i-a omorat . La fel cum nici Nobel nu este vinovat ca au fost ucise milioane de oameni cu dinamita sa si nici Leo Szilard ca a explodat reactorul de la Cernobal . Cei care arunca vina pe seama unei idei sunt cei care nu doresc sa-si asume raspunderea pentru faptele lor .Foarte.. gresit.Religia omoara. Daca oamenii omoara din cauza religiei inseamna ca in absenta ei nu ar fi omorat. Ergo, religia omoara. Este motivul pentru care oamenii mor. Nu stiu cum sa pun mai clar ideea.Eu cred in Dumnezeu si nu fur pentru ca mi-e frica ci pentru ca nu e normal, pentru ca nu vreau. Astea nu sunt argumente bune.Si restul argumentelor din postul meu? De ce le ignori? Poate tu faci asta dar sper ca iti dai seama ca majoritatea oamenilor o fac de frica (de fapt nici pe tine nu te cred dar accept ceea ce zici de dragul argumentului)
Dani Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Foarte.. gresit.Religia omoara. Daca oamenii omoara din cauza religiei inseamna ca in absenta ei nu ar fi omorat. Ergo, religia omoara. Este motivul pentru care oamenii mor. Nu stiu cum sa pun mai clar ideea.Gresit. Cum frate sa omoare religia? Are maini si picioare? Tot omul omoara pana la urma. Cum zicea, Phyxyon mai sus, daca omoara pentru Allah, Buddha, Dumnezeu e cu totul alta treaba. Acest lucru se numeste fanatism si nu se invata la religie. Sunt niste "lideri", care le baga prostii in cap oamenilor.
blk Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Gresit. Cum frate sa omoare religia? Are maini si picioare? Tot omul omoara pana la urma. Cum zicea, Phyxyon mai sus, daca omoara pentru Allah, Buddha, Dumnezeu e cu totul alta treaba. Acest lucru se numeste fanatism si nu se invata la religie. Sunt niste "lideri", care le baga prostii in cap oamenilor.Vrei sa iti dau citate din Biblie in care dumnezeu cere urmasilor sa omoare? Sau acum iti convine sa separi religia de cartea care a nascut respectiva religie?
Diabolik_01 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Foarte.. gresit.Religia omoara. Daca oamenii omoara din cauza religiei inseamna ca in absenta ei nu ar fi omorat. Ergo, religia omoara. Este motivul pentru care oamenii mor. Nu stiu cum sa pun mai clar ideea.Gandirea ta este monodirectionala, toate religiile mari ale lumii incurajeaza pacea, si ajutarea nevoiasilor, in toate marile religii ale lumi "nu ai voie sa ucizi"" desigur ca apar si fanatacii care interpreteaza cartea sfanta {indifrent daca se numeste Biblie,Coran,etc} cum vor ei. Si chestia nasola este faptul ca-i atrag si pe alti de partea lor. in general oamenii saraci fara prea mare cultura, fara posibiltatea de a gandii lipede.Religia omoara este ca si "pistolul omoara" fundamental gresit, omul omoara, religia este doar un mijloc de a o face.le : Vreau sa vad din noul testament fragmente care indeamna la crime
blk Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 http://www.biblegateway.com/passage/?searc...amp;version=NIV'If a man lies with a man as one lies with a woman, both of them have done what is detestable. They must be put to death; their blood will be on their own heads.http://www.biblegateway.com/passage/?searc...mp;version=NKJVknowing the righteous judgment of God, that those who practice such things are deserving of death, not only do the same but also approve of those who practice them.http://www.biblegateway.com/passage/?searc...amp;version=NIVIf a man commits adultery with another man's wife?with the wife of his neighbor?both the adulterer and the adulteress must be put to death.http://www.biblegateway.com/passage/?searc...mp;version=NASBThey shall say to the elders of his city, 'This son of ours is stubborn and rebellious, he will not obey us, he is a glutton and a drunkard.Then all the men of his city shall stone him to death; so you shall remove the evil from your midst, and all Israel will hear of it and fear.http://bible.cc/luke/19-27.htmAnd as for these enemies of mine who didn't want me to be their king--bring them in and execute them right here in front of me.'"Continui? Sa stii ca biblia vrea sa omoram multi oameni.. Acum nah, o sa scoata in curand un Si-Mai-Nou Testament dar asta nu cred ca absolva crestinismul de miile de crime pe care le-a comis. Chiar mai sunt pasaje similare, daca mai vrei ma anunti.Religia omoara este ca si "pistolul omoara" fundamental gresit, omul omoara, religia este doar un mijloc de a o face.ok, hai sa scapam de pistoale si religie. De ce sa le dai oamenilor motive sa se omoare? Ce anume face bine religia? Ca eu tot nu vad absolut niciun bine. De-a lungul omenirii nu vad decat cruciade, razboaie religioase, executarea de oameni de stiinta si impotrivirea la schimbare.Asta este religia. Dani este ateu, el nu crede in dumnezeul crestin, el are alte idei. La fel si voi care nu credeti in ce va zice biserica. Voi credeti in ceva al vostru acolo bla bla. Asta nu inseamna ca trebuie sa aparati religia care a facut atatea rele.Si sincer acum.Voi luati sfaturi de la un om care se imbraca in aur, sta intr-un palat intr-o tara a lui in care nu are nimeni voie sa intre.. si iti zice sa dai bani la saraci.Ipocrizie mai mare decat in religie nu o sa vedeti nicaieri altundeva.
bookmarks Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 e o prostie sa crezi in ceva daca nu ai dovezi. dar ce ne facem daca avem dovezi ce nu pot fi demonstrate? sa le zicem experiente fara martor. primim gratuit medicamnete?
MariuS™ Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Ciudata rau de tot tema asta, la fel ca si religia, ipocrizie, la fel cum zicea si blk. Erau fazele alea cand a fost Iisus pe pamant, de ce a fost atunci demult, cand nu se puteau intocmi dovezi clare, pentru zilele noastre ? Eu stau chiar langa o biserica, si in fiecare duminica, ma bufneste rasul cand vad cum se imbulzeste lumea sa intre in biserica, sa se roage pt sanatate/putere pt oarece anume (invatat, munca, etc). In primul rand sanatatea ti-o organizezi tu, ca sa zic asa. Fumezi ? Nu te astepta la minuni pe la 60 de ani, poti avea probleme grave de sanatate. Bei ? La fel si in cazul acesta, opreste-te, pana nu e prea tarziu, sau cel putin bea cu masura. Putere pt invatat/munca ? Dormi frate, ca s-au inventat paturile, nu belii ochii in tv/pc 10 ore pe zi, mai iesi pe afara (monitorul asta oboseste rau ochii cica, eu unul nu prea pot sa dorm cand stau mai mult la pc). God doesn't exist <_<@blk : N-am citit biblia in viata mea (si nici nu intentionez), dar citatele alea sunt chiar culmea :o.@@ Voi de ce credeti in ceva ce nu vedeti/auziti ? Argumente solide, nu biblia, ca si asa e o palavrageala, cateva exemple aveti mai sus.
Thora! Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Foarte.. gresit.Religia omoara. Daca oamenii omoara din cauza religiei inseamna ca in absenta ei nu ar fi omorat. Ergo, religia omoara. Este motivul pentru care oamenii mor. Mwhahahaha. Cred ca or sa ne omoare glumele tale inaintea religiei.Stalin, Trotki, Pauker, etc. iti spun ceva? Daca nu, iti spun eu. Erau atei. In urma actiunilor lor au murit - in chinuri - milioane de oameni. In mod organizat.Deci absenta religiei inseamna moarte. Ergo, ateismul omoara. Este motivul pentru care oamenii mor.Dani este ateu, el nu crede in dumnezeul crestin, el are alte idei. La fel si voi care nu credeti in ce va zice biserica. Voi credeti in ceva al vostru acolo bla bla. Asta nu inseamna ca trebuie sa aparati religia care a facut atatea rele.In numele evolutiei si evolutionismului, Hitler a omorat cateva zeci de milioane de oameni. Tu de ce mai aperi teoria asta?Evolutionismul omoara. Daca din cauza evolutionismului, Hitler a omorat, inseamna ca in absenta lui nu ar fi avut motive sa o faca. Ergo, evolutionismul omoara. Este motivul pentru care oamenii mor.Si inca o chestie Black... pe la 150 i.e.n., romanii au cucerit Cartagina. I-au dat foc, dupa care au daramat cladirile, dupa care au arat pamantul. Chestia aia cu sarea nu se confirma, dar cele trei evenimente enuntate sunt documentate istoric.Imi poti spune in numele cui sau a ce au facut asta? Ia explica-ne noua cum si pentru asta au fost de vina tot nenorocitii crestini.Si da, nu cred ca in Dumnezeul biblic, asa cum nici Platon sau Aristotel de exemplu nu credeau... dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu orice enormitate care se afirma.Iar pentru informarea ta, a nu crede in Dumnezeul biblic nu inseamna a fi ateu.
Whiplash Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Bun, religia e doar un pretext. Oamenii se omoara si din alte motive. Curios e ca a fost un pretext al naibii de bun. Atat de bun incat a aruncat civilizatia intr-o epoca intunecata de o mie de ani, inabusind orice progres stiintific. Mai avem alte astfel de exemple in istorie?Lasand asta la o parte, dintre cei care fac apologia crestinismului, ma indoiesc ca ar mai fi fost asa de multi daca n-am fi fost cu totii programati de mici sa credem lucrurile astea. Si a crede intr-un dumnezeu care nu se identifica cu cel din Biblie e destul de dificil, avand in vedere ca asta e prima imagine pe care ne-am format-o cu totii, deci se ajunge involuntar si inevitabil inapoi la definitia asta.Cat priveste evolutia, n-am vazut pe nimeni sa o ia in brate de-a gata ca si cand ar fi 100% adevarata. E doar o teorie, dar care desi nu e inca complet demonstrata, are o mult mai mare probabilitate de adevar decat mitul creatiei, incluzand aici si varianta in care un ceva divin a facut fiintele sa evolueze.
Phyxyon Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Bun, religia e doar un pretext. Oamenii se omoara si din alte motive. Curios e ca a fost un pretext al naibii de bun. Atat de bun incat a aruncat civilizatia intr-o epoca intunecata de o mie de ani, inabusind orice progres stiintific. Mai avem alte astfel de exemple in istorie?Lasand asta la o parte, dintre cei care fac apologia crestinismului, ma indoiesc ca ar mai fi fost asa de multi daca n-am fi fost cu totii programati de mici sa credem lucrurile astea. Si a crede intr-un dumnezeu care nu se identifica cu cel din Biblie e destul de dificil, avand in vedere ca asta e prima imagine pe care ne-am format-o cu totii, deci se ajunge involuntar si inevitabil inapoi la definitia asta.Cat priveste evolutia, n-am vazut pe nimeni sa o ia in brate de-a gata ca si cand ar fi 100% adevarata. E doar o teorie, dar care desi nu e inca complet demonstrata, are o mult mai mare probabilitate de adevar decat mitul creatiei, incluzand aici si varianta in care un ceva divin a facut fiintele sa evolueze. Datorita crestinismului nu s-a dezvoltat Europa in Evul Mediu? Ok , au omorat Inchizitia cativa "oameni de stiinta" insa asa se naste acel 1000 de ani de intuneric intelectual? Dar locurile care nu s-au dezvoltat desi nu a exista Biblia si Biserica acolo ce s-a intamplat? Japonia , America Centrala si de Sud , China in acele cine a influentat acel regres / stagnare ? Pe tot parcurs Evului Mediu exceptand marile scoli unde numai boierii aveau acces si acelea erau limitate cine mai tiparea documente? Inaintea inventarii tiparului cand toate scrierile erau de tip manuscris . Pana la venirea lui Cuza pe tronul tarii cine erau dascalii in Tarile Romane? Oamenii de stiinta si ateii?
Thora! Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Curios e ca a fost un pretext al naibii de bun. Atat de bun incat a aruncat civilizatia intr-o epoca intunecata de o mie de ani, inabusind orice progres stiintific. Mai avem alte astfel de exemple in istorie?In primul rand, privesti extrem de ingust lucrurile."Civilizatie" nu inseamna numai Europa de Vest si Centrala. In timpul in care ea trecea prin epoca obscura, alte civilizatii infloreau si se dezvoltau (incasa, maiasa - si sunt doar doua exemple) pe fundamente astrologice/religioase.In al doilea rand este fix pe dos.Epoca obscura a avut loc in ceea ce fusese Imperiul Roman de Apus. Acolo unde nu a existat in fapt o religie si pe unde ceea ce se chemau "popoare barbare" faceau legea.Crestinismul modern a fost inventat si impus ca religie oficiala fix in cealalta parte de catre Constantin, in Imperiul Bizantin (sau Imperiul Roman de Rasarit). Ghici ce. Imperiul Bizantin a trecut printr-o perioada de ascensiune si progres pana la ocuparea sa de catre turci.Punerea semnului de egalitate intre crestinism si epoca obscura a europei este doar un alt tembelism ce se vehiculeaza cu succes.Culmea ca este documentat istoric, dar deh... nu da bine si atunci este simplu. Inversam totul si inventam un mit. Perfect stiintific.Si a crede intr-un dumnezeu care nu se identifica cu cel din Biblie e destul de dificilEi asi. Stii cat reprezinta populatia Asiei in totalul populatiei lumii? (hint : 1/5 chinezi, 1/5 indieni + restul => mai mult de jumatate din populatia totala). Ia explica-le lor cum a crede in alt Dumnezeu decat cel biblic e dificil...Ce ma mira pe mine la voi... astia deschisi la minte... ca pretindeti ca intelegeti perfect cum stau lucrurile cu Big LOL ul ala si cele 13 miliarde de ani de dupa el, dar aveti mari probleme in a intelege ca Pamantul asta, desi insignifiant in legatura cu Universul nu se rezuma doar la civilizatia nord-atlantica.
Vlad Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Ciudata rau de tot tema asta, la fel ca si religia, ipocrizie, la fel cum zicea si blk. Erau fazele alea cand a fost Iisus pe pamant, de ce a fost atunci demult, cand nu se puteau intocmi dovezi clare, pentru zilele noastre ? Eu stau chiar langa o biserica, si in fiecare duminica, ma bufneste rasul cand vad cum se imbulzeste lumea sa intre in biserica, sa se roage pt sanatate/putere pt oarece anume (invatat, munca, etc). In primul rand sanatatea ti-o organizezi tu, ca sa zic asa. Fumezi ? Nu te astepta la minuni pe la 60 de ani, poti avea probleme grave de sanatate. Bei ? La fel si in cazul acesta, opreste-te, pana nu e prea tarziu, sau cel putin bea cu masura. Putere pt invatat/munca ? Dormi frate, ca s-au inventat paturile, nu belii ochii in tv/pc 10 ore pe zi, mai iesi pe afara (monitorul asta oboseste rau ochii cica, eu unul nu prea pot sa dorm cand stau mai mult la pc). God doesn't exist <_< @blk : N-am citit biblia in viata mea (si nici nu intentionez), dar citatele alea sunt chiar culmea :o. @@ Voi de ce credeti in ceva ce nu vedeti/auziti ? Argumente solide, nu biblia, ca si asa e o palavrageala, cateva exemple aveti mai sus. Imi place cum gandesti, sunt total de acord cu tine
Phyxyon Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Ciudata rau de tot tema asta, la fel ca si religia, ipocrizie, la fel cum zicea si blk. Erau fazele alea cand a fost Iisus pe pamant, de ce a fost atunci demult, cand nu se puteau intocmi dovezi clare, pentru zilele noastre ? Eu stau chiar langa o biserica, si in fiecare duminica, ma bufneste rasul cand vad cum se imbulzeste lumea sa intre in biserica, sa se roage pt sanatate/putere pt oarece anume (invatat, munca, etc). In primul rand sanatatea ti-o organizezi tu, ca sa zic asa. Fumezi ? Nu te astepta la minuni pe la 60 de ani, poti avea probleme grave de sanatate. Bei ? La fel si in cazul acesta, opreste-te, pana nu e prea tarziu, sau cel putin bea cu masura. Putere pt invatat/munca ? Dormi frate, ca s-au inventat paturile, nu belii ochii in tv/pc 10 ore pe zi, mai iesi pe afara (monitorul asta oboseste rau ochii cica, eu unul nu prea pot sa dorm cand stau mai mult la pc). God doesn't exist <_< @blk : N-am citit biblia in viata mea (si nici nu intentionez), dar citatele alea sunt chiar culmea :o .@@ Voi de ce credeti in ceva ce nu vedeti/auziti ? Argumente solide, nu biblia, ca si asa e o palavrageala, cateva exemple aveti mai sus. Ce dovezi clare vrei ca Iisus a fost pe Pamant? Un video? O poza? Amice omul ala nu a trait nici in Grecia antica precum Aristotel unde se bucura de pace si prosperitate si nici pana la 70 de ani . Romanii numai documente religioase nu ii lasa pe aia sa scrie abia ii tineau in frau . Dovezi? Singura dovada e Biblia , e scrisa recent de catre cei care au fost la fata locului . Ce altceva mai doresti? Omul ala nu a fost vedete show sa fie cunoscuta de intreaga lume ci de un numar redus de persoane cu care a fost el in contact sa zicem cateva sute de mii cam cati erau la vremea aceea . Cum speranta de viata abia depasea 40 de ani daca era si atat nu prea erau sanse sa fie transmise aceste evenimente prea repede si asa de diversificat cum s-ar intampla acum . Ce ai zis tu acolo depinde de organismul fiecaruia . Asa cum ala sanatos poate muri la 30 de ani de infarct asa si fumatorul pana traieste si pana la 80 de ani .Si fumator inrait nu papagalul ocazional , "DUMNEZEU VA AJUTA NU VA BAGA IN TRAISTA " . Nu sunt vorbele mele . @Vlad . Brigada 14-15 , nu am avut niciodata nimic cu persoanele mai tinere insa veniti cu ceva cat de cat pe subiect si nu idei spuse doar pentru +1 . Multumesc .
MariuS™ Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Ce dovezi clare vrei ca Iisus a fost pe Pamant? Un video? O poza? Amice omul ala nu a trait nici in Grecia antica precum Aristotel unde se bucura de pace si prosperitate si nici pana la 70 de ani . Romanii numai documente religioase nu ii lasa pe aia sa scrie abia ii tineau in frau . Dovezi? Singura dovada e Biblia , e scrisa recent de catre cei care au fost la fata locului . Ce altceva mai doresti? Omul ala nu a fost vedete show sa fie cunoscuta de intreaga lume ci de un numar redus de persoane cu care a fost el in contact sa zicem cateva sute de mii cam cati erau la vremea aceea . Cum speranta de viata abia depasea 40 de ani daca era si atat nu prea erau sanse sa fie transmise aceste evenimente prea repede si asa de diversificat cum s-ar intampla acum . Ce ai zis tu acolo depinde de organismul fiecaruia . Asa cum ala sanatos poate muri la 30 de ani de infarct asa si fumatorul pana traieste si pana la 80 de ani .Si fumator inrait nu papagalul ocazional , "DUMNEZEU VA AJUTA NU VA BAGA IN TRAISTA " . Nu sunt vorbele mele . @Vlad . Brigada 14-15 , nu am avut niciodata nimic cu persoanele mai tinere insa veniti cu ceva cat de cat pe subiect si nu idei spuse doar pentru +1 . Multumesc .Da, de aici s-ar ajunge la cu totul altceva. Dar vezi, stiinta incearca de atata timp sa "reproduca" aparitia pamantului, pe cand religia tine tare ideea lor cum ca Dumnezeu ar fi creat universul. Oricum, batem noi aici din degete, dar pana sa se gaseasca un raspuns concret, cum s-a produs universul etc, mai este cale lunga.
Dani Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 http://www.biblegateway.com/passage/?searc...amp;version=NIV'If a man lies with a man as one lies with a woman, both of them have done what is detestable. They must be put to death; their blood will be on their own heads.http://www.biblegateway.com/passage/?searc...mp;version=NKJVknowing the righteous judgment of God, that those who practice such things are deserving of death, not only do the same but also approve of those who practice them.http://www.biblegateway.com/passage/?searc...amp;version=NIVIf a man commits adultery with another man's wife?with the wife of his neighbor?both the adulterer and the adulteress must be put to death.http://www.biblegateway.com/passage/?searc...mp;version=NASBThey shall say to the elders of his city, 'This son of ours is stubborn and rebellious, he will not obey us, he is a glutton and a drunkard.Then all the men of his city shall stone him to death; so you shall remove the evil from your midst, and all Israel will hear of it and fear.http://bible.cc/luke/19-27.htmAnd as for these enemies of mine who didn't want me to be their king--bring them in and execute them right here in front of me.'"Continui? Sa stii ca biblia vrea sa omoram multi oameni.. Acum nah, o sa scoata in curand un Si-Mai-Nou Testament dar asta nu cred ca absolva crestinismul de miile de crime pe care le-a comis. Chiar mai sunt pasaje similare, daca mai vrei ma anunti.ok, hai sa scapam de pistoale si religie. De ce sa le dai oamenilor motive sa se omoare? Ce anume face bine religia? Ca eu tot nu vad absolut niciun bine. De-a lungul omenirii nu vad decat cruciade, razboaie religioase, executarea de oameni de stiinta si impotrivirea la schimbare.Asta este religia. Dani este ateu, el nu crede in dumnezeul crestin, el are alte idei. La fel si voi care nu credeti in ce va zice biserica. Voi credeti in ceva al vostru acolo bla bla. Asta nu inseamna ca trebuie sa aparati religia care a facut atatea rele.Si sincer acum.Voi luati sfaturi de la un om care se imbraca in aur, sta intr-un palat intr-o tara a lui in care nu are nimeni voie sa intre.. si iti zice sa dai bani la saraci.Ipocrizie mai mare decat in religie nu o sa vedeti nicaieri altundeva.Te rog frumos sa nu-mi mai intorci cuvintele. N-am zis nicaieri ca sunt ateu, ci dimpotriva, am declarat ca sunt credincios si cred in Dumnezeu. Ca nu cred in tot ce se zice in Biblie e partea a doua. Cum ziceam, Biblia a fost scria de preoti si de politicieni.Mwhahahaha. Cred ca or sa ne omoare glumele tale inaintea religiei.Stalin, Trotki, Pauker, etc. iti spun ceva? Daca nu, iti spun eu. Erau atei. In urma actiunilor lor au murit - in chinuri - milioane de oameni. In mod organizat.Deci absenta religiei inseamna moarte. Ergo, ateismul omoara. Este motivul pentru care oamenii mor.In numele evolutiei si evolutionismului, Hitler a omorat cateva zeci de milioane de oameni. Tu de ce mai aperi teoria asta?Evolutionismul omoara. Daca din cauza evolutionismului, Hitler a omorat, inseamna ca in absenta lui nu ar fi avut motive sa o faca. Ergo, evolutionismul omoara. Este motivul pentru care oamenii mor.Si inca o chestie Black... pe la 150 i.e.n., romanii au cucerit Cartagina. I-au dat foc, dupa care au daramat cladirile, dupa care au arat pamantul. Chestia aia cu sarea nu se confirma, dar cele trei evenimente enuntate sunt documentate istoric.Imi poti spune in numele cui sau a ce au facut asta? Ia explica-ne noua cum si pentru asta au fost de vina tot nenorocitii crestini.Si da, nu cred ca in Dumnezeul biblic, asa cum nici Platon sau Aristotel de exemplu nu credeau... dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu orice enormitate care se afirma.Iar pentru informarea ta, a nu crede in Dumnezeul biblic nu inseamna a fi ateu.Frumos spus.
Trayus Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 "draga indolentule" - da draga ATOTCUNOSCATOARE,Open-minded samd.Se pare ca unii oameni se cred mari destepti.Aroganta lor nu are limite ca vedeti,nu se poate ca ei sa-si spuna doar punctul de vedere,insa tre sa si jigneasca .Vai de "evolutia"ta.Inca o data,"ce nu se vede" nu inseamna ca nu exista.Inca o data - toate religiile nu aproba crima(ca sa va intre in cap odata pentru totdeauna)dar oamenii se folosesc de ea crezand ca face un serviciu,ceea ce istoria a demonstrat ca a fost gresit.Si inca o data - stiinta "umbla" la evolutia tehnologica si intelegerii a anumitor procese.Dumnezeu umbla la modul omului de a vedea lucrurile si de a folosi stiinta in folosul tuturor."Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" - Asta spune tot.Cine nu crede e treaba lui.Cine crede e treaba lui.Suntem inca mici in ceea ce priveste evolutia si cunoasterea.Degeaba vehiculati ca nu mai suntem la nivelul taranului - multi sunt inca acolo - dar uite ca toataa ceasta cunoastere si stiinta nu se foloseste decat in favoarea unor oameni.Restul raman "tot acolo".Contrar indemnului "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti"Dati vina pe religie pentru crime.Mai cititi istoria fratilor(cei care sustineti sus si tare asta)Cavalerii templieri au fost executati toti pentru bani,nu pentru religie;religia a fost doar o acoperire.Politica.Crestinii erau persecutati tot din motive politice(sa-si piarda x scaunul?Nero?si altii?)Hitler - ala era nebun.Dar a fost asa de aproape.De fapt,ca sa stiti ce a omorat oamenii,ii omoara si-i va omora - POLITICA.Restul sunt...."mijloace care scuza scopul"Si ca sa intelegeti aceste conflicte care a ucis oameni "in numele religiei sau a lui dumnezeu sau allah",exista un singur raspuns,cel al lui Darth Sidious:"Toti care detin puterea se tem sa nu o piarda". - Politica.
Whiplash Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 In primul rand, privesti extrem de ingust lucrurile."Civilizatie" nu inseamna numai Europa de Vest si Centrala. In timpul in care ea trecea prin epoca obscura, alte civilizatii infloreau si se dezvoltau (incasa, maiasa - si sunt doar doua exemple) pe fundamente astrologice/religioase.Fundamente religioase atat de puternice incat vreo cateva sute de spanioli au reusit sa se stabileasca pe continent fara probleme pentru că populatia locala era prea ocupata sa faca sacrificii umane pentru a cere iertare zeilor care i-au pedepsit trimitandu-le omul alb. A da, progresele lor astrologice/matematice s-au pierdut in urma cuceririi spaniole, din ordinul bisericii spaniole.Crestinismul modern a fost inventat si impus ca religie oficiala fix in cealalta parte de catre Constantin, in Imperiul Bizantin (sau Imperiul Roman de Rasarit). Ghici ce. Imperiul Bizantin a trecut printr-o perioada de ascensiune si progres pana la ocuparea sa de catre turci.Bingo.Perioada de progres marcata de evenimente precum arderea bibliotecii din Alexandria. Si da, fanatismul musulman il depaseste cu mult pe cel crestin. Dar tot desrpe religie e vorba.Ei asi. Stii cat reprezinta populatia Asiei in totalul populatiei lumii? (hint : 1/5 chinezi, 1/5 indieni + restul => mai mult de jumatate din populatia totala). Ia explica-le lor cum a crede in alt Dumnezeu decat cel biblic e dificil...Normal ca ma refer la cei crescuti in religia crestina, daca vorbesc de Biblie. N-ai decat sa faci o analogie pentru populatia asiatica sau oricare alta. Ideea e aceeasi: omul asociaza involuntar ideea de dumnezeu cu cea din religia pe care a invatat-o in copilarie.Ce ma mira pe mine la voi... astia deschisi la minte... ca pretindeti ca intelegeti perfect cum stau lucrurile cu Big LOL ul ala si cele 13 miliarde de ani de dupa el, dar aveti mari probleme in a intelege ca Pamantul asta, desi insignifiant in legatura cu Universul nu se rezuma doar la civilizatia nord-atlantica.Daca tot viziunea ta referitoare la evolutionism se rezuma la un om cu telecomanda in mana, ar trebui sa reconsideram cine e mai pasibil de ironiile astea. Dar poate ca nu sunt destul de... deschis la minte incat sa-mi dau seama ca un creator cu puteri magice are mai mult sens decat un proces evolutiv documentat stiintific. In plus, cred ca era destul de clar ca m-am referit la crestinism doar ca la un exemplu, nu ca l-as fi asociat cu intreaga populatie a lumii.
LuckyShot Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Mwhahahaha. Cred ca or sa ne omoare glumele tale inaintea religiei.Stalin, Trotki, Pauker, etc. iti spun ceva? Daca nu, iti spun eu. Erau atei. In urma actiunilor lor au murit - in chinuri - milioane de oameni. In mod organizat.Deci absenta religiei inseamna moarte. Ergo, ateismul omoara. Este motivul pentru care oamenii mor.In numele evolutiei si evolutionismului, Hitler a omorat cateva zeci de milioane de oameni. Tu de ce mai aperi teoria asta?Evolutionismul omoara. Daca din cauza evolutionismului, Hitler a omorat, inseamna ca in absenta lui nu ar fi avut motive sa o faca. Ergo, evolutionismul omoara. Este motivul pentru care oamenii mor.argumentele tale nu pot fi luate in considerare pentru simplul motiv ca in aceeasi masura si in numele diferitelor religii au murit chiar mai multi oameni. daca eram in locul tau mi-ar fi fost si rusine sa invoc crimele ateilor fata de cele comise in NUMELE religie, ceea ce e si mai grav.si sa spui ca la un moment dat un nebun a facut macel in numele existentei in mintea lui a unei rase pure, nu numai ca nu are legatura cu evolutionismul ca mod de aparitie a vietii pe pamant, ci nici nu se poate deduce logic de aici ca evolutionismul omoara, in caz ca asta ai intentionat sa faci.Datorita crestinismului nu s-a dezvoltat Europa in Evul Mediu? Ok , au omorat Inchizitia cativa "oameni de stiinta" insa asa se naste acel 1000 de ani de intuneric intelectual? Dar locurile care nu s-au dezvoltat desi nu a exista Biblia si Biserica acolo ce s-a intamplat? Japonia , America Centrala si de Sud , China in acele cine a influentat acel regres / stagnare ? lasand la o parte faptul ca nu numai inchizitia a fost determinanta si ca n-au murit numai cativa oameni de stiinta, cum ai ajuns tu la concluzia ca in japonia sau in china oamenii pe vremea aia erau mai putin dezvoltati decat europenii? ce intelegi tu prin progres sau prin dezvoltare? ei aveau tot ce nu aveam noi, iar noi am fi vrut sa avem ce aveau ei.Ce dovezi clare vrei ca Iisus a fost pe Pamant? Un video? O poza? Amice omul ala nu a trait nici in Grecia antica precum Aristotel unde se bucura de pace si prosperitate si nici pana la 70 de ani . Romanii numai documente religioase nu ii lasa pe aia sa scrie abia ii tineau in frau . Dovezi? Singura dovada e Biblia , e scrisa recent de catre cei care au fost la fata locului.si nu ti se pare putin ciudat sa crezi ce spun 12 nebuni grupati in scopul de a promova o noua religie care avea sa le aduca salvarea? nu era si normal sa scrie atatea minunatii despre sefu' lor inzestrat cu atata persuasiune care le promitea viata vesnica? acuma zau, ce prost nu si-ar dori sa traiasca vesnic in gradina raiului?
Phyxyon Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 lasand la o parte faptul ca nu numai inchizitia a fost determinanta si ca n-au murit numai cativa oameni de stiinta, cum ai ajuns tu la concluzia ca in japonia sau in china oamenii pe vremea aia erau mai putin dezvoltati decat europenii? ce intelegi tu prin progres sau prin dezvoltare? ei aveau tot ce nu aveam noi, iar noi am fi vrut sa avem ce aveau ei. Ce ai vrut sa-mi explici cu asta? Cineva mai inainte "a explicat" ca gradul de dezvoltare al europenilor a scazut in timpul Evului Mediu din cauza religiei . In primul rand religia nu te face mai prost , sunt destule personalitati nationale si internationale ce credeau in Dumnezeu care nu au ramas la stadiul de fermier . In al doilea rand daca Europa a evoluat foarte greu in timpul Evului Mediu de ce alte tari unde nu exista crestinismul nu au evoluat intr-un ritm mai rapid . De ce? Aceste lucruri care noi le gasim a fi banale azi au fost descoperite , in mare parte din accidental . Ca dupa anii 50 toata lumea a simtit un boom al dezvoltarii e altceva si nu se datoreaza pierderii puterii de catre Biserica . Pur si simplu s-au descoperit niste lucruri ce au permis acest curs .
RightWing Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Ce ai vrut sa-mi explici cu asta? Cineva mai inainte "a explicat" ca gradul de dezvoltare al europenilor a scazut in timpul Evului Mediu din cauza religiei . In primul rand religia nu te face mai prost , sunt destule personalitati nationale si internationale ce credeau in Dumnezeu care nu au ramas la stadiul de fermier . In al doilea rand daca Europa a evoluat foarte greu in timpul Evului Mediu de ce alte tari unde nu exista crestinismul nu au evoluat intr-un ritm mai rapid . De ce? Aceste lucruri care noi le gasim a fi banale azi au fost descoperite , in mare parte din accidental . Ca dupa anii 50 toata lumea a simtit un boom al dezvoltarii e altceva si nu se datoreaza pierderii puterii de catre Biserica . Pur si simplu s-au descoperit niste lucruri ce au permis acest curs .Draga phyx, crestinismul este asemeni marxismului/socialism/comunism...... adica criminal pentru natiune si populatie!
Aglaia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Ce ai vrut sa-mi explici cu asta? Cineva mai inainte "a explicat" ca gradul de dezvoltare al europenilor a scazut in timpul Evului Mediu din cauza religiei . In primul rand religia nu te face mai prost , sunt destule personalitati nationale si internationale ce credeau in Dumnezeu care nu au ramas la stadiul de fermier . In al doilea rand daca Europa a evoluat foarte greu in timpul Evului Mediu de ce alte tari unde nu exista crestinismul nu au evoluat intr-un ritm mai rapid . De ce? Aceste lucruri care noi le gasim a fi banale azi au fost descoperite , in mare parte din accidental . Ca dupa anii 50 toata lumea a simtit un boom al dezvoltarii e altceva si nu se datoreaza pierderii puterii de catre Biserica . Pur si simplu s-au descoperit niste lucruri ce au permis acest curs .Arianismul, Phyxyon, fir-ar mama lui sa fie :)... arianismul in numele caruia s-au comis crime in masa :). Noh, lasa ca ei, ca n-ai cui sa-i vorbesti. Cand Pacala o ia drept... nu-l mai intorci.
RightWing Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Arianismul, Phyxyon, fir-ar mama lui sa fie :)... arianismul in numele caruia s-au comis crime in masa :). Noh, lasa ca ei, ca n-ai cui sa-i vorbesti. Cand Pacala o ia drept... nu-l mai intorci.care crime?
Aglaia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 care crime?:chopkomisaru`shead:Sa nu ma intrebi si ce a fost arianismul ca deja tot ce scrii pe aici e spam "pa sistem".