blk Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 De fapt stiinta si dovedeste ceea ce zice. Se numeste practica. Este de asemenea ceea ce a facut posibil ca tu sa stai in spatele unui calculator acum.Daca tie iti dadea dzeu calculatorul as mai fi zis ca e o egalitate. Dar intre practica stiintei si vorbele bibliei.. nu prea ai cum sa compari.edit; vorbele bibliei au fost dovedite fiind false prin practica
Godless1859 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 .Eu inca ma gandesc daca tu esti ateu si faci baza :-?. Oricum ,daca tu ai ajuns sa compari biblia cu stiinta e foarte grav atunci. Big Bangul este o teorie. Explicatia sentimentelor este un fapt. Daca tu compari niste "cuvinte" cu sute de ani de cercetari,experimente, realizate de cei mai inteligenti oameni ai planetei,cu niste povesti scrise de niste ciobani.....
Trayus Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 BLK - eu salut stiinta cum saluta un militar un superior.ORICE,ABSOLUT ORICE este INVENTIE-CREATIE.De la 1+1=2 pana la Core i7 .Nu compar biblia cu stiinta.Dar biblia are cuvinte,si asa si stiinta are cuvinte in ceea ce priveste anumite lucruri.Ambele au fapte.Ambele au lucruri(cuvinte fapte) "ale ei".Big-bang-ul e teorie stiintifica.Ce era inainte de big-bang?Ce a facut totul sa apara?Cum?Sunt ateu in aceeasi masura in care sunt credincios.Dar nu merg prea departe nici cu una nici cu alta.Pentru ca eu sunt convins ca stim prea putine sa ...sa zicem - nu e sau e.Asa ca tot ce ne ramane....sa vorbim si sa cautam raspunsuri care ni se par logice si...dovedite.Raspuns - in mod limpede "ceva".Si,decat sa ma consider fiul maimutei mai bine ma consider fiul lui Dumnezeu.
Godless1859 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Ti se pare ca sunt sustinator 100% a teoriei big bangului?NU.Nu cred ca statea unu asa si se gandea,haide sa fac eu un cip de silicu care sa faca xyz?NU. 1.Pentru realizarea procesorului,in spate sunt n experimente si cercetari. Daca tu compari biblia cu un procesor e chiar mai grav. 1+1=2 este stiinta ,matematica . Hai sa o pun pe limba ta ,daca preotii erau parintii matematicii ,noi acum stiam ca 2+3=9. Fiul maimutei .Tu esti neinformat si te faci si de ras. Crezi ca esti fiul unei maimute spatiale imaginare.Bravo tie.Eu intodeauna aleg vairanta sustinuta de argumente.
CVB28 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 logic ca exista daca vrei dovezi nustiu tu crezi ca preotii astia joaca teatru sau nustiu oricum exista
Denzel_Lsd Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 logic ca exista daca vrei dovezi nustiu tu crezi ca preotii astia joaca teatru sau nustiu oricum existaNu stii , nu stii dar oricum exista .Acelasi teatru il au si preotii....
Godless1859 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 logic ca exista daca vrei dovezi nustiu tu crezi ca preotii astia joaca teatru sau nustiu oricum existaPoftim?Unde e logica in aceasta fraza cu n " nu stiu" in ea? Tu glumesti?
Ucluj Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 1-Dumnezeu exista , cel putin Iisus cu siguranta , exista atatea relatari si alte chestii ca nu ai cum sa zici NU , decat daca voi credeti ca toata biblia , toate testamentele , toate relatariel din vremea aceea sunt niste FAKE`uri , ceea ce dupa parerea mea este imposibil.Nu ai cum sa faci o asemea "telenovela" ca sa spun asa .Cat despre stiinta , si alte porcarii , normal ca omul a evoluat , din a strange mere la a cumpara din hypermarket , de la a tasta pe pietri , la a tasta pe computer. Dar sa nu credeti ca omul se trage din maimuta , aia e doar o mare aberatie(daca e sa fie asa , atunci de ce nu mai evoluaza deloc maimutele in oameni:))? ... deci FAKE.Daca nu D-zeu a creat lumea , ci bigbang`ul ala , atunci noi TEORETIC ar fi trebuit sa evoluam din niste microorganizme.De ce nu se mai dezvolta acum acele microorganisem in HOMO SAPIENS?Orice chestie stiintifica in legatura cu BIG BANG SI MAIMUTA->OM nu este 100% iRELEVANTA. Sunt doar teorii ale unor oameni care nu au ce face cu timpul lor :)
Denzel_Lsd Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 ^ Mai relevant este omu invizibil si cu pamantu din care suntem facuti ...e mai relevant "arca lu' Noe" pan' la urma urmei ...nu ??"Dumnezeu exista , cel putin Iisus cu siguranta"Cel putin Isus ....cu siguranta ...nici voi astia mai creduli nu prea stiti cum sta traba ...
Godless1859 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 1-Dumnezeu exista , cel putin Iisus cu siguranta , exista atatea relatari si alte chestii ca nu ai cum sa zici NU , decat daca voi credeti ca toata biblia , toate testamentele , toate relatariel din vremea aceea sunt niste FAKE`uri , ceea ce dupa parerea mea este imposibil.Nu ai cum sa faci o asemea "telenovela" ca sa spun asa .Cat despre stiinta , si alte porcarii , normal ca omul a evoluat , din a strange mere la a cumpara din hypermarket , de la a tasta pe pietri , la a tasta pe computer. Dar sa nu credeti ca omul se trage din maimuta , aia e doar o mare aberatie(daca e sa fie asa , atunci de ce nu mai evoluaza deloc maimutele in oameni:))? ... deci FAKE.Daca nu D-zeu a creat lumea , ci bigbang`ul ala , atunci noi TEORETIC ar fi trebuit sa evoluam din niste microorganizme.De ce nu se mai dezvolta acum acele microorganisem in HOMO SAPIENS?Orice chestie stiintifica in legatura cu BIG BANG SI MAIMUTA->OM nu este 100% iRELEVANTA. Sunt doar teorii ale unor oameni care nu au ce face cu timpul lor :)Orice aberatie zisa de tine este irelevanta.Asta cu de ce nu mai evolueaza este o intrebare de ......Tu traiesti cateva milioane de ani sa asisti la intregul proces de evolutie?Omul evolueaza si in ziua de azi.....unii dintre noi cel putin.Dupa a evoluat ,omul si-a continuat procesul de evolutie.Din moment ce specia exista,nu se poate ca altceva sa mai evolueze EXACT CA NOI.
Phyxyon Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Dupa a evoluat ,omul si-a continuat procesul de evolutie.Din moment ce specia exista,nu se poate ca altceva sa mai evolueze EXACT CA NOI. In ce a evoluat omul dupa ce a ajuns la stadiul de homo sapiens sapiens? Chiar sunt curios . Ce a determinat aceasta stagnare in evolutie , si nu numai a omului ci a tuturor vietuitoarelor ca nu am mai observat de 2-3000 de ani de cand s-a mai rasarit omul vreun animal care sa mai evolueze in altceva . Eu zic una voi alta . De ce trebuie sa cred in toate nonsensurile scrie de Biserica pentru a putea crede in existenta lui Dumnezeu . De ce e atat de greu sa fii si rational si spiritual . Pentru ca esti mai cool sa fii "stiintific" ? Vrei sa zici si tu ca apartii secolului XXI sau nu vrei sa iesi prea mult in evidenta ca altfel parerea ta sincera ar fi luata in deradere ? Te rog lumineaza-ma , De ce nu se poate sa evolueze , teorectic vorbind , ceva ca noi? Evolutia priveste toate stagiile amice , daca noi chiar am fi evoluat in maimute de ce nu se mai gasesc astfel de stagii de homo erectus , habilis ? Ca deja exista oamenii? Ce argument e asta? Te contrazici singur . Si Biblia si Fizica apartin omenirii . Noi nu le-am inventat ci le-am descoperit si le-am denumit . Ii numiti limitati pe cei ce cred in Dumnezeu insa nici voi nu sunteti mai prejos . Diferenta dintre teoria Big Bangului si cea creationista e de cateva mii de ani . In Biblie sunt relatate niste intamplari asa cum se putea mai bine in acele timpuri sau tu nene ai fi vrut sa-ti explice aia gauri de vierme , telekinezie si regenerare celulara rapida? Sunteti deja ridicoli . Nu trebuie sa iei Biblia mot-a-mot ci sa o interpretezi tu . Nu trebuie sa faci exact ce spune popa de la Cucuietii din Vale ci sa gandesti de unul singur . Daca Dumnezeu exista sau nu asta nu stiu . Daca am evoluat din maimute sau nu nici asta nu stiu . Si nici voi . Ambele teorii ai defecte majore insa voi va credeti asa de importanti si destepti incat negati orice alta teorie care nu va e pe plac . E futil sa mai incerc sa va bag ceva in cap , o pierdere mare de timp . Biblia , Iisus , apostolii toate sunt irelevante . Cel putin pentru mine . Scoti toate povestioarele astea din ea si unde ajungi? Codul bunelor maniere / reguli de comportare in societate . Cel putin asa le vad eu . Nu ma intereseaza Noe , nu ma intereseaza Ilie si carul lui de foc . Ma intereseaza sa duc o viata cat mai pasnica si civilizata .
Mister Sinister Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 1.In ce a evoluat omul dupa ce a ajuns la stadiul de homo sapiens sapiens? Chiar sunt curios . Ce a determinat aceasta stagnare in evolutie , si nu numai a omului ci a tuturor vietuitoarelor ca nu am mai observat de 2-3000 de ani de cand s-a mai rasarit omul vreun animal care sa mai evolueze in altceva . 2. De ce nu se poate sa evolueze , teorectic vorbind , ceva ca noi? Evolutia priveste toate stagiile amice , daca noi chiar am fi evoluat in maimute de ce nu se mai gasesc astfel de stagii de homo erectus , habilis ? Ca deja exista oamenii? Ce argument e asta? Te contrazici singur . 1.Evolutia are loc. Cei 2-3000 de ani la care faci tu referire reprezinta nimic in raport cu perioadele de timp necesare unei specii sa evolueze (astfel incat diferenta sa fie vadita).2.Nu poate sa evolueze, teoiretic vorbind, ceva ca noi, pentru ca noi santem urmarea evolutiei. Stramosii nostri au trecut prin acest proces. Mai mult decat atat conditiile naturale s-au schimbat (clima, relief, fauna, flora). Poti fi sigur ca daca in clipa asta am aduce-o pe ardi si am lasa-o sa evolueze, peste 4.4 milioane de ani ceea ce ar fi trebuit sa fie ca noi ar fi altfel.
Trayus Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Ti se pare ca sunt sustinator 100% a teoriei big bangului?NU.Nu cred ca statea unu asa si se gandea,haide sa fac eu un cip de silicu care sa faca xyz?NU. 1.Pentru realizarea procesorului,in spate sunt n experimente si cercetari. Daca tu compari biblia cu un procesor e chiar mai grav. 1+1=2 este stiinta ,matematica . Hai sa o pun pe limba ta ,daca preotii erau parintii matematicii ,noi acum stiam ca 2+3=9. Fiul maimutei .Tu esti neinformat si te faci si de ras. Crezi ca esti fiul unei maimute spatiale imaginare.Bravo tie.Eu intodeauna aleg vairanta sustinuta de argumente. Pai daca nu sustii teoria Big-bang-ului,atunci .....nu prea te potrivesti cu increderea in oamenii de stiinta care au n-ani de cercetari si experimente.Pana si ei au ajuns sa se intrebe daca nu exista si altceva - energie.Iar teoria Big-Bang-ului e cea mai probabila conform expansiunii.Dar vezi ca sunt lucruri care nici stiinta nu le intelege inca? Iar interpretezi partinitor.Mai citeste inca o data postul meu legat de procesor.Si daca te-ai gandi mai bine ai observa ca e inventie-creatie orice.Chiar si 1+1=2.Cineva a inventat-o,a creat-o.Tu-i zici descoperire.Dar e tot aia. Daca tu crezi ca eu sunt neinformat,e treaba ta. Eu nu am zis ca-s fiul maimutei - maimuta de nicio culoare - dar asa-ti bati tu joc;"raton magic,maimuta imaginara".Invata sa respecti. "Dupa a evoluat ,omul si-a continuat procesul de evolutie.Din moment ce specia exista,nu se poate ca altceva sa mai evolueze EXACT CA NOI. " De ce nu e posibil? Problema calului stii care e?se uita numai in fata.Phyxyon ti-a mai dat de gandit cu postul lui. Asa cum exista n-teorii stiintifice bazate doar pe cuvinte,asa exista si n-teorii legate de existenta lui Dumnezeu(sa-i zic asa entitatii,ca e mai usor) bazate pe cuvinte. Ti-am inteles punctul de vedere,dar,inca o data subliniez faptul ca noi inca nu stim multe.Sunt multe de descoperit acolo,care "nu exista" printre care si Dumnezeu(inca o data sa-i zic asa ca e mai usor).
blk Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 In ce a evoluat omul dupa ce a ajuns la stadiul de homo sapiens sapiens? Chiar sunt curios . Ce a determinat aceasta stagnare in evolutie , si nu numai a omului ci a tuturor vietuitoarelor ca nu am mai observat de 2-3000 de ani de cand s-a mai rasarit omul vreun animal care sa mai evolueze in altceva . Nu-mi vine sa cred ca citesc asa ceva de la tine. Tu chiar crezi ca 2-3-5 mii de ani e ceva relevant pentru evolutia unei specii? Tu chiar argumentezi impotriva evolutiei?
Phyxyon Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Nu-mi vine sa cred ca citesc asa ceva de la tine. Tu chiar crezi ca 2-3-5 mii de ani e ceva relevant pentru evolutia unei specii? Tu chiar argumentezi impotriva evolutiei? Da ma . 2-3-5 mii de ani . Nu zic in astea 2-3-5 mii de ani sa inceapa un nou proces de evolutie INSA NU S-A MAI SCHIMBAT NIMIC IN ANII ASTIA . Tot ce exista pre-homo sapiens nu mai exista . Absolut nimic . Ok , conditiile habituale s-au schimbat . Chiar asa este? In 100% de pe intreaga planeta s-a schimbat? Aceste conditii se tot schimba de milioane de ani si totusi inainte presupuneti ca mai evoluau . Sunt destule zone pe Terra neexplorate de om , neatinse , zone care nu au fost afectate mai deloc si totusi asta e un argument? Ardi in stanga , Ardi in dreapta . Chiar asa este? E Ardi acea legatura misterioasa in evolutia speciei umane? Ati gasit un schelet de maimuta mai ciudat si gata ea este Elodia . La fel cum voi negati teoria creationsita si eu pot spune ca acea Ardi nu a fost cu nimic mai mult decat o mutatie suferita de o maimuta . Nu credeti in Dumnezeu ca nu exista dovezi . Ce dovezi circumstantiale aduce stiinta in favoarea teoriei evolutioniste? Cate o fosila pe aici si colo? Nu poti sustine si inmulti o rasa intreaga cu un numar redus ce specimene . Aveti ca exemplu aici si animalele din gradinile zoologice sau cele din libertate insa pe cale de disparitie . Indiferent ca se numeau tigri sau austrolopitecus acestia nu se gandeau atunci la perpetuarea rasei , traiau instinctiv . Mai mult , schimbarile climatice , lipsa hranei , bolile erau ceva infernal de trecut peste . Credem toate astea insa povestile din Biblie cum ca au exista doi oameni la inceput Adam si Eva ni se par amuzante . No comment . @blk , nu ma intereseaza ce va asteptati de la mine . Nu postez aici pentru publicitate si atragere de fani . Imi postez ideile si convingerile cu tarie si nu mi le voi schimba vreodata fara argumente solide si nu speculatii .
Godless1859 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Of of.Putem sa iti aducem mii de argumente solide si tu tot in ratoni magici o sa crezi.Se modifica scheletul, dantura, rezistenta la boli,etc.(asta in ultimii ani)Schimbarile majore necesita sute de mii de ani.Numai un ****** ar zice ce ai spus tu:E Ardi acea legatura misterioasa in evolutia speciei umane? Ati gasit un schelet de maimuta mai ciudat si gata ea este Elodia . La fel cum voi negati teoria creationsita si eu pot spune ca acea Ardi nu a fost cu nimic mai mult decat o mutatie suferita de o maimuta . Vezi asta este diferenta.Noi credem in "cuvinte" care au in spate sute si mii de dovezi materiale si logice,tu crezi in ceva care are in spate 0 dovezi materiale(se exclud cartile) si 99999 ILOGICE.Evolutia numai unor idioti li se pare amuzanta.No offense.Sunt sute mii de dovezi care sprijina evolutia.Ai aberat putin mai sus cu datarea cu carbon,ti-am adus argumente .
Trayus Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Dar....ca s-o dau pe stiinta - exista o posibilitate ca Dumnezeu sa existe.Teoria Probabilitatii.Afi sau a nu fi.2 posibilitati.50/50 sanse.1 - exista2 - nu exista.Astea sunt cele 2 posibilitati conform teoriei probabilitatii.Deci,exista si nu exista.2 posibilitati mari si late.Cum exista in scrieri de mii de ani...Exista.Te-am lamurit stiintific Godless?O singura teorie stiintifica - conform momentului,istoriei - confirma existenta.
Godless1859 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Tu scoti cifre din DOS?Indiferent de cate mii de argumente si dovezi aduci tot 50/50 sunt nu?Cum exista prosti tot de mii de ani...
Trayus Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Tu scoti cifre din DOS?Cum exista prosti tot de mii de ani.......asta e tot ce ai de spus?
Dani Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Tu scoti cifre din DOS?Indiferent de cate mii de argumente si dovezi aduci tot 50/50 sunt nu? Cum exista prosti tot de mii de ani... Fara suparare, dar acest subiect incepe sa devina o obsesie pentru tine. Abia astepti ca cineva sa posteze si tu sa-i dai peste ochi ca nu e asa. Doar tu ai dreptate Mor de ras cand va citesc posturile. @Phyxyon N-are rost sa te pui cu ei. Nu vezi ca orice le spui n-are cum sa fie adevarat? Iti pierzi timpul aiurea.
Godless1859 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Ai dreptate Dani.Chiar intru pe forum numai pentru acest topic.Si da in general doar eu+cativa avem dreptate in acest topic.
Dani Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Ai dreptate Dani.Chiar intru pe forum numai pentru acest topic.Si da in general doar eu+cativa avem dreptate in acest topic. =))=)) Cu raspunsul asta ai pus punctul pe i. Daca ai asa mare dreptate de ce nu scrii o carte? Daca o sa ai succes cu ea promit ca ma mai gandesc si poate te cred .
Trayus Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Tu scoti cifre din DOS?Indiferent de cate mii de argumente si dovezi aduci tot 50/50 sunt nu? Cum exista prosti tot de mii de ani... Pai la fel si tu,indiferent cat de multe argumente aduci ca nu ,conform teoriei probabilitatii este aceeasi sansa sa nu existe,si aceeasi sansa sa existe.Eu iti accept punctul tau de vedere,dar tu esti in stare - nu sa accepti punctul meu de vedere - sa accepti posibilitatea oferita de teoria stiintei? Dovada logica. :clap: Si cu asta am terminat cu tine. :tiphat:
blk Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Daca ai asa mare dreptate de ce nu scrii o carte? Daca o sa ai succes cu ea promit ca ma mai gandesc si poate te cred . Tu te gandesti daca e sa crezi ceva sau nu? Adica tu nu iei in calcul chestii gen argumente, logica, stiinta?
Godless1859 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Exista o probabilitate sa existe un raton magic invizibil.Exista o probabilitate ca eu sa fiu dumnezeu.Exista o probabilitate ca noi sa visam ca traim.Etc.Dar cifrele sunt mult mai mici.