andix3x Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Ce amuzant esti.Numai tampenii zic oamenii astia de stiinta.Preotii sunt niste mari intelectuali care au facut n descoperiri. Baiatu' tu nu faci diferenta intre argument si basm.Suntem orbiti de atatea argumente este adevarat.Cat ai la genetica/anatomie ? Doamne , ma abtin . Ma vezi pe mine ca am pomenit pe undeva de RELIGIE , PREOTI , BISERICA , ORTODOXISM ? NU. Dar da , cred in existenta unei forte divine ...o forta divina pe care oamenii au folosit`o pentru a capata anumite grade in societate dea lungul timpului si chair mai mult , dar asta e alta poveste .... S-a vorbit de ajuns pe tema preotilor si ortodoxismului . Argumentele acelea nu au fost de ajuns pentru a se demonstra 100% ca a fost adevarat , de asta nu cred . Nu te intereseaza notele mele si daca tu crezi ca o nota defineste o persoana atunci ti-as da nota 4 la capitolul socializare .
MonK Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 O sa dau un raspuns scurt si la obiect la evolutia mea de pana acum: varsta frageda: sa nu cumva sa injur ca nu mai ajung in Rai (documentarele TV si religia predata la scoala si-au pus amprenta) adolescenta: inaintez in viata,vad nedreptile care se intampla in jurul meu (deja imi pun semne de intrebare,DAR inca mai dadeam pe la biserica din cand in cand) maturitate: deja pot sa ma declar ateu(insa nu am nimic impotriva celor credinciosi). batranete(probabil,ca inca nu am ajuns acolo,max 50 de ani): in ritmul in care evolueaza acum lucrurile,mai mult ca sigur o sa ajung sa fac baza de toti popii si adeptii lor. Si sa nu ziceti ca dupa 60 de ani o sa ma sperii ca mosii din ziua de azi si ca o sa ma razgandesc...... din simplul fapt ca nu APUC eu varsta aia.
Random Hero Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 maturitate: deja pot sa ma declar ateu(insa nu am nimic impotriva celor credinciosi).Eu am ceva impotriva celor care nici macar nu vor sa asculte parerea unui ateu si cred ca tot in afara de ce cred ei este gresit.
Godless1859 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 andix3x chiar crezi ca ma intereseaza in ce varianta de zana maseluta crezi?Pai nu ,din moment cu tu zici ca oamenii de stiinta spun numai tampenii.Asta e dovada suprema a gandirii tale circulare.
Trayus Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Godless,stii din cate parti este facut Omul?3.Trup,Minte si Suflet.Stii unde se afla toate 3?Cand vei intelege ca Oriunde inseamna Aici si Oricand inseamna Acum si Orice inseamna Este Ce Este,atunci vei avea o...sa zic imagine vaga asupra existentei lui Dumnezeu,tu si ceilalti.Religia a fost facuta cu un scop - controlarea maselor de oameni.Religiile au facut un Dumnezeu care pedepseste daca nu faci ce spune El,un Dumnezeu care are nevoie de adulatia omului,etc.Dar totul a fost inteles gresit,sau asa cum au vrut unii sa inteleaga."Toti cei care detin puterea se tem sa nu o piarda"Nu mai aruncati religii,biblii in fata - deja multi incep sa inteleaga ce s-a intamplat la crearea bibliei;cum au fost alese doar anumite evanghelii,evanghelii rescrise de ei,cu idei d-ale lor si tot tacamul.'Frica este cea care a tinut oamenii departe de adevar"Pentru ca au existat oameni care si-au dat seama ca nu pot stapani oamenii decat prin frica."Vezi cine pierde bani"Acelasi lucru se intampla si azi sub o forma sau alta.Dumnezeu nu pedepseste.El merge pe Liberul Arbitru - nu intervine direct in alegerile noastre.Ati auzit ca a zis odata - "Voia ta este si voia mea,numai voia mea nu este si voia ta".Cei din vechime n-au inteles-o,au crezut altceva - ei bine,asta le-a scapat,impreuna cu cele 10 porunci,care nu sunt porunci,sunt stari ale evolutiei la care ajungi.Dumnezeu nu are nevoie de adulatia omului.El apreciaza Recunostinta pentru ceea ce i-a oferit Omului - Trup,Minte si Suflet.Trupul ofera Omului experienta de a trai,Mintea ofera cunoasterea si intelepciunea iar Sufletul reprezinta si este Centrul Sursei.Sufletul "Stie" cel mai bine.Iar Recunostinta.....nu este altceva decat Intelegerea lucrurilor.Ca atunci cand iti dai seama cum se rezolva o problema."Cand iti vei face mintea sa taca,vei simti" - Qui Gon JinnCredeti ca stiti unde incepe si unde se termina sufletul omului?Cand veti afla unde incepe si unde se termina,veti gasi dovada existentei lui Dumnezeu"Eu am zis - sunteti Dumnezei" - IisusSi asta le-a scapat de fapt.Sau chiar n-au inteles-o.
Godless1859 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Nu are rost vad.La revedere Linkmania,nu o sa mai postez pe forum.Mai rad cateodata de ce mai vad pe aici dar mai mult imi fac nervi.BTW:Omul este format din mii si mii de substante. Savantul american Linus Pauling afirma ca in compozitia corpului uman intra aproximativ 100 de mii de tipuri de proteine din care astazi nu se cunosc bine nici 10.Apa este un element esential care intra in compozitia organismului uman. Un om adult cantarind 70 kg este compus din aproximativ 46 kg apa si 24 kg substante solide.Lista elementelor pe care le contine omul dateaza din cel de-al XVIII-lea veac. In ultimul timp aceasta lista s-a marit considerabil. Daca luam in considerare un om cu masa 70 kg, obtinem urmatoarea alcatuire:OXIGEN ... 40 kg ( = 56,1%)CARBON ... 19,6 kg ( = 28%)HIDROGEN ... 6,5 kg ( = 9,3%)AZOT ... 1,4 kg ( = 2%)CALCIU ... 1,4 kg ( = 2%)CLOR ... 0,7 kg ( = 1%)FOSFOR ... 0,7 kg ( = 1%)SULF, FIER, SODIU, MAGNEZIU, FLUOR ... 0,4 kg ( = 0,6%)In afara acestora, corpul omenesc mai contine si alte elemente cum sunt cuprul, manganul, zincul etc. De fapt aproape toate elementele tabelului lui Mendeleev par a fi cuprinse in corpul omenesc. Unii oameni curiosi, cu spirit de calculator, s-au apucat chiar sa socoteasca la valoarea pietei cam cat valoreaza aceste substante in organismul unui om. Indiferent de pret, omul poarta in alcatuirea sa elemente chimice si poate ca asa este dat ca el sa se prezinte intotdeauna ca fiinta rationala si nu ca o formula chimica.Citat e-stiri.
bunny Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Godless,stii din cate parti este facut Omul?3.Trup,Minte si Suflet.?Say what? Explica, ce intelegi tu prin suflet?Acea parte spirituala inexistenta (ofc) cand trupul ramane lifeless? Right, am jucat si eu wow.
MariuS™ Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Deja o deviati rau de la topic, vedeti ca am propus interzicerea acestor tip de topicuri la Idei pentru LinkMania, pentru ca se ajunge la flame si spam in prostie, tot fara nici un fel de raspuns concret.Daca vreti sa discutati pe tema asta, eu va indrum spre acel forum religios, unde veti primi explicatiile necesare, fie ele adevarate sau nu.
Godless1859 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Sau poate vrem sa discutam aici cu userii acestui forum :D .Si poate nu vrem sa punem intrebari ci sa dam raspunsuri la intrebari.Oricum ,iau o pauza de cateva zile.O seara buna !Poate nu vrem sa discutam cu niste useri indoctrinati pana in maduva oaselor,cum sunt acei useri de pe "acel"forum.
Lucian Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Deja o deviati rau de la topic, vedeti ca am propus interzicerea acestor tip de topicuri la Idei pentru LinkMania, pentru ca se ajunge la flame si spam in prostie, tot fara nici un fel de raspuns concret.Daca vreti sa discutati pe tema asta, eu va indrum spre acel forum religios, unde veti primi explicatiile necesare, fie ele adevarate sau nu.hey...thanks lance
Random Hero Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Daca vreti sa discutati pe tema asta, eu va indrum spre acel forum religios, unde veti primi explicatiile necesare, fie ele adevarate sau nu.De ce doar pe un forum religios? Acolo voi primi raspunsuri legate de minuni si oameni din pamant. Nu mai bine un forum unde se discuta din ambele puncte de vedere? Se ajunge la flame pentru ca omul care nu are argumente se supara si ajunge in final la "ma-ta jokes" ( © bunny).
MariuS™ Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 hey...thanks lanceI'm not lance :P.De ce doar pe un forum religios? Acolo voi primi raspunsuri legate de minuni si oameni din pamant. Nu mai bine un forum unde se discuta din ambele puncte de vedere? Se ajunge la flame pentru ca omul care nu are argumente se supara si ajunge in final la "ma-ta jokes" ( ? bunny).Pai si dumnezeu ce este pentru tine de fapt ? Pentru mine unul tot un fel "minune" (care de fapt, din punctul meu de vedere nu exista), si la fel si cu oamenii din pamant. Pe mine unul ma exaspereaza vorba aia ca oamenii sunt facuti din pamant, de fapt daca ma uit bine, sunt facut din carne si oase, nu am flori si iarba pe mine. Bine ca nu suntem din pufuleti cu apa.....
Random Hero Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 I'm not lance :P.Pai si dumnezeu ce este pentru tine de fapt ? Pentru mine unul tot un fel "minune" (care de fapt, din punctul meu de vedere nu exista), si la fel si cu oamenii din pamant. Pe mine unul ma exaspereaza vorba aia ca oamenii sunt facuti din pamant, de fapt daca ma uit bine, sunt facut din carne si oase, nu am flori si iarba pe mine. Bine ca nu suntem din pufuleti cu apa.....Pentru mine este .
Trayus Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Omul este format din mii si mii de substante. Savantul american Linus Pauling afirma ca in compozitia corpului uman intra aproximativ 100 de mii de tipuri de proteine din care astazi nu se cunosc bine nici 10.Apa este un element esential care intra in compozitia organismului uman. Un om adult cantarind 70 kg este compus din aproximativ 46 kg apa si 24 kg substante solide.Lista elementelor pe care le contine omul dateaza din cel de-al XVIII-lea veac. In ultimul timp aceasta lista s-a marit considerabil. Daca luam in considerare un om cu masa 70 kg, obtinem urmatoarea alcatuire:OXIGEN ... 40 kg ( = 56,1%)CARBON ... 19,6 kg ( = 28%)HIDROGEN ... 6,5 kg ( = 9,3%)AZOT ... 1,4 kg ( = 2%)CALCIU ... 1,4 kg ( = 2%)CLOR ... 0,7 kg ( = 1%)FOSFOR ... 0,7 kg ( = 1%)SULF, FIER, SODIU, MAGNEZIU, FLUOR ... 0,4 kg ( = 0,6%)In afara acestora, corpul omenesc mai contine si alte elemente cum sunt cuprul, manganul, zincul etc. De fapt aproape toate elementele tabelului lui Mendeleev par a fi cuprinse in corpul omenesc. Unii oameni curiosi, cu spirit de calculator, s-au apucat chiar sa socoteasca la valoarea pietei cam cat valoreaza aceste substante in organismul unui om. Indiferent de pret, omul poarta in alcatuirea sa elemente chimice si poate ca asa este dat ca el sa se prezinte intotdeauna ca fiinta rationala si nu ca o formula chimica.Pai ala e Trupul.Trupul omului este un Univers in miniatura.Orice e de fapt un univers in miniatura..Explica, ce intelegi tu prin suflet?Acea parte spirituala inexistenta (ofc) cand trupul ramane lifeless? Right, am jucat si eu wow.Nu ce inteleg eu e problema,ci ce intelegi tu si ceilalti.Pai......joaca wow,asa ai sa intelegi....candva.Sufletul - este energia care face Universurile sa se miste.In acest caz,universul care este Trupul tau.
Guest erifeek Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Sau poate vrem sa discutam aici cu userii acestui forum :D .Si poate nu vrem sa punem intrebari ci sa dam raspunsuri la intrebari.Oricum ,iau o pauza de cateva zile.O seara buna !Poate nu vrem sa discutam cu niste useri indoctrinati pana in maduva oaselor,cum sunt acei useri de pe "acel"forum.N-ai zis ma ca nu mai postezi ? -_-
Beethoven Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Voi nu discutati (cel putin marea majoritate). Indoctinatii unei linii ideologice ii acuza pe indoctrinatii celeilalte parti ca sunt indoctrinati si ingusti la minte si la orizont. Toleranta 0.Religiile nu au comis nici crime, nici masacre, nici nu au incendiat biblioteci, galerii de arta etc.. Fanaticii au facut-o. La scara larga, fanaticii religiosi crestini o faceau acum multe secole, cei musulmani o mai fac si astazi. Fanaticii atei au inceput acum nici un secol si unde pot, continua si in prezent. Desi astia mai mult jefuiesc ce e vandabil si distrug doar ce nu e.Blk, despre barbaria romanilor putem discuta mult si bine. Nu s-au multumit sa preia zeitatile grecilor, au mutat si statuile si altarele inchinate lor, unde a fost posibil si a meritat efortul. Tinand seama de natura activitatii fenicienilor, sunt sigur ca la Cartagina exista o biblioteca si o arhive extrem de vasta. Facuta scrum, odata cu orasul. Poate nu au fost romanii cei mai rai dintre cuceritori, dar buni sigur nu erau.
Trayus Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Pai el pretinde o discutie arbitrara,asa cum fac multi.Dar spune despre anumiti useri ca sunt indoctrinati.Se poate sa se spuna si despre el acelasi lucru?Ca e indoctrinat sa nu creada in nimic?Nu are rost sa mai discute ca nu prea e nimeni de acord cu el.Adu argumente,prezinta dovezi.Incearca sa explici de ce teoriile unui user sunt false,si ale mele.Nu trebuie sa ne dovedesti ca Biblia are contradictii ca se stie asta si multi o stiu.O discutie civilizata nu umple de nervi pe nimeni,nici rasul si nici mistocarii n-au loc.O discutie civilizata se face aducand dovezi si prezentand argumente,pana cand toti ajung la un Consens.Adica:"Toti Una suntem"
bunny Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Pai ala e Trupul.Trupul omului este un Univers in miniatura.Orice e de fapt un univers in miniatura..Nu ce inteleg eu e problema,ci ce intelegi tu si ceilalti.Pai......joaca wow,asa ai sa intelegi....candva.Sufletul - este energia care face Universurile sa se miste.In acest caz,universul care este Trupul tau.Eram ironic la faza cu jucatul. De fapt, eram ironic cu intreg postul. "Sufletul este energia care face universurile sa se miste", ok, this made my day, thx.le: A sunat putin a Avatar, Eywa stuff. :/ Snap out of it.
LearnMore Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 (edited) Incearca sa postezi mai mult decat un emoticon. warn +10% Edited April 24, 2010 by blk
andix3x Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 andix3x chiar crezi ca ma intereseaza in ce varianta de zana maseluta crezi?Pai nu ,din moment cu tu zici ca oamenii de stiinta spun numai tampenii.Asta e dovada suprema a gandirii tale circulare.Din moment ce tu ei o singura varianta in brate fara macar a incerca sa o intelegi pe cealalta , gandirea ta e mult mai ciudata :) .Nu am zis ca oamenii de stiinta spun numai tampenii , ci ca se pot insela .Ex : Perpetuum mobile , teoria comform careia pamantul e plat etc @Luciane :rofl2:
Godless1859 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Biserica a zis ca Pamantul este plat .Si in ziua de azi in biblie scrie ca Pamantul este plat.Daca esti neinformat te rog nu mai posta.O zi buna!
blk Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Blk, despre barbaria romanilor putem discuta mult si bine. Nu s-au multumit sa preia zeitatile grecilor, au mutat si statuile si altarele inchinate lor, unde a fost posibil si a meritat efortul. Tinand seama de natura activitatii fenicienilor, sunt sigur ca la Cartagina exista o biblioteca si o arhive extrem de vasta. Facuta scrum, odata cu orasul. Poate nu au fost romanii cei mai rai dintre cuceritori, dar buni sigur nu erau.Toti marii cuceritori au fost "barbari", e unul din lucrurile care ii indeamna la cuceriri.Cine vorbea de suflet pe aici.. nu stiu cum sa o explic simplu. Nu exista suflet. Este o discutie extrem de lunga pe marginea sufletului si argumentele nu sunt nici simple nici scurte. Pentru cine e interesat, poate sa urmareasca aceste cursuri de la Yale : http://academicearth.org/courses/deathIn special cursurile:3. Arguments for the existence of the soul, Part I4. Introduction to Plato's Phaedo; Arguments for the existence of the soul, Part II5. Arguments for the existence of the soul, Part III: Free will and near-death experiences6. Arguments for the existence of the soul, Part IV; Plato, Part I7. Plato, Part II: Arguments for the immortality of the soul8. Plato, Part III: Arguments for the immortality of the soul (cont.)9. Plato, Part IV: Arguments for the immortality of the soul (cont.)Stiu ca dureaza foarte mult dar merita daca vrei sa ai o idee clara a ceea ce se intampla.