Whiplash Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Evolutie . Si pana la evolutie cine / ce a fost ?A fost Pamantul cu conditii de viata favorabile pentru aparitia organismelor celulare procariote. :D
andix3x Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Exista teorii care au in spate argumente stintifice.Momentan stiinta lucreaza la aceasta intrebare.Daca nu stim raspunsul exact,nu trebuie sa credem ca niste spaghete zburatoare au creat totul.Cum yahve ,in opinia voastra a existat din totdeauna,asa putea sa existe si materia,din totdeauna.Daca nu stim raspunsul exact , nu trebuie sa negam unele lucruri care ni se par noua ilogice sau mult prea greu de demonstrat .Teorii ? Ce teorii ? Ca omul a evoluat din maimuta ? Bun , Cum a putut evolua ?Si inainte de maimuta ce a fost ? Si de unde s-a creat planeta , fauna etc ?@Whiplash Si organismele alea cum s-au format ? S-au ciocnit 2 pietre si a aparut un arici , nu ?
The Fan Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 in definitiv.. chiar nu mai conteaza..daca dumnezeu exista si nu crezi in el ajung in iad.. tot e mai bine decat sa incetezi sa existi..daca dumnezeu exista si crezi in el si faci tot ce zice.. ajungi in rai.. plictiseala eterna si cantat la harpa..daca dumnezeu nu exista si incetezi sa existi nu poti sa mai ai nici un sentiment deci nu poti sa regreti ca ti-ai irosit viata incercand sa imbunezi un dumnezeu care nu exista..it's a win-win situation..in concluzie.. traieste-ti viata si lasa-i si pe ceilalti sa si-o traiasca pe-a lor.. restul nu mai conteaza.
Diabolik_01 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 @Whiplash Si organismele alea cum s-au format ? S-au ciocnit 2 pietre si a aparut un arici , nu ?Punct pe i .Teoria conform careia am fost creati de catre "extraterestri" este cea mai mare bazaconie posibila.in definitiv.. chiar nu mai conteaza..daca dumnezeu exista si nu crezi in el ajung in iad.. tot e mai bine decat sa incetezi sa existi..daca dumnezeu exista si crezi in el si faci tot ce zice.. ajungi in rai.. plictiseala eterna si cantat la harpa..daca dumnezeu nu exista si incetezi sa existi nu poti sa mai ai nici un sentiment deci nu poti sa regreti ca ti-ai irosit viata incercand sa imbunezi un dumnezeu care nu exista..it's a win-win situation..in concluzie.. traieste-ti viata si lasa-i si pe ceilalti sa si-o traiasca pe-a lor.. restul nu mai conteaza.Absolut dar intodeauna e distractiv sa dezbati, concluzia este buna.
Whiplash Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Teorii ? Ce teorii ? Ca omul a evoluat din maimuta ? Bun , Cum a putut evolua ?Si inainte de maimuta ce a fost ? Si de unde s-a creat planeta , fauna etc ?@Whiplash Si organismele alea cum s-au format ? S-au ciocnit 2 pietre si a aparut un arici , nu ?Motivul pentru care sunt inca la nivelul de teorii e pentru ca, desi nu sunt 100% confirmate, dovezile indica spre o mare probabilitate de adevar.
andix3x Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Motivul pentru care sunt inca la nivelul de teorii e pentru ca, desi nu sunt 100% confirmate, dovezile indica spre o mare probabilitate de adevar.Daca nu sunt demonstrate nu se pot numi teorii , nici macar axiome . Dovezi ? @The Fan Incredibil ,Cum ai ajuns tu la concluzia ca in rai sunt harpe si fluturasi ? :rofl2:
Godless1859 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Sunt destule dovezi pentru cei interesati,nu iti face tu griji .
andix3x Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Sunt destule dovezi pentru cei interesati,nu iti face tu griji . Nu stiu ce e mai penibil : -Sa crezi ca la inceput o chestie a facut poc , a aparut universul si a inceput sa evolueze de la el ...ca fiecare pietrecica stia unde sa se duca ca sa formeze o planeta , ca fiecare gaz era atras de alt gaz si forma alt gaz si etc sau - Sa crezi ca Dumnezeu /Yahve / cum vrei sa`i spui a creat universul , ca in prima zi a facut pamantul , in a doua soarele si tot asa . Marea problema e ca nici una din cele 2 variante nu pot fi demonstrare logic , cu dovezi .
Godless1859 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Exista sute de dovezi pentru big bang si tu imi zici ca e penibil?Uita-te la videoclipul acela .Tu crezi ca stelele,planetele au fost programate,sa apara undeva anume? #-o Cum de stiau?Tu vezi ce intrebari pui? :-j Daca tie forta gravitationala+celelalte forte ti se par penibile,atunci ok. Se explica foarte bine in acel videoclip Big Bang-ul.
andix3x Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Exista sute de dovezi pentru big bang si tu imi zici ca e penibil?Uita-te la videoclipul acela .Tu crezi ca stelele,planetele au fost programate,sa apara undeva anume? #-o Cum de stiau?Tu vezi ce intrebari pui? :-j Daca tie forta gravitationala+celelalte forte ti se par penibile,atunci ok. Se explica foarte bine in acel videoclip Big Bang-ul. 1.Exista sute de dovezi , dar cum iti explici ca universul cel infinit a fost 'inchis ' in ceva foarte mic ? 2.Forta gravitationala ? Okey , de ce nu exista forta gravitationala si pe alte planete ? De ce doar pe pamant ? 3. Am vazut cate ceva despre teoria aparitiei gazelor , mi se pare cea mai logica chestie din videoclipul ala ...Bun , dar plantele cum au aparut ? Sa nu`mi spui ca din 5 atomi de heliu si 7 de carbon apare un fir de iarba . Soare , apa , Pamant ...Lipseste Viata ...Unde e viata ?Cine a creat viata ? Ai inteles gresit partea cu stelele . Ce vroiam sa subliniez e ca conform teoriei bing bang`ului Pamantul a aparut din greseala . Daca soarele se crea in alta parte pamantul nu ar mai fi existat , si nici viata .
Random Hero Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 2.Forta gravitationala ? Okey , de ce nu exista forta gravitationala si pe alte planete ? De ce doar pe pamant ? Poftim? Forta gravitationala exista oriunde.
Diabolik_01 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 2.Forta gravitationala ? Okey , de ce nu exista forta gravitationala si pe alte planete ? De ce doar pe pamant ? Orice corp are o forta gravitationala care este in relatie cu masa sa.
Godless1859 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Nu din greseala,ci din intamplare.Din punct de vedere chimic, viata se poate naste inclusiv din materie inerta. Daca planeta noastra s-a format in urma cu aproximativ 4,6 miliarde de ani, primele forme de viata detectabile au trebuit sa astepte vreo 800 de milioane de ani. Acestea sunt, de fapt, mici fosile calcaroaseale unor bacterii primitive, iar explicatia unei asa de lente evolutii este ca viul a fost generat de nonviu. Mediul acestei Creatii poate sa fi fost ?supa primordiala“ imaginata, la inceputul deceniului trei al secolului trecut, de catre biochimistii Aleksandr Oparin si John Haldane.Viata, adica acele bacterii arhaice, ar fi putut aparea in conditii de temperatura si presiune extrem de ridicate, un veritabil Iad agrementat cu frecvente descarcari electrice. In 1953, chimistul american Stanley Miller a validat, in linii mari, aceasta supozitie, amestecand, intr-un balon de sticla speciala supraincalzita, apa, amoniac, hidrogen si metan. In prezenta unui arc electric, au aparut, pe aceasta cale, molecule organice! Adica niste aminoacizi care stau la baza formarii proteinelor. Recent, rafinandu-se metoda experimentala, s-au putut obtine glucide, lipide, azotati si zaharuri.Forta gravitationala exista in tot unviversul.Firele de iarba s-au format abia dupa formarea planetelor.
Whiplash Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Daca nu sunt demonstrate nu se pot numi teorii , nici macar axiome . Dovezi ? Iti sugerez sa te familiarizezi cu notiunile astea inainte sa le folosesti. Nu stiu ce e mai penibil : -Sa crezi ca la inceput o chestie a facut poc , a aparut universul si a inceput sa evolueze de la el ...ca fiecare pietrecica stia unde sa se duca ca sa formeze o planeta , ca fiecare gaz era atras de alt gaz si forma alt gaz si etc sau Marea problema e ca nici una din cele 2 variante nu pot fi demonstrare logic , cu dovezi .Emergence. Tendinta universala a materiei de a se organiza in sisteme complexe si a sistemelor fizice de a se echilibra.
Pooka Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 ^ Adica ? @Religia este cel mai mare inamic al evolutiei umane.Pentru biserica cercetarea si descoperirea e' junghi in coasta.Daca traiam dupa voia lui Dumnezeu nu coboram din pom.Daca nu exista asa zisul mantuitor, tu acum credeai in Ares, Afrodita, Zeus sau aveai o statuie bou sau vitel caruia te rugai si faceai "Huga buga!" pe langa foc, paganule! Religia a tinut balanta. Desi a introdus ghilotina, a facut multe multe rele, trebuie sa recunosti ca biserica a insemnat evolutie si echilibru, intre bine si rau.
Godless1859 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Poftim? Evolutie?Biserica ardea pe rug toti oamenii de stiinta,care nu erau de accord cu ei.Credeam in Ares?Fiind atei,nu credeam nici in Ares.Evolutie auzi . pooka,este o intamplare ca tu te-ai nascut in Romania.Daca te nasteai in Turcia,erai musulman,daca te nasteai in orice alta tara care nu introdusese religia iudeo-crestina,credeai in altceva.Este o pura intamplare ca tu te-ai nascut in Romania paganule. Echilibru?Tu acum esti ironic sper. Tu te rogi la pereti in cladiri cu picturi,si zici un "huga buga"mai lung.Crezi ca Pamantul are 6000 de ani,e plat si sta pe stalpi.Crezi ca pe Arca lui Noe ,avand urmatoarele dimensiuni precizate in biblie: Inaltime: 13 m Lungime:140 m Latime:22 m Material: Lemn Au incaput 17.400 de pasari,12.000 de reptile,9.000 de mamifere,5.000 de amfibieni si 2.000.000 de insecte. Oricum nu asta este problema cea mai mare ci mancarea si apa. Doar 2 elefanti au nevoie de 1.600.000 KG de mancare si 150.000 litrii de apa, pe parcursul unui an. Doi lei au nevoie de 7.000 KG de CARNE. Oricum ignoram toate acestea,si trecem mai departe.Au ajuns undeva la inaltimea de 8 km. La aceasta inaltime,ar ingheta si nu ar mai avea oxigen. Dar lasa tu crezi in ceva care ne-a ajutat sa evoluam si a pastrat echilibrul.
blk Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Daca nu exista asa zisul mantuitor, tu acum credeai in Ares, Afrodita, Zeus sau aveai o statuie bou sau vitel caruia te rugai si faceai "Huga buga!" pe langa foc, paganule! Religia a tinut balanta. Desi a introdus ghilotina, a facut multe multe rele, trebuie sa recunosti ca biserica a insemnat evolutie si echilibru, intre bine si rau.Iti recomand Agora.Religia nu incearca sa mentina echilibrul, incearca doar sa traga stiinta inapoi pentru ca isi da seama ca daca oamenii isi dau seama ca universul e infinit, are 13 mld ani, exista extraterestrii.. Dumnezeul nostru va fi vazut la rece ca fiind pur si simplu o colectie de obiceiuri pagane adunate la un loc intr-o singura religie sub un alt nume. Crestinismul este venerarea soarelui la fel ca toate celelalte religii dinaintea ei.Religia cea mai buna poveste spusa vreodata: 1, 2 si 3.
Pooka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Iti recomand Agora.Religia nu incearca sa mentina echilibrul, incearca doar sa traga stiinta inapoi pentru ca isi da seama ca daca oamenii isi dau seama ca universul e infinit, are 13 mld ani, exista extraterestrii.. Dumnezeul nostru va fi vazut la rece ca fiind pur si simplu o colectie de obiceiuri pagane adunate la un loc intr-o singura religie sub un alt nume. Crestinismul este venerarea soarelui la fel ca toate celelalte religii dinaintea ei.Religia cea mai buna poveste spusa vreodata: 1, 2 si 3.Daca luam crestinismul in brate nu mai aduceam aminte de ghilotina + alte exemple date in diferite discutii pe aici. Insa, trebuie sa iei si partea buna a lucrurilor. Frica indusa de Dumnezeu a tinut in frau prostimea. Nu stiu cat a tinut religia in loc stiinta, avand in vedere ca in manastiri existau calugari cercetatori. Stiu, de cele mai multe ori se da spre cunostinta ce se vrea dar s-a dat destul, eu zic, in ce priveste stiinta. Daca Biserica dorea indobitocirea cu adevarat, nu facea scoli, nu educa omul.LE: Godless... act like you are 16. Oh, wait, you are.
blk Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Daca luam crestinismul in brate nu mai aduceam aminte de ghilotina + alte exemple date in diferite discutii pe aici. Insa, trebuie sa iei si partea buna a lucrurilor. Frica indusa de Dumnezeu a tinut in frau prostimea. Nu stiu cat a tinut religia in loc stiinta, avand in vedere ca in manastiri existau calugari cercetatori. Stiu, de cele mai multe ori se da spre cunostinta ce se vrea dar s-a dat destul, eu zic, in ce priveste stiinta. Daca Biserica dorea indobitocirea cu adevarat, nu facea scoli, nu educa omul.Cateva chestii gresite aici.Frica de Dumnezeu a tinut in frau prostimea sa actioneze violent doar impotriva anumitor inamici ai crestinismului (i.e. cruciadele, arderile pe rug de catre oameni a unor "vrajitoare" etc.). Chiar iti recomand sa vezi filmul Agora sa vezi cat de mult a tinut oamenii in frau religia.In manastiri existau calugari cercetatori? Si ce cercetau ei? Ca cu siguranta nu fizica, astronomie, chimie, biologie etc.Mi se pare amuzant ca zici ca religia nu a tinut in loc stiinta cand sunt atatea dovezi clare de arderi pe rug, crime publice, inchizitia, cruciadele, arderea bibliotecii din Alexandria si multe altele.
Legacy Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Cateva chestii gresite aici.Frica de Dumnezeu a tinut in frau prostimea sa actioneze violent doar impotriva anumitor inamici ai crestinismului (i.e. cruciadele, arderile pe rug de catre oameni a unor "vrajitoare" etc.). Chiar iti recomand sa vezi filmul Agora sa vezi cat de mult a tinut oamenii in frau religia.In manastiri existau calugari cercetatori? Si ce cercetau ei? Ca cu siguranta nu fizica, astronomie, chimie, biologie etc.Mi se pare amuzant ca zici ca religia nu a tinut in loc stiinta cand sunt atatea dovezi clare de arderi pe rug, crime publice, inchizitia, cruciadele, arderea bibliotecii din Alexandria si multe altele.o sa ma uit deseara la filmul recomandat de tine , dar nu poti compara actiunile un scenariu de film cu realitatea.
blk Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 o sa ma uit deseara la filmul recomandat de tine , dar nu poti compara actiunile un scenariu de film cu realitatea.Arderea bibliotecii alexandriei de catre crestini este un fapt dovedit istoric, nu o inventie cinematografica.
Godless1859 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 LE: Godless... act like you are 16. Oh, wait, you are. :D :D .Nu prea am 16 ani mai baga un 10 acolo.Ti-am adus argumente si te-ai suparat? :crazy: Este in sangele vostru sa negati tot,nici nu ma mira.Pikaciu ai dreptate,biserica era plina de savanti,ca si acum . :D Vrei sa iti dau exemple?Care dovedesc opusul?Eu am un singur motiv ,pentru care vizitez forumul.Sa rad si eu.De cine crezi? :D
Pooka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Cateva chestii gresite aici.Frica de Dumnezeu a tinut in frau prostimea sa actioneze violent doar impotriva anumitor inamici ai crestinismului (i.e. cruciadele, arderile pe rug de catre oameni a unor "vrajitoare" etc.). Chiar iti recomand sa vezi filmul Agora sa vezi cat de mult a tinut oamenii in frau religia.In manastiri existau calugari cercetatori? Si ce cercetau ei? Ca cu siguranta nu fizica, astronomie, chimie, biologie etc.Mi se pare amuzant ca zici ca religia nu a tinut in loc stiinta cand sunt atatea dovezi clare de arderi pe rug, crime publice, inchizitia, cruciadele, arderea bibliotecii din Alexandria si multe altele.Au facut-o pentru ca au descoperit altii si nu ei. Crezi ca ce au "condamnat" au si sters? Au preluat. A fost mai mult despre cine stie primul, cine stie mai multe. Desigur, si interesele politice :). O sa ma uit la film, desi nu cred ca o sa-mi schimbe parerea.:D :D .Nu prea am 16 ani mai baga un 10 acolo.Ti-am adus argumente si te-ai suparat? :crazy: Este in sangele vostru sa negati tot,nici nu ma mira.Pikaciu ai dreptate,biserica era plina de savanti,ca si acum . :D Vrei sa iti dau exemple?Care dovedesc opusul?Eu am un singur motiv ,pentru care vizitez forumul.Sa rad si eu.De cine crezi? :DNu ai adus argumente ci ai spus mistocareli prostesti.
Godless1859 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Aha deci astea sunt mistocareli? :D Poftim?Tu te rogi la pereti in cladiri cu picturi,si zici un "huga buga"mai lung.Crezi ca Pamantul are 6000 de ani,e plat si sta pe stalpi.Crezi ca pe Arca lui Noe ,avand urmatoarele dimensiuni precizate in biblie:Inaltime: 13 mLungime:140 mLatime:22 mMaterial: LemnAu incaput 17.400 de pasari,12.000 de reptile,9.000 de mamifere,5.000 de amfibieni si 2.000.000 de insecte.Oricum nu asta este problema cea mai mare ci mancarea si apa.Doar 2 elefanti au nevoie de 1.600.000 KG de mancare si 150.000 litrii de apa, pe parcursul unui an.Doi lei au nevoie de 7.000 KG de CARNE.Oricum ignoram toate acestea,si trecem mai departe.Au ajuns undeva la inaltimea de 8 km.La aceasta inaltime,ar ingheta si nu ar mai avea oxigen.Dar lasa tu crezi in ceva care ne-a ajutat sa evoluam si a pastrat echilibrul.
Pooka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Aha deci astea sunt mistocareli? :DProstesti pentru ca nici nu te-ai sinchisit sa citesti ca nu accept biserica si nici religia pentru ca nu cred ca exista ceva atotputernic. Te grabesti sa interpretezi dar uiti ca mintea umana nu era asa dezvoltata atunci si lucrurile tind spre exagerare. Dar, cel mai mult, ca e vorba despre asa zisele "legaturi spirituale".