Jump to content
Guest mada_madalin5

Ce parere aveti , Dumnezeu exista sau nu ?

Recommended Posts

Posted

Nu serios? Tot ce e rau tu ii atribui diavolului? Diavolul a venit la el si la ispitit nui asa? Chiar ia aparut in fata si ia zis sa faca aia sa faca aia........Tot ce e rau pe lumea asta s-a facut de mana OMULUI si nu a avut loc nici o interventie. Diavolul este un concept simbolic pe care oamenii dau vina cand ei fac ceva rau ca nu au capabilitatea sa isi asume responsabilitatea pt faptele lor si dau vina pe vezi draga diabolul

Si plus de asta conceptul de lucifer, inger cazut si iad si diavol sunt prezente numai in cultele occidentale. In Asia nu exista asa ceva. De ce? Nu e diavolul mare si tare si ii ispiteste pe toti?

Ba inainte sa ma luati cu biblia voastra si cu concepte vechi de cand lumea ganditi-va LOGIC inainte

am zis ca diavolul este un simbol pt rau si dumnezeu este un simbol pt bine, in conceptia crestina.

este adevarat ca tot ce s-a facut rau pe lumea asta s-a facut de mana omului. la fel si tot ce s-a facut bine.

dar unele din rautati si unele din lucrurile bune s-au facut "in numele domnului". puterea unui simbol.

parca tu ai zis ca crezi in dumnezeu, din ultima fraza reiese ca nu crezi. esti cam nehotarat. banuiesc ca o sa-mi spui ca crezi in dumnezeu, dar nu crezi in biblie, iisus hristos si tot ce a fost material pe lumea asta. ciudat, nu crezi ca au existat unele lucruri pt care chiar sunt dovezi materiale ce atesta existenta lor, dar crezi intr-un dumnezeu atotputernic, omniprezent si omniscient, care a creat tot si toate, exista dinaintea timpului si celelalte baliverne. cu toate astea, faci apel la logica. nu ti se pare o situatie paradoxala?

Posted

Nu am avut rabdare sa citesc toate raspunsurile dar...

Bai voi cei ce nu credeti in Dumnezeu, cum poti sa crezi in ceva ce nu stiti...

Daca nu stii ce e Dumenezu sau cine e atunci de ce tot nu crezi :|

Posted

tu ai inteles ce-ai scris? :clap:

Nu exista asa ceva.

sa nu-mi spui ca totul e scris dinainte, destinu si toate cele :dooh:

Posted

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Posted

De ce nu asi face apel la logica? Tot ce este religie e ilogic? E adevarat ca unele lucruri sunt. Asa s-ar parea ca sunt nehotarat dar asta pentru ca multe lucruri din biblie mi se par inventii umane in scopul manipularii. Asta nu inseamna ca TOATA religia este o inventie in acest scop

Posted

That's what god says. :(

again, din ce am auzit de la diversi invatati in domeniu, exista liberul arbitru si el face diferenta la judecata de dupa moarte :))

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

=))

De ce nu asi face apel la logica? Tot ce este religie e ilogic? E adevarat ca unele lucruri sunt. Asa s-ar parea ca sunt nehotarat dar asta pentru ca multe lucruri din biblie mi se par inventii umane in scopul manipularii. Asta nu inseamna ca TOATA religia este o inventie in acest scop

era vorba de existenta lui dumnezeu, nu de religie.

religia o ia fiecare cum vrea, pe cand dumnezeu ori exista ori nu.

Posted

again, din ce am auzit de la diversi invatati in domeniu, exista liberul arbitru si el face diferenta la judecata de dupa moarte :))

Si atunci de ce se spune ca dumnezeu ne are destinul scris si stie dinainte ce vom face, ce vom gandi si toate cele?

Posted

religia o ia fiecare cum vrea, pe cand dumnezeu ori exista ori nu.

Pai asta e exact ce ziceam. Oamenii nu au cum sa creada in Dumnezeu si atat. Ori deloc ori intr-un context religios

Posted

Exista, dar nu dumnezeul creat de oameni, care te pedepseste daca pacatuiesti etc.... sigur ca exista o forta superioara, un creator... science sux, spirituality makes sence.

Posted

Haahhahaha. Nu e vina mea ca tu nu gandesti. Exemplul tau cu dormitul este intradevar o banalitate. Stii, cand cineva nu a inteles o aluzie, si in mod evident nu este de acord cu ea, gaseste orice exemplu idiot ca sa demonstreze ca nu este asa.

Ai sa vezi destul de curand ca ce am zis eu nu este o banalitate ci este adevarat. Poate atunci ai sa intelegi

"Exemplul" meu e de fapt aluzia la un fapt pe care tu il sustii.. ca, cineva nu este implinit daca nu gaseste o cale de mijloc, ceea ce eu consider total nepotrivit. Cat despre raspunsul cu ganditul, ma abtin. Faza cu somnul nu trebuie sa o iei ca atare, e o aluzie (atunci cand te referi la o situatie, o idee fara a o exprima in mod direct, cum ai facut tu) la ceea ce ai spus tu, si trebuie inteleasa ideea nu analizat modul in care este ea sustinuta. Dar n-ai reusit nici atat, te-ai legat de sensul ei propriu.

Din ce am reusit sa inteleg din posturile tale, tu ai gasit mediana intre cele doua. Ai luat ce ai crezut tu "logic" din religie si ai exclus ce ai vrut din stiinta. Perfect.. ai gasit raspunsul, esti un om implinit, chiar daca nici macar tu nu stii de ce parte esti.

E implinit pe un singur plan , adica toata viata sa a trait pentru acel lucru ...Tu daca toata viata ai sta inchis intro camera si ai rezolva probleme matematice , fara sa`ti pese ca afara e razboi sau ca nu ai vazut nici macar lumina soarelui ,nu te-ai indragostit niciodata , nu ai copii etc .... te-ai simti cu adevarat implinit ?

Cu adevarat implinit = daca ai incepe o noua viata , ai face acelasi lucru pe care l-ai facut in prima .

Ce exemplu bun ai dat -_- .

Incredibil, de ce luati lucrurile intr-un mod atat de simplu? Sunt oameni carora pur si simplu nu le pasa de religie sau de stiinta, si sunt cat de poate de "impliniti" oricare ar fi definitia ta pentru implinit.

De asemeneal sunt destui oameni care traiesc pentru un singur lucru, iar realizandu-l ii implineste si cu siguranta ar face din nou acelasi lucru daca ar avea ocazia. Dar daca tu crezi ca cineva normal din toate punctele de vedere ar alege sa stea intr-o camera toata viata sa rezolve probleme la matematica, ma face sa cred ca nici tu nu esti total implinit.

Cat despre partea cu exemplu, se aplica si la tine ce am scris mai sus...

Posted

vad ca multi confunda credinta cu religia.. sunt 2 lucruri diferite. religia este o adunatura de ritualuri.. credinta inseamna sa crezi si atat. poti sa fii religios dar sa nu crezi cum poti fi si credincios dar nu religios. fiecare isi manifesta credinta cum crede de cuviinta.

biserica ortdoxa: fighting for afterlife since year 1 (a se vedea bataile pe lumina de la inviere, cand se calca in picioare sa prinda 1 loc in rai).

biserica catolica (scuzati cacofonia(glumeam)): selling afterlife since 1054 (a se vedea evul mediu cand preotii catolici vindeau.. iertarea pacatelor pentru o anume suma de bani).

un lucru pe care nu il inteleg.. greco-catolicismul este o religie inventata de austro-ungari pentru a isi imbunatati controlul asupra transilvaniei.. si inca mai exista. intrebarea mea e cum poti crede intr-o religie inventata in scopuri strict politice..?

o intrebare pentru adeptii creationismului. fac apel la logica voastra. daca dumnezeu l-a creat pe adam si apoi dupa ceva timp a creat-o si pe eva.. atunci de ce barbatii au sfarcuri? i le-a creat dumnezeu dupa sa nu fie gelos ca eva are si el nu?

inca un apel la logica religiosilor. daca oricum totul se intampla cum iti este scris, atunci care mai este rolul judecatii de apoi? tu ce vina ai..? ai facut doar ce ti-a fost scris sa faci si nimic mai mult..

think about it..

scuzati absenta majusculelor si punctuatia pe alocuri ciudata

edit: imi place ca si aici, ca peste tot transformati o dezbatere intr-o cearta personala.. nu sunteti in stare sa purtati o conversatie civilizata.. grow up ppl..

am observat ca in general persoanele cu iq redus cand sunt contrazise si nu sunt in stare sa aduca nici un argument recurg la violenta verbala/fizica..

Posted

(a se vedea evul mediu cand preotii catolici vindeau.. iertarea pacatelor pentru o anume suma de bani).

Asta inca se face, nu degeaba are popa o cutie in care pui bani cand te duci la spovedit.

o intrebare pentru adeptii creationismului. fac apel la logica voastra. daca dumnezeu l-a creat pe adam si apoi dupa ceva timp a creat-o si pe eva.. atunci de ce barbatii au sfarcuri? i le-a creat dumnezeu dupa sa nu fie gelos ca eva are si el nu?

Nu sunt adeptul creationismului si voi da un raspuns ironic. Adam a fost creat de dumnezeu cu sfarcuri, apoi a fost creata Eva. S-a uitat dumnezeu ce s-a uitat la ei si a vazut ca prea seamana si s-a gandit sa ii mareasca ei acea zona.

inca un apel la logica religiosilor. daca oricum totul se intampla cum iti este scris, atunci care mai este rolul judecatii de apoi? tu ce vina ai..? ai facut doar ce ti-a fost scris sa faci si nimic mai mult..

think about it..

Asta am intrebat si eu mai sus si n-am primit un raspuns care sa ma lamureasca.

Posted

inca un argument in favoarea ideii ca ne tragem din animale: comportamentul violent al bebelusilor si copiilor.

daca suntem creati de o forta divina care ii este rostul..? revin mai tarziu cu mai multe detalii pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc.

edit: asa.. am revenit :D

bebelusii sunt niste criminali si niste santajisti inca de la stadiul de embrion. gemenii se bat inca dinainte sa se nasca, iar sunt cunoscute foarte multe cazuri de copii care incearca sa isi ucida fratii mai mici prin diverse metode. la fel ca si la animale, unde puii mai puternici isi omoara fratii mai slabi, lucru ce serveste ca un argument in favoarea teoriei evolutiei (a.k.a. supravietuirea celor puternici) cred ca avem plantat acest instinct adanc in adn-ul nostru. de ce ar permite dumnezeu, care propovaduie pacea si armonia acest lucru? in fond ei sunt prea mici si au creierele prea nedezvoltate ca sa poata gandi. ei fac ce le dicteaza instinctul, asa ca nu poti sa ii tragi la raspundere pentru faptele lor.

de asemenea, eu sunt de parere ca societatea si mediul de viata ne face ceea ce suntem. singura diferenta dintre noi si animale care a dus la asa o mare departajare din punct de vedere social intre noi si ele este comunicarea verbala. suntem unde suntem pentru ca ne inaltam pe umerii (sau pe oasele) stramosilor nostri si continuam povestea de unde au lasat-o predecesorii nostri. asa animalul se naste, procreaza si moare. nu transmite nici o informatie mai departe urmasilor sai, in schimb noi stocam cunostinte, ritualuri, etc. de la predecesorii nostri.

daca cresti un om inca de mic fara nici un contact cu societatea se va comporta intocmai ca un animal. au fost destule cazuri de "copii ai junglei" care sa confirme asta. un animal cand isi vede reflexia in oglinda se ratoieste la ea, se enerveaza pentru ca si imaginea din oglinda se ratoieste la el si tot asa. cred ca asa ar face si un om care a crescut fara nici un contact cu alti semeni ai sai si nu ar stii ca de fapt in oglinda este reflexia lui. ziceti voi ca ar trebui sa isi dea seama, dar avem cazuri si mai recente de oameni care au crescut in societate si tot cum vedeau ceva nou pe care nu si-l puteau explica dadeau vina pe "vrajitorie".

off-topic: va rog frumos nu va mai certati aiurea. daca aveti o idee si vreti ca si ceilalti macar sa o ia in considerare trebuie sa aduceti argumente pentru a ii convinge ca asa este. vad ca majoritatea se bazeaza pe argumentul "because i say so".

Posted

Da !

#-o

Am dat n argumente pana acum dar sa bag inca unu:

In citatele urmatoare din Biblie ni se arata ca:

a.) Ioan s-a imbatat de cateva ori cand a scris cartea ,

b.) Iisus nu prea stia ce sa faca: sa judece sau nu, doar nu era Superman ,

c.) Biblia a fost editata si tradusa de atatea ori, incat e si normal sa gasesti lucruri care nu sunt consistente,

sau poate

d.) toate cele de mai sus.

Versetele citate din Biblie ( cartea: Ioan ):

(Ioan, 3, 17): Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.

(Ioan, 9, 39): Apoi Isus a zis: "Eu am venit în lumea aceasta pentru judecată: ca cei ce nu văd, să vadă, şi cei ce văd, să ajungă orbi."

(Ioan, 12, 347): Dacă aude cineva cuvintele Mele şi nu le păzeşte, nu Eu îl judec; căci Eu n-am venit să judec lumea, ci să mântuiesc lumea.

Posted

ateii stiu si ii pasioneaza mai mult discutiile despre religie decat orice alt credincios ,mi se pare amuzant :D

pai da, ateii isi pun intrebari. ca sa-si raspunda la intrebari se apuca de citit in stanga si in dreapta

Posted

#-o

Am dat n argumente pana acum dar sa mai bag inca unu:

In citatele urmatoare din Biblie ni se arata ca:

a.) Ioan s-a imbatat de cateva ori cand a scris cartea ,

b.) Iisus nu prea stia ce sa faca: sa judece sau nu, doar nu era Superman ,

c.) Biblia a fost editata si tradusa de atatea ori, incat e si normal sa gasesti lucruri care nu sunt consistente,

sau poate

d.) toate cele de mai sus.

Versetele citate din Biblie ( cartea: Ioan ):

(Ioan, 3, 17): Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.

(Ioan, 9, 39): Apoi Isus a zis: "Eu am venit în lumea aceasta pentru judecată: ca cei ce nu văd, să vadă, şi cei ce văd, să ajungă orbi."

(Ioan, 12, 347): Dacă aude cineva cuvintele Mele şi nu le păzeşte, nu Eu îl judec; căci Eu n-am venit să judec lumea, ci să mântuiesc lumea.

Eu as zice d.

ateii stiu si ii pasioneaza mai mult discutiile despre religie decat orice alt credincios ,mi se pare amuzant :D

Pentru ca dorinta de cunoastere este acuta. :D

Guest SherkaN
Posted

Pai e oarecum normal. Ateu nu te nasti ... devii, si devii in baza unor cunostiinte pe care le dobandesti de-a lungul vietii si in baza carora te certi cu lumea pe tema asta. Nu sunt pasionati de religie , doar ca au luat o decizie pe care si-o sustin, asta nu inseamna "pasiune". (cel putin asa sunt eu ... si banuiesc ca sunt mai multi asa :P )

Posted

Ptolomeu si Magelan stiau ca Pamantul este rotund.Si totusi au insistat.Ii considerau nebuni .Cam asa se intampla cu ateii in ziua de azi.

Uitati aici un videoclip care explica evolutia.

Acum o sa puneti intrebarea cea mare: Cum a aparut materia aia/celulele?

Din nimic?Pai nu!Puteau sa existe din totdeauna.Cum dupa parerea crestinilor dumnezeu a existat din totdeauna,asa putea si materia,sa existe din totdeauna.

Inca o intrebare pentru crestini : Voi mancati carne de porc,iepure?Ei bine daca mancati sau ati mancat e bine sa stiti asta:

Dumnezeu ne spune clar in Biblie ca nu avem voie sa mancam carne de porc. Nu ne da motive prea multe, dar nici nu ne trebuie, avand in vedere ca e Cuvantul Lui, cuvant sfant. Daca A spus ca porcul e un animal murdar, necurat si o uraciune si ca nu trebuie sa mancam din carnea lui, asta inseamna ca nu e bun de mancat, chiar daca niciun biolog nu a gasit ceva neinregula cu consumul ei.

Majoritatea crestinilor pacatuiesc grav mancand carnea acestei uraciuni impotriva vointii Domnului. El s-a saturat de impertinenta atator crestini de a nu-I asculta poruncile despre consumul de carne de porc si a vrut sa ne arate Mania Lui trimitand plaga aceasta, gripa porcina, asupra noastra.

Versetele citate din Biblie ( cartea: Leviticul / capitolul: 11 / versete: 1-8 ):

Domnul a vorbit lui Moise şi lui Aaron, şi le-a zis:

(...)

Să nu mâncaţi iepurele, care rumegă, dar n-are unghia despicată: să-l priviţi ca necurat.

Să nu mâncaţi porcul, care are unghia despicată şi copita despărţită, dar nu rumegă; să-l priviţi ca necurat.

Să nu mâncaţi din carnea lor, şi să nu vă atingeţi de trupurile lor moarte: să le priviţi ca necurate.

Gripa porcina este mesajul lui Dumnezeu ca nu ar mai trebui sa mancam carne de porc. Faceti-I pe plac Bunului nostru Domn si nu-I mai puneti la incercare Rabdarea sau veti plati scump si in josnica viata de pe Pamant si in fata Lui!

In versetele de mai jos, Domnul ne da de inteles ca ne putem umili dusmanii mancand balega de bou sau excremente umane - o idee care nu este prea raspandita in ziua de astazi din cauza liberalizarii bisericii impuse de societate si asa-zisii crestini - catolicii - care accepta tot mai multe de la sexul inaintea unei sfinte casatoriri la teoria evolutiei.

Versetele citate din Biblie ( cartea: Ezechiel / capitolul: 4 / versete: 9-16 ):

12. "(...) Hrana s-o mănânci ca turte de orz, pe care le vei coace în faţa lor cu balegă de om."

13. Şi Domnul a zis: „Aşa îşi vor mânca pâinea spurcată copiii lui Israel printre neamurile printre care îi voi izgoni."

14. Eu am zis: "Ah! Doamne, Dumnezeule, iată, sufletul meu n-a fost pângărit niciodată; (...)"

15. El mi-a răspuns: "Ei bine, iată că îţi dau balegă de bou în loc de balegă omenească, şi-ţi vei face pâinea pe ea."

In caz ca va decideti sa luptati impotriva dusmanilor folosind ideea aceasta biblica, va urez pofta buna!

Guest batusay
Posted

Am studiat satanismul si crestinismul sunt ateu de felul meu :) si sincer am ajuns la o singura concluzie...

Pot demonstra ca exista dar deasemnea pot demonstra ca nu exista, e doar una din enigmele vietii la care omul nu stie raspunsul... dar un lucru e sigur RELIGIA e cea mai mare arma de manipulare in masa si asta nu poate fi contra argumentata :)) ca toata lumea stie cum invarte biserica bani.

Madalin iti dau un sfat, studiaza putin teorile despre energii pozitive si negative ca poate o sa intelegi mai bine de ce uni sunt mai negativi si tot timpul tristi iar altii mereu fericiti si cu buna stare.

Posted

Pana acum nu ai demonstrat nici ca exista ,dar nici ca nu exista!Ti-am dat argumente mai sus,in caz ca nu vrei sa citesti 20 de pagini...

Posted

Atata timp cat ma descurc singur in viata cred in ce vreau. Nimeni nu-mi poate impune ceva, fara voia mea.

tu ai inteles ce-ai scris? :clap:

sa nu-mi spui ca totul e scris dinainte, destinu si toate cele :dooh:

Asta cu "destinul scris" mi se pare si mie o prostie. Eu sunt de parere ca mi s-a dat dreptul la viata, iar acum eu fac ce vreau cu ea. Imi bat joc de ea si ajung sa mor sarac (40 de ani in roata veveritei ca si angajat), inchis in puscarie sau de o boala de carenta (cancer, infarct) sau aleg sa muncesc eficient, sa gandesc pozitiv si sa am succes in viata (si mai ajut si pe altii).

Darth Sirus n-are rost sa te pui cu ei. Nu vezi ca toti sunt mari savanti? :P Cativa dintre acesti useri au luat si Premiul Nobel.

vad ca multi confunda credinta cu religia.. sunt 2 lucruri diferite. religia este o adunatura de ritualuri.. credinta inseamna sa crezi si atat. poti sa fii religios dar sa nu crezi cum poti fi si credincios dar nu religios. fiecare isi manifesta credinta cum crede de cuviinta.

biserica ortdoxa: fighting for afterlife since year 1 (a se vedea bataile pe lumina de la inviere, cand se calca in picioare sa prinda 1 loc in rai).

biserica catolica (scuzati cacofonia(glumeam)): selling afterlife since 1054 (a se vedea evul mediu cand preotii catolici vindeau.. iertarea pacatelor pentru o anume suma de bani).

un lucru pe care nu il inteleg.. greco-catolicismul este o religie inventata de austro-ungari pentru a isi imbunatati controlul asupra transilvaniei.. si inca mai exista. intrebarea mea e cum poti crede intr-o religie inventata in scopuri strict politice..?

think about it..

scuzati absenta majusculelor si punctuatia pe alocuri ciudata

edit: imi place ca si aici, ca peste tot transformati o dezbatere intr-o cearta personala.. nu sunteti in stare sa purtati o conversatie civilizata.. grow up ppl..

am observat ca in general persoanele cu iq redus cand sunt contrazise si nu sunt in stare sa aduca nici un argument recurg la violenta verbala/fizica..

La primul alineat sunt de acord cu tine (faza cu credinta si religia).

La faza cu Adam si Eva, poti sa zici ce vrei. N-ai cum sa-mi dovedesti ca nu asa a fost. Si cum ziceam in posturile de mai sus, atata timp cat omul este cea mai distructiva fiinta de pe Pamant nu pot sa cred toate ideile.

La faza cu destinul, acolo se refera la faptul ca la Judecata de Apoi vor fi judecati oamenii care au pacatuit. Adica daca n-ai respectat ceea ce scrie in Biblie, in special cele Zece Porunci. Binenteles, daca atunci cand esti mic furi, minti, nu-ti asculti parintii samd, iar mai apoi te schimbi, faci bani cinstit si ii ajuti si pe altii poate sa ti se stearga pacatele. Nu se specifica multe lucruri in Biblie, dar se subintelege. Eu cand ma duc la Spovedanie nu ma gandesc nici o clipa ca Dumnezeu imi va ierta pacatele. Daca El decide ca merit, e ok, daca nu voi suporta consecintele. Din pacate majoritatea cred ca li se iarta toate pacatele si o iau de la capat. Faza proasta e ca isi fac rau doar lor.

inca un argument in favoarea ideii ca ne tragem din animale: comportamentul violent al bebelusilor si copiilor.

daca suntem creati de o forta divina care ii este rostul..? revin mai tarziu cu mai multe detalii pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc.

edit: asa.. am revenit :D

bebelusii sunt niste criminali si niste santajisti inca de la stadiul de embrion. gemenii se bat inca dinainte sa se nasca, iar sunt cunoscute foarte multe cazuri de copii care incearca sa isi ucida fratii mai mici prin diverse metode. la fel ca si la animale, unde puii mai puternici isi omoara fratii mai slabi, lucru ce serveste ca un argument in favoarea teoriei evolutiei (a.k.a. supravietuirea celor puternici) cred ca avem plantat acest instinct adanc in adn-ul nostru. de ce ar permite dumnezeu, care propovaduie pacea si armonia acest lucru? in fond ei sunt prea mici si au creierele prea nedezvoltate ca sa poata gandi. ei fac ce le dicteaza instinctul, asa ca nu poti sa ii tragi la raspundere pentru faptele lor.

de asemenea, eu sunt de parere ca societatea si mediul de viata ne face ceea ce suntem. singura diferenta dintre noi si animale care a dus la asa o mare departajare din punct de vedere social intre noi si ele este comunicarea verbala. suntem unde suntem pentru ca ne inaltam pe umerii (sau pe oasele) stramosilor nostri si continuam povestea de unde au lasat-o predecesorii nostri. asa animalul se naste, procreaza si moare. nu transmite nici o informatie mai departe urmasilor sai, in schimb noi stocam cunostinte, ritualuri, etc. de la predecesorii nostri.

daca cresti un om inca de mic fara nici un contact cu societatea se va comporta intocmai ca un animal. au fost destule cazuri de "copii ai junglei" care sa confirme asta. un animal cand isi vede reflexia in oglinda se ratoieste la ea, se enerveaza pentru ca si imaginea din oglinda se ratoieste la el si tot asa. cred ca asa ar face si un om care a crescut fara nici un contact cu alti semeni ai sai si nu ar stii ca de fapt in oglinda este reflexia lui. ziceti voi ca ar trebui sa isi dea seama, dar avem cazuri si mai recente de oameni care au crescut in societate si tot cum vedeau ceva nou pe care nu si-l puteau explica dadeau vina pe "vrajitorie".

off-topic: va rog frumos nu va mai certati aiurea. daca aveti o idee si vreti ca si ceilalti macar sa o ia in considerare trebuie sa aduceti argumente pentru a ii convinge ca asa este. vad ca majoritatea se bazeaza pe argumentul "because i say so".

Argument in favoarea ideei ca ne tragem din animale? Ma lasi te rog? Daca Magellan a demonstrat ca Pamantul este rotund nu inseamna ca si Darwin are dreptate in legatura cu animalele. Ca animalele sunt mai inteligente decat oamenii in multe cazuri nu inseamna ca ne si tragem din ele.

De unde ai scos ca bebelusii sunt niste criminali? =)) Probabil ca sunt specimene de copii (dar nu beleusi) care incearca sa-si ucida fratii sau alte rude, dar asta se intampla din cauza ca parintii n-au stiut sa si-i creasca, sa-i educe si sa le formeze o gandire pozitiva si altruista. Parintii sunt de vina pentru cele mai multe cazuri de acest gen. Mai apoi intervine rolul profesorilor si antrenorilor, care isi fac elevii ratati indiferent daca au dreptul sau nu.

Asa e si cu animalele, daca le dam dragoste, le dresam si avem grija de ele, niciodata nu ne vor musca. Si aici ma refer la cele domestice. La cele salbatice n-are rost sa ne bagam. Daca le lasam in pace si nu le distrugem teriotoriile n-o sa aiba niciodata treaba cu noi.

p.s. cainele, delfinul, elefantul, cimpanzeul, urangutanul sau gorila se recunosc in oglinda (mai sunt si altele, ti-am dat niste exemple)..

Pai ei vor sa demonstreze ca Dumnezeu nu exista, cu argumentele altora nu cu argumentele lor :P

pai da, ateii isi pun intrebari. ca sa-si raspunda la intrebari se apuca de citit in stanga si in dreapta

Pacat ca multe articole de unde se inspira nu sunt bune de nimic. Ma gandesc ca sunt si articole bune stai linistit.

Ptolomeu si Magelan stiau ca Pamantul este rotund.Si totusi au insistat.Ii considerau nebuni .Cam asa se intampla cu ateii in ziua de azi.

Uitati aici un videoclip care explica evolutia.

Acum o sa puneti intrebarea cea mare: Cum a aparut materia aia/celulele?

Din nimic?Pai nu!Puteau sa existe din totdeauna.Cum dupa parerea crestinilor dumnezeu a existat din totdeauna,asa putea si materia,sa existe din totdeauna.

Inca o intrebare pentru crestini : Voi mancati carne de porc,iepure?Ei bine daca mancati sau ati mancat e bine sa stiti asta:

Dumnezeu ne spune clar in Biblie ca nu avem voie sa mancam carne de porc. Nu ne da motive prea multe, dar nici nu ne trebuie, avand in vedere ca e Cuvantul Lui, cuvant sfant. Daca A spus ca porcul e un animal murdar, necurat si o uraciune si ca nu trebuie sa mancam din carnea lui, asta inseamna ca nu e bun de mancat, chiar daca niciun biolog nu a gasit ceva neinregula cu consumul ei.

Majoritatea crestinilor pacatuiesc grav mancand carnea acestei uraciuni impotriva vointii Domnului. El s-a saturat de impertinenta atator crestini de a nu-I asculta poruncile despre consumul de carne de porc si a vrut sa ne arate Mania Lui trimitand plaga aceasta, gripa porcina, asupra noastra.

Versetele citate din Biblie ( cartea: Leviticul / capitolul: 11 / versete: 1-8 ):

Domnul a vorbit lui Moise şi lui Aaron, şi le-a zis:

(...)

Să nu mâncaţi iepurele, care rumegă, dar n-are unghia despicată: să-l priviţi ca necurat.

Să nu mâncaţi porcul, care are unghia despicată şi copita despărţită, dar nu rumegă; să-l priviţi ca necurat.

Să nu mâncaţi din carnea lor, şi să nu vă atingeţi de trupurile lor moarte: să le priviţi ca necurate.

Gripa porcina este mesajul lui Dumnezeu ca nu ar mai trebui sa mancam carne de porc. Faceti-I pe plac Bunului nostru Domn si nu-I mai puneti la incercare Rabdarea sau veti plati scump si in josnica viata de pe Pamant si in fata Lui!

In versetele de mai jos, Domnul ne da de inteles ca ne putem umili dusmanii mancand balega de bou sau excremente umane - o idee care nu este prea raspandita in ziua de astazi din cauza liberalizarii bisericii impuse de societate si asa-zisii crestini - catolicii - care accepta tot mai multe de la sexul inaintea unei sfinte casatoriri la teoria evolutiei.

Versetele citate din Biblie ( cartea: Ezechiel / capitolul: 4 / versete: 9-16 ):

12. "(...) Hrana s-o mănânci ca turte de orz, pe care le vei coace în faţa lor cu balegă de om."

13. Şi Domnul a zis: ?Aşa îşi vor mânca pâinea spurcată copiii lui Israel printre neamurile printre care îi voi izgoni."

14. Eu am zis: "Ah! Doamne, Dumnezeule, iată, sufletul meu n-a fost pângărit niciodată; (...)"

15. El mi-a răspuns: "Ei bine, iată că îţi dau balegă de bou în loc de balegă omenească, şi-ţi vei face pâinea pe ea."

In caz ca va decideti sa luptati impotriva dusmanilor folosind ideea aceasta biblica, va urez pofta buna!

La faza cu carnea, atata timp cat porcul face parte din animalele domestice trebuie sa-l mai si consumam. La fel si cu iepurii de casa. Binenteles, noi profitam de animale la greu si facem bani cu caruta. Aici e buba.

Eu nu consum multa carne de porc pentru ca nu face bine la sanatate (creeaza colesterol).

@muLexi vezi ca iar te strezezi degeaba. Iti faci rau doar tie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...