Guest mada_madalin5 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Pentru toate intrebarile tale sunt raspunsuri destul de logice, chiar daca nu sunt dovedite 100%, exista argumente destul de solide pentru sustinerea lor, trebuie doar sa cauti.Te asigur ca oamenii nu sunt nici macar pe aproape de adevar , daca s-ar fi stiu ceva de ce vrezi ca nu au fost oameni readusi la viata , sau de ce vrezi ca nu s-au facut clonari pe oameni ?
bunny Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Te asigur ca oamenii nu sunt nici macar pe aproape de adevar , daca s-ar fi stiu ceva de ce vrezi ca nu au fost oameni readusi la viata , sau de ce vrezi ca nu s-au facut clonari pe oameni ?Asta stim noi. ;)Niciodata nu poti fi prea sigur de nimic, so...lets take the thing the way it is.
Random Hero Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Te asigur ca oamenii nu sunt nici macar pe aproape de adevar , daca s-ar fi stiu ceva de ce vrezi ca nu au fost oameni readusi la viata , sau de ce vrezi ca nu s-au facut clonari pe oameni ?1. Inca nu au fost oameni readusi la viata pentru ca nu cunoastem (inca) procedeele necesare. Sunt sigur ca se experimenteaza asa ceva totusi. Cel mai important, parerea mea, este sa putem invia creierul, ale carui mecanisme de functionare nu le cunoastem foarte bine.2. Pentru ca inca nu este ceva sigur, inca se fac experimente in care se cloneaza animale. Mult timp nu va mai trece pana ce vor incepe si clonarile umane.
Guest mada_madalin5 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Asta stim noi. ;)Niciodata nu poti fi prea sigur de nimic, so...lets take the thing the way it is.Eu zic ca e o logica simpla ca sa dovedim ca nu s-a intamplat asta , alfel ar fi readus la viata sau slonat marii inventatori si impreuna toata omenirea ar fi cunoscut o evolutie uriasa si asta nu sa intamplat deci ... Mie mi se pare ca totusi tehnologia nu evolueaza asa repede . Oamenii nu au ajuns decat pe luna . Eu zic ca e slabut ...
Guest SherkaN Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Problema e ca cu cat stim mai multe ... cu atat lucrurile devin mai complexe si avem mai multe intrebari , Einstein a zis asta , la el suna "cu cat stii mai mult cu atat stii mai putin" , deci eu nu cred ca ne vom apropia macar vreodata de sa zic ... 70 la suta cunoastere , asta daca vorba lui R , nu cumva ne dam singuri 3 atomice , 2 biologice si terminam povestea, cat despre religie ... sunt convins ca ea va ramane doar ca simbol, insa ca educatie, ca mod de viata sunt sigur ca va disparea.
bunny Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Eu zic ca e o logica simpla ca sa dovedim ca nu s-a intamplat asta , alfel ar fi readus la viata sau slonat marii inventatori si impreuna toata omenirea ar fi cunoscut o evolutie uriasa si asta nu sa intamplat deci ... Mie mi se pare ca totusi tehnologia nu evolueaza asa repede . Oamenii nu au ajuns decat pe luna . Eu zic ca e slabut ...Dimpotriva, asta o simti tu pentru ca traiesti in perioada asta. Insa gandeste-te de la 1900 incoace, ce erau si ce exista? :) Unele lucruri pe vremea aceea ar fi fost imposibil numai sa te gandesti, iar in zilele noastre sunt doar chestii de zi cu zi. Well, we just have to wait till we get old. :D
Random Hero Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Eu zic ca e o logica simpla ca sa dovedim ca nu s-a intamplat asta , alfel ar fi readus la viata sau slonat marii inventatori si impreuna toata omenirea ar fi cunoscut o evolutie uriasa si asta nu sa intamplat deci ... Mie mi se pare ca totusi tehnologia nu evolueaza asa repede . Oamenii nu au ajuns decat pe luna . Eu zic ca e slabut ...Nu evolueaza repede? Astazi colonizam spatiul daca nu suprima biserica timp de 1000 de ani minti luminate.sunt convins ca ea va ramane doar ca simbolCel mai probabil va incepe sa se stinga cu trecerea generatiilor si cu avansarea rapida a stiintei, care va raspunde la aproape tot ce este atribuit (in mod gresit) lui dumnezeu. Omul de astazi (care nu cunoaste prea mult si ii multumeste lui dumnezeu pentru diverse) va disparea, generatiile se vor schimba, coeficientul de inteligenta va spori si religia va ramane poate chiar o amintire, sau un simbol pentru cei inca indoctrinati, care vor fi in numar din ce in ce mai mic.
Guest mada_madalin5 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Dimpotriva, asta o simti tu pentru ca traiesti in perioada asta. Insa gandeste-te de la 1900 incoace, ce erau si ce exista? :) Unele lucruri pe vremea aceea ar fi fost imposibil numai sa te gandesti, iar in zilele noastre sunt doar chestii de zi cu zi. Well, we just have to wait till we get old. :DDefapt poate este cum a zis SherkaN cu cat cunoastem mai mult , totul devine mai complex , poate de asta eu ma gandesc mult mai departe , dar totusi omul niciodata , subliniez niciodata nu va cunoaste totul . :cool2: Si eu zic ca asta e un lucru bun , pentru ca omul este cel mai rau animal de pe terra .
Random Hero Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 poate de asta eu ma gandesc mult mai departeNu zau? De-asta ne spui verzi si uscate despre faptul ca evoluam incet si ca nu facem aia si aia? Spre ce gandesti mai departe? Spre sfarsitul Universului?
bunny Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Defapt poate este cum a zis SherkaN cu cat cunoastem mai mult , totul devine mai complex , poate de asta eu ma gandesc mult mai departe , dar totusi omul niciodata , subliniez niciodata nu va cunoaste totul . :cool2: Si eu zic ca asta e un lucru bun , pentru ca omul este cel mai rau animal de pe terra .Intr-adevar. Eu spre exemplu mi-am "deschis" putin mintea dupa ce-am vizualizat un video pus pe-aici pe undeva intr-un topic in legatura cu planetele, Terra fiind nici macar un pixel pe langa unele. Pai scuzati, tabelul lui mendeleev nu-i decat negru sub unghie.
kuumba2 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Ca totul decurge "normal". Ar fi fost culmea sa`i explice preotului ce pozitii practica sau eventual sa`i dea o carte (Kamasutra) pentru a se documenta.Ma gandeam ca dai si tu niste amanunte mai picante :D
darth_sirus Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Cel mai probabil va incepe sa se stinga cu trecerea generatiilor si cu avansarea rapida a stiinteiReligia ca cult probabil ca da. Credinta in Dumnezeu nu.
Kabuky Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 e ilogic sa crezi in ceva... ilogic:DDa,poate ca este.Insa nimic din acest topic nu este logic,asa ca putem sa ajungem la concluzia ca toti credem in ceva ilogic. :)
Mister Sinister Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Da,poate ca este.Insa nimic din acest topic nu este logic,asa ca putem sa ajungem la concluzia ca toti credem in ceva ilogic. :)poti tu sa ajungi la concluzia asta. pana la urma nimeni (dintre crestini) n-a raspuns la intrebarea mea: un necrestin isi va petrece eternitatile in focurile iadului?
Sensini Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 pana la urma nimeni (dintre crestini) n-a raspuns la intrebarea mea: un necrestin isi va petrece eternitatile in focurile iadului?nu neaparat. judecata la moarte se face dupa faptele savarsite in timpul vietii, indiferent de credinta. sau cel putin asa am aflat de la unii preoti / profesori de religie cu care am discutat.
blk Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 nu neaparat. judecata la moarte se face dupa faptele savarsite in timpul vietii, indiferent de credinta. sau cel putin asa am aflat de la unii preoti / profesori de religie cu care am discutat.Mi se pare ca una din cele 10 porunci zice destul de clar ca trebuie sa il recunosti pe dzeu ca zeul tau suprem. Nu mai stiu sigur.Deci poti sa te porti impecabil toata viata, daca nu il recunosti pe dumnezeu sau nu ai aflat de dzeu, tot in iad ajungi.
Sensini Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Mi se pare ca una din cele 10 porunci zice destul de clar ca trebuie sa il recunosti pe dzeu ca zeul tau suprem. Nu mai stiu sigur.Deci poti sa te porti impecabil toata viata, daca nu il recunosti pe dumnezeu sau nu ai aflat de dzeu, tot in iad ajungi.Intr-adevar, asa suna prima porunca: "Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau. Sa nu ai alti dumnezei afara de mine."
darth_sirus Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 pana la urma nimeni (dintre crestini) n-a raspuns la intrebarea mea: un necrestin isi va petrece eternitatile in focurile iadului?Nu. Eu cred in Dumnezeu dar in iad nu cred. Iadul este o prostie. O tactica inventata de om de a manipula si a speria oameni, pana la urma posibil cu o intentie buna in inima. Probabil au crezut ca e singura cale de a ii face pe oameni mai buni si au aplicat tactica cu "iadul" pt ca in vremurile vechi oameni nu aveau mintea prea luminata. Ar fi un ZEU capabil de un asemenea fapt? Sa isi arunce creatia in suferinta eterna? pt ca a facut cateva pacate idioate? Nu. Numai un om ar fi capabil de a concepe o astfel de abominatie.Indiferent de religie, ca e crestinism, budism, islam, taoism. hinduism. gnosticism etc. exista un singur Dumnezeu si nu mai multi. Nu este nici o religie, "cea adevarata" ci toate in sensul lor au cate o parte de adevar. Dar oamenii nu prea inteleg asta si se bat pe lucruri marunte ca idiotii. Din cauza asta au fost si atatea razboaie, nu din cauza religiei ci din cauza OMULUI
Guest MarviNN Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Frumoase opinii , a mea este ca exista DUMNEZEU.@ darth_sirus : Pe tine chiar nu te-au invatat ai tai nimic ? unde ai copilarit in Africa, se pare ca nu ai auzit niciodata de BIBLIE.
Sensini Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 crezi in dumnezeu, automat crezi si in existenta iadului si a lui lucifer, ingerul decazut. altfel, ar trebui sa atribui tot raul din lume tot lui dumnezeu si l-ai transforma intr-un zeu crud, sadic. s-ar bate cap in cap notiunile si s-ar da peste cap toata simbolistica. de aia ai nevoie de un simbol pt bine (dumnezeu) si unul pt rau (diavolul).
LuckyShot Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Intr-adevar, asa suna prima porunca: "Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau. Sa nu ai alti dumnezei afara de mine."pai da, zice sa nu ai ALTI dumnezei, nu sa nu ai dumnezei deloc :P in plus, nu e cam ciudat ca una dintre poruncile lui dumnezeu este sa te oblige sa crezi in el? cum ramane cu liberul arbitru?
blasph Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Cel mai bun comentariu din tot topicul :beer: ....Pacat ca unii nu`si dau seama , degeaba va tot bateti cap in cap ca tot nu o sa aflati adevarul ....Nu cred ca o sa`si faca Dumnezeu cont pe linkmania sa ne arate ca exista -_- .Comentariul ala mi se pare banalitatea suprema, nu stiu daca ai observat dar la orice discutie la care se aduc argumente, apare cineva cu un astfel de stereotip. Nu inteleg de ce nu ar putea cineva fi "implinit" fiind total dedicat religiei, sau stiintei. E ca si cum tu cand dormi, stai intins pe partea stanga, iar altcineva pe partea dreapta. Sa vina cineva sa spuna ca cel care doarme mai bine este cel care "gaseste o mediana" intre cele doua, si doarme drept mi se pare o ... prostie. Voi credeti ca nu exista leacul pt cancer deja? Voi credeti ca nu exista leacul pt diabet, leucemie samd? Eu cred ca exista, dar nu au interesul sa ni-l spuna. Asa cum nu au interesul sa ne spuna multe lucruri, chiar si tot ce inseamna religie, Biblie samd. Daca ati auzit de G20 stiti despre ce vorbesc. Noi stam si discutam aici lucruri minore si in spatele cortinelor se intampla lucruri de 100 de ori mai importante.Da, eu cred ca nu exista inca. De asemenea cred ca tu ar trebui sa mai lasi televizorul sau alte "surse" de unde iti vin astfel de idei. Poate ma consideri naiv, si eu cred ca sunt lucruri care nu ne sunt accesibile noua, dar cred ca acest lucru se intampla pentru un motiv si nu este vorba despre ceva ce ar putea salva milioane de oameni. Atitudinea ta spune totul. Nici daca imi aduci un negru in fata, eu nu te voi crede si-ti voi spune ca e alb. De ce? Pentru ca jignesti pe toata lumea. Degeaba vii cu argumente daca nu le stii prezenta. Poti sa faci ceva pe ele.Ce prezenta ma? Cum altfel demonstrezi prezenta daca nu prin argumente? Asa merg lucrurile cam in orice domeniu, mai putin religie. Acolo nu ai nici argumente, si as putea spune nici prezenta, dar ai CREDINTA. Bleh, cred ca asta le depaseste pe amandoua.
darth_sirus Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 @ darth_sirus : Pe tine chiar nu te-au invatat ai tai nimic ? unde ai copilarit in Africa, se pare ca nu ai auzit niciodata de BIBLIE.Banuiesc ca nai inteles absolut nimic din ce am zis. Nare rost sa ma cert ci tine ca e evident ca esti foarte incuiatcrezi in dumnezeu, automat crezi si in existenta iadului si a lui lucifer, ingerul decazut. altfel, ar trebui sa atribui tot raul din lume tot lui dumnezeu si l-ai transforma intr-un zeu crud, sadic. s-ar bate cap in cap notiunile si s-ar da peste cap toata simbolistica. de aia ai nevoie de un simbol pt bine (dumnezeu) si unul pt rau (diavolul).Nu serios? Tot ce e rau tu ii atribui diavolului? Diavolul a venit la el si la ispitit nui asa? Chiar ia aparut in fata si ia zis sa faca aia sa faca aia........Tot ce e rau pe lumea asta s-a facut de mana OMULUI si nu a avut loc nici o interventie. Diavolul este un concept simbolic pe care oamenii dau vina cand ei fac ceva rau ca nu au capabilitatea sa isi asume responsabilitatea pt faptele lor si dau vina pe vezi draga diabolulSi plus de asta conceptul de lucifer, inger cazut si iad si diavol sunt prezente numai in cultele occidentale. In Asia nu exista asa ceva. De ce? Nu e diavolul mare si tare si ii ispiteste pe toti?Ba inainte sa ma luati cu biblia voastra si cu concepte vechi de cand lumea ganditi-va LOGIC inainteComentariul ala mi se pare banalitatea suprema, nu stiu daca ai observat dar la orice discutie la care se aduc argumente, apare cineva cu un astfel de stereotip. Nu inteleg de ce nu ar putea cineva fi "implinit" fiind total dedicat religiei, sau stiintei. E ca si cum tu cand dormi, stai intins pe partea stanga, iar altcineva pe partea dreapta. Sa vina cineva sa spuna ca cel care doarme mai bine este cel care "gaseste o mediana" intre cele doua, si doarme drept mi se pare o ... prostie.Haahhahaha. Nu e vina mea ca tu nu gandesti. Exemplul tau cu dormitul este intradevar o banalitate. Stii, cand cineva nu a inteles o aluzie, si in mod evident nu este de acord cu ea, gaseste orice exemplu idiot ca sa demonstreze ca nu este asa. Ai sa vezi destul de curand ca ce am zis eu nu este o banalitate ci este adevarat. Poate atunci ai sa intelegi
andix3x Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Mi se pare ca una din cele 10 porunci zice destul de clar ca trebuie sa il recunosti pe dzeu ca zeul tau suprem. Nu mai stiu sigur.Deci poti sa te porti impecabil toata viata, daca nu il recunosti pe dumnezeu sau nu ai aflat de dzeu, tot in iad ajungi.Asta am intrebat si eu acum cateva pagini , nici un filozos de p`aici nu a stiut raspunsul . Nu inteleg de ce nu ar putea cineva fi "implinit" fiind total dedicat religiei, sau stiintei. E implinit pe un singur plan , adica toata viata sa a trait pentru acel lucru ...Tu daca toata viata ai sta inchis intro camera si ai rezolva probleme matematice , fara sa`ti pese ca afara e razboi sau ca nu ai vazut nici macar lumina soarelui ,nu te-ai indragostit niciodata , nu ai copii etc .... te-ai simti cu adevarat implinit ? Cu adevarat implinit = daca ai incepe o noua viata , ai face acelasi lucru pe care l-ai facut in prima .Sa vina cineva sa spuna ca cel care doarme mai bine este cel care "gaseste o mediana" intre cele doua, si doarme drept mi se pare o ... prostie.Ce exemplu bun ai dat -_- . crezi in dumnezeu, automat crezi si in existenta iadului si a lui lucifer, ingerul decazut.in ortodoxism/ catolicism da , dar nu`mi amintesc ca religiile de prin asia sa precizeze ceva de vreun inger decazut .