Jump to content
Guest mada_madalin5

Ce parere aveti , Dumnezeu exista sau nu ?

Recommended Posts

Posted

' date='Apr 7 2010, 15:28' post='4955578']

Totodata nu putem crede nici in Iad daca e sa o luam asa ... pentru ca daca intradevar Dumnezeu este atot-puternic si milostiv nu il va lasa inima sa ne trimita in iad indiferent de pacate !

Daca pe insusi Isus sa daruit pentru pacatele noastre care a fost fiul sau banuiesc ca nu va merge nimeni in Iad !

Sau gresesc

Atunci, daca nu exista iad, de ce mai exista rau?

Posted

Aleg prima optiune.Am dat n argumente,iar voi,crestinii nici macar 1.

asa zic si crestinii ca au dat n argumente iar tu nici unu :)

un argument plauzibil existenta lui Noe si a arcei sale. Lucru dovedit si de oamenii de stiinta.

Oricum discutia asta in contradictoriu nu va duce nicaieri.

Posted

Albii europeni au creat lumea asta si tot ei o distrug daca vor! Peste tot unde au fost albii au construit. Albii au cei mai mari exploratori,savanti,arheologi,arhitecti. etc.Europenii au dus omenirea pe cele mai inalte culmi ale cunoasterii. Nu isus si gasca lui de analfabeti, nu sfantul petru, nu dumnezeu.....

Posted

un argument plauzibil existenta lui Noe si a arcei sale. Lucru dovedit si de oamenii de stiinta.

Glumesti nu?Asta e argument?=))Au dat n argumente?Unde au dat ma?Ignoranta nu e un argument ,nestiinta nu este o dovada.

In biblie scrie clar ce dimensiuni avea barca.Este imposibil din punct de vedere fizic sa incapa atatea animale cat si provizii pentru a le hranii cat si din punct de vedere biologica,ca sa se inmulteasca doar de la o pereche.Nu mai aberati si considerati fiecare cretinitate argument.

CASCA OCHI MA!

Posted

Sa`mi arati si mie un preot care nu are pacate si`mi pun capul jos.

O sa`ti dau cateva exemple de intrebari adresate de catre preoti unor persoane apropiate mie in timpul spovedaniei.

1. Acum cativa ani bunica`mea s-a dus sa se spovedeasca la o manastire din Valcea. In timpul spovedaniei i s-a pus intrebarea "Ati luat vreodata m*ie?" Femeia la 70 de ani nu avea de unde sa stie ce inseamna m*ie. Si chiar daca ar fi stiut...asta nu este intrebare de spovedanie.Am ramas socata cand am auzit.

2. O fosta colega de liceu s`a dus sa se spovedeasca si cand s`a confesat preotului ca si`a inceput viata sexuala a fost data afara din biserica. :clap:

3. Zilele trecute o prietena s`a dus sa se spovedeasca. Preotul a intrebat`o daca a facut pacate trupesti. Tipa i`a zis da. Intrebarea preotului a fost "Normal? Sau alte pozitii?"

Daca astea sunt lucruri pe care un preot ar trebui sa le spuna...

OK, ai oprit povestea chiar unde devenea mai interesanta. Ce a raspuns fata?

Posted

Poate sa imi gaseasca toata arca intreaga si cu tot cu Noe viu, daca tu chiar crezi ca 3-5 tzarani antici au construit un Titanic si au adunat 2 animale din fiecare specie de pe TOT GLOBUL (care pentru ei era plat oricum, deci bye bye specile native americii) si le-au adus pe o corabie si au avut si destul spatiu sa depoziteze mancare pentru atata puhoi de animale timp de 40-50 zile atunci este clar ceva in neregula cu creierasul tau.

Ah si oricum ar fi trebuit sa ia vreo 300 ursi panda ca aia sunt pretentiosi ai dracu, nu se inmultesc asa una-doua.

Posted

Poate sa imi gaseasca toata arca intreaga si cu tot cu Noe viu, daca tu chiar crezi ca 3-5 tzarani antici au construit un Titanic si au adunat 2 animale din fiecare specie de pe TOT GLOBUL (care pentru ei era plat oricum, deci bye bye specile native americii) si le-au adus pe o corabie si au avut si destul spatiu sa depoziteze mancare pentru atata puhoi de animale timp de 40-50 zile atunci este clar ceva in neregula cu creierasul tau.

Ah si oricum ar fi trebuit sa ia vreo 300 ursi panda ca aia sunt pretentiosi ai dracu, nu se inmultesc asa una-doua.

Uita-te la videoclipul postat de mine.

Defapt mancare si apa pentru un an .

Posted

Sa`mi arati si mie un preot care nu are pacate si`mi pun capul jos.

O sa`ti dau cateva exemple de intrebari adresate de catre preoti unor persoane apropiate mie in timpul spovedaniei.

1. Acum cativa ani bunica`mea s-a dus sa se spovedeasca la o manastire din Valcea. In timpul spovedaniei i s-a pus intrebarea "Ati luat vreodata m*ie?" Femeia la 70 de ani nu avea de unde sa stie ce inseamna m*ie. Si chiar daca ar fi stiut...asta nu este intrebare de spovedanie.Am ramas socata cand am auzit.

2. O fosta colega de liceu s`a dus sa se spovedeasca si cand s`a confesat preotului ca si`a inceput viata sexuala a fost data afara din biserica. :clap:

3. Zilele trecute o prietena s`a dus sa se spovedeasca. Preotul a intrebat`o daca a facut pacate trupesti. Tipa i`a zis da. Intrebarea preotului a fost "Normal? Sau alte pozitii?"

Daca astea sunt lucruri pe care un preot ar trebui sa le spuna...

situatia de la 1 e deplasata, nu vad de ce ar intreba o femeie de 70 de ani daca a facut sex oral sau nu. doar nu e la prima spovedanie, iar la varsta asta nu cred ca mai e cazu. in orice caz exprimarea e nefericita.

situatia 2 e penibila, ar trebui batut cu pietre preotul respectiv. astfel de oameni transforma biserica in altceva decat ce ar trebui sa fie.

situatia 3 mi se pare ok. din moment ce a spus la spovedanie acest lucru, probabil nu era casatorita, deci n-avea rost sa intrebe preotul asa ceva, iar intrebarea imediat urmatoare ar fi fost asta, ca sa stie cat de mare e pacatu :))

eu personal m-am spovedit o singura data, la 7 ani si m-a intrebat chestii de baza (asculti de parinti? ii minti? blablabla)

o intrebare la moda din ce am auzit acum e "faci prostii cu mana?" :))

in orice caz mi se pare cretina abordarea cu interogatoriul. normal ar fi, ca omul care vine la spovedanie sa spuna ce vrea el, sa-si "marturiseasca pacatele", sa-si descarce sufletul, eventual sa poarte un dialog cu preotul ca sa se simta mai bine sufleteste (acuma depinde si ce fel de preot e, ca sunt unii de toata jena).

Posted

Uita-te la videoclipul postat de mine.

Defapt mancare si apa pentru un an .

n-a fost 40 zile inundatia?

anyway, whatever. ineptie totala oricum ai lua-o.

Posted

OK, ai oprit povestea chiar unde devenea mai interesanta. Ce a raspuns fata?

Ca totul decurge "normal". Ar fi fost culmea sa`i explice preotului ce pozitii practica sau eventual sa`i dea o carte (Kamasutra) pentru a se documenta.

Posted

Ca totul decurge "normal". Ar fi fost culmea sa`i explice preotului ce pozitii practica sau eventual sa`i dea o carte (Kamasutra) pentru a se documenta.

Cred ca de fapt preotul astepta altceva , poti sa`ti dai seama ce :D .

Posted

Cred ca de fapt preotul astepta altceva , poti sa`ti dai seama ce :D .

Din cate am inteles era tinerel...probabil i`a zburat mintea la alte chestii.

Posted

voi mergeti pe principiul nu cred pana nu vad. daca nush ce savant zice la tv ca omu are 99991949537549 celule il credeti fara sa le numarati. dar un preot nu-l credeti.

sa nu uitati ca oamenii de stiinta au gresit de nenumarate ori in trecut si continua sa greseasca si in prezent. nu va mai bazati asa mult pe spusele lor.

mai ales ca tv-ul este un mijloc de manipulare in masa.

Posted (edited)

voi mergeti pe principiul nu cred pana nu vad. daca nush ce savant zice la tv ca omu are 99991949537549 celule il credeti fara sa le numarati. dar un preot nu-l credeti.

sa nu uitati ca oamenii de stiinta au gresit de nenumarate ori in trecut si continua sa greseasca si in prezent. nu va mai bazati asa mult pe spusele lor.

Ba da tu esti cre(s)tin ma.Am zis eu ceva de genu "nu cred pana nu vad"?Ti-am dat argument iar tu vi ca cre(s)tinul aici incercand sa schimbi subiectul.Inca un argument:

Dumnezeu a creat Pamantul in 3 zile da?

Si stele si universul intr-o zi?

De ce a creat asa de repede universul si Pamantul asa de greu?A pai e normal stelele sunt doar niste punctulete pe cer,sunt mici si usor de creat.Chiar asa au gandit aia de au scris biblia.

A creat lumina intai si dupa a creat soarele?WOW.A creat Plantele si dupa a creat Soarele.WOW

Sunt in jur de 80 miliarde galaxii in univers.Fiecare galaxie are planete de n ori mai mari ca Pamantul.N reprezinta un numar foarte mare gen 100000000000000000000000000000000000000000000000.

suspend 7 zile ca sa nu-ti mai pierzi vremea cu noi, "cre(s)tinii"

Edited by IceMan
Posted

Pe omul de stiinta poti sa-l verifici pe cand preotul vorbeste din imaginatie. Tu chiar nu vezi nicio diferenta?

Posted

Celula se poate vedea si se poate numara.Cine crezi ca sta sa iti numere tie celule?:))E un numar aproximat bazat pe cate celule sunt pe o anumita suprafata sau intr-un anumit spatiu.Discovery asta ne minte cel mai mult.Pamantul e centrul universului, e plat,sta pe stalpi si lumina nu vine de la soare.

Posted

mai ales ca tv-ul este un mijloc de manipulare in masa.

Au gresit pentru ca ei se bazeaza pe ceva mai mult decat simple vorbe, se bazeaza pe teorii si experimente care pot fi oricand combatute de oricine crede ca predecesorul sau s-a inselat. Pe cand despre Biblie nu se poate vorbi de asa ceva, crestinii mergand pe principiul "ce nu pot explica, lasam pe seama credintei".

Si nu trebuie neaparat sa se bazeze cineva neaparat pe ce spun oamenii de stiinta, sunt lucruri pe care si un om cu un putin sens al logicii le poate pune cap la cap. Lucruri care nu sunt normale, care nu pot fi realizate si care sunt sustinute cu destula vehementa de adeptii Bibliei.

Posted

Ba da tu esti cre(s)tin ma.Am zis eu ceva de genu "nu cred pana nu vad"?Ti-am dat argument iar tu vi ca cre(s)tinul aici incercand sa schimbi subiectul.Inca un argument:

Dumnezeu a creat Pamantul in 3 zile da?

Si stele si universul intr-o zi?

De ce a creat asa de repede universul si Pamantul asa de greu?A pai e normal stelele sunt doar niste punctulete pe cer,sunt mici si usor de creat.Chiar asa au gandit aia de au scris biblia.

A creat lumina intai si dupa a creat soarele?WOW.A creat Plantele si dupa a creat Soarele.WOW

Sunt in jur de 80 miliarde galaxii in univers.Fiecare galaxie are planete de n ori mai mari ca Pamantul.N reprezinta un numar foarte mare gen 100000000000000000000000000000000000000000000000.

suspend 7 zile ca sa nu-ti mai pierzi vremea cu noi, "cre(s)tinii"

da-mi un argmuent concret .. si nu ma lua cu palavrageli ca omu se trage din maimuta ca nu poti u sa-mi argumentezi mie chestia asta, nu esti in stare de asa ceva. daca eu sau oricine altcineva am fi oameni de stiinta si am scrie orice prostie .... prostii rpd ar inghite. ca doar asa e programata societatea in ziua de azi, sa crezi orice iti baga pe gat tv-ul, iar tu si aproape 90% din forumu ala sunteti rezultatul.

stii u ca exista 80 miliarde galaxii, le-ai numarat aseara :)) hai ca esti copil

Celula se poate vedea si se poate numara.Cine crezi ca sta sa iti numere tie celule?:))E un numar aproximat bazat pe cate celule sunt pe o anumita suprafata sau intr-un anumit spatiu.Discovery asta ne minte cel mai mult.Pamantul e centrul universului, e plat,sta pe stalpi si lumina nu vine de la soare.

la faza asta, iar nu ai prins aluzia si totusi vrei sa pari inteligent.

Pe omul de stiinta poti sa-l verifici pe cand preotul vorbeste din imaginatie. Tu chiar nu vezi nicio diferenta?

verifica o chestie, spunea cineva ca toate vasele de sange din corpu omenesc ar inconjura pamantul de 4 ori, sau ceva de genu... hai verifica daca e adevarat....dar nu, religia baga numai imaginatie, insa pe un om de stiinta l-ai crede orice ti-ar spune.

multi dati dovada ca sunteti niste copii.. si vad ca acum e la moda sa fii ateu ca si acum vreo 2 ani sa fii emo. toti incercati sa subliniati chestia asta "sunt ateu si am nevoie de confirmare pe forum". 8-)

daca nu credeti in nimic, pai nu credeti frate pana la final.

Guest Bogdanzor
Posted

Dumnezeu exista , daca ne referim la chestia care a creat big bangul ca fiind Dumnezeu .

Restul , religiile , culturile sunt prostii pentru oameni slabi .

spauny : chestia cu vasele de sange e adevarata , pentru ca au fost facute studii , si se poate dovedi .

In schimb , tu poti dovedi ca exista vreun dumnezeu ? ;)

Posted

Dumnezeu exista , daca ne referim la chestia care a creat big bangul ca fiind Dumnezeu .

Restul , religiile , culturile sunt prostii pentru oameni slabi .

spauny : chestia cu vasele de sange e adevarata , pentru ca au fost facute studii , si se poate dovedi .

In schimb , tu poti dovedi ca exista vreun dumnezeu ? ;)

pai dovedeste :))

u nu vezi ca te bazezi pe spusele unor anumiti oameni, la fel cum si existenta lui Dumnezeu se bazeaza pe spusele altor oameni ?

Guest Ignoranta_nu_este_un_argument
Posted

da-mi un argmuent concret .. si nu ma lua cu palavrageli ca omu se trage din maimuta ca nu poti u sa-mi argumentezi mie chestia asta, nu esti in stare de asa ceva. daca eu sau oricine altcineva am fi oameni de stiinta si am scrie orice prostie .... prostii rpd ar inghite. ca doar asa e programata societatea in ziua de azi, sa crezi orice iti baga pe gat tv-ul, iar tu si aproape 90% din forumu ala sunteti rezultatul.

stii u ca exista 80 miliarde galaxii, le-ai numarat aseara :)) hai ca esti copil

la faza asta, iar nu ai prins aluzia si totusi vrei sa pari inteligent.

verifica o chestie, spunea cineva ca toate vasele de sange din corpu omenesc ar inconjura pamantul de 4 ori, sau ceva de genu... hai verifica daca e adevarat....dar nu, religia baga numai imaginatie, insa pe un om de stiinta l-ai crede orice ti-ar spune.

multi dati dovada ca sunteti niste copii.. si vad ca acum e la moda sa fii ateu ca si acum vreo 2 ani sa fii emo. toti incercati sa subliniati chestia asta "sunt ateu si am nevoie de confirmare pe forum". 8-)

daca nu credeti in nimic, pai nu credeti frate pana la final.

Ti-am dat argumente concrete ,dar le ignori.Tu ai o logica circulara si aduci texte tampe de genul " le-ai numarat tu aseara" .Este un numar aproximativ ,care nu poate fi un numar exact,deoarece universul este in continua expansiune.Majoritatea vaselor de sange au dimensiuni microscopice si lungime decenta.Aici ai vrut sa pari prost si ai reusit.Bravo!Ignori toate argumentele care le aduc si zici ca nu sunt" concrete" ,adica dupa tine numere exact la celule si numarul de galaxii.Tu nu ai nici cunostinte de fizica si biologie de clasa a 6-a .Tu crezi ca oamenii au un numar fix de celule si universul e alcatuit dintr-un numar fix de galaxii.

Repet : Ignoranta nu este un argument si nestiinta nu este o dovada.

Acum o sa zici ceva de genul:Hai ma zi argumente.

Pai,cum am zis si mai sus,un argumente destul de bun este prostia cu Arca lui Noe.Daca te uiti la videoclipul postat de mine ,explica ala acolo ca pentru idioti.Daca bagi iara prostia cu " nu to ce zboare se mananca" el citeaza din cartea ta magica dimensiuni barcii.Si compara cu numarul de animale,numarul de provizii precum si greutatea lor si imposibilitatea supravietuirii lor din punct de vedere fizic si biologic.

Uite si linkul in caz in care iti este lene sa te uiti mai sus cu 3 randuri :

RELIGIA se bazeaza pe IMAGIANTIA altor oamenii,si studiile se bazeaza pe GANDIREA si DOVEZILE altor oameni.

Guest Bogdanzor
Posted

Scuze de double post , daca e ilegal puteti sa combinati ultimele doua posturi.

Mi se pare absoult amuzant si ironic un crestin incercant sa explice bibila din punct de vedere stiintific , e idiotic .

Chiar daca unele lucruri sunt oarecum adevarate , sunt pur si simplu la nimereala .

Nu intelegeti scopul religiei , a fost ca o inlocuire a stiintei ( doar in unele parti , majoritatea doar brainwashing ) , pentru a explicat anumite fenomene naturale petrecute in natura , care erau inexplicabile pe vremea aia.

----

GE 1:3-5, 14-19 There was light ("night and day") before there was a sun.

Eh aveau curent baietii ? :))

----

GE 1:12, 16 Plants began to grow before there was sunlight.

Ok .

-----

GE 1:29 Every plant and tree which yield seed are given to us by God as good to eat.

Si plantele otravitoare nu ? :) mai ales alea cu spini

-----

GE 3:1-5 The serpent speaks human language (presumably Hebrew).

Serpi vorbitori !!! sunt pe cale de disparitie , aveti grija

-----

GE 3:14 The serpent eats dust for the rest of his life (by command of God).

Care mananca nisip , contine multe proteine .

-----

GE 4:17 Cain builds and populates a whole city in only two generations.

Ahammm

-----

GE 6:4 There were giants on the earth at one time.

Avem si uriasi :)

LE 14:49-53 The cure for leprosy involves incantations and the blood of a bird.

DT 25:5-9 A man has an obligation to produce a child with his brother's widow. If he refuses, his sister-in-law is to spit in his face in front of the elders.

Haha , tare asta

As putea sa dau exemple pana maine , idea e , biblia mi se pare ca o carte de povesti , va recomand sa o cititi , daca sunteti sub 18 ani eu zic sa asteptati sa mai cresteti putin , ca sa o intelegeti mai bine .

Guest Ignoranta_nu_este_un_argument
Posted

Bogdan din ce vad eu tu crezi in Dumnezeu si nu crezi in biserica?Nimic gresit pana acum,deoarece tot ce au contrazis pana acum oamenii de stiinta au fost aberatiile din cartile magice,ci nu existenta unei entitati superioare.Uita-te la videoclipul postat de mine mai sus.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...