Dani Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Mai baiatule,daca tu consideri "gunoi" studii ale unor savanti,atunci nu are rost.Da ma aduc citate,ce vrei sa aduc?Basme?Povesti mitologice?Daca tu consideri daca nu ai "facultate" in domeniu,nu ai experienta,asta este.Dar eu iti pot da exemple de o multime de oameni,savanti fara o facultate in "domeniu".Daca vrei sa inveti iti iei o carte si te apuci sa citesti,te documentezi,discuti cu diferite persoane,etc.Cica si "succes in domeniu"?Pe cine consideri tu ca are succes in domeniul acesta?Daca tu negi toate argumentele rationale?Probabil ca nu sunt niste gunoaie, dar chiar nu vreau sa stiu. Eu mi-am demonstrat mie ce trebuia sa-mi demonstrez si e de ajuns. Asa cum sunt savanti care spun ca exista asa sunt savanti care spun ca nu exista. Stiu ca sunt unele lucruri care nu sunt adevarate in religie, dar asta e partea a doua. Facultatea nu inseamna experienta ci inseamna un atuu fata de ceilalti in acel domeniu. Binenteles, daca o faci cum trebuie, pui suflet, faci practica si inveti in toti cei 3, 4, 5 ani. Nu treci ca Voda prin loboda. Nu ma intereseaza cine are succes in acest domeniu pentru ca nu ma intereseaza discutiile, cum ziceam mai sus. E important doar ce mi-am demonstrat eu. N-are rost sa mai dezvoltam aiurea.In cateva cuvinte de sfarsit. Pe mine nu ma intereseaza aceste discutii, dar ma deranjeaza ca unii dintre voi incercati sa-i convingeti pe altii ca ce ziceti voi e adevarat. Nu credeti? E treaba voastra. p.s. Cum ziceam mai sus, daca eu cred si se va adeveri ca nu El exista, nu voi pierde nimic, daca voi credeti si se va adeveri ca exista, voi veti pierde totul! Are rost sa spunem altceva?
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Apropo ce miliardari cred in dumnezeu?Aaaaa becali :).Pai zi asa,eu dau alt exemplu de ateu:Bill Gates+alti miliardari si 90% din oamenii de stiintaNiste gunoaie in ochii tai stiu.Nu au succes ca nu au scris carti cu povesti mitologice(in domeniul in care te intereseaza pe tine).Tu prin simplul fapt ca ai postat si iti sustii ideea, incerci sa ne convingi ca exista.Uite cum vad eu ultima chestia care ai scris-o si cu care sunt partial de accord:Mie nu imi este frica de moarte,asa ca nu pot sa sper ca ajung intr-o lume frumoasa cu fluturasi si printese.Chiar daca mor si ajung la cazane,nu pierd nimic deoarece nu imi este frica de moarte.Deci,oricum o luam,eu mor si nu se intampla nimic extraordinar.Dar daca va inselati?adica ce va face pe voi atat de siguri faptul ca, chiar Dumnezeul vostru este cel adevarat?Intr-o lume in care exista si au existat atat de multe religii, ce va face atat de siguri pe voi sa credeti ca ,credinta crestina este cea salvatoare?Retineti ca daca va nasteati in Danemarca pe vremea vikingilor ii venerati pe Vidar sau Thor, daca va nasteati in Grecia antica credeati in Zeus, daca va nasteati in Egiptul antic il venerati pe Ra sau Horus, daca va nasteati in China probabil practicati budismul, etc...vreau sa spun ca nu exista nici un motiv suficient de bun pentru a crede si venera un anumit zeu.Doar intamplarea a facut ca voi sa va nasteti in aceasta religie iudeico-crestina si astfel sa credeti in Dumnezeu.Daca nu exista dumnezeu,atunci chiar ma oftic deoarece nu am putut sa va demonstrez ca nu exista dumnezeu,iar voi nu o sa fiti constienti ca nu a exista si nu exista,murind cu ideea ca nu am avut(noi ateii) dreptate.
Luci Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 ' date='Apr 7 2010, 01:35' post='4953732']si se va adeveri ca exista, voi veti pierde totul ce pierdem ? Mi-au dat lacrimile la faza asta .
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 ce pierdem ? Mi-au dat lacrimile la faza asta .Pierdem viata vesnica alaturi de zane,printese centauri si alte minunatii.Dar serios acum chiar prefer sa ajung in iad acolo cu toti ateii decat in rai,unde voi o sa imi ziceti aceleasi prostii.
Dani Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Apropo ce miliardari cred in dumnezeu?Aaaaa becali smile.gif.Pai zi asa,eu dau alt exemplu de ateu:Bill Gates+alti miliardari si 90% din oamenii de stiinta Niste gunoaie in ochii tai stiu.Nu au succes ca nu au scris carti cu povesti mitologice(in domeniul in care te intereseaza pe tine). Tu prin simplul fapt ca ai postat si iti sustii ideea, incerci sa ne convingi ca exista. Uite cum vad eu ultima chestia care ai scris-o si cu care sunt partial de accord: Mie nu imi este frica de moarte,asa ca nu pot sa sper ca ajung intr-o lume frumoasa cu fluturasi si printese.Chiar daca mor si ajung la cazane,nu pierd nimic deoarece nu imi este frica de moarte. Deci,oricum o luam,eu mor si nu se intampla nimic extraordinar. Dar daca va inselati?adica ce va face pe voi atat de siguri faptul ca, chiar Dumnezeul vostru este cel adevarat?Intr-o lume in care exista si au existat atat de multe religii, ce va face atat de siguri pe voi sa credeti ca ,credinta crestina este cea salvatoare?Retineti ca daca va nasteati in Danemarca pe vremea vikingilor ii venerati pe Vidar sau Thor, daca va nasteati in Grecia antica credeati in Zeus, daca va nasteati in Egiptul antic il venerati pe Ra sau Horus, daca va nasteati in China probabil practicati budismul, etc...vreau sa spun ca nu exista nici un motiv suficient de bun pentru a crede si venera un anumit zeu.Doar intamplarea a facut ca voi sa va nasteti in aceasta religie iudeico-crestina si astfel sa credeti in Dumnezeu. Daca nu exista dumnezeu,atunci chiar ma oftic deoarece nu am putut sa va demonstrez ca nu exista dumnezeu,iar voi nu o sa fiti constienti ca nu a exista si nu exista,murind cu ideea ca nu am avut(noi ateii) dreptate. Unul dintre mentorii mei este Bill Gates, dar asta n-are legatura cu credinta. Eu il respect pentru ceea ce face in domeniile IT, Network Marketing si Caritate. Ceea ce face el in viata particulara chiar nu ma intereseaza. Sau in ce crede el. Plus ca anumite chestii sunt inventate de presa din toata lumea ca sa nasca scandaluri. Nu trebuie neaparat sa fie adevarat 100%. Cat despre faza cu "Oamenii cu un IQ ridicat nu cred in Dumnezeu" nu ma impresioneaza. Pentru mine nu exista oameni prosti ci doar trei categorii. - oameni inteligenti care stiu sa aiba succes fara ajutor - oameni inteligenti care daca ii ajuti, le dai un sfat stiu sa profite si devin mai de succes ca prima categorie si - oameni inteligenti, dar lenesi si comozi cu care n-ai ce face Nu exista nu pot ci doar nu vreau sau mi-e lene. Nu exista lucruri imposibil de realizat. Faza cu "oameni prosti" e creata pentru ca majoritatea masei sa nu aiba succes. Te face mama prost, te face tata prost (pe ei la randul lor i-a facut cineva), te face un prieten prost si tu crezi pana la urma ca nu esti in stare de ce-a fost in stare vecinul. Ai inteles doar ce ai vrut din ce am spus. Nu-i bai, eu sa fiu sanatos p.s. Am zis si prin alte posturi. Eu nu cred pentru ca asa mi-a zis maica-mea sau preotul din sat ci pentru ca asa vreau, pentru ca asta ma face sa ma simt si mai bine. p.s.1 Eu nu am incercat sa te/va conving nici o clipa. Deocamdata e democratie si nu pot face acest lucru nici daca as vrea. p.s.2 Pentru mine e inchis subiectul, credeti in ce vreti voi. @ZBK ce vrea inima ta. @blk pentru mine nu exista tritete si nici nu va exista (decat cand voi pierde pe cineva drag).
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Aici sunt de accord cu tine,foarte rar se intampla stiu.Bill Gates este ateu.Am 15 videoclipuri in care marturiseste asta.Dar desigur ele pot fi "trucate",cum o sa zici acum si iara incepem.Crezi ce vrei.
blk Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 ' date='Apr 7 2010, 01:35' post='4953732']p.s. Cum ziceam mai sus, daca eu cred si se va adeveri ca nu El exista, nu voi pierde nimic, daca voi credeti si se va adeveri ca exista, voi veti pierde totul! Are rost sa spunem altceva?Deci timpul si demnitatea ta = nimic?Si totusi, ce pierdem noi? Iadul este suferinta sufletului (a.k.a. tristete) din care e mai mult decat destula si pe lumea asta. Deci ce anume ar fi diferit?
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Nu cred asta.As avea un trai decent in iad,acolo cu toti prietenii mei atei.Mai bine decat in rai cu toti cre(s)tinii care spun acceleasi tampenii.
skol112 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Tot ce se intampla este "voia domnului". Degeaba comentam legat de situatia din jurul nostru, el stie mai bine. O sti el cel mai bine, dar nu se spune ca el iubeste pe toata lumea, ca pnm? Asa ne iubeste?
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 O sti el cel mai bine, dar nu se spune ca el iubeste pe toata lumea, ca pnm? Asa ne iubeste?Superstar era ironic :D .
0ana Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Cate pagini pentru NIMIC!Pana la urma fiecare crede in ce vrea, face ce vrea. EU cred in Dumnezeu, cred in Reincarnare. Aveti vreunul dreptul sa ma faceti proasta sau ignoranta atata timp cat nu m`ati fatat, nu m`ati educat, nu m`ati crescut? NU!Eu zic s`o lasati mai moale cu jignirile.
blk Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Aveti vreunul dreptul sa ma faceti proasta sau ignoranta atata timp cat nu m`ati fatat, nu m`ati educat, nu m`ati crescut? NU!Nu noi te facem.Ce-mi plac oamenii care accepta critica doar de la parinti (care de fapt sunt apogeul obiectivitatii fata de progeniturile lor) sau de la Dumnezeu (again, lol).
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Ce am zis cu 2 randuri mai sus?NU postati fara argumente.E un topic in care trebuie sa aduci argumente si contra-argumente.Deci da avem dreptul sa aducem contra-argumente si sa criticam opiniile si argumentele celorlalti useri.Bravo tie!Acum argumente!blk un pm cu ID de messenger sa discutam ceva.Gândiţi-vă la oamenii care cred în asemenea lucruri şi care nu se sfiesc să ignore, complet, toate descoperirile minţilor perseverente de-a lungul atâtor secole de când a fost scrisă Biblia. Şi tocmai aceşti ignoranţi, cei mai needucaţi, cei mai lipsiţi de imaginaţie, cei mai nechibzuiţi dintre noi, s-ar face călăuze şi conducători ai noştri, ai tuturor; şi-ar impune credinţele firave şi copilăreşti asupra noastră; ne-ar invada şcolile şi bibliotecile şi casele. Eu personal sunt foarte indignat de aceasta.Isaac Asimov, "Canadian Atheists Newsletter", 1994
0ana Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Nu noi te facem.Ce-mi plac oamenii care accepta critica doar de la parinti (care de fapt sunt apogeul obiectivitatii fata de progeniturile lor) sau de la Dumnezeu (again, lol).Este o diferenta intre a critica o persoana si a o jigni. Pe tine daca te face o persoana cretin (cre(s)tin), prost inseamna ca te critica sau ca te jigneste?@mulexi Citeste inca o data titlul topicului "Ce parare aveti, Dumnezeu exista sau nu?".Nu am nevoie de argumente pentru ceea ce spun.Poti sa`mi aduci tu mii de citate, poti sa-mi insiri o lista de savanti, nu ma intereseaza. Cred in ceea ce vreau eu, nu in ceea ce vor savantii!
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Este o diferenta intre a critica o persoana si a o jigni. Pe tine daca te face o persoana cretin (cre(s)tin), prost inseamna ca te critica sau ca te jigneste?Ambele.Nu am facut o persoana cre(s)tin,ci mai multi.Interpretzi acest cuvant cum vrei si cum te simti.Adica esti jignit daca sti ca ai insultat,ai zis sau ai facut o prostie.Oricum prefer asta decat sa fac asta:ATEU=PROSTATEU=GAY
0ana Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Ambele.Nu am facut o persoana cre(s)tin,ci mai multi.Interpretzi acest cuvant cum vrei si cum te simti.Adica esti jignit daca sti ca ai insultat,ai zis sau ai facut o prostie.Oricum prefer asta decat sa fac asta:Daca ai ceva de impartit cu Spanchoc, poti sa`l faci pe el cre(s)tin. Dar tu nu ai ceva cu el, ai ceva cu toti cei care cred in Dumnezeu. Din curiozitate, parintii tai in ce cred? In ceea ce spun savantii?
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Nu.Sunt crestini.Indoctrinarea vine numai din partea bisericii nu iti face griji.De curiozitate tu ai citit biblia?Daca da atuci esti si tu crestina.Nu am ceva cu toti care cred in vrajitor am ceva cu toti care incearca sa convinga lumea ca ei au dreptate.
0ana Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Nu.Sunt crestini.Indoctrinarea vine numai din partea bisericii nu iti face griji.De curiozitate tu ai citit biblia?Daca da atuci esti si tu crestina.Nu am ceva cu toti care cred in vrajitor am ceva cu toti care incearca sa convinga lumea ca ei au dreptate. Nu, nu am citit Biblia. Si nici nu am de gand. Cum am spus si in primul post, din partea mea fiecare poate sa creada in ce vrea. Chiar si in Mos Craciun :wub:
Komisaru Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Eu cred ca se exagereaza, aici ar trebui sa discutam despre existenta lui Dumnezeu,nu despre jeshua si cei 12 salbatici. Nici nu se pune problema,crestinismul este o porcarie, au "furat" o gramada de zei de la europeni cum ar fi sfantul nicolae, Satana, Craciun samd. Refuz sa cred in crestinism doar pentru ca asa mi-a spus bunica si mi se pare o prostie sa credem ca niste analfabeti prin israel doreau sa aduca pacea eterna pe pamant. Am vazut cu totii ce pace au adus. Zicea bine eugen cand compara crestinismul cu marxismul Prin extrapolare ganditi-va ca in extremis si credinta , indiferent de STAPINUL CERESC , este tot o doctrina totalitara. Nu-mi place dictatura :(
Phyxyon Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Nu.Sunt crestini.Indoctrinarea vine numai din partea bisericii nu iti face griji.De curiozitate tu ai citit biblia?Daca da atuci esti si tu crestina.Nu am ceva cu toti care cred in vrajitor am ceva cu toti care incearca sa convinga lumea ca ei au dreptate. Îndoctrinaţi de cine? Biserică? Părinţii tăi care au crescut în perioada comunismului? Mă faci să râd .Ce înseamna crestinismul? Varsare de sânge, fraude spirituale, crime îngrozitoare prin justitia divina, folosirea miturilor pentru a manipula si controla societatea.Sa fim constienti ca religia în sine, într-un fel sau altul, este un mijloc mai mult decât sigur de control al maselor la nivel mondial, cea mai mare farsa a timpurilor, si o unealta clara de spalare de creiere.Tot biserica este cea care a manipulat cursul istoriei. Exista o idee destul de raspandita, cum ca Biserica ar fi manipulat documente, ar fi masluit sau ascuns diverse scrieri incercand sa influenteze cursul evenimentelor. Nu exista insa si dovezi in acest sens. Cu toate astea eu sunt convins ca Religia e cea mai eficienta metoda de a manipula omenirea, indiferent ce cult sta in spatele ei.Religia indeamna la simplitate si judeca lacomia.. iar in tot ceea ce inseamna biserici, temple, moschei sau alte lacasuri de cult vom observa chicios, aurit, impodobit, lacomie si exagerat. Hainele preotilor nostrii sunt cusute cu aur iar crucile lucesc in ciuda saraciei celor nevoiasi ce trec pragul bisericii.Biserica a judecat absolut orice urma de stiinta de-a lungul timpului.. incetinind evolutia. Asta pentru ca nu putea pierde puterea. Au dat foc alchimistilor, vracilor si astrologilor in timpul inchizitiei numindu-i vrajitori. Mai mult in timpul inchizitiei au ars multi oameni capabili de stiinta. Ce e cu cretinismul ăsta? Ce legătură are Dumnezeu şi religia cu Biserica . Dacă eşti creştin înseamnă că tu crezi în Dumnezeu şi nu în Biserică . Dacă a ajuns şi Biserica să vă manipuleze înseamnă că nu vă duce bibilica deloc . Pe lângă mass media Biserica e un mic copil . Cine manipulează lumea ? Magnaţii care au pus stăpânire pe toate resursele şi le vând la ce preţuri doresc ei . A avut Biserica putere însă câteva epoci în urmă . În toate religiile de pe tot globul lăcaşurile de cult sunt exagerate şi pe ele se aruncă bani . Nu doar creştinism ci toate . Că sunt temple , că sunt biserici , că sunt moschei sau piramide toate au avut grandoarea lor . Could've , would've , should've . Nu mă interesează ceea ce s-a întâmplat acum 1000 de ani . Trăim în anul 2010 nu 1010 . Nu te obligă nimeni să crezi în Făt-Frumos şi cei 12 pitici şi nici să urmezi religia cu fanatism . A crede în Dumnezeu e cu totul altceva , lucru pe care mulţi dintre voi nici n-aţi încercat să-l faceţi însă repede judecaţi . @Komisaru . Mă îndoiesc . Toate religiile au un zeu bun şi unul rău . Asta înseamnă că toate sunt un rip-off? De Sf. Nicolae ţi-am explicat mai înainte . Creştinismul s-a răspândit in Europa în atunci când populaţiile autohtone aveau deja propriile deitaţi şi e ceva firesc ca unele lucruri să fie adoptate şi de religia asta . Religia e un lucru omenesc , o repet a 10-a oara şi tot nu cred că ma voi face înţeles . Omul e lacom şi agresiv şi e ceva normal să folosească orice mijloace pentru a fi în control .
blk Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Ce e cu cretinismul ăsta? Ce legătură are Dumnezeu şi religia cu Biserica . Dacă eşti creştin înseamnă că tu crezi în Dumnezeu şi nu în Biserică . E prea mult vehiculat c****ul asta de 2 lei.Dumnezeu a fost inventat de biserica. Biblia a fost scrisa de biserica. Orice notiune ai putea tu sa ai despre Dumnezeu, a fost creata de biserica. Ori le inghiti pe ambele ori niciuna. N-ai cum sa crezi in Dumnezeu zicand ca cei care l-au creat nu au dreptate.
Komisaru Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 @Komisaru . Mă îndoiesc . Toate religiile au un zeu bun şi unul rău . Asta înseamnă că toate sunt un rip-off? De Sf. Nicolae ţi-am explicat mai înainte . Creştinismul s-a răspândit in Europa în atunci când populaţiile autohtone aveau deja propriile deitaţi şi e ceva firesc ca unele lucruri să fie adoptate şi de religia asta . Religia e un lucru omenesc , o repet a 10-a oara şi tot nu cred că ma voi face înţeles . Omul e lacom şi agresiv şi e ceva normal să folosească orice mijloace pentru a fi în control . Foarte slaba explciatia cu sf. Nicolae!Religia este un lucru omenesc, asta nu ne da dreptul sa criticam? O religie care a fost raspandita prin lupta nu o poti numi "omenesc" deoarece oamenii au fost obligati sa creada. Zeitatile stravechi mi se par omenesti,aveau legatura cu natura si erau respectate de populatie, NU FORTATI sa respecte. Asta mi se pare omenesc.
Phyxyon Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 E prea mult vehiculat c****ul asta de 2 lei.Dumnezeu a fost inventat de biserica. Biblia a fost scrisa de biserica. Orice notiune ai putea tu sa ai despre Dumnezeu, a fost creata de biserica. Ori le inghiti pe ambele ori niciuna. N-ai cum sa crezi in Dumnezeu zicand ca cei care l-au creat nu au dreptate. Te cam contrazici singur . Dacă tu crezi că Dumnezeu a fost creat de Biserică deja nu poţi crede în Dumnezeu . Dumnezeu a fost dintotdeauna , cel puţin aşa scrie în VT însă cuvântul lui a fost răspândit prin Biserică . Există o diferenţă între a crede în ceva şi a urma tot ce zice acel ceva la literă . Nu sunt nici creştin şi nici ateu . Sunt un om care a ales să meargă pe drumul său prin propriile puteri şi cum îl duce mintea mai bine .Că mi-am asimilat unele idei ce aparţin creştinismului modului meu de a gândi şi acţiona asta e cu totul altceva .
Komisaru Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Nu sunt nici creştin şi nici ateu . La fel ca si mine :D Nu inteleg de ce trebuie neaparat sa apartinem unei secte pentru ai arata lui Dumnezeu "ca ne pasa"De ce trebuie neaparat sa mergem la biserica? De ce trebuie sa participam la acele ritualuri crestine primitive?edit: Nu uita phyx, Dogmele totalitare , includ aici si cele religioase , nu admit neutralitate sau neimplicare. De aceea in crestinism(includem si islamul si restu;) ori esti a lui Dumnezeu ori al Satanei.
celmaislabaN Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 uite ba a venit dani, care crede ca daca a reusit in ce si-a propus tre sa fie fooooooooarte mandru de el. tu incerci sa vorbesti in 90% din posturile tale despre tine, dar indirect? si cum sa zici ca nu exista oameni prosti? traiesti singur pe ceva insula? @ discutia asta, dupa cum spun multi, nu prea isi are rostu, o sa dureze la nesfarsit si nu o sa se ajunga la un punct comun, unii cred, altii nu, si nu stiu ce rost are sa incerci sa convingi pe cineva ca exista sau nu..