RightWing Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Absurdităţile din Biblie 1. Pământul este fix: Psalmul 92:2. Pentru că a întărit lumea care nu se va clinti. Psalmul 95:10. Pentru că a întărit lumea care nu se va clinti; Psalmul 103:6. Cel ce ai întemeiat pământul pe întărirea lui şi nu se va clătina în veacul veacului. 2. Pământul are fundaţie cu stâlpi: Cartea lui Iov 9:6. El zguduie pământul din temelia lui, aşa încât stâlpii lui se clatină. Psalmul 74:3. Cutremuratu-s-a pământul şi toţi cei ce locuiesc pe el; Eu am întărit stâlpii lui". 3. Pământul este plat: Matei 4:8. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt şi I-a arătat toate împărăţiile lumii şi slava lor. Pentru a vedea de pe un munte toate împărăţiile lumii, pământul trebuie să fie plat şi de dimensiuni reduse. 4. Pământul are margini: Daniel 4:19. Acela eşti tu, o, rege, tu, care te-ai mărit şi te-ai făcut puternic, ai crescut şi ai ajuns până la ceruri, ai stăpânirea ta până la marginea pământului. Deuteronomul 28:49. Trimite-va Domnul asupra ta popor din depărtare, de la marginea pământului; ca un vultur va veni poporul acela a cărui limbă tu nu o vei înţelege; Faptele Sfinţilor Apostoli 1:8. Ci veţi lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi, şi Îmi veţi fi Mie martori în Ierusalim şi în toată Iudeea şi în Samaria şi până la marginea pământului. Pamantul are margini si toata intinderea lui se vede din copac: Daniel 4:11 "Copacul acesta s'a făcut mare şi puternic, vîrful lui se înălţa pînă la ceruri, şi se vedea dela marginile întregului pămînt." Din categoria "e lung pamantul, ba e lat": Iov 11:9 "Întinderea ei este mai lungă decît pămîntul, şi mai lată decît marea." Unii scutura covoarele, altii scutura pamantul de margini: Iov 38:13 "ca să apuce capetele pămîntului, şi să scuture pe cei răi de pe el?" Marginile pamantului, din nou: Deuteronom 13:17 "dintre dumnezeii popoarelor cari vă înconjoară, lîngă tine sau departe de tine, dela o margine a pămîntului pănă la cealaltă-" Mai sunt care pomenesc marginile pamantului: Deu 28:49, Deu 28:64, Deu 33:17, 1 Sam 2:10, Job 1:7, Job 28:24, Job 37:3, Psa 2:8, Psa 19:4, Psa 22:27, Psa 33:13, Psa 33:14, Psa 48:10, Psa 59:13, Psa 61:2, Psa 65:5, Psa 72:8 Pana si "diavolul"este un zeu pagan http://www.paganism.ro/zei.html Ba da tu macar ai inteles ceva din Biblie,iti dai macar seama ca acele cuvinte sunt folosite cu sens figurat? Sens figurat? " Cuvantul domnului" nu se interpreaza! :lol:
SpanTV Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Pana si "diavolul"este un zeu pagan http://www.paganism.ro/zei.html Sens figurat? " Cuvantul domnului" nu se interpreaza! :lol: Da cum credea si Luckyshot ca "Oamenii sunt asemenea dupa chipului lui dumnezeu",credea ca se refera la aspect fizic.
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Acum 2000 de ani iti garantez ca niste analfabeti(yeshua si apostolii) nu aveau talent artistic.Ce sens figurat la MARGINE ma?Adu un argument prin care iti sustiiiiii prostia."Întinderea ei este mai lungă decît pămîntul, şi mai lată decît marea."Uimeste-ma ,o tu geniule,la ce se refera aici.
SpanTV Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Acum 2000 de ani iti garantez ca niste analfabet(yeshua si apostolii) nu aveau talent artistic.Ce sens figurat la MARGINE ma?Adu un argument prin care iti sustiiiiii prostia.Uimeste-ma ,o tu geniule,la ce se refera aici.Nu ma mira de ce nu credeti in Dumnezeu.Daca voi cititi fara a intelege sensul.Si mai linisteste,cine esti tu sa spui ca Apostolii au fost analfabeti,cand tu nu esti in stare a intelege o propozitie.
RightWing Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Nu ma mira de ce nu credeti in Dumnezeu.Daca voi cititi fara a intelege sensul.Pai explica tu, poate ne salvezi si nu ne mai buleste the bad guy
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Nu ma mira de ce nu credeti in Dumnezeu.Daca voi cititi fara a intelege sensul.Si mai linisteste,cine esti tu sa spui ca Apostolii au fost analfabeti,cand tu nu esti in stare a intelege o propozitie.Tu esti cre(s)tin?Scrierile envagheliilor precum și cea a Revelației (Apocalipsa), cartea care face referire la numărul magica(666), au fost scrise cu decenii după moartea acestora. (analfabetii de apostoli si yeshua)Un alt aspect important îl reprezintă modificarea masivă a scrierilor în decursul anilor, precum și cosmetizarea acestora in favoarea clerului din vremea aceea. Spre exemplu la primul sinod ecumenic "sfinții părinți" (clerici si episcopi care nu au ezitat in a se autopronuta "sfinți"), au dezbătut și făcut divrese modificări timp de 1 an și 8 luni. In mod cert si ei au prevazut ca la un moment dat religia lor va dispărea. Deci, chiar dacă ați crede orbește, în creația minții celor din secolul întâi, veți descoperi, la o mai atentă citire, incorențe grave și corelări cu divrese realități ale vremi, ex: bătălia de la Meghido, transpusă în "bătălia Armaghedonului". Tot nu mi-a raspuns ce inseamna.A si in plus fata de aia sa imi zici si mie explicatia la "o sfera are 3 colturi".Sa vad cum interpretezi asta,deoarece ceva de genul acesta este scris si in biblie.
Sensini Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Si mai linisteste,cine esti tu sa spui ca Apostolii au fost analfabeti,cand tu nu esti in stare a intelege o propozitie. pai in loc sa continui sa scrii nimicuri, nu mai bine ne iluminezi si ne spui ce inseamna fiecare fraza din acelea scrise de mulexi? eu inteleg mare parte din metaforele de acolo, dar nu pe toate. poate ma ajuti sa le inteleg si eu pe restu.
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 pai in loc sa continui sa scrii nimicuri, nu mai bine ne iluminezi si ne spui ce inseamna fiecare fraza din acelea scrise de mulexi? eu inteleg mare parte din metaforele de acolo, dar nu pe toate. poate ma ajuti sa le inteleg si eu pe restu.Citeste ce am scris putin mai sus.Daca ai scrie baza unei religii ,tu ai folosii metafore?
Sensini Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Citeste ce am scris putin mai sus.Daca ai scrie baza unei religii ,tu ai folosii metafore? sunt folosite multe metafore in scrierile religioase.biblia in fond e alcatuita din povestirile unor oameni, oameni care au vazut realitatea fiecare in felul lui si au ales s-o exprime cum au crezut ei de cuviinta, folosind diverse metafore si simboluri.
SpanTV Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 (edited) Tu esti cre(s)tin? Si tu esti pro(st) din Nastere. Eu nu mai zic nimic in acest topic.N-aveti decat sa intrebati un preot daca tot sunteti asa de convinsi. suspend 7zile Edited April 6, 2010 by Gandalf
celmaislabaN Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 De aceeasi parere sunt si eu. Cum sa zici ca e cu sens figurat ?@ Preotii doar isi iau banii ... N-ai ce sa-i intrebi
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Si tu esti pro(st) din Nastere. Eu nu mai zic nimic in acest topic.N-aveti decat sa intrebati un preot daca tot sunteti asa de convinsi. 1.Sa intrebam un preot?De ce?Am cartea de basme acasa. 2.De ce thread closed?Poate vrem si noi sa discutam intre noi ,fara a ne ataca unul sau mai multi crestini(fara s) In plus ar trebui sa poti ceva mai mult decat sa faci apel la ignoranta pseudoautoritatii tale, ilogica la patrat.
bunny Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Bai da ignorati-l frate, nu vedeti ca defapt capacitatea lui mintala e direct proportionala cu existenta lui d-zeu? S-a transformat topicul asta in spanchoc vs linkmania. Mai dati-l dracu, crede in d-zeu, sa fie sanatos.@mulexi, el crede ca daca n-a reusit pe noi sa ne convinga de niste lucruri inseamna ca el, ca trimis al lui d-zeu ce e, a dat fail, deci orice alta continuare fara el e inutila. O_O GET LOST MOISEWANNABE!le: sry logs, had to do it. :D
Random Hero Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Eu nu mai zic nimic in acest topic.Sa speram ca te tii de cuvant.@ Preotii doar isi iau banii ... N-ai ce sa-i intrebiCe sa faca altceva? Daca n-ar face asta, n-ar mai avea vile si masini de lux, ar trai in apartamente de doua camere si poate, cu ceva noroc, ar avea o Dacie... Fiind preot isi asigura un venit constant si consistent. Probabil ca mai sunt si cazuri de preoti care nu fac asta, dar majoritatea se incadreaza in aceasta categorie.
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Ce a spus vreodată teologia ce a folosit vreodata cuiva, în cel mai mărunt mod? Când a demonstrat teologia un adevăr care nu era evident? I-am ascultat pe teologi, i-am citit, i-am combătut. N-am auzit pe niciunul să zică ceva folositor, ceva care să nu fi fost un adevăr evident, sau care să nu fi fost pur şi simplu fals.Dacă toate descoperirile cercetătorilor ar dispărea mâine, nu am mai avea doctori ci vraci, n-ar exista mijloace de transport mai rapide decât caii, n-ar mai fi calculatoare, cărţi tipărite sau agricultură mai presus de fermele ţărăneşti de subzistenţă.Dacă toate reuşitele teologilor ar dispărea mâine, ar observa cineva cea mai mică diferenţă? Chiar şi rezultatele negative ale cercetătorilor: bombele şi navele de vânat balene funcţionează. Concluziile teologilor nu ne ajută la nimic, nu înfluenţează nimic, nu înseamnă nimic. De ce crede cineva că "teologia" e măcar o disciplină?
Sensini Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Si tu esti pro(st) din Nastere. Eu nu mai zic nimic in acest topic.N-aveti decat sa intrebati un preot daca tot sunteti asa de convinsi. intr-adevar cu astfel de replici vei intra in gratiile domnului, la fel ca si cavalerii din cruciade pe care-i afisezi la avatar cand o sa mai cresti, poate vei intelege ce reprezinta de fapt religia, care este scopul ei si ca dumnezeu este de fapt un simbol.
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Spanac,eu ti-am adus argumente,foarte multe,tu..nimic.Stai..NIMIC.
Random Hero Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 EXISTA ;)Niste dovezi, ceva? Pics or it never happened.
Guest Gunther Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Niste dovezi, ceva? Pics or it never happened.De cand e omenirea si pana acum cred ca s-au dat destule dovezi :)
Random Hero Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 De cand e omenirea si pana acum cred ca s-au dat destule dovezi :)Si care sunt acelea? Apropo, de cand e omenirea? :>
mulexi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 De cand e omenirea si pana acum cred ca s-au dat destule dovezi :)Ma spanac iti mai faci ma multe conturi?Ce dovezi?A dumnezeu a creat prostia?
Guest Gunther Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Ma spanac iti mai faci ma multe conturi?Ce dovezi?A dumnezeu a creat prostia?Cine e spanac?Nu am voie sa cred in Dumnezeu?
Random Hero Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Eu nu mai zic nimic in acest topic.Cine e spanac?Nu am voie sa cred in Dumnezeu?Mai avea lucruri de spus dar a facut greseala sa spuna ca nu mai posteaza de pe SpanTV aici.Ai spus ca sunt dovezi de cand e omenirea si pana acum, care sunt acelea?