mulexi Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 De ce sa se inchida?Discutam exact despre subiectul topicului.Adica exista un vrajitor acolo sus,care aprinde chibrituri(flacara magica de la ierusalim)
Random Hero Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 De ce sa se inchida?Discutam exact despre subiectul topicului.Adica exista un vrajitor acolo sus,care aprinde chibrituri(flacara magica de la ierusalim)Pai apar unii care nu pot discuta civilizat. Altfel n-ar fi nicio problema.
mulexi Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Daca ai observat nu noi,ateii ,NU discutam civilizat....
Random Hero Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Daca ai observat nu noi,ateii ,NU discutam civilizat....Limbajul cult (ca sa nu mai vorbesc de cultura generala, IQ) este invers proportional cu nivelul de credinta (sau fanatism religios?) cand vine vorba de o asemenea discutie. Am putea destul de bine sa discutam si singuri, fara interventii, dar atunci ar fi discriminare. :(
Taxare Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 O intrebare am si eu pentru cei credinciosi: cum de stiti ca exista Dumnezeu cand El va pedepseste doar la judecata particulara ? Adica, daca am facut ceva gresit .. toata lumea se teme "vai, te pedepseste Dumnezeu" pe cand profesorii de religie, preotii zic contrariul batranilor.Stiti vorba aia "Doamne ajuta" .. de ce ? Aici e vorba doar de tine, ai invatat .. stii, nu ai invatat, nu stii (un caz logic, asta in cazul elevilor/studentilor). Un exemplu bun: am un coleg care vine cu masina la liceu si zilnic trece pe langa o biserica. Mereu zice un "Doamne ajuta" dar se pare ca el are doar note de 2, 3, 4 ... si eu am note mai mari ca el. Acea invocatie chiar ajuta ?Ce va tine asa strans de religie in afara de famile, care se stie din totdeauna ca are o influenta majora asupra mentalitatii, mass-media, etc. care se dovedesc pana la urma doar niste insemnari intr-o 'agenda' dar nimic concret? Stiu ca acu ceva timp, chiar biserica a recunoscut ca postul e doar pentru a scapa organismul de toxine, de a manca sanatos .. unde-i credinta in asta ?Batranii sunt oameni simplii, crescuti cu o educatie in care frica de dumnezeu este un lucru ce trebuie sa te ghideze in viata. Principial e corect, pentru ca religia iti da explicatia unor valori, insa e cumulata cu lipsa de cultura si lipsa dorintei de a vedea si din alte perspective.Faza cu doamne ajuta e o chestie psihologica, si asa a fost religia de la infiintare, pentru ca oamenii "slabi" sa aiba un sprijin, ceva pe care sa dea vina, ceva caruia sa ii ceara socoteala si ajutor. Dar pana la urma e ca asa cum iti asterni asa dormi. Postul il tin toti ca asa e bine si asa te cureti spiritual, insa la "judecata de apoi" (lol), ce ai mancat e ultimul lucru care va intra in discutie.
SpAnCHoC Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Postul inseamna:Sa nu mananci de dulce.Sa iti spui rugaciunile in fiecare seara.Sa mergi la biserica in fiecare duminica.
bunny Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Postul inseamna:Sa nu mananci de dulce.Sa iti spui rugaciunile in fiecare seara.Sa mergi la biserica in fiecare duminica.Si daca n-am facut niciuna din cele mentionate de mai sus ce inseamna? Sunt un nenorocit? Sufletul meu a luat-o pe alte cai? Intreb cat se poate de serios, deci vreau raspunsuri pe masura.
Random Hero Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Postul inseamna: Sa nu mananci de dulce. Sa iti spui rugaciunile in fiecare seara. Sa mergi la biserica in fiecare duminica. Sa iti spui rugaciunile si sa mergi la biserica e ceva de facut in mod normal pentru un crestin. 1. Sfântul si Marele Post, care se mai numeste si postul patruzecimii, Păresimile, Postul Pastilor, este rânduit pentru curătirea sufletului prin ajunare, rugăciune, milostenie, spovedanie si împărtăsirea cu Sfintele Taine. El închipuieste postul cel de patruzeci de zile al Mântuitorului. Tine sapte săptămâni. Stă în legătură cu Pastile, sărbătoare cu dată schimbătoare. De aceea, începutul acestui post este arătat în calendarul fiecărui an. În acest post nu mâncăm : carne , ouă , brânză . De asemenea postim de peste, vin si untdelemn . Mâncăm deci numai bucate fără unsoare (ULEI) , legume si poame. M?NCĂM UNTDELEMN SI DEZLEGĂM LA VIN : Sâmbăta si Duminica , în ziua de 24 Februarie aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul , la 9 Martie Sfintii 40 de Mucenici, la Buna-Vestire , când aceasta cade în ziua de Joia-Mare sau în Vinerea ori Sâmbăta din Săptămâna Patimilor . M?NCĂM PESTE : Buna-Vestire - 25 Martie si în Dumininica Floriilor. Cu deosebită evlavie se cuvine să postim în săptămâna de la începutul Postului Mare si în săptămâna Patimilor. Astfel, în săptămâna de la începutul Marelui Post : Luni si Marti se mănâncă numai o dată pe zi - seara - pâine si apă. Iar în săptămâna Patimilor, în afară de Joi când facem două mese se mănâncă la fel, Vineri si Sâmbătă e post desăvârsit. Bolnavii au voie să mănânce bucate cu untdelemn si să bea vin în Postul Mare. Si cred ca mai e si porunca a 7a. @bunny: pentru ca sufletul tau sa nu o ia pe alte cai, trebuie sa te dedici intru totul domnului. Altfel, o sa arzi in flacarile iadului. EDIT: Ala din avatarul lui Spanchoc seamana cu Gabriel Fatu.
Lucian Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Postul inseamna:Sa nu mananci de dulce.Sa iti spui rugaciunile in fiecare seara.Sa mergi la biserica in fiecare duminica.http://www.youtube.com/watch?v=JM1lXAFdwsEtii si tu post d-asta pls?
SpAnCHoC Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Sa iti spui rugaciunile si sa mergi la biserica e ceva de facut in mod normal pentru un crestin. Si cred ca mai e si porunca a 7a. @bunny: pentru ca sufletul tau sa nu o ia pe alte cai, trebuie sa te dedici intru totul domnului. Altfel, o sa arzi in flacarile iadului. EDIT: Ala din avatarul lui Spanchoc seamana cu Gabriel Fatu. Cat de prost poti fii.
bunny Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Cat de prost poti fii.Wtf? Pentru ce-l insulti?Ma rog, raspunde-mi la intrebari.
Random Hero Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Cat de prost poti fii.Inca o dovada a teoriei mele de proportionalitate inversa. Adu niste argumente prin care sa iti sustii ideea.
mulexi Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Wtf? Pentru ce-l insulti?Pentru ca e cre(s)tin :D.ARGUMENT FROM PERSECUTION (II)(1) Jesus said that people would make fun of Christians.(2) I am an idiot.(3) People often point that out.(4) Therefore, God exists.Doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia...si nu usnt sigur despre primul. A.Einstein
Phyxyon Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Postul inseamna:Sa nu mananci de dulce.Sa iti spui rugaciunile in fiecare seara.Sa mergi la biserica in fiecare duminica. Postul nu înseamnă să te duci la biserică . Mersul Duminica la Liturghie e ceva normal şi firesc pentru un creştin indiferent că e în timpul postului sau nu . La fel şi cu rugaciunile care nu sunt doar de seara , ci şi de dimineaţă , amiază , dupa şi înainte de masă , etc . Tradiţiile astea cu abstinenţa de la anumite mâncăruri îmi par depăşite . În primul rând, nu avem condiţiile de trai precum ţarile occidentale . Mâncarea de post ori de ieftină şi de proastă calitate , ori e scumpă şi e decentă , raportată la o masă normală . În al doilea rând , după ce că suferim din cauza a nenumăratelor boli şi a stresului ne mai trebuie şi o alimentaţie prost balansată nu? Postul , mai copii, se referă la abstinenţa de la păcate . La fel trebuie să faci tot anul însă în perioada posturilor trebuie să depui un efort suplimentar . "...este în acelaşi timp şi un act de cult , adică o faptă de cinstire a lui Dumnezeu , pentru că el este o jerftă, adică o renunţare de buna voie la ceva ce ne este îngăduit , izvorită din iubirea şi respectul pe care il avem faţă de Dumnezeu ." ("Credinţa Ortodoxă" , 2004 , Trinitas Iaşi ) Se pare că Biserica ne îndeamnă să fim nişte mici masochişti . Poţi desigur obţine dezlegare de la propriul duhovnic însă foarte puţini fac asta .
SpanTV Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Pentru ca e cre(s)tin :D. Auzi la ala ca seamana cu Gabriel Fatu. Cretin esti tu cu familia ta.
mulexi Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Auzi la ala ca seamana cu Gabriel Fatu. Cretin esti tu cu familia ta. Cre(s)tinule eu nu te-am insultat.Cre(s)tin e o insulta?Nu mai faceti offtopic aduceti argumente nu mai insultati ca niste cre(s)tini adevarati....
SpanTV Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Cre(s)tinule eu nu te-am insultat.Cre(s)tin e o insulta?Nu mai faceti offtopic aduceti argumente nu mai insultati ca niste cre(s)tini adevarati.... Daca Avatarul lui Spanchoc seamana cu Gabriel Fatu,atunci tu semeni cu un cadavru Ah, acum m-am linistit. O persoana Matura nu ar juca "MU online".
Random Hero Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Daca Avatarul lui Spanchoc seamana cu Gabriel Fatu,atunci tu semeni cu un cadavru O persoana Matura nu ar juca "MU online". Ce argumente solide pentru sustinerea ideii din titlul topicului... Si tot noi suntem idioti. Mai bine s-ar inchide topicul decat sa se debiteze asemenea prostii (cu toate ca peste ceva timp s-ar deschide altul si povestea s-ar relua).
mulexi Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Dap.Sa inchida cineva topicul.Din ce in ce mai multi cre(s)tini apar pe aici cu cre(s)tinismele lor....P.S. O persoana matura nu ar avea glume in rate :D.
SpanTV Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Dap.Sa inchida cineva topicul.Din ce in ce mai multi cre(s)tini apar pe aici cu cre(s)tinismele lor....Esti orfan?
mulexi Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Esti orfan?Iti dai seama ca pe mine chiar ma amuza prostia ta?In lipsa de argumente ,incepi sa insulti ca un adevarat cre(s)tin.
Phyxyon Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Dap.Sa inchida cineva topicul.Din ce in ce mai multi cre(s)tini apar pe aici cu cre(s)tinismele lor.... Amice şi tu te numeri printre cei care postează aiurea aici . Cre(s)tin e o insultă . Dacă eu scriu că-mi bag p***-n tine nu ţi se pare a fi o însultă? Sau pentru că am jonglat puţin cu ea devine într-o secundă argument . Închiderea topicului de ce? Banaţi toţi cei care postează fără noimă şi pe lângă subiect . Credinţa e proprie . Dacă eşti o persoană ce crede în Dumnezeu ok , dacă nu la fel însă asta nu înseamnă că tu eşti mai deştept şi altul e mai prost . Fiecare are convingerile sale şi propriul mod de a gândi .Vă plângeţi că , creştinii se iau de voi . E o reacţie normală când nivelul sarcasmului întrece o masură .
mulexi Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Phyxyon,uita-te cine a inceput cu insultele.Si nu cre(s)tin nu este o insulta.Inseamna crestin.Ce ai zis tu acolo,este un organ genital da?Pune tu paranteze punctulete si iti zic eu ca nu mai inseamna si altceva.Ce am scris poate fi interpretat ca,crestin cat si ca,cretin.Asta depinde de fiecare,daca se simte. Eu postez aiurea?Am adus argumente,au sarit repede pe mine cu insultele.Si da,daca ,crezi in povesti mitologice categoric te face primitiv.Sau prost cum vrei tu sa zici,si acest cuvant avand mai multe intelesuri.