Jump to content
Guest mada_madalin5

Ce parere aveti , Dumnezeu exista sau nu ?

Recommended Posts

Posted

Amice , sunt de acord cu tine , insa ca sa poti deosebi binele de rau ... s.a.m.d ai nevoie de un esantion, ai nevoie de o unitate de masura, si BIBLIA sau RELIGIA asta a oferit, deci raman la parerea mea ca a avut o IMENSA contributie , si oricum vad ca esti de acord si tu cu mine :))

Sunt de acord cu tine, constientizez faptul ca religia este modul prin care masele pot fi tinute in frau (cu mici abateri), dar in unele cazuri oamenii sunt si indobitociti (aici se exclude forumul, puteti vedea diferite secte sau acte prin care unii isi "arata credinta"). Inca are acea contributie, despre care spun cu usurare ca nu se mai impune prin forta, asa cum se intampla indeosebi in Evul Mediu. Pot totusi sa deosebesc binele de rau si fara religie sau zei, mi se pare aberanta ideea ca un om ce nu crede in asemenea lucruri nu poate fi bun (conceptie pe care am vazut-o de cateva ori si la unii de pe forum).

Guest SherkaN
Posted

Sunt de acord cu tine, constientizez faptul ca religia este modul prin care masele pot fi tinute in frau (cu mici abateri), dar in unele cazuri oamenii sunt si indobitociti (aici se exclude forumul, puteti vedea diferite secte sau acte prin care unii isi "arata credinta"). Inca are acea contributie, despre care spun cu usurare ca nu se mai impune prin forta, asa cum se intampla indeosebi in Evul Mediu. Pot totusi sa deosebesc binele de rau si fara religie sau zei, mi se pare aberanta ideea ca un om ce nu crede in asemenea lucruri nu poate fi bun (conceptie pe care am vazut-o de cateva ori si la unii de pe forum).

Da ... corect, insa vezi tu, cei despre care tu vorbesti sunt fanaticii aia idioti si retardati, care fac pariu cu tine ca orice s-ar fi inventat exista unii de genu` asta care in mod cert vor intelege gresit si isi vor insusi lucrul respectiv in cea mai proasta modalitate si il vor aborda din cel mai nefiresc si mai ilogic unghi de a privi. Ideea mea e ca daca nu era religia si ar fi fost altceva .... era acelasi lucru , deci nu poti da vina pe religie , insa ai dreptate in ce spui acolo , iti respect pct. de vedere.

Posted

intre un credincios pacatos si un necredincios nepacatos, care va ajunge in iad si care in rai? (intrebare pentru sustinatori)

Niciunu, normal.

Nu prea exista necredincios nepacatos decat dupa standardele de "azi". Sa fim seriosi, arata-mi un om care nu a mintit niciodata.

Orice porunca incalcata din decalog => iad.

Ah da, si inca ceva, un necredincios nu va crede in casatorie => faza cu asteptatul pana la casatorie iar cam pica => pacat.

Posted

Niciunu, normal.

Nu prea exista necredincios nepacatos decat dupa standardele de "azi". Sa fim seriosi, arata-mi un om care nu a mintit niciodata.

Orice porunca incalcata din decalog => iad.

Ah da, si inca ceva, un necredincios nu va crede in casatorie => faza cu asteptatul pana la casatorie iar cam pica => pacat.

era o situatie ipotetica, evident <_< si oricum era o intrebare pentru credinciosi

Posted

era o situatie ipotetica, evident <_< si oricum era o intrebare pentru credinciosi

Credinciosii habar nu au ce scrie in biblie, mai bine intrebi un ateu :-j

Ah, da. Vroiai sa vezi ce crede un credincios. Adica nu un raspuns pertinent.

Posted

Crede si nu cerceta fiule.

Daca nu se renunta la asta, inca am fi crezut ca Pamantul e plat si ca Soarele se roteste in jurul nostru, noi fiind centrul Universului - ca sa nu amintesc de zeci de alte exemple de stagnare a dezvoltarii (graficul postat de blk).

Posted

Daca nu se renunta la asta, inca am fi crezut ca Pamantul e plat si ca Soarele se roteste in jurul nostru, noi fiind centrul Universului - ca sa nu amintesc de zeci de alte exemple de stagnare a dezvoltarii (graficul postat de blk).

Pai pamantul e plat lol.. iar soarele se invarte in jurul lui Dumnezeu. Nu stiai? Tot universul se invarte in jurul lui Dumnezeu, chiar si materia neagra.

Posted

Pai pamantul e plat lol.. iar soarele se invarte in jurul lui Dumnezeu. Nu stiai? Tot universul se invarte in jurul lui Dumnezeu, chiar si materia neagra.

Inchei aici, e mai trist cand faci glume de genul asta decat atunci cand chiar crezi asa ceva. Trage singur concluziile.

Posted

Inchei aici, e mai trist cand faci glume de genul asta decat atunci cand chiar crezi asa ceva. Trage singur concluziile.

Really? ai prefera sa fii asa decat sa glumesti despre asta? olollool

Posted

Really? ai prefera sa fii asa decat sa glumesti despre asta? olollool

Nu prefer nicio varianta. Prima, in care chiar crezi asa ceva, se rezuma la "crede si nu cerceta." A doua, in care constientizezi adevarul dar faci niste afirmatii false pentru propria distractie... Prefer sa las asa fraza. Eu nu aleg niciuna din cele doua variante, pentru ca exista altele mult mai benefice. Din faptul ca te tot "lol"-ai atat, se poate trage o concluzie si despre varsta.

Posted

Desi religia a fost creeata ca o metoda de asuprire, a avut si partile ei bune. Asta este parerea mea.

In urma cu sute de ani, omul simplu din zilele respective nu putea fi tinut in frau prin legi. Trebuia ceva mult mai profund. Ceva care sa-l sperie si dincolo de moarte. Astfel, s-a ajuns la sistemul de "pedepse" al "Judecatii de Apoi" s.a.m.d. In zilele actuale, insasi ceea ce raspandeste religia este o ofensa grava adusa inteligentei noastre. Am intalnit cazuri de fanatici religiosi, care si acum cred ca: In cer este Dumnezeu, care se ascunde de avioane sa nu fie vazut ....Va dati seama ca am ramas mut. Cam multe abilitati are D-zeu asta... Nu stiam ca e si cameleon. :))

Ideea in sine este ca, asa cum se spunea si in filmele Zeitgeist, biserica ar trebui sa se orienteze, incet - incet, spre domeniul filozofic. Dar... ca orice alta institutie, scopul primordial este de auto-conservare. Nu vor dori sa scape puterea pe care o detin de milenii.

Ce putem face, este sa "deschidem" mintile. Si asta nu prin forta, pentru ca vor respinge pe viitor orice tentativa de a le mai arata ceva. Trebuie sa-i facem curiosi. Sa ne intrebe ei. Atunci vor fi cu adevarat deschisi.

Posted

Ce Ii ţinea în frâu pe ei era câpetenia nu zeul lor . Are şi frica de divinitate o contribuţie însă nu e atât de mare pe cât o fac să pară unii . Egiptenilor le era frică de faraon şi nu de Ra . Creştinilor le era mai frică de Inchiziţie şi de rege/baron decât de Dumnezeu .

Posted

intre un credincios pacatos si un necredincios nepacatos, care va ajunge in iad si care in rai? (intrebare pentru sustinatori)

dupa spusele bibliei nici unul nu ajunge in rai. nu e suficient sa nu ai pacate.. din cate am inteles important este sa si crezi.

religia s-a nascut la inceputurile omenirii pentru ca oamenii de atunci nu isi puteau explica fenomenele care apareau in jurul lor si dadeau vina pe zei. ulterior a devenit o unealta de control prin spalarea creierelor maselor sau crime inimaginabile facute "in numele domnului". din cate imi amintesc dintr-un documentar despre sectele sinucigase exista o portiune a creierului care determina gradul de influentabilitate, adica unii sunt mai predispusi la credinta decat altii. oricum pe masura ce creste gradul de cultura si inteligenta iti poti explica tot mai multe lucruri si locul unei fiinte divine se micsoreaza din ce in ce, adica ii mai raman foarte putine lucruri de facut.

eu unul sunt tentat sa cred in teoria evolutionista dar sunt multe intrebari pentru care nu s-au aflat si nici nu cred ca se va afla vre-odata raspunsul. asta cred ca din cauza ca fiind niste fiinte finite mintile noastre nu sunt capabile sa conceapa infinitul. pentru noi totul trebuie sa aiba un inceput si un sfarsit, la fel ca noi. prin religie oamenii au gasit un tap ispasitor pentru crearea universului si a tot ce stim. se zice ca dumnezeu e infinit.. dar nu poti sa te abtii de la intrebarea "dar pe dumnezeu cine l-a facut..? el de unde a aparut?". revenind la teoria evolutionista.. cat de cat pare sa se lege dar sunt foarte multe verigi lipsa si lucruri inexplicabile. de exemplu, melcul este primul animal care are ochi. cum i-au aparut acei ochi? pur si simplu a zis intr-o zi "ba e cam bezna aici.. ce-ar fi sa imi creasca niste ochi sa vad" sau este primul care are o tentativa de ficat. evolutie evolutie.. dar sa iti creasca un ficat.. mai greu. inca un lucru inexplicabil sunt plantele care imita mediul inconjurator.. daca ele nu vad, de unde au stiut ce forma sa ia?

asa ca.. tind sa cred cate putin din fiecare. nu sunt adeptul nici unei religii insa. pe mine personal biserica ortodoxa si cea catolica (numita de cei de la Expat Life "a 2-a cea mai importanta grupare terorista din lume") ma dezgusta profund.. preotii care vin beti la slujbe/nunti/inmormantari, se cearta intre ei. pe deasupra nici unul nu stie mai nimic din biblie in afara de pasajele pe care le mai citesc la cate-o slujba. biserica ortodoxa se bazeaza mai mult pe ritualuri pagane decat pe biblie. de exemplu ritualul inmormantarii.. preotii fac spume daca te abati catusi de putin de la el.. si daca te uiti in biblie vezi ca acolo scrie ca ce ai facut in timpul vietii dicteaza daca te duci in rai sau iad deci ce iti fac aia la inmormantare si pomenile ulterioare sunt complet irelevante.

Posted

eu unul sunt tentat sa cred in teoria evolutionista dar sunt multe intrebari pentru care nu s-au aflat si nici nu cred ca se va afla vre-odata raspunsul. asta cred ca din cauza ca fiind niste fiinte finite mintile noastre nu sunt capabile sa conceapa infinitul. pentru noi totul trebuie sa aiba un inceput si un sfarsit, la fel ca noi. prin religie oamenii au gasit un tap ispasitor pentru crearea universului si a tot ce stim. se zice ca dumnezeu e infinit.. dar nu poti sa te abtii de la intrebarea "dar pe dumnezeu cine l-a facut..? el de unde a aparut?"

Nu putem concepe infinitul dar oamenii accepta foarte usor ideea ca dumnezeu este infinit. Foarte ciudat...

Posted

Nu putem concepe infinitul dar oamenii accepta foarte usor ideea ca dumnezeu este infinit. Foarte ciudat...

au luat-o de buna si nu au stat sa se gandeasca ce inseamna cu adevarat "infinit"

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...