Jump to content
Dirlewanger

Romii, apreciaţi pentru manele, spune Băsescu

Recommended Posts

Cinci membri ai Alianţei Civice a Romilor a fost somaţi să părăsească sala de şedinţe unde preşedintele României a lansat Raportul asupra Strategiei de îmbunătăţire a situaţiei romilor, după ce au protestat faţă de lipsa de implicare a autorităţilor.

Cei cinci au fost scoşi din sală de SPP, scrie Mediafax. La finalul discursului preşedintelui, ei au fluturat fulare pe care scria "10 ani de strategii, canci rezultate" şi au lansat acuzaţii la adresa Guvernului pentru lipsa de interes şi de implicare în rezolvarea problemelor romilor.

Preşedintele Băsescu a participat, la Palatul Parlamentului, la lansarea strategiei "Vocea comunităţilor" şi a fost criticat de reprezentanţii Alianţei Civice pentru apelativul de "ţigancă împutiţă", folosit de şeful statului, acum câţiva ani, într-o discuţie privată. Ei au criticat şi declaraţia recentă a ministrului de externe, Teodor Baconschi, care ar fi spus, într-o întâlnire cu un oficial francez că există "nişte probleme fiziologice, naturale, de infracţionalitate în sânul unora dintre comunit?ţile româneşti, în special în rândul comunit?ţilor cetăţenilor români de etnie romă".

"Nu ne lăsaţi să ne exprimăm", au strigat protestatarii, iar preşedintele Băsescu le-a răspuns: "Exprimaţi-vă, fraţilor, cine nu vă lasă?", în timp ce aceştia erau însă scoşi din sală de către ofiţerii SPP.

Familiile rome trebuie să renunţe la ajutoarele sociale

Preşedintele a declarat a că, în prezent, cheia rezolvării problemelor comunităţii rome este "să-şi trimită copiii la şcoală" şi să se renunţe, în perspectivă, la traiul din ajutoarele sociale ale copiilor.

"Trebuie să găsim soluţiile ca în familiile rome să se renunţe în perspectivă la traiul din ajutoarele sociale a copiilor şi copiii (să fie trimişi - n.r.) la şcoală. Cred că nu există altă soluţie", a declarat şeful statului.

El a ridicat şi problema creată de romi în străinătate."Nu putem ascunde la nesfârşit imaginea minorităţii în străinătate. Da, sunt români, dar ce fac la fiecare colţ de stradă în marile capitale europene. Dacă nu vom discuta cinstit aceste lucruri şi ne ascundem de teama acuzaţiilor de discriminare, nu cred că vom găsi instrumentele s? rezolvăm problema", a susţinut şeful statului.

Este nevoie de educaţie

Apoi a subliniat că romii nu sunt respinşi de societate, explicând că mulţi români apreciază obiceiurile, cântece şi soliştii acestei etnii, el dându-l ca exemplu pe Adi Minune.

"Altă zonă în care trebuie depus efort de educare, este cea legată de obiceiurile care sunt dincolo de legalitate ? fete căsătorite la 10 ani, la 11 ani, la 9 ani, la 12 ani... nu pledez pentru asimilare. Pledez pentru păstrarea obiceiurilor. Cred că la 99% dintre românii care nu aparţin unei etnii, le plac cântecele romilor, le plac nunţile făcute de romi, le place să audă, poate nu 99%, dar sunt atâţia solişti, cântăreţi, dacă mă gândesc de la Adi Minune până la oricine, le plac manelele... Deci nu este o respingere în societate a ceea ce provine de la romi", a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, şeful statului a ridicat şi problema romilor din străinătate. "În zona externă, unde toţi, de la mine până la orice alt demnitar, atunci când primim semnale de insatisfacţie a omologilor noştri din UE, spunem da, sunt cetăţeni români şi ferească Dumnezeu ca un demnitar să nu spună că e cetăţean român. Hai să fim cinstiţi, avem o mare problemă de imagine. Mergeţi la Paris, mergeţi la Oslo, mergeţi la Roma, mergeţi la Milano, minoritatea romă este prezentă în orice colţ, în faţa oricărui muzeu şi nu ca să intre în muzeu", a mai spus Băsescu.

Link to comment

F***-va in gura de romi imputiti, merita impuscati toti !

Cand ii aud pe astia de drepturile tiganilor imi vine sa le iau gatu !

+1.. si cand auzi ca sunt "discriminati" vai draga doamne.. :dooh:

Fara posturi de +1, daca se poate...

Next time warn up!

Edited by Tybork
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...